Bootz Logo

Nepal - Hallo Himalaya


16 dagen



Jongerenreis
Het hart van de Himalaya, het land van de Everest. Hier wacht je een 4-daagse trekking in de adembenemende Panchase. We wandelen langs de flanken van de Kathmandu-vallei en gaan op safari vanop een prauw en in de jeep waar je niet alleen krokodillen en watervogels spot, maar ook heuse neushoorns. Om deze reis helemaal af te maken, wordt er nog een flinke vleug cultuur aan toegevoegd: snuif de sfeer op in de vallei van Kathmandu, waar hindoeïstische tempels en oude paleizen wedijveren om het mooiste plaatje. Nepal, maar dan net iets anders.
Aantal dagen: 16 dagen
Reisnummer: 22NP4AAA1
Reisdata: 11/11/2022 - 26/11/2022


Wandelniveau:

Dag aan dag

Dag 1

Een lange weg naar de top

Nepal ligt niet bepaald bij de deur. We spenderen het merendeel van deze dag dan ook met de geneugten van inflight entertainment. Tip: een eigen koptelefoon maakt de films of het gesnurk van je buur wat dragelijker.

Dag 2

Bij aankomst in Kathmandu rijden we naar het nieuwe Belgische ViaVia hotel gelegen in het Boeddhistische deel van de stad dichtbij verschillende kloosters behorende tot het Vajrayana boeddhisme. We gaan op zoek naar de boeddhistische waarheden en maken een heilige rondgang rond de stupa van Bouddhanath.

Dag 3

Kathman-gedaan!

Het voormalig koningstadje Bhaktapur is één groot cultureel feest. Tussen de typisch bruine gebouwen die worden opgevrolijkt met gekleurde vlaggetjes, vinden we oude ambachten zoals pottenbakken en houtsnijden terug. Je kan makkelijk je weg verliezen tussen de kleine straatjes die het voormalige paleid en het Tachupal plein verbinden. Maar de Nyatapole tempel zorgt voor een uitzonderlijk oriëntatiepunt en één van de niet te missen plekken in Bhaktapir. We nemen uitgebreid de tijd om deze stad te bezoeken en keren vervolgens terug per fiets.

Dag 4

Een dagje in het leven van... een monnik

We rijden en verblijven aan de zuidelijke rand van de vallei. Via de nieuwe kabelbaan te Chandragiri gaan we omhoog naar 2550 m en starten onze wandeling met picknick vanaf hier. Ons einddoel is het Hattiban bos en tenslotte een monnikenklooster waar we overnachten. We beleven van dichtbij het leven als monnik.

Dag 5

Westwaarts

We staan goed op tijd op en springen opnieuw het busje in voor onze rit naar Pokhara. Een relatief grote stad aan het mooie Fewa meer met felgekleurde bootjes. Na de rijstterrasjes van de voorbije dagen doen we deze keer een echt terrasje in één van de vele cafeetjes van de stad. We kunnen de rust gebruiken om ons voor te bereiden op de Panchase trek van morgen.

Dag 6

Sjeezen door de Panchase.

Een 4-daagse trektocht neemt ons mee door verschillende valleien met een hele hoop erg indrukwekkende viewpoints. Via kleine maar kleurrijke Gurung, Brahmin en Magar dorpjes langs bossen en smalle paden naar de Panchase hill. Manaslu, Macchapuchare, Annapurna, Dhaulagiri zijn op verschillende plaatsen zichtbaar onderweg.

De eerste dag zetten we goed in met een kort boottochtje over het Fewa meer. Van daaruit gaat het omhoog door een bos richting de Pagode van de wereldvrede. Eén van de 80 boedhistische stupa’s die wereldwijd moeten zorgen om mensen van verschillende nationaliteiten samen te brengen. Een zware taak voor een pagode, maar gelukkig wordt je door de locatie overvallen door een gevoel van uiterste wereldvrede. Kleine paadjes brengen ons naar het dal waar we een 4x4 road volgen naar het dorpje Lukum Swara en daarna door naar Bumbdi. Een thuis voor de aanhangers van Gurung en Brahman.

