Griekenland - Noord-Griekenland


14 dagen - prijs € 1970

niet meer boekbaar

Griekenland - Noord-Griekenland


14 dagen - prijs € 1970

niet meer boekbaar

Griekenland - Noord-Griekenland


14 dagen - prijs € 1970

niet meer boekbaar

Griekenland - Noord-Griekenland


14 dagen - prijs € 1970

niet meer boekbaar

Griekenland - Noord-Griekenland


14 dagen - prijs € 1970

niet meer boekbaar
Jongerenreis Griekenland
Macedonia, de uiterste noordelijke regio van Griekenland. De ideale speeltuin voor Bootzers, waterratten en rustzoekers. Bossen met beren, kloosters voor monniken zonder hoogtevrees en de mythische Olympusberg! Niet de doorsnee Griekenlandreis dus! We hoppen tussen bergtoppen en -meren door deze groene streek vol authentieke Griekse dorpjes. En afsluiten, dat doen we in stijl in hip&happening Thessaloniki en op de stranden van Chalkidiki. Proef de MacEdonia nu! Enkel verkrijgbaar bij Bootz en niet bij de hamburgerboer!
Prijs: € 1970
Reisnummer: 20GR4NGA1
Reisdatum: 22/05/2020 - 4/06/2020
Deelnemers: min. 6 - max. 8
Beschikbaar: Nee

Wandelniveau :
tot

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

34

29

Hoogtepunten

 • Slapen te midden van het Prespa-meer
 • Op bezoek bij de berenopvang
 • Douchen onder watervallen en baden in warmwaterbronnen
 • Boogschieten op Griekse wijze
 • Unieke wandeltochten tussen de Meteora-kloosters en naar het Drakenmeer
 • Raften op de Arachtos-rivier
 • Tweedaagse beklimming van de mythische Mount Olympus
 • Kruipen, springen en wandelen tijdens de canyoning
 • Op stadsverkenning in Hip Thessaloniki
 • Met de camper op het strand

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Dag 1

Kali-mèra!

Met een rechtstreekse vlucht vliegen we naar Thessaloniki, de hoofdstad van Noord-Griekenland. Sirtakigewijs gaan we van het vliegtuig naar onze minibus. Helaas is daar te weinig plaats om verder te sirtakiën en dus droppen we onze bagage eerst af in het hotel. Thessaloniki heeft nog nooit Bootzers over zijn kasseien gehad en dus dringt een stadsbezoek zich op. Een glaasje ouzo aan de waterkant daarentegen drinkt zichzelf niet op!

Dag 2

Naar het Hoge Noorden

We duiken direct de regio Macedonia (niet te verwarren met het land Noord-Macedonië) in. Aan de Edessa-waterval kunnen we er al meteen voor zorgen dat we foto’s naar huis kunnen sturen waar ze groen van jaloezie van worden! Even groen als het mooie Nymfaion, waar de berenopvang Arcturos wacht. Verwaarloosde beren kunnen hier naar hartelust broodjes smeren en worden hier met een warm hart opgevangen (figuurlijk, een beer is nogal zwaar en een warm hart is niet zo sterk). Een onvergetelijke rit door het mooie en desolate landschap brengt ons tot de grens met Noord-Macedonië. Een korte wandeling tussen de schapen maakt ons blèèèh. Een lekkere Griekse maaltijd en een zacht bedje aan het water brengen ons nadien volledig in vakantiestemming. We slapen op een mini-eilandje in het midden van het Prespameer. Slaapwandelaars doen best hun zwembandjes aan.

Dag 3

Oog op de boog

Goed uitgeslapen allemaal? Gelukkig maar, want er staat een initiatie boogschieten op het programma. Niet dat we voor een olympische medaille gaan, maar met traditionele pijl en boog wordt deze dag een schot in de roos. Daarna richten we onze pijlen op meer én berg en trekken we onze bootz aan voor een pittige wandeling. Mede dankzij de slingerende paadjes geraken we snel verslingerd aan de omgeving rond Prespa. ‘s Avonds bekomen we van de flauwe woordmopjes en van deze bewogen dag.

