Reizen in tijden van Corona

Reizen in tijden van Corona


Thomas Panis Reizen is de vaste patronen van je leven doorbreken om je geest te verfrissen. Ik geniet daarom al jaren van vooral trips naar desolate of bergachtige streken - van de Andes tot de Himalaya, van Scandinavië tot Griekenland. Het toppunt bereik je wanneer de omzwerving een combinatie wordt van cultuur, sport, gastronomie, mooie uitzichten en - vaak het mooist van allemaal - interessante nieuwe mensen leren kennen. En daarvoor moet je vaak niet eens zo ver vliegen! Dus niet te lang twijfelen, botten aan en op stap... kom je mee?

De meeste van onze reizen worden begeleid door een Nederlandstalige Bootz-begeleid(st)er, die instaat voor de praktische organisatie van de reis. Ze zijn geselecteerd op basis van hun ervaring met groepen, hun sociale vaardigheid en organisatietalent. Vaak beschikken ze over kennis van het land en de cultuur, van de gebruiken.

De begeleid(st)ers zijn de sleutelfiguren voor het welslagen van de reis. Zij staan in voor de praktische organisatie en fungeren vaak als tolk tussen de inheemse bevolking, evt. gidsen en de groep. Ze fungeren echter niet als kunsthistorische gids. Ook binnen de groep vervult de begeleid(st)er een belangrijke rol. Een reisgroep is nl. toevallig samengesteld en het enige dat de deelnemers voorlopig gemeen hebben, is hun zin om die bepaalde reis te maken. De persoonlijkheid van de begeleid(st)er is hierin van kapitaal belang. Daarom stellen wij hoge eisen aan deze mensen en proberen hen door vormingsdagen en door overleg met de kantoorploeg tot een team te smeden.

Voor enkele bestemmingen waar de taal weinig problemen kan stellen, doen wij soms beroep op plaatselijke Frans- of Engelstalige gidsen met een grondige kennis van de streek.”