Zon, zand en ztilte

Zon, zand en ztilte


De Marokkaanse Sahara heeft het allemaal!

Choose wisely...

Choose wisely...


En ga mee op ons woestijnavontuur in Jordanië!

Dit zijn de nieuwe bestemmingen in 2020

Dit zijn de nieuwe bestemmingen in 2020


(het volledige aanbod vind je hier rechts)

Gezocht: iemand met liefde voor

Gezocht: iemand met liefde voor


Marketing, sociale media en communicatie

Wat betekent op reis gaan met Bootz

Wat betekent op reis gaan met Bootz


Bootz Beknopt Beschreven

Kaat Ureel Vrienden omschrijven mij vaak als een sociale, enthousiaste en initiatiefnemende persoon. Dit probeer ik zoveel mogelijk te projecteren op de groep zodat we samen kunnen bouwen aan een geweldige en onvergetelijke reiservaring.
In de winter zal je me vaak terugvinden in de bergen als skimonitor maar evenzeer doe ik ook graag andere winterse activiteiten zoals sneeuwracket wandelen, hiking, langlaufen en schaatsen. In de zomer trek ik graag de wandelschoenen aan en reis ik rond in Europa of buiten Europa. Daarnaast wandel ik ook enorm graag in eigen land.
Verder ben ik in het dagelijkse leven (sport)kinesitherapeut in opleiding en sta ik met veel plezier klaar om eventuele medische kwaaltjes op reis aan te pakken.

De meeste van onze reizen worden begeleid door een Nederlandstalige Bootz-begeleid(st)er, die instaat voor de praktische organisatie van de reis. Ze zijn geselecteerd op basis van hun ervaring met groepen, hun sociale vaardigheid en organisatietalent. Vaak beschikken ze over kennis van het land en de cultuur, van de gebruiken.

De begeleid(st)ers zijn de sleutelfiguren voor het welslagen van de reis. Zij staan in voor de praktische organisatie en fungeren vaak als tolk tussen de inheemse bevolking, evt. gidsen en de groep. Ze fungeren echter niet als kunsthistorische gids. Ook binnen de groep vervult de begeleid(st)er een belangrijke rol. Een reisgroep is nl. toevallig samengesteld en het enige dat de deelnemers voorlopig gemeen hebben, is hun zin om die bepaalde reis te maken. De persoonlijkheid van de begeleid(st)er is hierin van kapitaal belang. Daarom stellen wij hoge eisen aan deze mensen en proberen hen door vormingsdagen en door overleg met de kantoorploeg tot een team te smeden.

Voor enkele bestemmingen waar de taal weinig problemen kan stellen, doen wij soms beroep op plaatselijke Frans- of Engelstalige gidsen met een grondige kennis van de streek.”