Dag 4

Het geklater van water

Dat ene meer van gisteren vraagt naar meer meer! In Kastoria hoppen we op onze fietsen voor een rustige tocht rond het gelijknamige meer. Daarna rijden we door naar een ongekende parel van Griekenland, het Zachoriagebied. Wie wil, kan rieken zoals de Grieken in de plaatselijke thermale baden. Zo zijn de beentjes de volgende dagen in ideale conditie. Onze rugzakken laden we uit in het authentieke Konitsa.

Dag 5

Verdwijnen in de bergen

Met de rugzakken goed gevuld en de bottinen stevig aangetrokken staan we paraat voor onze eerste tweedaagse. We testen even of alles goed zit via een ochtendtochtje richting de befaamde Konitsa-brug. Onder het hoogste punt van de brug hangt een bel, die bij hevige wind luidt en zo waarschuwt dat het te gevaarlijk is om de brug te gebruiken. Best dus geen ajuintjes eten de avond voordien! Na een korte verkenning in het bergdorpje Micro Papigo gaan we met zicht op de Vicos canyon steil omhoog. 6 kilometers en 900 hoogtemeters later staan we aan onze berghut. De zon zien ondergaan doen we op een boogscheut (we weten nu dat dat niet zo ver is) van de top van de berg.

Dag 6

Het drakenmeer

Of, in de nog mooiere Griekse benaming ‘Drakolimni’. Dat is onze eerste bestemming van de dag. Na een ontbijtje in de berghut stijgen we nog een kleine 100 meter verder tot we aan het meer, net boven de 2000 m hoogte, uitkomen. We nemen de tijd om te genieten van het uitzicht en smijten wat heerlijk fris water in ons gezicht (of dat van je buur), om daarna via de achterkant van de bergrug af te dalen tot in het ons bekende Konitsa. Onderweg passeren we op een unieke ligging nog een klooster en wandelen we langs de Aoos-rivier tot aan ons hotel. Een stevig diner hebben we absoluut verdiend!

Dag 7

Tieten en mieten

Aan iedereen die op deze dag is terechtgekomen met deze zoektermen, welkom! Aan de rest ook welkom! We verlaten Zaghoria en rijden naar het meer van Ioannina.
In het mooie Ioannina (niet enkel de naam is mooi) wacht ons een kalkgrot vol stalactieten en bijhorende -mieten. De voetjes gunnen we vandaag een rustdag, maar de armspieren gaan wel in overdrive. Er wacht ons een namiddagje rafting, op maat van actieve beginners. Avontuur en natte voeten verzekerd!
Slapen doen we vandaag in een stunning bergdorpje, Metsovo. Tijd om even uit te rusten op een terras te midden van dit skigebied.

Dag 8

Meteora maar zonder de toeristen

De Meteora-kloosters zijn één van de indrukwekkendste plekjes in Europa. Je kent ze van: James Bond (for your eyes only), World war Z, de 12de Pokemonfilm, de inspiratiebron voor de Eyrie uit Game of Thrones en de titel van een Linkin Park album uit 2003. Maar we hangen vandaag niet de typische toerist uit! Via de oude paadjes wandelen we van kloosterberg naar kloosterberg, waarbij we er uiteraard op onze tocht ook ééntje bezoeken. Slapen doen we vlakbij de kloosters, maar weg van het toerisme en pokemon-go gangers. Heilige bezinning nog aan toe.

Dag 9

Yes we canyon!

We leefden ons reeds uit op het wilde water, maar vandaag wandelen, zwemmen en kruipen we er los door. Canyoning voor Bootzies: check! Op de één of andere manier komt iedereen uiteindelijk beneden aan de canyon uit. Dus no worries als je dit nog nooit gedaan hebt. Na een goede douche zoeken we onze nieuwe slaapplaats op in Litochoro. Het stadje geplet tussen de Middellandse Zee en… de mythische Mount Olympus. Dionysos had hier vroeger een tempel. Hij is de god van de wijn, enthousiasme én samenhorigheid. Laten we vanavond zijn voorbeeld volgen!

Dag 10

Godenverdoeme!

De top van Mount Olympus, dat is het huis van de Goden en dus MOET Bootz daar wel naar toe. Het is het hoogtepunt van een bijzondere tweedaagse. Vanop 1150m hoogte vertrekken we op wandel naar onze berghut. 1500 hoogtemeters, via een ideaal pad door bebost terrein. Na 9 dagen opwarmen is dat a peace of cake! Wie nog energie over heeft kan vanuit de berghut de zonsondergang nog meepakken op Mount Toumba.

Dag 11

Bij Zeus!

Bij het krieken van de Grieken staan we op, zodat de moedigen tijdig de laatste 250 hoogtemeters tot aan de top kunnen overwinnen. Als we Zeus zijn bliksemschichten kunnen ontwijken tenminste. Hij deelt zijn huis niet zomaar met de eerste de beste! Iedereen doet dit op zijn eigen tempo. Wanneer we gezellig hebben bijgepraat met Zeus en de zijnen, dalen we via een alternatieve – maar even mooie – route terug af naar de mensenwereld. Dat het een avontuur wordt.

Dag 12

Seaside motherfucker

Bergschoenen uit, flipflops aan, want de middenvinger van het schiereiland Chalkidiki wordt onze uitvalsbasis voor de komende drie dagen. We verlaten de bergen en keren onze neuzen naar het Oosten. Tussenin passeren we Thessaloniki en daar maken we handig gebruik van. We parkeren de minibus en trekken er enkele uren op uit. Een stadswandeling, lunch op de dijk en ondertussen nog wat souvenirs jagen. Wie een kaartje stuurt naar Bootz (refugiestraat 15, 3290 Diest) krijgt als eerste de keus in welke caravan hij/zij vanavond op ons eigen privé strand kan slapen. Uiteraard duiken we allemaal de zee in, schrijven we BOOTZ in een hartje in het natte zand en drinken we een cocktail met de voetjes in de golven.

Dag 13

Toeristen maar 

Vandaag zijn we in toeristenmodus, want Chalkidiki heeft heel wat te bieden. We verkennen ‘onze’ vinger naargelang de voorkeuren van de groep. Zijn de stranden van Vourvourou iets voor jou? Of liever een wandeling, en/of het mooie dorpje Parthenonas? Komt in orde! Voor onze laatste avond hebben we een idyllisch restaurantje in de aanbieding. Laat de nacht maar beginnen!

Dag 14

Griekenland is groot en wij zijn weg, en dat is niet eerlijk

Uitslapen, ontbijt op het strand en dan voor een laatste keer richting Thessaloniki. Onderweg is er nog meer dan genoeg tijd om wat cultuur op te snuiven, een groepsfoto voor de tempel van Zeus, een laatste terras en uiteindelijk, het vliegtuig naar Belgenland. Ongetwijfeld nog voor lang in de ban van het ongerepte Noord-Griekenland!

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Prijs

€ 1970
Voorschot: € 600 per deelnemer

Inbegrepen

 • Vluchten
 • Luchthaventaksen
 • Transfers
 • Overnachtingen (ho(s)tels, b&b’s, berghutten en caravan)
 • Maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 14
 • Bagagevervoer
 • Begeleiding
 • Boogschieten, fietstocht, rafting en canyoning
 • BTW

Niet inbegrepen

 • Evt. inkomgelden van bezienswaardigheden, musea e.d.
 • Persoonlijke uitgaven
 • Facultatieve activiteiten
 • Dranken
 • Evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Begeleiding:

David van der Ha


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 8 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een reis met wandelniveau  met de beklimming van Mount Olympus op wandelniveau . Doe jij regelmatig aan sport en beschik jij over een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen? Dan is deze reis geschikt voor jou. (Klik hier voor meer uitleg over de zwaarte van de reizen.)

Er zijn twee dagwandelingen van 12 km op onregelmatig terrein. Op beide twee-daagses (met overnachting in berghutten ) dient ruim 1000 meters te worden gestegen, waarna een vlotte, doch lange afdaling wacht.

Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

We slapen in een scala van logie-types: hostels, kleine hotels, bed&breakfasts, appartementen, berghutten en caravans. Waar mogelijk slapen we in single bedden met een viertal personen per kamer. In de berghutten en sporadisch in een paar slaapplaatsen wordt er gebruik gemaakt van slaapbakken en/of dubbele bedden

Maaltijden

´s Morgens krijgen we een ontbijt, of stellen we ons eigen mandje samen. Voor 's middags  nemen we pick-nick mee, of gaan we iets licht eten. 's Avonds maken we kennis met de lokale keuken in een nabijgelegen restaurant.

Bagage

Tijdens de transfers (luchthaven-minibus-logies) draag je je bagage zelf. Alle bagage dient in één minibus te geraken. Hou ze dus zo licht en compact mogelijk. Harde valiezen stapelen absoluut niet goed in een minibus en zijn dan ook sterk af te raden.
Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.

Vervoer


Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.

Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.

We vliegen met Austrian Airlines (airline code = OS).

 VertrekAankomst
OS 352Brussel 22/05/2020 10:15Wenen 22/05/2020 12:00
OS 809Wenen 22/05/2020 12:35Thessaloniki 22/05/2020 15:20
OS 810Thessaloniki 04/06/2020 16:05Wenen 04/06/2020 16:55
OS 355Wenen 04/06/2020 17:30Brussel 04/06/2020 19:15
We rijden ter plaatse rond met ons eigen minibusje.

Klimaat

Het noorden van Griekenland heeft een gematigd landklimaat met warme, droge zomers en koele, regenachtige (of besneeuwde) winters. Eind mei straalt de zon vlot meer dan 10u vol op onze huid, met temperaturen rond de 25°C. Uitschieters naar boven en beneden (zeker ’s nachts) zijn mogelijk. Er kan zeker ook nog wel eens een bui vallen. Voorzie dus zowel kou- en regenbestendige kledij alsook typische zomerkledij. De temperatuur is zo’n 22 tot 25°C, en laat dus een plons in de zee zeker toe. 

Uitrusting

De bagage die meegaat in de laadruimte van het vliegtuig moet een label dragen met je naam (thuisadres of adres van het logies hoeft niet). Je krijgt een label van Bootz in de luchthaven.

Gelieve je bagage te beperken tot 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Wij raden echter aan om het te houden bij max. 15 kg. Je dient nl. zelf je bagage in en uit de [vervoermiddelen] en in en uit je [logiesplaats] te dragen, dus je hebt er alle belang bij om het licht en makkelijk draagbaar te houden. 

Bagage

 • Trekrugzak of soepele reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes), zodat we alles vlot kunnen stapelen in de minibus
 • Dagrugzak

Schoenen en kousen

 • Stevige, enkelomsluitende wandelschoenen
 • Lichte schoenen voor ‘s avonds
 • Wandelkousen
 • Watersandalen zijn aan te raden
Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen én je spaart plaats in je bagage.

Kledij

 • Soepele (wandel)broek(en)
 • Wind- en waterdichte jas
 • Warme wollen trui of fleece
 • Enkele hemden en/of T-shirts
 • Zonnehoed of –pet
 • Ondergoed
 • Shorts
 • Zwemgerief
 • Pyjama

Verzorging

 • Toiletgerief
 • Zonnecrème
 • Bescher­mende lippenstift
 • ‘After sun’

Eet- en drinkgerei

 • Drankfles (min. 1 liter, liefst meer)
 • Evt. (zak)mesje (kan goed van pas komen tijdens de picknick)
 • Lunchbox/brooddoos

Diversen

 • Zaklamp
 • Oordopjes
 • Evt. een lakenzak (liner) voor in de berghutten
 • Evt. verrekijker
 • Evt. wandelstokken
 • Evt. verduisterend oogmasker
 • Evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

In Griekenland kan je vlot met de bankkaart op weg. Op de eerste dag verblijven we in Thessaloniki, waar je makkelijk geld kan afhalen. We slapen regelmatig in kleinere dorpjes zonder bankautomaten, maar er zijn meer dan voldoende kansen om geld af te halen. Afreizen met een relatief beperkt bedrag aan cash is dus aan te raden.

Formaliteiten

Voor reizen naar Griekenland volstaat je identiteitskaart.

Tip: Maak een kopie van je identiteitskaart en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. tijdstip en plaats waar we afspreken, wordt enkele weken voor vertrek door gemaild. 


Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: