Nieuw-Zeeland - Kiwi's en wildernis


24 dagen - prijs € 4420

niet meer boekbaar

Nieuw-Zeeland - Kiwi's en wildernis


24 dagen - prijs € 4420

niet meer boekbaar

Nieuw-Zeeland - Kiwi's en wildernis


24 dagen - prijs € 4420

niet meer boekbaar

Nieuw-Zeeland - Kiwi's en wildernis


24 dagen - prijs € 4420

niet meer boekbaar

Nieuw-Zeeland - Kiwi's en wildernis


24 dagen - prijs € 4420

niet meer boekbaar
Jongerenreis Nieuw-Zeeland
Aan de andere kant van de wereldbol, ten zuidoosten van Australië, ligt Nieuw-Zeeland. Het is een ruig en ongerept land waarin de mens slechts op beperkte plaatsen wordt geduld. Op relatief korte afstand van elkaar vind je er vulkanen, regenwouden, hooggebergte, gletsjers, rotskusten en zandstranden. Geen wonder dat de Lord Of The Rings films er nagenoeg volledig zijn geshoot. Combineer dit met een unieke fauna en flora en je hebt een reis om nooit te vergeten. Behalve uit een aantal kleine eilandjes, bestaat Nieuw-Zeeland uit 2 grote landmassa's, het North en het South Island. Tijdens deze reis verkennen we het Zuidereiland, het meest spectaculaire deel van Nieuw-Zeeland. 
Prijs: € 4420
Reisnummer: 19NZ4AAA1
Reisdatum: 26/11/2019 - 19/12/2019
Deelnemers: min. 7 - max. 10
Beschikbaar: Nee

Wandelniveau :
tot

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

27

34

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Deze reis scoort

9

7 Beoordelingen

reviews van klanten

Awesome reis !! Prachtige natuur om van te dromen! Wel rekening mee houden dat het een echte wandelreis is en je dus wel goed in conditie moet zijn en niet zo een luie bankhanger moet zijn zoals ik, want dan huf je en puf je alles bij elkaar !

Ineke M. -

Een 'must do' voor Bootzers! :-)

Sofie M. -

Ongeloofelijke reis, wonderschoon land, vriendelijke mensen. Ik zou zo terug willen gaan.

Bram V. -

Algemene reistips

Dag 1-2

One does not simply walk into New Zeeland

Het is een flink eindje vliegen naar Nieuw-Zeeland. Tijd genoeg om elkaar te leren kennen en eindeloos uit het raampje te turen op het vliegtuig.

Dag 3

Prison break

Een busje brengt ons naar ons eerste hostel. Vroeger deed het gebouw dienst als gevangenis. Gelukkig zijn de cellen iets comfortabeler ingericht en kan je er nu goed bijslapen van de lange vlucht. Wie wil kan nog ontsnappen naar de bar.

Dag 4

Uitkijken naar Cook

We worden vrijgelaten uit de gevangenis en verlaten Christchurch richting de bergen. Steeds hoger slalommen we tussen de bergen en langs de vele meren. We strekken de benen al even in de gezellige jeugherberg, vlakbij de grootste berg van het land. Mount Cook.

340 km – 4,5 u rijden

Dag 5

Koekoek Mount Cook

De wandeling naar Mt. Hutt is uitdagend, maar kan gelden als een van de niet te missen topwandelingen op het Nieuw-Zeelands zuidereiland. In de winter is het een groot ski-gebied en in de zomer één van de mooiste plekjes om te wandelen. Bij goed weer worden we voortdurend getrakteerd op mooie vergezichten van de bergen in de omgeving.

20 km – 8 u wandelen – 1000 m klimmen/dalen

Dag 6

Invercargill

Verplaatsing vanuit het centrum van het zuidereiland naar het uiterste zuiden. Naar het dorpje Invercargill, aan de rand van het grootste Nationale Park van Nieuw-Zeeland, Fjördland. Een gezellige startplaats voor onze 3-daagse van morgen. Best dus nog wat energie opdoen.

