IERLAND - VAN WEST NAAR OOST

IERLAND - VAN WEST NAAR OOST


Gegarandeerde afreis op 3/08!

MAROKKO - VAN DE HOGE ATLAS NAAR DE KUST

MAROKKO - VAN DE HOGE ATLAS NAAR DE KUST


Vertrek op 23/07 naar een andere wereld

EINDELOOS OOST-CANADA

EINDELOOS OOST-CANADA


Niagara Falls, Walvissen, Beren, Bootzers

Montenegro: De parel van de balkan

Montenegro: De parel van de balkan


De wildernis van Europa. De wilde droom van elke Bootzer.

OOSTENRIJK - HUTTENTOCHT IN SILVRETTA

OOSTENRIJK - HUTTENTOCHT IN SILVRETTA


Gegarandeerd vertrek op 31/07!

Weekendjes weg

Weekendjes weg


Efkes helemaal weg

Op goede voet

Op goede voet


Reizen organiseren vanuit passie en engagement, hoe doen we dat?

Ellen Daniëls Dat België veel te klein voor mij was, was als kind al duidelijk. Ik droomde weg van bestemmingen als Ijsland, de Noordkaap en Ierland omwille van de prachtige natuur, maar ook bestemmingen buiten Europa trokken mijn aandacht. In mijn bacheloropleiding werd aardrijkskunde als vanzelfsprekend een keuzevak. Voor mijn studies deed ik drie keer een buitenlandse stage in Finland, Rusland en Zambia. De afgelopen jaren reisde ik rond op verschillende continenten en verloor mijn hart zowel dichtbij huis op plekken in Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Portugal, maar ook bestemmingen verder weg zoals Zambia, Mongolië, Jordanië en de Filippijnen sloot ik voor altijd in mijn hart.
Reizen is voor mij dichtbij jezelf leven, je eigen tempo volgen, genieten van de natuur en ontmoetingen met anderen. Niks zo leuk als een goed gesprek tijdens een wandeling of een toevallige ontmoeting met een local aan de bushalte.
Als begeleider stel ik graag iedereen op zijn gemak, maar ben ik ook diegene die investeert in warme contacten. Verder ben ik dol op koken en vind ik het fijn om creatieve gerechten uit te proberen. Naast mijn passie voor reizen, speel ik piano en doe ik aan sport. Je vindt me in mijn vrije tijd daarom ongetwijfeld ergens op een mat voor Kung Fu of yoga, op een tenniscourt of ergens te velde op een paard.

De meeste van onze reizen worden begeleid door een Nederlandstalige Bootz-begeleid(st)er, die instaat voor de praktische organisatie van de reis. Ze zijn geselecteerd op basis van hun ervaring met groepen, hun sociale vaardigheid en organisatietalent. Vaak beschikken ze over kennis van het land en de cultuur, van de gebruiken.

De begeleid(st)ers zijn de sleutelfiguren voor het welslagen van de reis. Zij staan in voor de praktische organisatie en fungeren vaak als tolk tussen de inheemse bevolking, evt. gidsen en de groep. Ze fungeren echter niet als kunsthistorische gids. Ook binnen de groep vervult de begeleid(st)er een belangrijke rol. Een reisgroep is nl. toevallig samengesteld en het enige dat de deelnemers voorlopig gemeen hebben, is hun zin om die bepaalde reis te maken. De persoonlijkheid van de begeleid(st)er is hierin van kapitaal belang. Daarom stellen wij hoge eisen aan deze mensen en proberen hen door vormingsdagen en door overleg met de kantoorploeg tot een team te smeden.

Voor enkele bestemmingen waar de taal weinig problemen kan stellen, doen wij soms beroep op plaatselijke Frans- of Engelstalige gidsen met een grondige kennis van de streek.”