Nieuw bij Bootz

Nieuw bij Bootz


BULGARIJE - DE NATIONALE PARKEN VAN RILA EN PIRIN OP SNEEUWSCHOENEN

Landencocktail 2022

Landencocktail 2022


Hét event waar je inspiratie opdoet voor reizen in 2023

Sneeuwschoenen op de Frans-Italiaanse grens

Sneeuwschoenen op de Frans-Italiaanse grens


Malta

Malta


Lekker, spannend, vermoeiend en legendarisch!

Weekendjes weg

Weekendjes weg


Efkes helemaal weg

Op goede voet

Op goede voet


Reizen organiseren vanuit passie en engagement, hoe doen we dat?

Kurt Vandenreyken Reizen is voor mij als een 'microbe', maar dan één van de leuke soort! Eens je het hebt, heb je het (gelukkig) wel voor de rest van je leven... Ik wil deze graag doorgeven en samen het avontuur aangaan, het onverwachte ontdekken en grenzen verleggen. Genieten van de grootsheid van de natuur, maar ook van de kleine momenten en unieke ontmoetingen.
Ik heb ondertussen al een flinke rugzak met reiservaringen opgebouwd: Australië, Nieuw-Zeeland, India, Zuid-Amerika... Binnen Europa ga ik al sinds mijn kindertijd naar Hongarije en enkele jaren geleden heb ik een half jaar in de regio van Montenegro doorgebracht. Oost Europa en de Balkan blijven onterecht vaak onder de radar van vele toeristen. Spijtig want er valt zoveel te ontdekken...

De meeste van onze reizen worden begeleid door een Nederlandstalige Bootz-begeleid(st)er, die instaat voor de praktische organisatie van de reis. Ze zijn geselecteerd op basis van hun ervaring met groepen, hun sociale vaardigheid en organisatietalent. Vaak beschikken ze over kennis van het land en de cultuur, van de gebruiken.

De begeleid(st)ers zijn de sleutelfiguren voor het welslagen van de reis. Zij staan in voor de praktische organisatie en fungeren vaak als tolk tussen de inheemse bevolking, evt. gidsen en de groep. Ze fungeren echter niet als kunsthistorische gids. Ook binnen de groep vervult de begeleid(st)er een belangrijke rol. Een reisgroep is nl. toevallig samengesteld en het enige dat de deelnemers voorlopig gemeen hebben, is hun zin om die bepaalde reis te maken. De persoonlijkheid van de begeleid(st)er is hierin van kapitaal belang. Daarom stellen wij hoge eisen aan deze mensen en proberen hen door vormingsdagen en door overleg met de kantoorploeg tot een team te smeden.

Voor enkele bestemmingen waar de taal weinig problemen kan stellen, doen wij soms beroep op plaatselijke Frans- of Engelstalige gidsen met een grondige kennis van de streek.”