Spanje - El Hierro


9 dagen - prijs binnenkort online

niet meer boekbaar

Spanje - El Hierro


9 dagen - prijs binnenkort online

niet meer boekbaar

Spanje - El Hierro


9 dagen - prijs binnenkort online

niet meer boekbaar

Spanje - El Hierro


9 dagen - prijs binnenkort online

niet meer boekbaar

Spanje - El Hierro


9 dagen - prijs binnenkort online

niet meer boekbaar
Jongerenreis Spanje
Beeld je dit even in: Een eiland met ongerepte natuur, door de Bootzgod geschapen als het perfecte wandeleiland. Droog en vulkanisch in het zuiden, weelderige plantages in het noordoosten met daartussen dichte dennenbossen en vochtige regenwouden in het centrum. Kliffen die uitkijken naar een blauwe zee vol dolfijnen en ander vrolijk waterleven. En geen bruingeblakerde Benidorm bastard te bespeuren. Not bad at all voor een kleine oppervlakte van 272km².
Prijs: binnenkort online
Reisnummer: 20ES4EHA2
Reisdatum: 5/12/2020 - 13/12/2020
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar: Nee

Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Deze reis scoort

9

23 Beoordelingen

reviews van klanten

Een hele leuke reis, veel natuur en mooie wandelingen. Iets wat je echt moet gedaan hebben; een reis met variatie.

Catherine S. -

Een onbekend maar prachtig en veelzijdig eiland!

Thomas M. -

Op El Hierro ontdek je iedere dag nieuwe landschappen waarvan je niet wist dat de natuur zo mooi kan zijn!

Charlotte D. -

Het was een heel erg mooie wandelreis met een toffe groep en toffe reisbegeleider! El Hierro is een mooi eiland met verrassend veel verschillende landschappen. De grotere kans op mooi weer, de mogelijkheid om buiten te eten en de nabijheid van de zee maken geven deze wandelvakantie nog iets extra.

Ellen C. -

De reis naar El Hierro was mijn eerste Bootz-reis, en wat voor één! Ongelofelijk hoeveel verschillende landschappen je kan terugvinden op een klein eiland. Prachtige natuur, mooie wandelingen met af en toe een verfrissende duik in zee. Zelfs als de zon het even laat afweten, doet het enthousiasme van de reisbegeleider je dat direct vergeten! Een echte aanrader :)

Mathieu C. -

Met de reis naar El Hierro kan je één week volledig tot rust komen en genieten. Het kleine eiland is een verborgen onbekende parel met mooie en gevarieerde natuur. Ik heb me reuze geamuseerd en zal met een glimlach terugdenken aan de mooie momenten op de reis. Met "local" Maarten als begeleider staat de reis garant voor een uitstekende organisatie.

Wouter K. -

Algemene reistips

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Dag 1

Heenreis van Brussel naar Tenerife Norte, gevolgd door een vlucht naar El Hierro met aankomst in de namiddag.

Op El Hierro ligt alles op wandelafstand van de zee en ons domein met gezellige bungalows is geen uitzondering hierop. Een perfecte uitvalsbasis in Las Puntas (Frontera).

Dag 2

Na de drukte van België, de vlucht en de tussenstop in Tenerife moet een Bootzer wat acclimatiseren. Vandaag dus nog op 't gemakske naar het hoogste punt van het eiland. Via het natuurreservaat Mencáfete wandelen we door vochtige wouden vol tsjirpende beestjes en ritselend struikgewas tot op de vulkaan Tanganasoga. We volgen de bergrug en worden getrakteerd op spectaculaire vergezichten. Op ons pad ligt het hoogste punt van El Hierro (1502 m).

Dag 3

Vandaag nemen we de 'Camino de Jinama' naar boven. We nemen stoelen, tafels, bedden, volledige huisraad en een kudde schapen mee. Not really, maar vroeger liepen hele families dit smalle en steile pad de berg op tijdens hun seizoensverhuizingen. Straffe eilandbewoners, dat zal je nog wel merken! Op ons pad liggen twee uitzichtpunten van niveau: Mirador de Jinama en Mirador La Llania. We dalen terug af via een oud wandelpad dat recentelijk heropend werd en dat ons door een wildernis van plantengroei en voorbij oude schuilplaatsen voor herders en hun geiten terug naar La Frontera brengt.

Dag 4

We trekken naar het zuiden en starten onze wandeling in het dorpje Taibique, op zo'n 800 m hoogte. De weg brengt ons in een enorm dennenbos. We klimmen traag maar zeker en stijgen tot 1200m tot het uitzichtpunt Mercader. We nemen tijd om te gapen over de zuidkant van het eiland: enorme maanlandschappen in een ruige en droge omgeving. Door de lavavelden huppelen we, voorzichtig want lava huppelt niet zo vlot, naar beneden tot in Tacorón, waar we kunnen genieten van een terrasje of een duik in het water.

Dag 5

Als bomen zouden kunnen spreken...
Dan zouden ze de Bootzers vriendelijk welkom heten in hun hippie-koninkrijk in El Hierro. De 'El Sabinar' bomen in het noordewestelijk deel van het eiland, hangen vol met jeneverbessen en zijn onder invloed van wind (en jenever, obviously) tot bizarre kronkels gevormd. We zouden hier ook graag op onze blote voeten door de lekker zachte vetplantjes dartelen, ware het niet dat er hier ook veel cactussen tussen staan. We vertrekken en eindigen in het dorpje Sabinosa en op ons pad ligt het heiligdommetje van de Virgen de los Reyes.

Dag 6

Na 2 dagen droog gebied, vraag je je af of er wel iets van groen staat op dit eiland.
Absoluut! Al het groen is dicht tegen elkaar en op elkaar gekropen in het regenwoud. Een doolhof van wandelpaden baant zich een weg door de intense plantengroei. Het zweet zigzagt zich een weg langs ons lijf zoals een Bootzer door deze jungle. We sluiten de wandeling af met een duik in Charco Azul. Ongetwijfeld de mooiste zwemplaats van El Hierro.

Dag 7

De vloer is lava! En de muren ook! En de wegen ook!

De ‘casas pajeras’ zijn huizen opgebouwd uit lavagesteente. Op het eerste zicht lijkt het alsof hier net een verwoestende brand heeft gewoed, maar de huizen en de wegen zijn hier gewoon zwart. Het dorpje Pozo de las Calcosas ligt op zeeniveau en om daar te geraken wandelen we vanuit El Mocanal langs akkers en charmante kleine dorpjes.

Dag 8

Twee mogelijkheden vandaag (afhankelijk van de vluchtschema's):
1) We slapen deze nacht nog op El Hierro en genieten van een rustige afscheidswandeling. Deze brengt ons richting de vuurtoren 'Faro de Orchilla', gelegen in een ruwe lavazone. We kunnen daar niet enkel de vuurturen bewonderen maar ook een monument van de vroegere nulmeridiaan. We wandelden voorbij enkele grotten tot op zeeniveau en picknicken op een gezellig plaatsje. Nog een duik in de zee alvorens we terug naar onze verblijfplaats wandelen.
2) We vliegen vandaag al naar Tenerife en overnachten in een hostel in de mooie stad La Laguna.

Dag 9

Indien we de laatste nacht op El Hierro verbleven, hebben we eerst de vlucht El Hierro-Tenerife Norte voor de boeg. 
Vanuit Tenerife Norte vliegen we via Madrid terug naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Algemene reistips

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Prijs

binnenkort online
Voorschot: 30% van de reissom

Inbegrepen

 • Vluchten
 • Luchthaventaksen
 • Transfers ter plaatse met vluchten en busje
 • Alle maaltijden vanaf avondmaal op dag 1 t.e.m. ontbijt op dag 9
 • Logies
 • Begeleiding
 • BTW

Niet inbegrepen

 • Dranken 
 • Persoonlijke uitgaven
 • Evt. toegangsgelden voor musea, bezienswaardigheden, enz.
 • Evt. reisverzekering

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een reis met wandelniveau  tot . Doe jij regelmatig aan sport en beschik jij over een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen? Dan is deze reis geschikt voor jou. (Klik hier voor meer uitleg over de zwaarte van de reizen.)
Van de 6 dagwandelingen variëren er 4 van 14 tot 16 km. De wandeling op dag 2 is met 9 km wat korter. De wandeling op dag 4 is met 19,5 km wat langer en meteen de zwaarste dag qua afstand en hoogteverschil. Tijdens alle wandelingen dienen we enkele honderden meters te stijgen en te dalen. 
Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

Afhankelijk van de beschikbaarheid verblijven we:

- Of op een aangenaam domein in meerdere huisjes voor 2 tot 5 personen, met aparte bedden, privé-sanitair, een klein keukentje met ijskast. Er is een gezamenlijke overdekte buitenruimte. Bed- en badlinnen en wifi zijn aanwezig.

- Of op een ander leuk domein met bungalows met telkens 2 kamers, op 50 meter van de zee en met aanwezigheid van zwembad.
Iedere bungalow heeft privé-sanitair en een keuken met ijskast. Bed- en badlinnen zijn aanwezig. Geen Wifi.

Indien we de laatste nacht op Tenerife doorbrengen, logeren we in een gezellig hostel.


Maaltijden

´s Morgens krijgen we een uitgebreid ontbijt. Voor 's middags krijgen we een picknick mee. 's Avonds maken we kennis met de lokale keuken in een nabijgelegen restaurant.

Bagage

Tijdens de transfers (luchthaven-ferry-logies) draag je je bagage zelf. Hou ze dus zo licht en compact mogelijk.
Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.

Vervoer

Tussen Tenerife Norte, waar de vlucht uit Madrid aankomt en vertrekt, en El Hierro maken we gebruik van vluchten van Binter Canarias. Deze luchtvaartmaatschappij vliegt tussen de Canarische eilanden.

Alle transfers over land gebeuren met een privé-busje.


Klimaat

Het subtropisch klimaat van de Canarische Eilanden zorgt zowat het hele jaar door voor 'lentetempera­tu­ren'. De gemid­delde dagtempe­ratuur ligt tussen 18 en 25° bij heldere hemel. Wisselvallig weer, regen en mist zijn steeds mogelijk, zeker in de winter. Bovendien speelt het reliëf ook een rol en wordt het frisser naarmate je hoger gaat. Zo kan het in het bergachtige binnenland koud en winderig zijn, terwijl er op hetzelfde ogenblik aan de kust een heerlijk zonnetje schijnt.

Uitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als Anders Reizen-deelnemer korting krijgt, vind je op deze webpagina rechts, onder 'Algemene reistips'.

De bagage die meegaat in de laadruimte van het vliegtuig moet een label dragen met je naam (thuisadres of adres van het logies hoeft niet). Je krijgt een label van Anders Reizen in de luchthaven.

Gelieve je bagage te beperken tot 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Wij raden echter aan om het te houden bij max. 15 kg. Je dient nl. zelf je bagage in en uit de [vervoermiddelen] en in en uit je [logiesplaats] te dragen, dus je hebt er alle belang bij om het licht en makkelijk draagbaar te houden. 

Bagage

 • Reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • Dagrugzakje

Schoeisel & kousen

 • Stevige, enkelomsluitende wandelschoenen
 • Lichte schoenen voor ‘s avonds
 • Wandelkousen
Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen én je spaart plaats in je bagage.

Kledij

 • Soepele (wandel)broek(en)
 • Wind- en waterdichte jas
 • Warme wollen trui of fleece
 • Enkele hemden en/of T-shirts
 • Zonnehoed of –pet
 • Ondergoed
 • Short
 • Evt. pyjama.

Verzorging

 • Toiletgerief
 • Zonnecrème
 • Bescher­mende lippenstift
 • ‘After sun’

 Eet- en drinkgerei

 • Drankfles (min. 1 liter)
 • Evt. (zak)mesje (kan goed van pas komen tijdens de picknick)
 • Lunchbox/brooddoos

Diversen

 • Zaklamp
 • Evt. verrekijker
 • Evt. wandelstokken
 • Evt. zwemgerief
 • Evt. oorstopjes
 • Evt. verduisterend oogmasker
 • Evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • Evt. middel tegen reisziekte
 • Middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • Pijnstillend en koortswerend middel
 • Middel bij maag- en darmklachten
 • Zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • Middel tegen blaren
 • Ontsmettende zalf
 • Wondpleisters van verschillende breedte
 • Verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

In Frontera kan je met je bankkaart terecht aan de bankautomaat. Het is echter makkelijker om euro’s van hieruit mee te nemen om geen tijd te verliezen met geldafhaling.

Formaliteiten

Voor reizen naar Spanje volstaat je identiteitskaart.
Tip: Maak een kopie van je identiteitskaart en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.

Meer informatie

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten. Aanvullende informatie vind je in reisgidsen, die je kan lenen bij openbare bibliotheken, of kan aankopen in de betere (reis)boekhandel, zoals:

Tip: als je graag leest voor het slapengaan, komt een boekenlampje misschien goed van pas.

 


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. tijdstip en plaats waar we afspreken, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. 


Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen