Ierland - Van west naar oost


12 dagen - prijs € 1060

niet meer boekbaar

Ierland - Van west naar oost


12 dagen - prijs € 1060

niet meer boekbaar

Ierland - Van west naar oost


12 dagen - prijs € 1060

niet meer boekbaar

Ierland - Van west naar oost


12 dagen - prijs € 1060

niet meer boekbaar

Ierland - Van west naar oost


12 dagen - prijs € 1060

niet meer boekbaar
Jongerenreis Ierland
Redheads, kliffen, Guinness en Folk: sounds like a huge load of fun! Een reis naar het mekka van de folk, naar de steile kliffen in de barre Burren, en naar de Wicklow Mountains, land van Kelten en katholieken. Voor de afwisseling ook nog wat eilandhoppen op de Aran Islands. En regelmatig de Irish Pub in voor een gezellig potje folklore! De Ierse traditie in een perfecte symfonie met de wilde natuur!
Prijs: € 1060
Reisnummer: 20IE4WOA1
Reisdatum: 5/08/2020 - 16/08/2020
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar: Nee

Wandelniveau :

Huidige groepssamenstelling:

32

30
Deelnemers in optie:

23

26

34

29

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Deze reis scoort

8,5

20 Beoordelingen

Algemene reistips

Dag 1

A guinness, my lad!
In Dublin gaan we met een busje naar Doolin, een oergezellig dorpje aan de Atlantische westkust. 's Avonds nog een wandelingetje langs de prachtige kust om de vakantie goed in te zetten, en dat wordt er alleen maar beter op wanneer we naar de pubs trekken. Want jawel, Doolin is zowat het Mekka van de Ierse folk!

Dag 2

The Cliffs of Moher
We maken een spectaculaire tocht naar de Cliffs of Moher. Deze kilometerslange rotswanden rijzen zo’n 200 meter loodrecht op uit de zee. De klippen vormen een natuurlijke bescherming tegen de soms hevige golven van de Atlantische Oceaan. Bij helder weer kan men van hier de Aran Islands zien; bij minder goed weer hebben ze iets dreigends. We beleven adembenemende momenten als we de kracht aanschouwen waarmee de golven tegen de rotsen beuken. In de spleten tussen de rotsen nestelen zich ontelbare vogels. Meeuwen, zeekoeten, stormvogels en papegaaiduikers laten zich op de thermiek meedrijven  of duiken in de oceaan op zoek naar vis

Dag 3

Burren by Bike
We verkennen met een terreinfiets de Burren. Lang geleden heeft een immense gletsjer in de Burren de kalkstenen bodem uitgeschuurd tot een bizar karstlandschap, met richels en kloven en bezaaid met bloemen en kruiden. We verbinden, langs kleine wegen, vissersdorpen en eeuwenoude monumenten. Keerpunt van de fietstocht is Black Head, waar grijze kalksteenklippen uit de oceaan oprijzen en langzaam overgaan in zandstrand. De terugtocht voert ons over de Greenway, een pad dwars door de Burren met afwisselend vergezichten op het desolate binnenland of de kust.

Dag 4

Eilandhoppen
Een tiental kilometer van de kust verwijderd liggen de drie Aran-eilanden, waar de Ierse cultuur misschien wel in zijn puurste vorm is bewaard. De plaatselijke bewoners spreken er immers nog hun Keltische moedertaal. Prehistorische forten en overblijfselen van kerken en kloosters getuigen dat dit gebied ooit de bakermat was van de vroegere Ierse Kerk. Vandaag varen we naar Inishmore en maken er een rustige wandeling langs de vele muurtjes die als afbakening dienen tussen de huizen en de erven. 

Dag 5

Eilandhoppen part 2
Op Inishmore zijn verschillende mogelijkheden:

 • Wandeling langs de oostkust tot bij de ‘puffin holes’, grote gaten in de geërodeerde kust waar het water bij vloed met zo’n kracht kan beuken dat het metershoog opspat uit die gaten. Verder wandelen tot aan het Black Fort, een verlaten kasteel. Vooral indrukwekkend omwille van de kliffen er rond.
 • Wandeling naar het meest westelijke punt van het eiland tot aan het Dun Aengus Fort, gelegen op de rand van een 90 meter-hoge klif. Het uitzonderlijk goed bewaarde fort bestaat uit drie wallen van los op elkaar gestapelde stenen, die het binnenplein omgeven. 

