Bootz Logo

België - Winterweekend Hoge Venen


3 dagen - € 220,00Jongerenreis
De Venen gaan nooit vervelen! In de Oostkantons ligt op 694 m Botrange, het hoogste punt van België, uitkijkend over de bekende Hoge Venen. Dit prachtige en unieke natuurreservaat met turf- en veengebieden, vormt ons decor voor een winterse verkenning … Te voet, op sneeuwschoenen of op langlaufski’s, afhankelijk van wat de weergoden voor ons in petto hebben. We verblijven in de moderne jeugdherberg van Malmedy, zodat we alle kanten op kunnen voor een actief en gezellig weekendje!
Aantal dagen: 3 dagen
Reisnummer: 24BE4HVW2
Reisdata: 9/02/2024 - 11/02/2024


Wandelniveau: en
Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Hoogtepunten
 • uniek natuurgebied in België
 • gezellig weekendje om de wintersleur te doorbreken
 • langlaufen, sneeuwschoenenwandeling of wandeltochten

Dag aan dag

Dag 1

Welkom in het hoge oosten!

Iedereen binnengesijpeld in de toffe jeugdherberg van Malmedy? Dan kan het Bootz winterweekend officieel beginnen! We voorzien een warme maaltijd en om elkaar wat beter te leren kennen een meet & greet op speed waarbij je in no time iedereens favoriete pizzatopping weet. 

Dag 2 en 3

Veni vidi vici à la Bootz

De Hoge Venen, dat is een beschermd natuurreservaat met 4500 hectare aan unieke natuur. Als je je dat moeilijk kunt voorstellen: dat is even groot als 6300 voetbalvelden (van gemiddelde grootte). Of meer dan 730 miljoen pizza's (rond, met een doorsnede van 28 cm).

We hopen natuurlijk op een sneeuwtapijt om onze langlaufski’s aan te binden en al schuifelend, vallend en breakdancegewijs de streek te verkennen. We kunnen ook de sneeuwschoenen aanbinden om de diepe sneeuw te trotseren. Bij geen of mindere sneeuwomstandigheden doen we 2 mooie dagtochten, eentje op het hoogplateau van de Hoge Venen en de andere dag gaan we voor extra hoogtemeters en véél bossen.

Zaterdagavond maken we het gezellig knus met lekker eten en een spelletje of een Bootz-quiz. Zondag keren we na de activiteit - late namiddag of vroege avond - met veel voldoening en voldoende venenzuurstof in onze longen terug naar huis. 

 

 

Prijs info

Prijs

€ 220,00
Voorschot: € 100 per persoon

Inbegrepen

 • Logies
 • Maaltijden vanaf  avondmaal op dag 1 t.e.m. picknick/lunch op dag 3
 • Activiteiten en materiaal
 • Bootz-begeleiding
 • Btw

Niet inbegrepen

 • Transport
 • Dranken bij maaltijd en in bar
 • Huurmateriaal (langlaufski’s enz) en toegangstickets, wegens afhankelijkheid van omstandigheden

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Praktische info

Wandelniveau

Dit is een reis met wandel/activiteitenniveau  &  .

Je moet in staat zijn om een hele dag actief bezig te zijn in de (mogelijks koude) buitenlucht, uitgaande van 4 tot 6 uren stappen door mogelijk vermoeiend terrein (bij sneeuw of modder).


Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

We verblijven in de moderne jeugdherberg van Malmedy, aan de rand van de Hoge Venen. Slapen doen we in comfortabele kamers met meerdere bedden. Beddengoed is voorzien.

Maaltijden

Op de eerste avond starten we met een heerlijke vegetarische lasagne. De ontbijten én ook het avondmaal op dag 2 nemen we in de jeugdherberg. De picknick bereiden we zelf voor. Als je een voedselallergie hebt of andere maaltijdvoorkeur (bv. vegetarisch), gelieve dit te melden bij inschrijving.

Bagage

Je draagt tijdens de wandelingen alleen je dagrugzak.

Vervoer

We Eigen wagen, ongeveer 1,5 uur rijden vanaf de Brusselse Ring. Of – beter nog - kostendelend met een andere deelnemer! Een tweetal weken voor vertrek krijg je, samen met de vertrekinfo, een deelnemerslijst toegestuurd en kan je evt. afspreken om samen te rijden.  

Reisuitrusting

 • Evt. pantoffels of Crocs
 • Pyjama
 • Zak- of hoofdlamp
 • Regenkledij 
 • Sportieve en warme kledij
 • Handschoenen en muts
 • Warme wandelsokken
 • Stevige en waterdichte wandelschoenen
 • Handdoek & basis toiletgerei
 • Brooddoos en drinkbus
 • Eventueel fototoestel om jezelf te laten vereeuwigen op bangelijke plekken

Vertrekinfo

De vertrekinfo met het uur en de plaats van afspraak en andere praktische informatie wordt een tweetal weken op voorhand verstuurd.

Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.


Voor meer info en boekingen:

Bootz
Refugiestraat 15, 3290 Diest, Belgium
T +32 (0)13 33 40 40
F +32 (0)13 32 16 08
info@bootz.be

of bij één van de 7 Jokerkantoren:

Antwerpen
Blauwtorenplein 10
Tel. 03 231 72 68 antwerpen@joker.be

Gent
Bagattenstraat 64
Tel. 09 265 91 00 gent@joker.be

Hasselt
Leopoldplein 4
Tel. 011 23 25 88 hasselt@joker.be
Leuven
Boekhandelstraat 3
Tel. 016 22 65 50 leuven@joker.be

Harelbeke/Kortrijk Kortrijksesteenweg 415 (in winkel AS-Adventure)
Tel. 056 22 56 14 harelbeke@joker.be

Mechelen
Rode Kruisplein 14 (in winkel AS-Adventure) Tel. 015 21 87 77 mechelen@joker.be

Wilrijk
Boomsesteenweg 666 (in winkel AS-Adventure)
Tel. 03 827 90 08 wilrijk@joker.be