Dag 7

Wakker worden doen we met een korte maar stevige klim. Liefhebbers van weelderig groen dartelen door het bos op op deze wandeling.  Maar ook de legendarische pieken van de Annapurna’s, Lamjung, Gangapurna en de Machapuchare laten zich zien. Het wordt moeilijk om tegelijk op het pad te letten als de aapjes in de bomen en de luidfluitende vogels je voortdurend proberen af te leiden. We overnachten in het dorpje Panchase Bhanjyang

Dag 8

Het hoogtepunt

Alweer stevige ochtendgymnastiek met de stenen trappen richting de top van Panchase. Het hoogste punt én hoogtepunt van deze trekking. De supperlatieven die je de voorbije dagen al gaf aan de uitzichten mag je nu in één adem uitblazen. In de gloed van de ochtendzon rapen we onze mond weer op om langs de andere kant van de berg af te dalen naar Aldanda. De wandeling is heel relaxed en geeft ons de tijd om al wandelend stil te staan bij al dat moois.

Dag 9

Geen ochtendgymnastiek vandaag maar een afdaling naar Bhadaure om de dag mee te beginnen. Een klein wegje kronkelt langs een klein riviertje door verschillende kleine dorpjes. Alles lijkt natuurlijk kleintjes als je hier rondloopt tussen de bergen. De lokale bevolking herkent ons meteen als Belgen en dat wil vooral zeggen dat alle kindjes van het dorp chocolade komen vragen. We eindigen de tocht waar de beschaving opnieuw begint in het dorp Naudanda.

Dag 10

Kicken of kickbacken

Na al dat wandelen van de afgelopen dagen is het nu tijd voor wat rust en dus maken we er een dagje cultuursnuiven van. Wie liever de wind opsnuift, aan 100km/uur, kan vandaag ook gaan paragliden, bungee jumpen of bengelen aan een deathride (optioneel).

Dag 11

De Annapurna’s in zicht!

We rijden naar het westen, door het middengebergte, tot we aan de overs van de Trisuli rivier staan. De bergen zijn hier hoger en de rivier baant zich een weg door de steile rotswanden. We ruilen het busje voor de boot en laten ons meedrijven door stroomversnellingen langs wuivende kinderen onder een stralende zon. Dit is de meest perfecte rivier om kennis te maken met het raften. Na een dagje dobberen slaan we onze tenten op aan de oevers.

Dag 12 en 13

Jungle fever

Het nationale park Chitwan is één van de oudste parken in Nepal met een oppervlakte van bijna 1000 vierkante kilometer groot. In het park leven vele zoogdieren en vogelsoorten. De eenhoornige Indische neushoorn en de zeldzame Bengaalse koningstijger zijn de opmerkelijkste bewoners. Verder tref je luipaarden, jakhalzen, buffels, zwijnen, beren en verschillende hertensoorten aan.

De bus brengt ons naar dit prachtige natuurreservaat waar we aan de oever van de Rapti rivier meteen enkele krokodillen groeten om nadien onbevreesd in de prauw te stappen. Met wat geluk zie je in het hoge gras of lage gras een tijgertje in het rond springen. We ruilen de prauw voor een jeep om verder te zoeken naar neushoorns en olifanten.

Op onze tweede dag in deze jungle gaan we te voet de fauna & flora verkennen. We nemen  onze picknick mee en vestigen ons aan uitkijktorens en vijvers en hopelijk zien we wat wildlife...

Dag 14

Laatste kans om een kaartje te sturen

Chitwan deed ons nog meer zin krijgen in beestjes. We keren terug naar Kathmandu voor een bezoek aan de apentempel. Een trekpleister voor toeristen én apen. Soms moeilijk van elkaar te onderscheiden. We genieten van onze laatste avond in Kathmandu en nemen afscheid van Nepal in schoonheid.