Dag 6

Eilandhoppen part 3
Boottocht naar Zuidoost-Connemara en direct verder met de bus naar de stad Galway, gelegen aan de gelijknamige baai. Het is er aangenaam slenteren in het stadscentrum met zijn nauwe straatjes, houten gevels en vele boekenwinkels. Deze universiteitsstad heeft - hoe kan het ook anders - een bruisend nachtleven dat altijd al heel wat muzikanten heeft aangetrokken.

Dag 7

The Wicklow Way
De bus brengt ons naar Glendalough, de vallei met de twee meren, in het hartje van de Wicklow Mountains. Niet alleen de natuur maakt deze vallei uniek. Hier staat de wieg van het Iers katholicisme, een katholicisme dat doorspekt is met Keltische invloeden. In de 6de eeuw stichtte St. Kevin hier zijn abdij. In de namiddag verkennen we deze vallei en bezoeken de abdij.

Dag 8

Kelten in the Wicklows
Vanuit Glendalough komen we uit op de Wicklow Way. Het is Ierlands eerste langeafstandspad en loopt dwars door de Wicklow Mountains. We genieten van prachtige vergezichten in een desolaat veenlandschap!

Dag 9

Spink at the lakes
Vanuit Glendalough beginnen we aan een tweedaagse trektocht in de Wicklow Mountains, een prachtig laaggebergte dat ten zuiden van Dublin  evenwijdig met de oostkust loopt. We trekken over ‘The Spink’, een rotsige bergkam die leidt naar een uitkijkpunt over de twee meren van Glendalough. Overnachten doen we in een eenvoudige berghut in Glenmalure (geen stromend water en elektriciteit), gelegen boven een mooie vallei midden in de natuur.

Dag 10

River deep, mountain high
Wie wil kan (als het weer het toelaat) vanuit het logies klimmen naar de top van de Lugnaquillia Mountain (925 m), de hoogste berg van de Wicklow Mountains. Een grootser zicht over de bergen kan je je niet bedenken. Na de middag volgen we een gedeelte van de Wicklow Way, dat ons opnieuw naar Glendalough brengt.

Dag 11

Pints in Dublin
Bustransfer naar Dublin en vrij bezoek. We kunnen de historische gebouwen uit de periode dat Dublin nog ‘Ath Cliath’ heette verkennen: St. Patrick’s Cathedral en Christ Church. Al wandelend langs de beboste lanen genieten we van de stijlvolle architectuur die Dublins Gouden eeuw achterliet: de typisch Georgiaanse huizen rond St. Stephens Green, het Customs House, de Collins Barracks en Trinity College. Anderen laten zich misschien verleiden om een bezoek te brengen aan de Guinness-brouwerij. ’s Avonds verkennen we in ieder geval de Temple Bar. Deze kleurrijke wijk is niet alleen het kloppend hart van de moderne kunst, het is vooral een wijk vol van muziek van ’s morgens tot na het sluiten van de pubs!

Dag 12

Sé leigheas na póite ól arís
Relaxed ontbijten en afhankelijk van de vluchturen nog tijd om souvenirs te kopen of een laatste pint in de pub. In het vliegtuig al de mooiste foto’s selecteren om ze daarna op onze Facebookpagina te posten :-).

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Prijs

€ 1060
Voorschot: € 320 per deelnemer

Inbegrepen

 • Vluchten
 • Luchthaventaksen
 • Lokaal vervoer
 • Maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 12
 • Logies
 • Bagagevervoer
 • Begeleiding
 • Huur terreinfiets
 • BTW

Niet inbegrepen

 • Dranken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Evt. verzekering

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:


Begeleiding:

Kaat Ureel


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

 
Dagtrajecten van 4 tot 6 uur over soms rotsig of drassig terrein, waarbij slecht weer het wandelen kan verzwaren. Eerder beperkte hoogteverschillen.

De klim op dag 10 is   maar facultatief.


Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

Van eenvoudige tot comfortabele hostels en jeugdherbergen. Meerpersoonskamers met gemeenschappelijk sanitair. De maaltijden worden gezamenlijk bereid (behalve in Galway en Dublin). Neem op dag 1 zelf een lunchpakket mee!

Bagage

Op dagen 9-10 draag je eten en beperkte bagage voor 1 nacht. Elders dagrugzakje.

Vervoer


Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.

Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.

We vliegen met Aer Lingus (= EI)

 VertrekAankomst
EI 631Brussel 05/08/2020 10:20Dublin 05/08/2020 11:05
EI 638Dublin 16/08/2020 18:20Brussel 16/08/2020 21:10
Minibus, boot en lijnbus (2x).

Klimaat

West-Europees, dus wisselvallig en onvoorspelbaar.

Uitrusting

Bagage

 • Rugzak of reistas (die je over een korte afstand zelf gemakkelijk kan dragen)
 • Dagrugzak (voor de spullen die je nodig hebt tijdens een dagwandeling + picknick, alsook voor de voeding + de zaken die je nodig hebt voor de tweedaagse: set kleren, wat toiletgerief, warme trui, regenkleding)
 • Waterdichte hoes (of een stevige plastiek zak waarin je de inhoud verpakt vooraleer het in het dagrugzakje te stoppen).

Schoeisel & kousen

 • Enkelomsluitende en waterafstotende wandelschoenen (je steekt wel eens een riviertje over per fiets)
 • Lichte (sport)schoenen (voor 's avonds)
 • Wandel- of trekkingkousen
 • Evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers)

Kledij

 • Soepele (wandel)broek(en)
 • Wind- en waterdichte jas en evt. ook broek
 • Wollen trui of fleece
 • Lichte trui
 • Enkele lichte hemden en/of T-shirts (ook met lange mouwen in geval van zonverbrande armen)
 • Zonnehoed of –pet
 • Sjaaltje
 • Ondergoed
 • Short/bermuda
 • Eventueel zwemgerief
 • Stadskledij voor stadsbezoeken

Verzorging

 • Toiletgerief
 • Handdoek
 • Biologisch afbreekbare zeep voor tijdens de tweedaagse trektocht
 • Zonnecrème met hoge beschermingsfactor + ‘after sun’
 • Beschermende lippenstift.

Eet-en drinkgerei

 • Lunchpakket voor dag 1
 • Drankfles (min. 1 liter)
 • Boterhamdoos
 • Evt. (zak)mesje en bestek

Diversen

 • Stevige plastiek zak om op te zitten tijdens de picknicks
 • Veilige geldbeugel om als heupgordel of rond hals te dragen (onder de kleren)
 • Evt. oordopjes (gesnurk)
 • Enkele plastiek zakken
 • Wc-papier
 • Oude kranten om natte schoenen te kunnen drogen
 • Evt. verrekijker
 • Evt. wandelstokken
 • Evt. stripverhalen, gezelschapsspelletjes,… voor ’s avonds
 • Identiteitskaart + kopie (die je apart van elkaar bewaart)

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • Evt. middel tegen reisziekte
 • Middel tegen + na muggen- en andere insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • Pijnstillend en koortswerend middel
 • Middel bij maagkrampen
 • Middel bij maag- en darmklachten
 • Zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • Middel tegen blaren
 • Ontsmettende zalf
 • Pleistertjes van verschillende breedte
 • Verbanden (elastisch + niet elastisch)

Geld

De munteenheid van Ierland is de euro. In de steden en grotere plaatsen kan je met je Maestrokaart terecht aan bankautomaten. Meer info vind je op: www.mastercard.com (doorklikken naar Cardholder Services en ATM Locations).

Formaliteiten

Voor Ierland volstaat je identiteitskaart.

