Op goede voet

Op goede voet


Reizen organiseren vanuit passie en engagement, hoe doen we dat?

Gerust boeken

Gerust boeken


#fuck2020. Maar hoe pakken we reizen in 2021 aan?

Bootz & Bubbels

Bootz & Bubbels


Reizen in je beperkte bubbel bij onze vrienden van Anders Reizen.

Weekendjes weg

Weekendjes weg


Efkes helemaal weg

Hoe is't?

Hoe is't?


Met ons alles goed! Geef maar een seintje als we kunnen helpen.

Coronavirus update

Dat het een vakantiejaar als geen ander is, weten we inmiddels. We kunnen op reis, maar voorlopig enkel binnen Europa, en indien het bestemmingsland zijn grenzen ook openstelt voor Belgische toeristen. 
We kijken hoopvol uit naar de toekomst en geven je de kans om met een gerust gemoed te boeken door flexibele voorwaarden. 

Groepsreizen van Bootz

Het is nog wat geduld oefenen tot we weer veilig in groep op reis kunnen gaan (*), maar je hoeft niet te wachten met je vakantie te plannen en te boeken! Net als bij de individuele reizen bij onze vrienden van Anders Reizen ligt de focus voor onze groepsreizen op mooie wandelbestemmingen die vlot bereikbaar zijn binnen Europa.

(*) Waarom kunnen er voorlopig nog geen groepsreizen doorgaan?
De omstandigheden waaronder een groepsreis kan doorgaan, zijn verschillend van deze voor individuele reizen. Wanneer je in groep op reis gaat, speelt de gezondheidstoestand van de (onbekende) medereizigers een belangrijke rol voor je eigen gezondheid, én voor het verloop van de reis. Als iemand op reis ziek valt, is de kans reëel dat heel de groep getest wordt en mogelijk in quarantaine moet (met een gedwongen verlenging van het verblijf en extra kosten als gevolg). Dit is een doemscenario dat we absoluut willen vermijden, een risico dat we onze reizigers niet willen laten lopen.

Individuele reizen bij Anders Reizen

Met je eigen reisbubbel geniet je in alle vrijheid én veiligheid van je wandelreis. Voor 2021 gingen we vooral op zoek naar nieuwe individuele bestemmingen binnen Europa, de meeste zonder vliegen. Ons eigen continent is immers een paradijs voor wandelaars. Een immense variatie aan landschappen en culturen, heel wat bestemmingen die vlot over land te bereiken zijn, lekker eten en goed slapen. Bij Anders Reizen (waar Bootz de jongerenreizen van zijn), kan je terecht voor reizen in je eigen bubbel. 

Met een gerust gemoed boeken

Vakantieplannen smeed je met een gerust gemoed. Soepele voorwaarden voor wijziging van bestemming maken dat je niet langer hoeft te aarzelen om je vakantie te plannen:

  • tot en met 9 weken voor het vertrek: € 50 + evt. extra kosten wijziging vervoer/logies
  • in de 8ste en 7de week voor het vertrek: € 100 + evt. extra kosten wijziging vervoer/logies
  • vanaf 6 weken voor het vertrek zijn de annuleringskosten van toepassing.

Wanneer je bij je reis apart vervoer hebt geboekt (vlucht, trein,...), dan gelden daarvoor de wijzigingsvoorwaarden van de vervoerder. Die kunnen afwijken van bovenstaande voorwaarden.

Wat als je bestemming rood kleurt?

Als je bestemming code rood krijgt of er door de bestemming beperkingen worden opgelegd waardoor de essentie van de reis niet kan behouden blijven, dan kan je je reis kosteloos annuleren.
Voor de bepaling van de kleurcode van een bestemming baseren we ons op de website van het Belgisch Ministerie van van Buitenlandse Zaken. Daar kan je ook nakijken welke regels er gelden voor welke EU-landen. Ook de Europese Unie heeft haar eigen website.

Een tegoedbon voor volgend jaar... en dan ben ik 35??

Heel wat Bootzers ontvingen in ruil voor het voorschot voor hun geannuleerde reis een corona-tegoedbon, geldig tot eind september '21. Maar wat als je tegen dan de leeftijdsgrens van 34 jaar bent gepasseerd? Corona is een uitzonderlijke situatie, dus maken we ook graag een uitzondering voor deze Bootzers-met-zo'n-corona-tegoedbon. Zij mogen in 2021 dus nog één keertje mee op een Bootzreis!

We blijven bereikbaar op aangepaste uren

Ons kantoor in Diest is gesloten, maar we helpen je graag via e-mail of per telefoon: op weekdagen van 10 tot 13 uur op 013 67 80 84