Bootz Logo

België - Limburgse Heuvels en Grenswater in NP Hoge Kempen


3 dagen - € 280,00Jongerenreis
Iemand zin in een reis rond wereld? In onze achtertuin? Maasmechelen, het Italië van het noorden, verwelkomt ons met een waaier aan variatie. Wandelen door het enige Nationaal Park van België met uitgestrekte heidelandschappen alsof het de Tasmaanse vlaktes zijn. Door het Zwitsers aandoende berg- en merenlandschap bij de Kikbeekbron tot op de top van één de terrils met een panorama alsof je in Canada zit. De zandwinningsgebieden doen je aan de Sahara denken, en de kronkelende Maas, de grensrivier omringd door plassen en kanalen, voelt als het Zweedse binnenland. En in mooiste dorp van Vlaanderen wanen we ons even in Zuid-Frankrijk. En wie wil kan zich nog verdiepen in de multiculturele mijn-cultuur, of de Chinese shop-cultuur op wandelafstand van ons logies. Afwisselender wordt het niet! We verkennen dit te voet, per fiets, per kajak of raft!
Aantal dagen: 3 dagen
Reisnummer: 24BE4CTA1
Reisdata: 19/04/2024 - 21/04/2024


Wandelniveau:
Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Hoogtepunten
 • Het enige Nationaal Park van België
 • Wandelen tussen heuvels en rivieren
 • Multiculturele Limburg
 • Inkijk in de eigenaardigheden van de grensstreek
 • Verdieping in het Limburgse mijnverleden
 • Maasvallei en zijn kanalen
 • Oud-Rekem, mooiste dorp van Vlaanderen

Dag aan dag

Dag 1

Aan de rand van...

Aankomst bij onze logies in het pittoreske Lanklaar. We verblijven in een Belle-epoque-hotel aan het water. Het logies ligt pal in het midden tussen het Nationaal Park Hoge Kempen en Rivierpark Maasvallei.
We maken een korte wandeling aan de Zuid-Willemsvaart en de historische scheepvaartsite Tivoli. We maken kennis met de multiculturele keuken van Maasmechelen. 5km - 0 hm
Bij interesse kan er al een namiddagwandeling gemaakt worden op het geweldige Thorpark in Genk (10km)

Dag 2

Berg- en merenlandschap

Na het ontbijt trekken we écht de natuur in. We wandelen een stuk van de befaamde National Park Trail, die tot de top 20 in Europa behoort. Het Nationaal Park met bronsgroene bossen, weidse heide, spiegelende vennen en grote landduinen is het ultieme wandelparadijs. We combineren het grootste heidelandschap van Vlaanderen met het berg- en merenlandschap van de Kikbeekbron. En als top of the bill bekijken we het landschap vanop een terril, met een uitzicht over meren, heuvels en rivieren. Is dit Vlaanderen wel?

Dag 3

Water rond Oud-Rekem

In de ochtend verkennen we de grensstreek van Rivierpark Maasvallei. Water staat centraal op deze wandeling tussen twee kanalen, de Maas en vele plassen en meren. We eindigen in Oud-Rekem, dat al 13 jaar de titel “Mooiste dorp van Vlaanderen” mag dragen.

Optioneel (weer - en waterafhankelijk) maken we een rafting/kajaktocht over de Maas. Met ons clean-up-pakket peddelen we 2 uur door puur natuur. Dit is het enige stukje grootrivier in Europa dat niet bevaren is! Indien de omstandigheden het niet toelaten maken we een fietstocht (40 km, elektrische fietsen mogelijk) door de Maasvallei en het Rivierpark.

Prijs info

Prijs

€ 280,00
Voorschot: € 100 per persoon

Inbegrepen

 • overnachtingen
 • alle maaltijden vanaf het diner op dag 1 tot het ontbijt op dag 3
 • entree Nationaal Park
 • uitkijktoren De Wissen
 • begeleiding

niet inbegrepen

 • dranken
 • lunch dag 3
 • optionele rafting (20 euro) op dag 3
 • optionele huur fiets (20 euro gewone fiets, 30 euro elektrisch)

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Praktische info

Wandelniveau

 Lange wandelingen maar makkelijke paden en weinig hoogteverschillen. Ca. 20km per dag.
Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

We logeren in een Belle Epoque-hotel in het dorpje Lanklaar. Het is gelegen aan het natuurreservaat met uitzicht op de kanaaloever. Pure nostalgie.

Het hotel heeft een mooi restaurant en tuinterras. Drie- , en tweepersoonskamers, telkens met eigen badkamer. De bedden kunnen tot 1,5 meter uit elkaar geschoven worden.

 

Maaltijden

2x ontbijt , 2x picknick, 2x viergangendiner (in het restaurant van het hotel).

 

Vervoer

 • Met de trein tot het station van Genk, daarna bus of afspreken met medereizigers. Bij voldoende interesse wordt er een busje ingelegd van Genk station naar de accommodatie (max 10€ per persoon). 
 • Eigen wagen.
 • Carpool: je kan bij inschrijving aangeven of je zelf met de wagen rijdt en plaats aanbiedt of je wil meerijden, waarbij medepassagiers delen in de kosten van brandstof.

Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.


Voor meer info en boekingen:

Bootz
Refugiestraat 15, 3290 Diest, Belgium
T +32 (0)13 33 40 40
F +32 (0)13 32 16 08
info@bootz.be

of bij één van de 7 Jokerkantoren:

Antwerpen
Blauwtorenplein 10
Tel. 03 231 72 68 antwerpen@joker.be

Gent
Bagattenstraat 64
Tel. 09 265 91 00 gent@joker.be

Hasselt
Leopoldplein 4
Tel. 011 23 25 88 hasselt@joker.be
Leuven
Boekhandelstraat 3
Tel. 016 22 65 50 leuven@joker.be

Harelbeke/Kortrijk Kortrijksesteenweg 415 (in winkel AS-Adventure)
Tel. 056 22 56 14 harelbeke@joker.be

Mechelen
Rode Kruisplein 14 (in winkel AS-Adventure) Tel. 015 21 87 77 mechelen@joker.be

Wilrijk
Boomsesteenweg 666 (in winkel AS-Adventure)
Tel. 03 827 90 08 wilrijk@joker.be