Bootz Logo

België - Bootz goes Beringen


3 dagen - € 250,00Jongerenreis
Mijn mijn mijn! Misschien denk je nu aan het gekrijs van jouw kleine neefje wiens speelgoed je toevallig af pakte. Of denk je aan een zwerm meeuwen die hongerig naar een clownvisje kijken?  Bootz gaat dat allemaal veranderen! Denk aan stoffige gangen waar Polen, Turken, Italianen en Spanjaarden samen blokjes kool delfden voor de gezellige stoofjes in de Vlaamse keukens waar, door invloed van diezelfde mijnwerkers, heerlijke multiculturele lekkernijen hun weg vonden naar ons bord. Maar in de streek rond Beringen kan je ook bovengronds verdwalen. In het grootste bos van Vlaanderen bijvoorbeeld. En voor de Bootzers die ‘s nachts al eens het zwijn uithangen, opgelet want hier wonen wolven! Dit wordt een multicultunatureel weekend dat je absoluut wil meemaken! Roep nu maar: mijn mijn mijn!
Aantal dagen: 3 dagen
Reisnummer: 20BE4BGA1
Reisdata: 18/09/2020 - 20/09/2020


Wandelniveau:
Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Hoogtepunten
 • Per trein bereikbaar
 • Luxueuze logies te midden van de natuur
 • Verkenning van Vallei van de Zwarte Beek
 • Wandeling over militair domein, de habitat van onze Belgische wolven.
 • Bosland, het grootste bos van Vlaanderen
 • Bezoek aan blauwbessenbedrijf
 • Duik in het Limburgse mijn-verleden
 • Wandeling over de 2 mijnterrils
 • Optioneel bezoek aan mijnmuseum
 • Multiculturele lunch in de mijnwerkerswijk

Dag aan dag

Dag 1

Het dorp rond

De trein mag dan niet meer op kolen draaien, maar brengt ons toch vlot in het station van Beverlo. Of je bent hier carpoolend naar toe gereden. We ontmoeten elkaar hoe dan ook in de mooie en charmante landelijke hoeve waar we de komende twee nachten logeren en uit kunnen blazen van de actieve dagen. Bagage droppen en reppen naar Korspel voor een korte trip door ‘t dorp. Om te bekomen van de vorige, moeilijke zin, kunnen we rond 19u al genieten van een lekker avondmaal in die sjieke  B&B.

Dag 2

Blueberrybootzerz

Een blauwbessapje met blauwbesmuffin en een granola van blauwbessen. Een ietwat vreemd ontbijt. Gelukkig is er ook blauwe bessenconfituur voor wie iets anders wil. Tijdens onze eerste wandeling begint te dagen dat we ons hier in het gebied van de Blueberry Fields bevinden waar het, spreekwoordelijk, zwart ziet van de blauwe bessen.
Daarna volgen we de Zwarte Beek door het natuurgebied “de Zwarte Beek.” Desondanks de beek in kwestie, door het hoge ijzergehalte, eerder roestbruin dan zwart is, houden ze hier wel van zwart. Het zal wel weer spreekwoordelijk zijn. We wandelen over plankenpaadjes en door de bossen, langs turfputten (ha, toch wat zwart!), trilveen, holle wegen en uitgestrekte vlaktes tot aan Koersel Kapelleke. Een beroemd bedevaartsoord(je) waar ze, om god een high five te kunnen geven, een toren tot aan de hemel hebben gebouwd. Maar na 30 meter was het hout op, kan gebeuren. Toch hoog genoeg om te genieten van de omgeving en een blik te werpen op het militair domein waar we na onze hoge picknick door gaan wandelen. Het is hier dat de wolven Naya, Arthur en Roger gespot zijn.

Dag 3

Ciao, cześć, merhaba en ola!

Alsof die toren van 30m nog niet hoog genoeg was... Om het vlakke landschap wat meer cachet te geven werden er hier vroeger naarstig stenen opgegraven en op hoopjes gelegd. Die hoopjes werden hopen en nadien bergen van wel 100 meter hoog, ideaal om te beklimmen en van het uitzicht te genieten! Bovendien bleek dat het zwart dat tussen de stenen zat, ook nog eens handig was om een vuurtje mee te stoken!
Lucky limburgers! Wereldburgers ook! Dat merken we als we door de multiculturele wijken wandelen. We bezoeken de mooie Fatih-moskee en laten ons rondleiden langs de historische panden en het mijnwerkersverleden. Wie het liever sportiever wil aanpakken, kan klimmen, duiken of mountainbiken. In de late namiddag keren we terug naar onze B&B en wat later ook terug naar onze levens buiten Bootz. 

Prijs info

Prijs

€ 250,00
Voorschot: € 100 per deelnemer

Inbegrepen

 • Logies
 • Maaltijden vanaf het avondmaal op dag 1 t.e.m. lunch op dag 3
 • Gids Toerisme Limburg
 • Bezoek Fatih-moskee
 • Bezoek Blueberry Fields
 • Vergunning militair domein
 • Avonturenberg Beringen
 • Nederlandstalige begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis 
 • Dranken
 • Optionele activiteiten: bezoek Mijnmuseum met gids (€ 6), mountainbikeparcours Avonturenberg, klimmen, duiken. 

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Praktische info

Wandelniveau

Wandelniveau 
Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Vervoer

 • Met de trein tot het station van Beverlo. Vandaar is het een half uurtje te voet naar de B&B. Je kan met de begeleider of een van je medereizigers afspreken om je op te pikken.
 • Eigen wagen.
 • Carpool: je kan bij inschrijving aangeven of je zelf met de wagen rijdt en plaats aanbiedt of je wil meerijden, waarbij medepassagiers delen in de kosten van brandstof.

Logies

We logeren op een boerderij uit de jaren 50 die verbouwd werd tot een gezellige B&B met een landelijke sfeer. We slapen in studio's voor telkens 4 personen. Elke studio heeft 2 kamers met elk 2 aparte eenpersoonsbedden die op voldoende afstand van elkaar staan. De 4 gasten van een studio delen samen 1 badkamer.

 

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraakgegevens en de deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. 

Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.


Voor meer info en boekingen:

Bootz
Refugiestraat 15, 3290 Diest, Belgium
T +32 (0)13 33 40 40
F +32 (0)13 32 16 08
info@bootz.be

of bij één van de 9 Jokerkantoren:

Antwerpen
Blauwtorenplein 10
Tel. 03 231 72 68 antwerpen@joker.be

Brugge
Academiestraat 10
Tel. 050 34 78 81 brugge@joker.be

Brussel
Pletinckxstraat 3 (St. Goriksplein)
Tel. 02 502 19 37 brussel@joker.be

Gent
Bagattenstraat 64
Tel. 09 265 91 00 gent@joker.be

Hasselt
Leopoldplein 4
Tel. 011 23 25 88 hasselt@joker.be
Leuven
Boekhandelstraat 3
Tel. 016 22 65 50 leuven@joker.be

Harelbeke/Kortrijk Kortrijksesteenweg 415 (in winkel AS-Adventure)
Tel. 056 22 56 14 harelbeke@joker.be

Mechelen
Rode Kruisplein 14 (in winkel AS-Adventure) Tel. 015 21 87 77 mechelen@joker.be

Wilrijk
Boomsesteenweg 666 (in winkel AS-Adventure)
Tel. 03 827 90 08 wilrijk@joker.be