Dag 15 en 16

Overdag nemen we nog een laatste keer de drukte van Kathmandu in ons op voor we naar de luchthaven worden gebracht voor onze avondvlucht. We betwijfelen of de films op het minischerm in de vliegtuigstoel je wakker kunnen houden op de vlucht huiswaarts. Als je thuis bent wil je natuurlijk meteen de reisbeoordeling invullen en je beste foto’s opsturen naar info@bootz.be ;)

Prijs info

Prijs


Voorschot: € 900 per persoon

Inbegrepen

  • Vluchten
  • Internationale luchthaventaksen
  • Transfers en boottochten ter plaatse zoals voorzien in het dagprogramma
  • Logies
  • Maaltijden vanaf lunch op dag 2 tot lunch op dag 15
  • Nederlandstalige Bootz-begeleiding
  • Nepalese gids
  • Dragers voor de bagage
  • Inkomgelden van musea en bezienswaardigheden zoals voorzien in het dagprogramma.
  • Huur mountainbikes
  • Chandagiri kabelbaan
  • Rafting

Niet inbegrepen

  • Dranken
  • Fooien (ca. € 50)
  • Persoonlijke uitgaven
  • Visumkosten (40 USD voor 30 dagen, 25 USD voor 15 dagen of het equivalent in euro)
  • Optionele activiteiten (bv. op dag 10)
  • Eventuele reisverzekering

Betalingsvoorwaarden

  1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
  2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
  3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
  4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Praktische info

Begeleiding:


Wandelniveau

 Op enkele stevige klimmen na, is deze reis niet zo zwaar. Er gaat een ploeg mee om de bagage te dragen op de trekking.


Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

We logeren in een kleinschalige hotels en resorts.

Bagage

Tijdens de wandelingen wordt de bagage gedragen door dragers of wordt de bagage vervoerd naar de aankomstplaats. Jij draagt enkel je dagrugzakje. De dragers dragen de bagage op hun rug. Door het gewicht van hun lading, lopen dragers vaak trager dan de rest van de groep en komt de bagage soms later aan op de logiesplaats dan de groep.

Vervoer

We verplaatsen ons met een privébusje.

Klimaat

Warm in Kathmandu en tot 2000m, dan geleidelijk kouder. ‘s Nachts vriestemperaturen vanaf 2000m.

Uitrusting

Voor deze reis neem je best het volgende mee:

Bagage

  • stevige reistas of kitbag (beter dan een rugzak)
  • dagrugzakje met goede sluiting (voor de spullen die je nodig hebt tijdens een dagwandeling)
  • regenhoes voor dagrugzak

Tips:
De bagage die meegaat in de laadruimte van het vliegtuig moet een label dragen met je naam (thuisadres of adres van het logies hoeft niet). Je krijgt een label van Bootz (op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven). Breng best ook een identificatie aan de binnenkant van je reistas of rugzak. Je houd je bagage best onder de 16kg, liefst nog minder.
Je mag slechts 1 stuk handbagage meenemen aan boord, eventueel aangevuld met een cameratas, handtas, laptop, … De handbagage moet passen in het bagagekastje in het vliegtuig en mag niet groter zijn dan 55 x 40 x 20 cm.

Schoeisel & kousen

  • bergwandelschoenen
  • lichte (sport)schoenen en/of aanstekers of sandalen (voor ’s avonds en om in Kathmandu te dragen)
  • wandel- of trekkingkousen
  • reserveveters

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kampeeruitrusting

  • warme slaapzak (zeker tot –5°; kan gehuurd worden in Kathmandu aan ca. € 1 per dag maar Bootz kan niet instaan voor de kwaliteit)binnenslaapzak (hygiëne en koude)

Kledij

  • lichte en soepele wandel- of trekkingbroek
  • warme en soepele broek
  • wind- en waterdichte jas
  • wind- en waterdichte broek
  • wollen trui of fleece
  • lichte trui
  • enkele lichte hemden en/of T-shirts (ook met lange mouwen in geval van zonverbrande armen)
  • muts + sjaal + handschoenen
  • zonnehoed of –pet
  • ondergoed
  • short/bermuda

Verzorging

  • toiletgerief van weinig plaats en gewicht
  • handdoek (handig zijn sneldrogende handdoeken)
  • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
  • bescher­mende lippenstift (2)
  • Eet- en drinkgerei
  • (isolerende) drankfles of -zak
  • evt. (zak)mesje.

Diversen

  • veilige geldbeugel om als heupgordel of rond hals te dragen + eentje voor onder de kleren
  • goede zonnebril
  • evt. oordopjes (gesnurk)
  • alarmfluitje (moet aan dagrugzak bevestigd worden)
  • enkele plastiek zakken
  • wc-papier (2 rollen)
  • zak- of hoofdlamp (+ reservebatterijen)
  • evt. energierijk snoepgoed/tussendoortjes (druivensuiker, chocolade, minute-soep, bouillonblokjes, snoep, gedroogd fruit, ...)
  • 2 recente pasfoto’s (in handbagage stoppen): 1 voor visum en 1 voor mogelijke trekking permit
  • evt. wandelstokken + ronde schijfjes (sneeuw) + dop
  • zakdoeken (stof/papier)
  • evt. waspoeder
  • enkele stevige veiligheidsspelden
  • evt. reisspelletjes (b.v. weerwolven, speelkaarten), boek, …
  • isolatiedekentje

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

  • evt. middel tegen reisziekte
  • ontsmettingsmiddel (vloeibaar en zalf)
  • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
  • pijnstillend en koortswerend middel
  • middel bij maagkrampen
  • middel bij maag- en darmklachten
  • darmflora-herstellend middel
  • middel bij zware diarree
  • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
  • warme zalf bij spierpijnen
  • breedspectrum antibioticum
  • middel tegen blaren
  • wondpleisters van verschillende breedte
  • verbanden (elastisch + niet elastisch)
  • evt. knieband en/of evt. patellabandje
  • kleefband
  • steri-strip
  • oogdruppels
  • keeltabletten of –spray
  • inhaler (type Vicks) of neusdruppels (verstopte neus)

Geld

De Nepalese munt is de roepie (NPR.) Het invoeren ervan is verboden. Je mag onbeperkt buitenland­se valuta binnenbrengen, maar moet deze aangeven bij aankomst. Geld wisselen doen we in Kathmandu. Zowel euro’s als dollars, cash of reischeques, zijn goed. In Kathmandu en Pokhara kan je eveneens met betaalkaarten terecht aan geldautomaten. Kredietkaarten kunnen gebruikt worden om grotere uitgaven te betalen (bv. binnenlandse vluchten), maar dit gaat vaak gepaard met extra-kosten).

Opgelet: de gewone debet- of betaalkaarten (genre Maestro en Cirrus) werken niet buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, kan je bij je bank je kaart op de "witte lijst " laten zetten zodat deze voor een periode van max. 3 maanden ook buiten Europa kan gebruikt worden.

Formaliteiten

Reispas

Voor Nepal heb je een reispas nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. De reispas moet 6 maanden geldig zijn.Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen. Ook minderjarigen dienen in het bezit te zijn van een reispas. Een reispas (die 5 jaar geldig is) kost € 71 voor meerderjarigen en € 41 voor minderjarigen, evt. aangevuld met gemeentetaks.

Visum

Je hebt eveneens een visum nodig, een toelating om voor een beperkte periode in een land te verblijven. Bij reizen naar Nepal hoeft hiervoor vooraf niets te worden geregeld. Bij aankomst in de luchthaven van Kathmandu koop je voor $ 25 (of het equivalent in euro) een visum voor 15 dagen of voor $ 40 een visum voor 30 dagen.

Tip: Maak een kopie van de identiteitsbladzijde van je reispas en bewaar deze apart van je reispas zelf. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.Bijkomende informatie kan je vinden op: http://diplomatie.belgium.be/nl (Op reis in het buitenland)

Gezondheid

Onderstaande informatie is een samenvatting van de aanbevelingen voor reizen naar Nepal door het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Gezien wij als reisorganisator geen medische bevoegdheid hebben, dien je de verstrekte informatie te evalueren met en je voor meer diepgaande informatie te richten tot een bevoegd arts of medische autoriteit.

Hepatitis A
Iedereen die naar Azië reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, is best tegen hepatitis A beschermd. Het is een ziekte die wordt overgedragen via voedsel en drank.

Hepatitis B
In bepaalde omstandigheden is vaccinatie tegen hepatitis B een aanrader. Het is een ziekte die wordt overgedragen via speeksel, bloed en seksueel contact en met een ernstiger ziektebeeld dan hepatitis A.

DTP-vaccinatie
Op reis gaan naar verre landen is verder een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met de DTP-vaccinatie (tegen de infectieziekten difterie, tetanus en polio). Een herhalingsinenting is tien jaar geldig. Voor polio is er levenslange bescherming indien men ooit volledig werd gevaccineerd.

Diarree
Diarree is een frequent probleem op reis. Zelfs wanneer men in goede omstandigheden reist, ontsnapt men er niet steeds aan. Enkele raadgevingen en de juiste geneesmiddelen in de reisapotheek zijn zeer nuttig.

Buiktyfus
Indien men in minder goede hygiënische omstandigheden reist, frequent of langdurig (bijvoorbeeld vanaf 2 à 3 weken) in het buitenland verblijft (zelfs indien in goede hygiënische omstandigheden) is ook vaccinatie tegen buiktyfus aangeraden. Buiktyfus is een ernstige bacteriële darminfectie die wordt overgedragen door besmet voedsel.

Hoogteziekte
Kan optreden vanaf 2000 m en is een reëel gevaar tijdens trekkings is Nepal. Het treedt op ten gevolge van een slechte aanpassing van je lichaam aan de lage zuurstofdruk op grote hoogte. Het heeft niets te maken met de graad van fysieke training, noch met het aantal keren dat je al op grote hoogte verbleef. Wie er in het verleden al last van had, loopt grote kans er blijvend last van te ondervinden. Het geneesmiddel Diamox (enkel te verkrijgen op doktersvoorschrift) zorgt voor een snellere acclimatisatie en kan evt. worden meegenomen op trekking (zeker aangeraden indien je al hoogteziek bent geweest).Onze Nepal-begeleiders, alsook de Nepalese gidsen, zijn op de hoogte van de gevaren van hoogteziekte. Ze geven raad op het vlak van preventie en weten ook wat te doen in geval hoogteziekte de kop opsteekt.

Diepgaandere informatie kan je vinden op: www.itg.be (Reisgeneeskunde) en bij je huisarts.

Meer informatie

Klimaat

Het weer in Nepal is over het algemeen vrij stabiel en voorspelbaar. Het westen en noorden van Nepal zijn droog. Elders vallen de moessonregens in regel van eind juni tot half september, met als regel: hoe hoger in de bergen, hoe minder moessonregen. De rest van het jaar valt er sowieso bijna geen regen. In Kathmandu, op 1310 m, heerst een subtropisch klimaat met een gemiddelde dagtemperatuur van 16° in januari tot 27° in juli. Het lagere gebergte kent een gematigd klimaat met warme zomers en koele winters, waarbij de temperatuur zelfs ’s winters zelden onder nul gaat. Vanaf 4000 m kunnen we spreken van een hooggebergteklimaat. Je mag ervan uitgaan dat, naarmate je hoger gaat, de temperatuur ongeveer 0,7° per 100 m daalt in vergelijking met Kathmandu. Je houdt best rekening met lage tot zeer lage temperaturen ’s nachts. De Terai heeft een (sub)tropisch klimaat; het is er (zeer) warm en vochtig en de moesson valt hier met volle kracht.

Literatuur

  • welcomenepal.com/promotional(toeristische dienst van Nepal)
  • www.lonelyplanet.com/nepal<(algemene landeninformatie)
  • www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/np.html(algemene landeninformatie)
  • travel.nationalgeographic.com/travel/countries/nepal-guide(foto’s)
  • J. Greenwald, De perfecte Boeddha, Al ruim tien jaar is de auteur gefascineerd door Nepal, het kleine koninkrijk in de Himalaya. Hoe meer hij ervan zag, hoe meer hij in de ban raakte van de mysterieuze Nepalese cultuur, die zo rijk is aan legenden, goden en godinnen. Hij beschrijft niet alleen de mystiek van het boeddhistische godendom, maar ook de personen die hij ontmoet, zoals heiligen, kunstsmokkelaars en op de vlucht geslagen journalisten.
  • J. Kincaid, Tussen de bloemen, In dit intrigerende reisverslag legt de auteur haar tocht door Nepal vast, waar zij en haar metgezellen op zoek gaan naar bloemzaden om thuis te planten. Ze tovert een wereld tevoorschijn die wemelt van kleurrijk leven en wordt gedomineerd door magnifieke bergen.
  • R. L’Anson, Nepal, Fotoboek met 400 foto’s genomen in de Kathmandu-vallei, Chitwan, Mustang Annapurna- en Everestregio.
  • R. Macfarlane, Hoogtekoorts / Het raadselachtig verlangen naar de hoogste top, Hoe komt het dat bergen zo tot onze verbeelding spreken? Waarom stellen bergsporters elk klimseizoen hun leven in de waagschaal? De auteur ontrafelt de relatie tussen mensen en bergen, en onze drang die bergen te overwinnen. Geleerden uit de Renaissance, negentiende-eeuwse fantasten, geologen en klimmers – allemaal hebben ze volgens Macfarlane bijgedragen aan de waardering voor het berglandschap.
  • N. Meynen, Nieuwe wegen in de Himalaya, De schrijver gaat op zoek naar het Nepal dat niet in brochures en reisgidsen staat.
  • M. Palin, Himalaya, Het resultaat van een zware reis van zes maanden door de Himalaya. Palin en zijn team klimmen o.a. naar het basiskamp van de Mount Everest op een hoogte van 5330 m.
  • J. Stephens, Nepal, een jaar aan de voet van de Annapurna, Terwijl haar man een ontwikkelingsproject leidt, verblijft Joy in een klein dorpje en leert de gebruiken kennen van haar dorpsgenoten. Een vaak humoristisch verhaal dat een duidelijke kijk geeft op hoe Nepalezen denken en handelen.
  • T. van Rijsewijk, Kumari, mijn dochter uit Nepal, Trees reisde helemaal alleen af naar Nepal. De onverwachte ontmoeting met het weesmeisje Kumari haalde haar wereld overhoop.

Tip: als je graag leest voor het slapengaan, komt een boekenlampje misschien goed van pas.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. de vluchtgegevens en de afspraakplaats, wordt een tweetal weken voor vertrek doorgemaild.

Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
  • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
  • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
  • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
  • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
  • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.


Voor meer info en boekingen:

Bootz
Refugiestraat 15, 3290 Diest, Belgium
T +32 (0)13 33 40 40
F +32 (0)13 32 16 08
info@bootz.be

of bij één van de 7 Jokerkantoren:

Antwerpen
Blauwtorenplein 10
Tel. 03 231 72 68 antwerpen@joker.be

Gent
Bagattenstraat 64
Tel. 09 265 91 00 gent@joker.be

Hasselt
Leopoldplein 4
Tel. 011 23 25 88 hasselt@joker.be
Leuven
Boekhandelstraat 3
Tel. 016 22 65 50 leuven@joker.be

Harelbeke/Kortrijk Kortrijksesteenweg 415 (in winkel AS-Adventure)
Tel. 056 22 56 14 harelbeke@joker.be

Mechelen
Rode Kruisplein 14 (in winkel AS-Adventure) Tel. 015 21 87 77 mechelen@joker.be

Wilrijk
Boomsesteenweg 666 (in winkel AS-Adventure)
Tel. 03 827 90 08 wilrijk@joker.be