Meer informatie


GEOGRAFIE


Ierland is een eiland ten westen van Groot-Brittannië en heeft een oppervlakte 70.273km². Er leven ongeveer 3,7 miljoen mensen. Dublin is hoofdstad (en de grootste stad) van Ierland en heeft 1 miljoen inwoners.  Andere grote steden zijn Cork, Galway, Limerick en Waterford. 

Tot Ierland behoren een heel aantal eilanden en eilandengroepen. Het grootste is Achill Island. Andere voorbeelden zijn de Aran-, Blasket- en Skelig-eilanden, Cleareiland, Inishbofin en Valentia.  

De westkust van Ierland wordt vooral gekenmerkt door loodrechte kliffen, diepe inhammen, heuvels en laaggebergte. Het hoogste punt ligt in het zuidwesten, nl. de berg Carrauntoohil (1038 m). Het Ierse  binnenland is heuvelend, doorsneden met rivieren - waarvan de Shannon de langste is – en bezaaid met meren zoals Lough Corrib en Lough Neagh, het grootste meer van Ierland en Groot-Brittannië samen. Daarnaast vind je er “bogs”, uitgestrekte veengebieden. Aan de oostkust liggen prachtige duinen en de schoonste en minst bezochte zandstranden van Europa. In het centrale laagland bestaat de ondergrond uit kalksteen en deze ondergrond is bedekt met afzettingen zoals klei en zand van gletsjers. Hierdoor komen er veel venen en meren voor. In het noorden loopt een gordel van kleine steile heuvels, de zgd. “drumlins”. 
In het noorden van County Clare ligt een heel bijzonder gebied: de Burren, een karstlandschap bestaande uit kalksteen met veel zinkgaten waar water verdwijnt in poreuze gesteentelagen. Hierdoor werden talloze grotten gevormd. 

 

KLIMAAT

 

Ierland heeft, onder invloed van de Warme Golfstroom, een gematigd zeekli¬maat, met niet al te warme zomers maar ook geen strenge winters. Langs de westkust kan het vaak zeer hard waaien en er valt ook het meeste regen. Het weer is in Ierland net zo onvoorspel¬baar als in België. Maar even snel als de lucht loodgrijs kan worden, kan ze ook weer opklaren. Regen, zon, mist... het kan allemaal. 

Je voorziet je qua kleding dus best op zowel regenweer als zonnig weer.

TAAL


Irish Gaelic en Engels  zijn de 2 officiële talen van Ierland. In slechts een goeie 5% van de scholen wordt het Iers als eerste taal gebruikt; elders wordt onderwezen in het Engels en is het Iers een hoofdvak. Nog slechts 10% van de bevolking zou vloeiend Iers spreken.

GODSDIENST


Rooms-katholiek 87,4%,  Church of Ireland 2,9%,  andere christenen 1,9%,  andere 2,1%, niet-gespecifieerd 1,5% en zonder religie 4,2% (telling 2006).

ECONOMIE


Ierland is een lange tijd het armste land van West-Europa geweest. Maar in de jaren 1990 zette Ierland een inhaalbeweging in waardoor het in 2006 zelfs het op één na rijkste land van de EU was (na Luxemburg). Sinds het begin van de wereldwijde financiële crisis is de economische activiteit echter sterk gedaald en is in Ierland een periode van recessie ingezet met als gevolg de ineenstorting van de huizen- en bouwmarkt. De exportsector, gedomineerd door buitenlandse multinationals, is vandaag het belangrijkste onderdeel van de Ierse economie. De ooit zo belangrijke landbouwsector hinkt nu achterop bij de industrie en dienstensector. 

In 2011 werd een bescheiden economische groei opgetekend, die in 2012 weer werd afgeremd ten gevolge van de eurocrisis.


FLORA EN FAUNA

Fauna:

Als gevolg van de langdurige ijsoverdekking gedurende het Pleistoceen zijn de meeste inheemse dieren uitgestorven. Verder was er geen grote immigratie van het Europese vasteland, aangezien Ierland nog eerder van Groot-Brittannië werd gescheiden dan dit van het continent. De dierenwereld is daarom arm; zo ontbreken bijvoorbeeld alle slangen, de mol, bunzing en wezel, specht, de slaap- en woelmuizen en het wilde zwijn. Er is maar één spitsmuissoort. Er leven nog enkele kleine roofdieren, onder meer vos, das en otter, hermelijn en de zeldzame boommarter. In het zuidwesten komen edelherten voor, reeën in het noordwesten. De vogelwereld vertoont meer verscheidenheid. Er leven enkele honderden soorten in en rond Ierland. Op twee rotseilandjes aan de westkust, de Skelligs, nestelen duizenden jan-van-genten. Langs de kust en op de vele eilandjes komen grote kolonies alken, zeekoeten, aalscholvers, meeuwen en stormvogels voor. ’s Winters overwinteren er vele vogels uit Europa, de Noordpool, Groenland, IJsland en Canada. Te zien zijn dan zwanen, ganzen, kieviten en grutto’s. 
Het enige reptiel is de levendbarende hagedis; er zijn slechts twee soorten amfibieën. Vissen zijn talrijk, zowel in de zoete wateren van het binnenland als in de Ierland omringende zee. Ierland is een paradijs voor sportvissers. Zalm, forel en snoek in rivieren en binnenwateren en in de kustwateren onder meer kabeljauw, makreel haring, spiering, haaien en roggen. Verder zijn voor de kusten bruinvissen, dolfijnen en zeehonden waar te nemen. Ierland telt bijna veertig botanische en ornithologische natuurreservaten, maar ook reservaten voor zoetwatervissen. 


Flora:

Ierland wordt ook wel het “groene eiland” genoemd vanwege de vele tinten groen die het eiland overheersen. Ierland is een land met weinig bossen. Slechts 5% van Ierland is bedekt met bos, veelal aangeplant naaldhout. In een ver verleden was een groot deel van Ierland bedekt met bossen maar overbeweiding en houtkap tussen de 16e en 18e eeuw leidde tot grootschalige ontbossing. In het zuiden zijn wel drie meter hoge fuchsiahagen te zien. Op beschutte plaatsen groeien zelfs palmen, magnolia’s en aardbeibomen. Rododendron komt in Ierland zeer veel voor. Bijzonder is de flora van de Burren, een kalksteenplateau. Hier groeit alpenflora en Middellandse-Zeeflora. Verder vinden we in Ierland vlierstruiken, kamperfoelie, meidoorn, rozen en de opvallende gaspeldoorn. Orchideeën zijn met name in de duinen te vinden. Het veenland is voornamelijk begroeid met veenbessen, veenmossen en dopheide. 

(met dank aan www.landeweb.net)


SPECIALITEITEN UIT DE IERSE KEUKEN


In de traditionele Ierse keuken worden, behalve zout en peper, zowat geen kruiden of specerijen gebruikt. Van oudsher zijn de belangrijkste ingrediënten: aardappelen, granen en zuivelproducten (de meer dan 50 soorten ‘farmhouse’ kazen worden beschouwd als een delicatesse). De meest voorkomende gerechten zijn soepen (vaak vol en hartig), vleesgerechten (rund, lam en varken) en – hoewel in mindere mate – visgerechten. De meest gebruikte groenten zijn komen en uien.


Irish stew: Ierse stoofpot is zowat de nationale schotel van Ierland, met aardappelen, wortelen, ui en peterselie. Het vlees kan lams-, rund- of schapenvlees zijn.
“Then hurrah for an Irish Stew 
That will stick to your belly like glue.”

Irish soda bread: brood waarin soda in plaats van gist gebruikt wordt als rijsmiddel. De ingrediënten van dit gerecht zijn meel, soda, zout en karnemelk. Er zijn ook andere ingrediënten die toegevoegd kunnen worden zoals rozijnen, ei of noten.

Champ: een authentieke Ierse schotel die voornamelijk in de winter gemaakt wordt. Het gerecht staat ook bekend als poundies of brúití. Het is gemaakt van aardappelpuree, gehakte groene uien, boter en melk. Dit gerecht is vergelijkbaar met een ander Iers gerecht namelijk Colcannon. Bij dit gerecht wordt kool gebruikt in plaats van uien.

Irish coffee: cocktail van hete koffie, Ierse whisky en suiker. De cocktail wordt bedekt met slagroom. In het originele recept gebruikt men gewone room die niet geklopt wordt, slagroom kan ook gebruikt worden. 

Barmbrack: uitgegist brood met rozijnen. Dit brood wordt geroosterd en met boter gegeten. Het is een typisch gerecht voor de lunch. Het deeg is zoeter dan brood, maar niet zo gevuld als een koek.

Drisheen: bloedworst gemaakt van een mengsel van rund-, varkens- en/ of schapenvlees. Het bloed, de melk, het zout, het vet en de broodkruimels worden gekookt en gezeefd. De worst wordt gearomatiseerd met kruiden. Drisheen is een gekookt product maar vereist nog verdere voorbereiding vooraleer het geserveerd wordt. Deze voorbereiding verschilt sterk van streek tot streek.

ELECTRICITEIT


Ierland heeft een elektriciteitsnet van 230 Volt. De stopcontacten zijn niet compatibel met onze stekkers.


REIZEN MET HET VLIEGTUIG

Ruimbagage


De bagage die meegaat in de laadruimte moet een label dragen met je naam. Je krijgt een label van Anders Reizen toegestuurd. Breng best ook een identificatie aan aan  de binnenkant van je reistas, rugzak of koffer. Thuisadres of adres van het eerste logies hoeft niet vermeld te worden op het bagagelabel; het dient enkel als bijkomende identificatie van je bagage. Op de meeste vluchten mag je min. 20 kg bagage inchecken. Uit ervaring raden wij echter aan om je bagage te beperken tot 1 stuk en max. 15 kg. Dat maakt het in- en uitladen tijdens transfers een stuk makkelijker en bovendien kan het voorkomen dat je je bagage zelf dient te dragen over korte afstanden, bijvoorbeeld van de bushalte naar het hotel. 


Handbagage


Je mag slechts 1 stuk handbagage meenemen aan boord, eventueel aangevuld met een cameratas, handtas, laptop,… De handbagage moet passen in het bagagekastje in het vliegtuig en mag niet groter zijn dan 55 x 40 x 20 cm.


Veiligheidsmaatregelen voor de handbagage


Voor alle vluchten uit luchthavens van de EU, Zwitserland, Noorwegen en IJsland gelden de volgende: alle vloeistoffen of semi-vloeibare producten (zoals gel, schuim, tandpasta, lotion, zeep, spray, mascara, lensproduct, …) moeten verpakt worden in flesjes of houders die geen grotere inhoud hebben dan 100 ml. Je mag max. 10 x 100 ml meenemen, samen verpakt in een doorzichtige en hersluitbare plastiek zak met een max. capaciteit van 1 liter. Hetzelfde geldt voor vloei- of kneedbare eetwaren (zoals paté, honing, jam, choco, zachte kazen, …).Reizigers die medicijnen of dieetproducten nodig hebben die niet aan deze voorwaarden kunnen voldoen, dienen hiervoor in het bezit te zijn van een doktersattest. Ook voor babyvoeding wordt een uitzondering gemaakt. Het blijft mogelijk om grotere hoeveelheden drank en parfum te kopen in de taxfreeshops. De gekochte artikelen zullen door de winkelbediendes in speciale verzegelde zakken verpakt worden. Alle zaken die scherp, puntig en/of potentieel gevaarlijk zijn (wandelstok, zakmes, nagelknipper of –vijl, pincet, schaar, picknickmes en –vork, aansteker, e.d.) mogen evenmin in je handbagage worden verpakt. 


ENKELE BUITENSPORTZAKEN, AANGERADEN DOOR BOOTZ


Bij zaken met een * krijg je op vertoon van je reisbevestiging 10% korting.
Bij zaken met een ** krijg je op vertoon van je reisbevestiging 5% korting. 


LITERATUUR 


Een leuke leestip:

Aanvullende informatie vind je in reisgidsen, die je kan lenen bij openbare bibliotheken, of kan aankopen in de betere reisboekhandel, bv. 


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. de vluchtgegevens en de afspraakplaats, wordt een tweetal weken voor vertrek doorgemaild.

Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: