Spanje - Tussen berg en zee in Tenerife


8 dagen - prijs € 1340

niet meer boekbaar

Spanje - Tussen berg en zee in Tenerife


8 dagen - prijs € 1340

niet meer boekbaar

Spanje - Tussen berg en zee in Tenerife


8 dagen - prijs € 1340

niet meer boekbaar

Spanje - Tussen berg en zee in Tenerife


8 dagen - prijs € 1340

niet meer boekbaar

Spanje - Tussen berg en zee in Tenerife


8 dagen - prijs € 1340

niet meer boekbaar
Jongerenreis Spanje
Je wil avontuur op de Canarische eilanden? Dan is Tenerife de ideale uitvalsbasis. Bekend van het grote toerisme, niet onterecht natuurlijk maar toch ook nog zoveel verscholen pareltjes. Indrukwekkend uitgesleten canyons en goddelijke hiketrails worden afgewisseld met walvis spotten en kajaktochten op het azuurblauwe water. En ondanks het zonnige klimaat is dit ruwe eiland toch verrassend groen. Perfect geschikt voor wandeltochten door mysterieuze bossen, tunnelformaties, hoge kliffen en natuurlijk naar de top van Spanje's hoogste berg, de Teide. Vamos!
Prijs: € 1340
Reisnummer: 20ES4TFA1
Reisdatum: 7/11/2020 - 14/11/2020
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar: Nee

Wandelniveau :
tot

Huidige groepssamenstelling:

27

28

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Deze reis scoort

8,9

32 Beoordelingen

reviews van klanten

De reis naar Tenerife werd mij aanbevolen door iemand die ik kende van een andere Bootz-reis. Ze vond het een super reis en dat was zeker niet gelogen, ik heb na afloop exact hetzelfde gevoel. Super toffe groep, prachtige natuur, niet alledaagse en soms grensverleggende activiteiten gecombineerd met de professionele begeleiding van Maarten maakten dat dit een super ervaring was. Nog nooit zoveel gelachen op 1 week tijd en de legendarische uno-avondjes hebben daar zeker iets mee te maken. Het was een reis naar een land waarvan ik op voorhand niet had verwacht dat het zo divers zou zijn van natuur en vegetatie. Heel blij dat ik het heb mogen ontdekken!

Ellen V. -

De reis naar Tenerife was geweldig. Uitstekende begeleiding en uitstekende daginvulling! Je krijgt de mooiste plaatsen te zien en je merkt weinig van het grote toerisme. Er was een toffe afwisseling in activiteiten: wandelen, canyoning, snorkelen, kajakken. Het was een fantastische week! Een absolute aanrader!!!

Lene R. -

Heel leuke reis, waarbij je op een week tijd alle facetten van het eiland Tenerife voorgeschoteld krijgt, en de mooiste plekjes bezoekt waar de massa toeristen je niet stoort. De begeleider woont reeds jaren op Tenerife, wat toch wel een meerwaarde betekent! Heel toffe activiteiten, waaronder snorkelen, canyonning, grotten/tunnel wandeling, beklimming El Teide (als het weer het toelaat), ook wat zalig luilekker niksen op het strand (als de groep dat wenst), tevens een bruisend nachtleven met gezellige (dans)cafeetjes en goedkope pintjes, ... Wat wil eens mens nog meer?!

Peter S. -

Heel leuke reis. Geweldige begeleider. Maarten heeft alles goed verzorgd en hij heeft ook heel goed voor iedereen in de groep gezorgd en iedereen goed bijgestaan. Een geweldige ervaring!

Koen D. -

Avontuurlijke en soms grensverleggende reis met een fantastische gids op een prachtig eiland

Bavo L. -

Zeer afwisselende en actieve reis in een verrassend landschap. De activiteiten zijn super georganiseerd en de beklimming van El Teide is letterlijk eniet figuurlijk het hoogtepunt.

Anouk V. -

Tenerife heeft me verbaasd. Heel mooie wandelingen, grenzen verleggen op de Teide en in de canyon, ontspanning in zee, terrasjes,... Voeg daar nog een topbegeleider en een fantastische groep bij en je beseft dat de hoogtepunten elkaar in sneltempo opvolgden.

Pieter V. -

Algemene reistips

Dag 1

Bienvenidos
Heenreis naar Tenerife. We rijden meteen naar ons logies, een leuke verblijfplaats in het centrum van de historische stad La Laguna. Afhankelijk van de aankomsttijd maken we een korte wandeling in een subtropisch bos of bezoeken we het historisch centrum van La Laguna

Dag 2

Tunneltocht
De tweede dag en we gaan er meteen stevig tegenaan. De ochtendzon brengt ons naar het Teno gebergte. Onze lokale gids neemt ons mee naar de tunnelroute.We verdwalen in "El monte de Agua"(de waterberg) waar we ons laten leiden door oude bergpaden en enkele mythische tunnels. Eens het daglicht terug te zien is, rest ons nog een klim tot aan het startpunt.

Dag 3 - 4

Een grote stap voor de Bootzer
Op de derde dag maken we al onmiddellijk kennis met één van de letterlijke hoogtepunten, de vulkaan ‘El teide’ tevens de hoogste berg van Spanje met zijn 3718 meter. Ons busje brengt ons tot aan de voet van de Teide tot op zo´n 2200 meter. Van daaruit zetten we de tocht wandelend verder en stijgen we tot 3260 meter waar we de nacht doorbrengen in de refugio. We dromen weg onder een spectaculaire sterrenhemel. Vroeg in de ochtend, voor zonsopgang, zetten we onze trip verder en stijgen we de laatste 500 meter tot aan de top van El Teide. Hier genieten we van een spectaculaire zonsopgang. Een kleurenmix van zonnestralen die een schaduw afwerpen in de zee van de machtige berg El Teide. We genieten nog even van de onverwacht mooie vergezichten, en het gevoel ons op de maan te bevinden. De geur van fosfor, de ruwe landschappen en de omliggende vulkanen zijn daar niet vreemd aan. Na en 6-tal uur dalen, brengt het busje ons weer richting onze uitvalsbasis voor een wel verdiend diner.

Dag 5

Let’s get wet!
Tijd voor iets nieuws! Willen we echt contact maken met de natuur moeten we ons begeven naar plekken waar geen auto, fietser of zelfs wandelaar kan komen. En dat doen we door een rivier te volgen door een canyon. IIn dit geval de Barranco de los Carrizales, een spectaculaire canyon met heel wat slides en jumps. Voorzien van wetsuits, touwen, helm en klimmateriaal dalen we door het water af en komen zo op wondermooie plekjes. Het is een toegankelijke canyon waar je toch een portie durf voor nodig hebt. De wandeling terug is intensief maar gegarandeerd de moeite waard. Uiteraard zorgt onze professionele gids voor een veilig gevoel.

Dag 6

Te water!
De azuurblauwe zee wacht ons op voor een hemels wateravontuur. Het busje brengt ons op een uur naar een beschermd natuurgebied aan de andere kant van het eiland. Een onontgonnen stukje paradijs voor waterliefhebbers. In de voormiddag stappen we de boot op om walvissen en dolfijnen te gaan spotten. Later worden we afgedropt op een strandje waar de kayaks ons liggen op te wachten. We peddelen op de golven van de oceaan richting de haven.

Dag 7

Langs de waterkanalen
We trekken vandaag naar de mysterieuze en legendarische valleien van Guïmar. Een verrassende wandeling van zo'n 5 uur met hier en daar een pittige klim of steile afdaling. Een lokale gids vergezelt ons om net op die plekken te komen waar het uitzicht fenomenaal is. We volgen ook een oud waterkanaal dat zijn weg langs of door de bergen baant. In de bergwanden zijn er verschillende vensters met magistrale uitzichten. Na de wandeling zakken we met de minibusjes af tot op zee niveau. Voorzien van duikbril en snorkel gaan we het onderwaterleven ontdekken. We sluiten de dag af met een mojito en de avondzon op de achtergrond.

Dag 8

Adios
Afhankelijk van de vluchturen nemen we rustig de tijd om op z’n Spaans te ontbijten en te relaxen alvorens de rechtstreekse vlucht naar Brussel te nemen. Als onze vlucht het toelaat, kunnen we nog wat rondslenteren door de straatjes van Santa Cruz. Onderweg nog even foto’s en adressen uitwisselen en vergeet zeker niet je topkiekjes op onze Facebookpagina te posten. Gracias!

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Prijs

€ 1340
Voorschot: € 410 per deelnemer

Inbegrepen

 • Vluchten
 • Luchthaventaksen
 • Transfers
 • Logies
 • Maaltijden (vanaf avondmaal op dag 1 t.e.m. ontbijt op dag 8)
 • Nederlandstalige begeleiding
 • Activiteiten
 • Monitors
 • BTW

Niet inbegrepen

 • Dranken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Evt. toegangsgelden voor musea, bezienswaardigheden, enz. 
 • Evt. verzekering

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

. Mooie afwisseling tussen wandelingen en avontuurlijke activiteiten. 3 wandelingen van 5-6 uur per dag, op ruw terrein met hoogteverschillen tot 600 meter (bij de beklimming van El Teide stijgen we 1000 meter). Voor canyoning en kajak heb je best geen watervrees. Basisconditie volstaat.
Activiteiten kunnen gewijzigd worden organisatorische redenen of door weersomstandigheden. Dergelijke wijzigingen worden altijd besproken met de groep.
Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

We slapen gedurende de hele reis in meerpersoonskamers op dezelfde plaats met uitzondering van de refugio op El Teide. Een ideale uitvalsbasis voor alle wandelingen en activiteiten. Aangezien het logies op 600 meter hoogte ligt, kan het 's avonds fris worden.

Maaltijden

Het ontbijt nemen we in het logies, waarbij je er best rekening mee houdt dat in de landen rondom de Middellandse Zee het ontbijt niet bepaald het culinair hoogtepunt van de dag is.´s Middags wordt er een picknick voorzien en ’s avonds eten we een warme maaltijd in het logies.

Bagage

Enkel dagrugzakje.
Voor de beklimming van El Teide voorzie je best een grotere rugzak (min 35 liter). Of je gebruikt je trekrugzak waarmee je bent aangekomen.

Vervoer


Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.

Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.

We vliegen met Iberia Airlines (airline code = IB).

 VertrekAankomst
IB3207Brussel 07/11/2020 07:10Madrid 07/11/2020 09:35
IB3910Madrid 07/11/2020 11:30Tenerife Zuid 07/11/2020 13:30
IB3911Tenerife Zuid 14/11/2020 14:10Madrid 14/11/2020 18:05
IB3208Madrid 14/11/2020 20:10Brussel 14/11/2020 22:30
Alle transfers gebeuren met een privébusje.

Klimaat

Het ganse jaar door zachte temperaturen. Regen is mogelijk en in het gebergte kan het soms fris en/of winderig zijn. Op El Teide kan het zeer koud zijn.

Uitrusting

Tip: trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Bagage 

 • rugzak, reistas of desnoods een kleine valies
 • dagrugzak. Neem er zeker eentje met heupriemen en een borstbandje. Dit is comfortabeler bij de beklimming van El Teide.

Schoeisel & kousen 

 • stevige, enkelomsluitende wandelschoenen 
 • lichte schoenen voor ‘s avonds 
 • wandelkousen 
 • Sportschoenen die nat mogen worden. Dit om te voorkomen dat je niet met dure wandelschoenen de canyoning met water moet afdalen. Geen sandalen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en) 
 • wind- en waterdichte jas 
 • warme wollen trui of fleece 
 • Muts en handschoenen (we gaan op grote hoogte waar de temperatuur rond OF ONDER het vriespunt kan liggen)
 • enkele hemden en/of T-shirts (ook met lange mouwen in geval van zonverbrande armen) 
 • zonnehoed of –pet 
 • ondergoed 
 • short 
 • evt. pyjama
 • zwemgerief

Verzorging 

 • toiletgerief 
 • handdoek 
 • zonnecrème 
 • beschermende lippenstift 
 • ‘after sun’ 

Eet- en drinkgerei 

 • drankfles (min. 1,5 liter of meerdere flessen) 
 • evt. (zak)mesje 

Diversen 

 • veilige geldbeugel om als heupgordel of rond hals te dragen (onder de kleren) 
 • evt. oordopjes (gesnurk) 
 • enkele plastiek zakken 
 • zaklamp (niet vergeten!)
 • evt. verrekijker 
 • evt. wandelstokken 
 • identiteitskaart + kopie (die je apart van elkaar bewaart)

EHBO

Je begeleider beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • pleistertjes van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch)

Geld

De munteenheid van Spanje is de euro. In de steden en grotere plaatsen kan je met je Maestrokaart terecht aan bankautomaten. Meer info vind je op: www.mastercard.com (doorklikken naar Cardholder Services en ATM Locations).

Formaliteiten

Voor reizen naar Spanje volstaat je identiteitskaart.

Meer informatie

Geografie

Spanje heeft een oppervlakte van 505.955 km². Tachtig procent daarvan is het Iberisch schiereiland. De rest van Spanje bestaat uit de Balearische en Canarische Eilanden, de twee Spaanse enclaves in Marokko Ceuta (20 km²) en Melilla (12 km²) en de kleine eilandjes voor de Marokkaanse kust Islas Chafarinas, Peñon de Alhucemas en Peñon de Velez de la Gomera.
Spanje heeft territoriale grenzen met Andorra, Frankrijk, Gibraltar, Portugal en Marokko.

Geografische regio’s:

 • Het Spaanse binnenland wordt gedomineerd door een hoogvlakte, nl. de Meseta Central, die zowat 40% van het Iberisch schiereiland uitmaakt en een gemiddelde hoogte heeft van 600 à 700 m. Ze wordt doorsneden met een aantal gebergtes: de Sistema Central, een geografische verzamelnaam van een 20-tal massieven die ten noorden van Madrid over 600 km in westelijke richting tot in Portugal lopen en waarvan de hoogste piek de Almanzor (2592 m) is, en de Toledo- en Guadalupe-gebergtes (met o.a. de Extremadura) naar het zuiden toe.
 • De gebergtes die de Meseta Central begrenzen zijn de noordelijke Cordillera Cantábrica (met o.a. het Nationaal Park Picos de Europa), de Sistema Ibérico (in Aragon en langs de Middellandse Zee) en de Sierra Morena in het zuiden.
 • Buiten de Meseta Central liggen 2 grote bergsystemen, nl. de Pyreneeën in het noordoosten en het Sistema Penibético, met o.a. de Sierra Nevada, in het zuidoosten. De hoogste toppen van beide gebergtes zijn resp. de Pico de Aneto (3404) en de Mulhacén (3482 m).
 • Het Spaanse laagland bestaat uit de Andaloesische vlakte (grotendeels de vallei van de Guadalquivir), het Ebro-bekken en de kustvlakten.
 • De rest van het Spaanse territorium wordt gevormd door de Balearische en Canarische Eilanden. De Balearen (Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera) liggen ten oosten van het Spaanse vasteland. Ze zijn uitlopers van de Sistema Penibético.
 • De Canarische Eilanden, vóór de noordwestkust van Afrika, zijn vulkanisch van oorsprong en bestaan uit 7 grote eilanden (El Hierro, Fuerteventura, Gran Canaria, La Gomera, La Palma, Lanzarote en Tenerife) en 6 kleinere eilandjes (Graciosa, Alegranza, Montaña Clara, Isla de Lobos, Roque del Este en Roque del Oeste). De hoogste berg van Spanje is de Teide (3717 m) en is gelegen op Tenerife.

Klimaat

 • Aan de noordelijke Atlantische kust heerst een Atlantisch zeeklimaat met gemiddelde temperaturen van 18° in de zomer en 9° in de winter. Het is het natste deel van Spanje met een gemiddelde regenval van 800 tot 1500 mm per jaar, waarbij de meeste neerslag in de herfst en winter valt. - In het grootste deel van de Meseta Central heerst een continentaal-mediterraans klimaat met koude winters (tot zelfs -15 of -20º) en hete zomers. De Castillanen beschrijven hun klimaat als volgt: ‘nueve meses de invierno y tres meses de infierno’ (negen maanden winter en 3 maanden hel).
 • De oost- en zuidkust kent een mediterraans klimaat met zachte winters (gemiddeld 11°) en warme tot hete zomers (gemiddeld 23°) en een jaarlijks neerslaggemiddelde tussen 250 en 600 mm.
 • Op de Balearen heerst een maritiem klimaat met warme, grotendeels droge zomers en milde, natte winters.
 • Het subtropisch klimaat van de Canarische Eilanden zorgt zowat het hele jaar door voor lentetemperaturen. De gemiddelde dagtemperatuur ligt tussen 18 en 25° bij heldere hemel.

OPGELET: Binnen deze gebieden speelt het reliëf ook een rol en wordt het frisser naarmate je hoger gaat, met winterse sneeuwval vanaf 1000 m. Op de Canarische Eilanden bv. kan het in de bergen koud en winderig zijn, terwijl er op hetzelfde ogenblik aan de kust een heerlijk zonnetje schijnt.

Staatsvorm

Spanje is een constitutionele monarchie. Koning Juan Carlos is koning sedert 1975. Aan het hoofd van de regering staat de eerste minister, die wordt verkozen door de kamer van afgevaardigden. Spanje is sedert 1986 lid van de Europese Unie.

Bevolking en taal

Spanje heeft ongeveer 40.525.000 inwoners (schatting van juli 2009), waarvan 77% stedelijke bevolking. De officiële taal van Spanje is het Castillaans Spaans. Daarnaast worden nog 3 regionale talen gesproken, nl. het Catalaans (17%), het Galicisch (7%) en het Baskisch (2%).

Net zoals de meeste geïndustrialiseerde landen, moet Spanje het hoofd bieden aan de sociaal-economische uitdagingen die gepaard gaan met een steeds ouder wordende bevolking ten gevolge van dalende geboorte- en sterftecijfers.

Spanje heeft het hoogste immigratiecijfer van de EU; 11% van de bevolking is van niet-Spaanse geboorte.

Wat meer info over de oorspronkelijke bewoners van de Canarische Eilanden:

Deze worden algemeen 'Guanchen' genoemd, maar eigenlijk is deze naam niet correct omdat hij enkel slaat op de oorspronkelijke bewoners van het eiland Tenerife. Het is trouwens zo dat men geen relaties tussen de verschillende Canarische eilandculturen heeft kunnen vaststellen. De Guanchen - we zullen hen gemakshalve zo blijven noemen - leefden in complete isolatie tot zij aan het eind van de middeleeuwen door de Spanjaarden werden gekoloni¬seerd. Aanvankelijk ging men er van uit dat de volledige bevolking en haar cultuur werd uitgeroeid, hetzij door uitmoording, hetzij door hen op de slaventransporten naar de nieuwe koloniën te zetten. Recent antropologisch onderzoek heeft echter aange¬toond dat een vrij groot deel van de huidige Canarische bevolking sporen van guanchische afstamming in zich draagt. Over hun herkomst is men het nog niet eens geworden. Het meest aannemelijk is de theorie dat zij afstamden van prehistorische, Noord-Afrikaanse volkeren. Anderzijds heeft men steenformaties en inscripties aangetroffen, zoals er ook in Bretagne en Noord-Ierland te vinden zijn. Dit zou kunnen wijzen op verwantschap of alleszins zeer vroege contacten met de megalithische cultuur. Volgens de overlevering waren het de huisdieren van de Guanchen die zorgden voor de naam van de eilanden¬groep: de Romeinen waren sterk onder de indruk van de grote honden die de Guanchen hielden - 'canis' is het Latijnse woord voor hond - en spraken van de 'Eilanden van de Honden'

Economie

Na de sterke economische groei van de afgelopen 10 jaren, werd Spanje hard getroffen door de wereldwijde crisis van 2009 en een sterk stijgende werkloosheid. De economie heeft eveneens zwaar te lijden onder de ineenstorting van de bouw- en de vastgoedsector.

69,5% van de bevolking is tewerkgesteld in de dienstensector (waarvan een aanzienlijk deel in het toerisme), 26,4% in de industrie en 4% in de landbouw.

Er is een nog steeds een groot verschil in welvaart tussen het ‘rijke’ noorden en het ‘arme’ zuiden.

Godsdienst

Spanje heeft in 1978 het rooms-katholicisme als staatsgodsdienst afgeschaft. Ongeveer 94% van de bevolking zegt rooms-katholiek te zijn (volkstelling van 2001), waarvan echter nog geen derde regelmatig naar de kerk gaat.

Flora

In de Spaanse bergen en bossen leven nog wilde zoogdieren zoals gemzen, everzwijnen, herten, vossen, marters, enz. Minder talrijk zijn de bruine beren, wolven, Iberische lynxen en ibexen. Ze komen vooral voor in de afgelegen bergregio’s van Asturië, de Pyreneeën en Andaloesië, waar natuurbehoud het verst is gevorderd. Op de meseta zijn de meeste wilde zoogdieren uitgestorven ten gevolge van jacht en ontbossing.Vogelliefhebbers komen aan hun trekken in Andaloesië, Extremadura en Castilla y Leon. Roofvogels komen vooral voor in de Pyreneeën en de Picos de Europa, met als bekendste soort de lammergieren.

Fauna
Ten gevolge van systematische ontbossing en overbegrazing is het grootste deel van de meseta kaalgeslagen en vind je er enkel nog een steppeachtige begroeiing. In het noorden vind je, zowel langs de kust als in de bergen, nog wel prachtige loof- en dennenbossen en uitbundige plantengroei. In het zuidoosten gaat het grasland over in (half)woestijn. De mediterrane plantengroei komt in Spanje het meest voor in de vorm van lage struiken als oleander, tijm, rozemarijn, heidebrem, enz., alsook kurkeik in de Extremadura en Catalonië.
Op de Canarische Eilanden is de vegetatie van subtropische aard.

Spanje telt 14 nationale parken en een groot aantal natuurparken, samen zo’n 2,5 miljoen ha. 2 parken liggen in de Pyreneeën, 1 op de Balearen, 4 op de Canarische Eilanden, 2 aan de Spaanse costa's en de overige in het binnenland en in het noorden van Spanje.

 • Coto de Doñana, gelegen aan de Atlantische Oceaan, aan de monding van de Guadalquivir in Andaloesië.
 • Aigüestortes i Estany de Sant Maurici in de Pyreneeën.
 • Cabañeros, in Castilla la Mancha.
 • Caldera de Taburiente op La Palma (Canarische Eilanden).
 • Archipiélago de Cabrera, ten zuiden van Mallorca in de Middellandse Zee. Een groot deel van het park bevindt zich onder water.
 • Teide op Tenerife (Canarische Eilanden).
 • Garajonay op La Gomera (Canarische Eilanden).
 • Ordesa y Monte Perdido in de Pyreneeën.
 • Picos de Europa, het eerste nationale park van Spanje en gelegen in het noorden.
 • Sierra de las Nieves, gelegen in de heuvels achter de grote stad Marbella.
 • Tablas de Damiel, in de regio La Mancha.
 • Timanfaya op Lanzarote (Canarische Eilanden)

Elektriciteit

Spanje heeft een elektriciteitsnet van 230 V. De stopcontacten zijn compatibel met onze stekkers.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. de vluchtgegevens en de afspraakplaats, wordt een tweetal weken voor vertrek doorgemaild.

Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Travel by Bootz: Tenerife 2016
Travel by Bootz: Tenerife 2017