500 km – 6 u rijden

Dag 7-8-9

Hump Ridge Track

Een circuit van 3 dagen dat gedeeltelijk door Fjördland National Parc loopt en gedeeltelijk door privé beheerd land. Je stapt geregeld over paadjes van houten planken die door het laaggebergte kronkelen. Af en toe wandelen we langs de kust en worden we, met onze voeten in het zand, begroet door Hector dolfijnen. De kleinste dolfijnsoort ter wereld en uniek aan het eiland. Uitrusten doen we in zeer gezellige hutten met een living en keuken. Ook het ontbijt krijgen we erbij. Tijdens de tocht dragen we al het andere eten zelf.

Dag 7: 19 km – 7 u wandelen – 940 m klimmen
Dag 8: 19 km – 7 u wandelen – 920 m dalen
Dag 9: 17 km – 6 u wandelen – 1,5 rijden

Dag 10

Met de Boot of met de boots?

Na drie dagen wandelen is er vandaag een welgekome vrije dag voorzien. Fjördland is gekend voor de vele diepe fjorden (no shit, sherlock). De beste manier om die te ervaren is via een boottocht naar Milford of Doubtful Sound. Wie liever nog meer wandelt kan kiezen voor een dagwandeling op de Kepler Track, met mooie bergzichten onderweg.

Dag 11

Van queenstown naar the return of the king

Verplaatsing naar de ‘Adventure Capital of the world’, Queenstown. Zotten en thrillzoekers uit de hele wereld komen naar hier voor bungeejumping, skydiving, rafting, mountainbiken etc.

170 km – 2,5 u rijden

Dag 12

Thou shall not pass!

(without a wandelingskse first)
We rijden via Glenorchy naar Paradise. In deze streek zijn veel filmlocaties van The Lord of the rings terug te vinden. We wandelen een stukje door Middle Earth langs Reese Dart Track, doorheen beukenwouden. We slapen in een hostel vlakbij het centrum.

12 km – 4 u wandelen – 2 u rijden

Dag 13

Weg naar Wanaka

We laten Queenstown achter ons en rijden naar Wanaka. Een heel chille plek, gelegen aan een schitterend meer. Neem er een frisse duik in als voorbereiding op de volgende 3 dagen. We overnachten naast het meer op een mooie camping.

Dag 14-15-16

Mt. Aspiring Track

De eerste dag doen we het rustig aan en moeten we slechts een 3-tal uur wandelen door een diepe vallei. Je waant je in de Alpen, maar dan zonder de Hollanders, skipistes en mooier.
Overnachting in een eenvoudige berghut uit 1949. Buiten toiletten en drinkbaar water is alles hier back to basics. Op dag 2 wandelen we ‘s morgens naar de Liverpool hut van waaruit we een lusvormige tocht maken. We zitten hier echt diep in de bergen en dat doet een Bootzer goed verdorie!
De laatste dag gaan we via een omweg langs de Rob Roy gletsjer terug richting de camping in Wanaka. De gletsjer beklimmen loont de moeite. Al een geluk dat we onze zware bagage onderaan de gletsjer kunnen achterlaten aan een hangbrug.

Dag 14: 9 km – 3 u wandelen – 1 u rijden
Dag 15: 12 km – 6 u wandelen – 640 m klimmen/dalen
Dag 16: 19 km – 7 u wandelen – 450 m klimmen/dalen – 1 u rijden

Dag 17

De betoverde doolhof van ijs

We vertrekken op tijd naar de Westkust waar we toekomen aan de Franz Josef gletsjer. Tot in april 2013 was het mogelijk om een excursie per bus naar de gletsjer te maken. Dit is nu geen optie meer, wie graag op de gletsjer wandelt moet daarvoor een helikoptervlucht boeken. We arriveren op tijd zodat diegenen die een vlucht willen boeken er de mogelijkheid toe krijgen.
De gletsjer is constant in beweging en de ijstunnels en vlaktes verschuiven elke dag. Toch is het veilig om met een gids een indrukwekkende tocht te maken op het ijs. Opgelet: Slecht weer kan nooit uitgesloten worden waardoor vluchten geregeld geannuleerd worden.
Aan de rand van Franz Josef staan hutjes waarin we kunnen overnachten.
290 km – 4 u rijden

Dag 18

Siteseeing

Vandaag staat de langste rij-dag van de reis op het programma. Maar saai is dat absoluut niet! We tuffen langs de spectaculaire kustlijn van Nieuw-Zeeland en maken uiteraard verschillende stops. Zoals bij de ‘Pancake Rocks’ van Punakaiki. Het lijkt alsof er één of andere grapjas (met superpowers) laagjes rots op elkaar heeft gestapeld. Al was het een geknutseld schaalmodel van de Grand Canyon. De geur van denkbeeldige pannenkoeken maakt plaats voor de stank van de zeehondenkolonie van Cape Foulwind. De naam komt niet van de geur, maar van de sterke wind die zeilschepen wegblaast van de kust. We slapen de komende twee nachten op een camping die vlak aan het strand is gelegen. No worries… ver genoeg van de zeehonden ;)
510 km – 7 u rijden

Dag 19

Great Walk

We maken een dagtocht in een van de bekendste Nationale Parken van NZ: Abel Tasman, genoemd naar de Nederlandse ontdekkingsreiziger. We doen het op zijn Bootz en kiezen hier bewust om de noordelijke, minder toeristische kant van het park te bezoeken.
Het goed begaanbare pad loopt over een zogenaamde ‘Great Walk’. Slechts een handvol wandelingen in het land kregen deze eervolle benaming dankzij hun uitzonderlijke kwaliteit.
We moeten hier rekening houden met de getijden en wandelen langs verschillende baaien.
17 km – 6 u wandelen

Dag 20

Sealsseeing

Vandaag staat er een optionele kajaktocht op het programma. Per twee personen verken je sommige van de mooiste baaien in Nieuw-Zeeland. Tijdens deze dagtocht hebben we een reële kans om zeehonden te zien. We nemen picknick mee die we op een van de verborgen stranden rustig kunnen opeten op het ritme van de golven.
Bootzers die liever met de voeten op de vaste grond blijven en geen interesse hebben in deze kajaktocht kunnen, samen met de begeleider, naar het meest noordelijke deel van het eiland rijden. We bezoeken Waikoropupu, de grootste zoetwaterbronnen op het eiland die onwaarschijnlijk helder water bevatten. Even knap en met een even mooie naam is het schitterende Wharariki Beach. We maken ook tijd voor een wandeling op het onderste gedeelde van Farewell Spit, een enorme zandtong van tientallen kilometers lang.

Dag 21

Walviswuiven

We verlaten de ‘Golden Bay’ en rijden naar een andere, doorgaans zonnige, bestemming op het zuidereiland, Kaikoura. Dit is één van de beste plekken ter wereld om walvissen te spotten. 

400 km – 5 u rijden

Dag 22

Walvis aaien

Voor we terugrijden naar Christchurch om huiswaarts te keren kan de reis met een hoogtepunt worden beëindigd door deel te nemen aan een walvistour. Tijdens de tours worden bijna altijd meerdere walvissen gespot, vaak van erg dichtbij. Indien er teveel wind is bestaat de kans dat we niet op zee kunnen. Wie geen interesse heeft in deze lieve diertjes kan kiezen voor een eenvoudige wandeling langs het mooie nabijgelegen schiereiland. 

180 km – 2,5 u rijden

Dag 23

Afsluiter

Banks Peninsula is met zijn relaxte sfeer en mooie setting de ideale plek om ons avontuur door Nieuw-Zeeland af te sluiten.
In de voormiddag maken we een laatste wandeling door het Hinewai Reserve met z'n mooie vergezichten, afwisselende vegetatie en watervallen. In de late namiddag keren we terug naar Christchurch, waar het allemaal begon, en stappen we op het vliegtuig richting Brussel.

10 km - 4u wandelen - 80 km rijden

Dag 24

There and back again

En zo eindigt ons avontuur door Middle Earth. Met haar op onze voeten en een camera of gsm vol foto’s zijn we er een zalige ervaring rijker op geworden. naar Nieuw-Zeeland reizen? Check!

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Prijs

€ 4420
Voorschot: € 1330 per deelnemer

Inbegrepen

 • Vluchten 
 • Luchthaventaksen
 • Alle maaltijden in Nieuw-Zeeland (van dag 3 tot en met 23)
 • Transfers met eigen minibus
 • Logies
 • Toegangsgelden voor de Nationale parken en trails
 • Begeleiding

Niet inbegrepen

 • Dranken
 • Evt. inkomgelden voor musea, bezienswaardigheden, enz.
 • Facultatieve uitstappen of activiteiten:
  - walviscruise Kaikoura: 150 NZD
  - kayak Abel Tasman: 90 NZD
  - Farewell Spit Ecotour: 155 NZD
  - helihike Franz Jozef: 419 NZD
  - cruise Milford Sound: 155 NZD
  - cruise Doubtful Sound: 255 NZD
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Evt. reisverzekering

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 10 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

De meeste wandelingen zijn van niveau , de meerdaagse tochten en de dagtocht op dag 5 neigen naar 
Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

We slapen in jeugherbergen, hostels, hutten (met het nodige comfort) en op een camping.

Maaltijden

Ontbijt en lunch maken we bijna altijd zelf klaar. Over het algemeen koken we ook gezamenlijk het avondeten waarbij iedereen een handje toesteekt.

Bagage

Tijdens de wandelingen draag je enkel een dagrugzak met picknick, regenkleding enz. 

Tijdens de trektochten draag je al het materiaal (kledij en gemeenschappelijk eten voor deze dagen). Tent en slaapmatje moet nooit zelf gedragen worden.


Vervoer


Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
EK 182Brussel 26/11/2019 20:15Dubai 27/11/2019 06:00
EK 412Dubai 27/11/2019 10:15Christchurch 27/11/2019 14:00
EK 413Christchurch 18/12/2019 18:45Dubai 19/12/2019 05:15
EK 183Dubai 19/12/2019 08:20Brussel 19/12/2019 12:45

Klimaat

Nieuw-Zeeland heeft een gematigd zeeklimaat, dat varieert van subtropisch in het gebied ten noorden van Auckland tot subpolair in de berggebieden van het Zuidereiland. De jaargetijden zijn precies tegenovergesteld aan België en dus met Kerstmis is het hartje zomer. Het kan vrij winderig zijn en regen is niet uitgesloten, zeker in het zuidwesten. Maar ook lange, zonnige en warme periodes zijn net zo goed mogelijk.

Uitrusting

Voor deze reis neem je best het volgende mee:

Bagage

 • (Kleine) trekrugzak. Voldoende voor materiaal van 3 dagen.
 • Dagruzak.
 • Waterproof zak voor tijdens trekking (zodat het meest essentiële toch droog kan blijven)
Tip: De bagage die meegaat in de laadruimte van het vliegtuig moet een label dragen met je naam (thuisadres of adres van het logies hoeft niet). Je krijgt een label van Bootz (op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven). Breng best ook een identificatie aan de binnenkant van je reistas, rugzak of koffer. Theoretisch mag je 30 kg inchecken voor de vluchten, maar we raden aan om je bagage te beperken tot 1 stuk en ca. 15 kg. Dat maakt het vervoer ter plaatse en het dragen over korte afstanden een stuk makkelijker. Je mag slechts 1 stuk handbagage meenemen aan boord, eventueel aangevuld met een cameratas, handtas, laptop, … De handbagage moet passen in het bagagekastje in het vliegtuig en mag niet groter zijn dan 55 x 40 x 20 cm.

Slapen

 • Slaapzak
 • Slaapmatje 

Schoeisel & kousen

 • Stevige, enkelomsluitende wandelschoenen 
 • Lichte (sport)schoenen (voor ’s avonds)
 • Evt. (wandel)sandalen
 • Wandel- of trekkingkousen.
Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • Soepele (wandel)broeken
 • Wind- en waterdichte jas en broek
 • Wollen trui of fleece 
 • Lichte trui 
 • Enkele lichte hemden en/of T-shirts (ook met lange mouwen)
 • Muts 
 • Handschoenen 
 • Zonnehoed of –pet 
 • Ondergoed 
 • Badpak/zwembroek  
 • Short

Verzorging

 • Toiletgerief (graag biologisch afbreekbare zeep en shampoo)
 • Handdoek 
 • Zonnecrème met hoge beschermingsfactor 
 • Beschermende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • Drankfles (min. 1 liter).
 • Plastic beker/bord/bestek

Diversen

 • Stevige plastieken zak om op te zitten tijdens de picknicks.
 • Keukenhanddoek 
 • Veilige geldbeugel om als heupgordel of rond hals te dragen (onder de kleren)
 • Wasmiddel (om kleren uit te wassen onderweg; zo kan je je bagage beperkt houden)
 • Reiswekker
 • Zak- of hoofdlamp  
 • Wereldstekker (de stopcontacten zijn niet compatibel met onze stekkers; klik hier voor meer info)
 • Evt. verrekijker
 • Evt. wandelstokken
 • Evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)
 • Lange-vluchtenpakket: lectuur, denksportpuzzels, laptop/netbook/mp3, oordopjes, oogmasker, nekkussentje, toiletzak met mini-toiletgerief, oogdruppels, lippenbalsem, sokken en t-shirt

Formaliteiten


Reispas

Voor Nieuw-Zeeland heb je een reispas nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. De reispas moet 3 maanden geldig zijn bij vertrek. Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een goeie week. 

 

Tip: Maak een kopie van de identiteitsbladzijde van je reispas en bewaar deze apart van je reispas zelf. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.


Visum

Opgelet! Voor reizen vanaf 1 oktober 2019 is het verplicht een ETA (Electronic Travel Authorization) aan te vragen. Klik HIER voor de enige officiële website van de Nieuw-Zeelandse overheid. Het is aangeraden om te wachten met de aanvraag van de ETA tot na de kennismakingsbijeenkomst, waar nog bijkomende info zal worden verschaft.


Geld

De munt is de Nieuw-Zeelandse dollar (NZD). Met je bankkaart (Maestro) of kredietkaart (vooral Visa) kan in bijna iedere plaats terecht aan geldautomaten.

Tip: de gewone debet- of betaalkaarten (genre Maestro en Cirrus) werken niet buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, kan je bij je bank je kaart op de "witte lijst " laten zetten  zodat deze voor een periode van max. 3 maanden ook buiten Europa kan gebruikt worden. 

EHBO

Je begeleider beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • Evt. middel tegen reisziekte
 • Middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • Pijnstillend en koortswerend middel
 • Middel bij maag- en darmklachten
 • Zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • Middel tegen blaren
 • Ontsmettende zalf
 • Wondpleisters van verschillende breedte
 • Verbanden (elastisch + niet elastisch)

Wie nog meer wil weten

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten. Wij geven je alvast volgende tips:
 • D. de Vries, Nieuw-Zeeland in een rugzak (reisimpressies)
 • R. Tremain, De Kleur (roman over een Engels gezin dat emigreert naar Nieuw-Zeeland)
 • P. Grace, Het verhaal van Dogside (roman)
 • Sprookjes uit de wereldliteratuur, Maori sprookjes.

Aanvullende informatie vind je in reisgidsen, die je kan lenen bij openbare bibliotheken, of kan aankopen in de betere (reis)boekhandel, zoals:

Tip: als je graag leest voor het slapengaan, komt een boekenlampje misschien goed van pas.


Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: