Wacht niet op je tante

Wacht niet op je tante


Ga zelf naar Marokko op één van deze 2 reizen

Weekendjes weg

Weekendjes weg


Efkes helemaal weg

Gerust boeken

Gerust boeken


#fuckcorona. Maar hoe pakken we reizen nu aan?

Op goede voet

Op goede voet


Reizen organiseren vanuit passie en engagement, hoe doen we dat?

Bootz & Bubbels

Bootz & Bubbels


Reizen in je beperkte bubbel bij onze vrienden van Anders Reizen.

Toen ik 22 was, besloot ik dat Nieuw-Zeeland het paradijs op aard moest zijn en ik legde al mijn gespaarde vakantiejobcenten bij elkaar om rond te trekken op het Zuidereiland. Het was liefde op het eerste gezicht en het jaar daarop was ik al terug tussen de kiwi's met mijn reishonger naar meer. Dichterbij huis vind ik een betoverend fjordenlandschap in Noorwegen en Groenland.
Sinds twee lange solo fietstochten in Scandinavië en dankzij de kans van Anders Reizen maakte ik van reisbegeleiden een professionele passie. Sinds 2013 begeleid ik groepen op actieve reizen in berglandschappen. Ik hou van de boeiende dynamiek van een groep mensen bij elkaar en van het opzoeken van de mooie plekjes op onze planeet.

De meeste van onze reizen worden begeleid door een Nederlandstalige Bootz-begeleid(st)er, die instaat voor de praktische organisatie van de reis. Ze zijn geselecteerd op basis van hun ervaring met groepen, hun sociale vaardigheid en organisatietalent. Vaak beschikken ze over kennis van het land en de cultuur, van de gebruiken.

De begeleid(st)ers zijn de sleutelfiguren voor het welslagen van de reis. Zij staan in voor de praktische organisatie en fungeren vaak als tolk tussen de inheemse bevolking, evt. gidsen en de groep. Ze fungeren echter niet als kunsthistorische gids. Ook binnen de groep vervult de begeleid(st)er een belangrijke rol. Een reisgroep is nl. toevallig samengesteld en het enige dat de deelnemers voorlopig gemeen hebben, is hun zin om die bepaalde reis te maken. De persoonlijkheid van de begeleid(st)er is hierin van kapitaal belang. Daarom stellen wij hoge eisen aan deze mensen en proberen hen door vormingsdagen en door overleg met de kantoorploeg tot een team te smeden.

Voor enkele bestemmingen waar de taal weinig problemen kan stellen, doen wij soms beroep op plaatselijke Frans- of Engelstalige gidsen met een grondige kennis van de streek.”