Bootz Logo

België - Winterweekend Hoge Venen


3 dagen - € 205,00Jongerenreis
De Venen gaan nooit vervelen! In de Oostkantons ligt op 694m Botrange, het hoogste punt van België, uitkijkend over de bekende Hoge Venen. Dit prachtige en unieke natuurreservaat met turf- en veengebieden, vormt ons decor voor een winterse verkenning… Te voet, op sneeuwschoenen of op langlaufski’s, afhankelijk van wat de weergoden voor ons in petto hebben. We verblijven in de moderne jeugdherberg van Malmedy, zodat we alle kanten op kunnen voor een actief en gezellig weekendje!
Aantal dagen: 3 dagen
Reisnummer: 22BE4HVW3
Reisdata: 27/12/2022 - 29/12/2022


Wandelniveau: en
Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Dag aan dag

Dag 1

Pas mal à Malmedy

Je neemt de witte baan naar rechts, volgt tot aan het witte bord, ga dan aan het witte veld naar rechts tot je aan het witte gebouw komt. Proficiat! Je bent toegekomen aan de mooie jeugdherberg van Malmedy! Het Bootz winterweekend kan beginnen! We voorzien een warme maaltijd en om elkaar wat beter te leren kennen een meet & greet op speed waarbij je in no-time met iedereen een connectie ervaart.

Dag 2 en 3

Call me Mr. Veen

De Hoge Venen zijn 4500ha groot waardoor elke Bootzer er een XXXXXL-speeltuin in ziet. Heel lang geleden (middeleeuwen) was deze streek nog grotendeel bebost. De bossen hebben plaats moeten ruimen voor landbouw en veeteelt. Een beetje wat nu in het Amazonewoud gebeurt, maar op veel kleinere schaal. En gelukkig heeft meneertje staat beslist om hier een beschermd natuurreservaat van te maken, tot groot plezier van de vele kleine en grote beestjes die hier lustig ronddartelen. Of ploeteren, want in de hoge venen durft het al eens stevig regenen of sneeuwen. Maar daar trekken everzwijnen, lynxen, herten of Bootzers zich niets van aan.

We hopen natuurlijk op een sneeuwtapijt om onze langlaufski’s aan te binden en al schuifelend, vallend en breakdancegewijs de streek te verkennen. We kunnen ook de sneeuwschoenen aanbinden om de diepe sneeuw te trotseren.
Bij geen of mindere sneeuwomstandigheden doen we 2 mooie dagtochten, eentje op het hoogplateau van de Hoge Venen en de andere dag gaan we voor extra hoogtemeters en véél bossen (al kan er maar ééntje de Bootzboss zijn).
‘s Avonds maken we het telkens gezellig knus met lekker eten en een spelletje of een Bootz-kwis. 

Prijs info

Prijs

€ 205,00
Voorschot: € 100 per persoon

Inbegrepen

 • Logies
 • Maaltijden vanaf  avondmaal op vrijdag t.e.m. picknick lunch op zondag
 • Activiteiten en materiaal
 • Begeleiding
 • BTW

Niet inbegrepen

 • Transport
 • Dranken bij maaltijd en in bar
 • Huurmateriaal (langlaufski’s enz) en toegangstickets, aangezien afhankelijk van omstandigheden

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Praktische info

Begeleiding:

Bart Smets


Wandelniveau

Dit is een reis met wandel/activiteitenniveau  &  .

Je moet in staat zijn om een hele dag actief bezig te zijn in de (mogelijks koude) buitenlucht, uitgaande van 4 tot 6 uren stappen door mogelijk vermoeiend terrein (bij sneeuw of modder).


Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

We verblijven in de moderne jeugdherberg van Malmedy, aan de rand van de Hoge Venen. Slapen doen we in comfortabele kamers met meerdere bedden. Beddengoed is voorzien.

Maaltijden

Vrijdagavond starten we met een heerlijke vegetarische lasagne.  De ontbijten én ook het avondmaal op zaterdagavond nemen we in de auberge. De picknick bereiden we zelf voor. Als je een voedselallergie hebt of andere maaltijdvoorkeur (bv.vegetarisch), gelieve dit te melden bij inschrijving.

Vervoer

Eigen wagen, ongeveer 1,5 uur rijden vanaf de Brusselse Ring. Of –beter nog- kostendelend met een andere deelnemer! Een tiental dagen voor vertrek krijg je, samen met de vertrekinfo, een deelnemerslijst toegestuurd en kan je evt. afspreken om samen te rijden.  

Reisuitrusting

 • Evt. pantoffels of crocs
 • Pyjama
 • Zak- of hoofdlamp
 • Regenkledij 
 • Sportieve en  warme kledij (voor wandelen)
 • Handschoenen en muts
 • Warme wandelsokken
 • Stevige en waterdichte wandelschoenen
 • Handdoek & basis toiletgerei
 • Brooddoos en drinkbus
 • Eventueel fototoestel om jezelf te laten vereeuwigen op bangelijke plekken

Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.


Voor meer info en boekingen:

Bootz
Refugiestraat 15, 3290 Diest, Belgium
T +32 (0)13 33 40 40
F +32 (0)13 32 16 08
info@bootz.be

of bij één van de 7 Jokerkantoren:

Antwerpen
Blauwtorenplein 10
Tel. 03 231 72 68 antwerpen@joker.be

Gent
Bagattenstraat 64
Tel. 09 265 91 00 gent@joker.be

Hasselt
Leopoldplein 4
Tel. 011 23 25 88 hasselt@joker.be
Leuven
Boekhandelstraat 3
Tel. 016 22 65 50 leuven@joker.be

Harelbeke/Kortrijk Kortrijksesteenweg 415 (in winkel AS-Adventure)
Tel. 056 22 56 14 harelbeke@joker.be

Mechelen
Rode Kruisplein 14 (in winkel AS-Adventure) Tel. 015 21 87 77 mechelen@joker.be

Wilrijk
Boomsesteenweg 666 (in winkel AS-Adventure)
Tel. 03 827 90 08 wilrijk@joker.be