Italië - Sicilië: walking on sunshine


12 dagen - prijs € 1890

Boek deze reis »

Italië - Sicilië: walking on sunshine


12 dagen - prijs € 1890

Boek deze reis »

Italië - Sicilië: walking on sunshine


12 dagen - prijs € 1890

Boek deze reis »

Italië - Sicilië: walking on sunshine


12 dagen - prijs € 1890

Boek deze reis »

Italië - Sicilië: walking on sunshine


12 dagen - prijs € 1890

Boek deze reis »
Jongerenreis Italië
Sicilië, De zon in je hart gaat meteen schijnen wanneer je voet zet op het grondgebied van dit eiland vol zon, zee, strand en antieke bouwwerken. De perfecte combinatie van natuur en cultuur! Pittoreske dorpjes, Griekse ruïnes, leuke vissershaventjes, het fameuze dorpje Corleone en de heerlijke Siciliaanse keuken. Een reis voor levensgenieters!
Prijs: € 1890
Reisnummer: 20IT4SCA1
Reisdatum: 8/09/2020 - 19/09/2020
Deelnemers: min. 6 - max. 8
Beschikbaar: Ja

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Dag 1

Benvenuto in Sicilia!

Op de kaart bevinden we ons in de “voetbal” die op het punt staat een flinke shot te krijgen van de Italiaanse laars. Na onze vlucht kruipen we in ons busje en banen we ons een weg door het bruisende Palermo. We laten onze spullen achter in het hotel en hebben zo nog even de tijd om het centrum van de Siciliaanse hoofdstad te verkennen: smalle straatjes, imposante bouwwerken, gezellige barretjes en restaurantjes en de mooiste baai ter wereld (volgens de Sicilianen zelf toch).

Dag 2 en 3

Oorverdovende stilte

Eens we de weg uit het doolhof Palermo hebben gevonden hoeven we nog geen uur te rijden om bij het wandelparadijs van de Monti Sicani te komen. Nu zijn we in het échte Sicilië met uitgestrekte velden, grote landhuizen en scherpe bergruggen. Vanuit een b&b aan de rand van het Ficuzza-woud maken we twee fameuze wandelingen in dit mooie gebied. Kijk je ogen uit over de eindeloze bergtoppen en luister naar de oorverdovende stilte. 

Dag 4

Pesce fresco

Twee mogelijkheden vandaag: ofwel maken we een derde wandeling in de Monti Sicani, ofwel reizen we ’s morgens al door naar de zuidkust en maken daar een wandeling. We logeren vandaag en morgen in het rustige, authentieke vissersdorpje Marinella di Selinunte.

Dag 5

Variatie ten top

Na alle natuurpracht is het vandaag tijd voor een historisch intermezzo met een bezoek aan de gigantische archeologische site van Selinunte. Als we genoeg cultuur hebben gesnoven maken we een wandeling over het strand en door de duinen in het natuurreservaat van La Pinetta, met onderweg natuurlijk de mogelijkheid om een frisse duik te nemen in de azuurblauwe wateren. 

Dag 6

Avondvertier

We beginnen  de dag met een strandwandeling langs de krijtrotsen in het natuurreservaat van de Platani-rivier in de omgeving van Eraclea Minoa. Hierna springen we in onze bus en rijden we naar Agrigento voor een bezoek aan de ‘Vallei der tempels’ met ruïnes uit de 6de en 5de eeuw v.Chr., toen de mensen hier nog gyros aten en de sirtaki dansten en Agrigento nog Akragas heette. Na het avondeten maken we een tochtje in de Vallei der tempels ‘by night’.

Dag 7

Windowshopping for nature

Vergeet deze morgen zeker je cappuccino, espresso of latte macchiato niet zodat je goed wakker bent voor een lange maar mooie reisdag langs de zuidkust van Sicilië. We rijden door het typisch Siciliaanse landschap en de pittoreske dorpjes, steeds met appelblauwzeegroen uitzicht op de altijd aanwezige Middellandse Zee.  Eindpunt van de rit is de stad Syracuse, waar we onze intrek nemen in een gezellige B&B en waar we weer helemaal onder de mensen zijn. La dolce vita!

Dag 8

Citylife

De Grieken toverden in de 8e eeuw v. Chr. een stuk moerasland om tot de stad Syracuse. In die tijd hoefde de stad niet onder hoefde te doen voor belangrijke metropolen als Rome of Athene. Tegenwoordig is Syracuse iets achterop geraakt, maar er zijn nog genoeg bezienswaardigheden die aan de Griekse glorietijd herinneren. Vandaag nemen we daarom de tijd om de stad, al dan niet met een gelato in de hand, te ontdekken.

Dag 9:

Etna toch eens uwe pizza oep

We rijden door naar het Parco dell'Etna, het immense natuurpark van de Etna. We nemen onze intrek in een mooi gelegen berghotel op 1900 m op de zuidflank van de Etna. Onderweg maken we een wandeling in Pantalica, een voorchristelijke dodenstad.

Dag 10

Ontvlambaar dagje

We’ll make you an offer you can’t refuse… Of toch wel, de beklimming van de Etna is niet verplicht. De moedige liefhebbers van een stevige klim gaan onder begeleiding van een lokale vulkaangids op pad. Vanaf de Rifugio Sapienza (1900 m) gaat het eerst nog per bus of kabelbaan omhoog, daarna moeten de benen het werk doen. Afhankelijk van de weersomstandigheden en, ook niet onbelangrijk, de vulkanische activiteit beslist de gids welke dagwandelingen er mogelijk zijn. We wandelen naar de kraterzones en in ideale omstandigheden klimmen we naar de topkraters op 3350 meter! In dit geval staat ons ook nog een afdaling van 1400 m door allerhande soorten lava te wachten.
Een mooi alternatief voor de Etna-beklimming is een afdaling over de gestolde lava van de machtige “Valle del Bove”.

Dag 11

Arty farty

Als olijf op de pizza gaan we naar het gezellige Taormina met zijn schitterend Grieks-Romeins theater en zijn pittoreske straatjes. Mooie klimwandeling naar het kunstenaarsdorp Castelmola, als een arendsnest boven Taormina gelegen. Met de liefhebbers trekken we misschien nog hoger richting Monte Venere (700m klimmen), met prachtige panorama’s zoals de Etna, de straat van Messina, Calabrië, het Peloritaans gebergte, Taormina en de baai van Giardini-Naxos.

Dag 12

Ciao bella

Verplaatsing naar Catania voor de terugvlucht. Bedankt aan alle Bootzers die tijdens de reis foto's hebben getagged met @travelbybootz op Instagram. En nog meer bedankt aan wie zijn foto's achteraf doorstuurt naar info@bootz.be. Dan komen ze misschien wel hierboven te staan! Ciao tutti!

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Prijs

€ 1890
Voorschot: € 570 per deelnemer

Inbegrepen

 • Vluchten
 • Luchthaventaksen
 • Transfers
 • Overnachtingen
 • Maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 12
 • Begeleiding
 • BTW

Niet inbegrepen

 • Dranken
 • Inkomgelden van musea, archeologische sites e.d.
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Evt. reisverzekering

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 8 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

De beklimming van de Etna, met het lavastof en de soms moeilijke route door de verharde lava, vraagt een grotere inspanning en is niveau ; max. 5 à 6 uur, tot 700 m stijgen en 1300 m dalen. De overige wandelingen zijn makkelijker.
Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

Op de Etna overnachten we in een rifugio (2x) op basis van vierpersoonskamers. De overige nachten slapen we in kleinschalige pensions/hotels op basis van twee- en driepersoonskamers.

Maaltijden

Het ontbijt gebruiken we bij de logies. De tweede maaltijd is een picknick of een eenvoudige lunch. Het avondmaal gebruiken we in uitgekozen restaurants of in ons logies.

Bagage

Je draagt enkel je dagrugzakje.

Vervoer


Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.

Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.

We vliegen met Alitalia Airlines (airline code = AZ).

 VertrekAankomst
AZ 151Brussel 08/09/2020 09:15Milaan 08/09/2020 10:40
AZ 1765Milaan 08/09/2020 12:20Palermo 08/09/2020 13:55
AZ 1730Catania 19/09/2020 13:05Rome 19/09/2020 14:30
AZ 160Rome 19/09/2020 15:20Brussel 19/09/2020 17:35
1 x gebruiken we het openbaar vervoer en voor de overige transfers beschikken we over onze eigen minibus.

Klimaat

Op Sicilië heerst een Middellandse-Zeeklimaat. In oktober is het nog zonnig en meestal aangenaam warm, ideaal om te wandelen. Sterke wind kan voorkomen en regen is mogelijk.
Verdere informatie over het regionale klimaat kan je vinden op: Weatherbase. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.

Uitrusting

Bagage

 • Rugzak of reistas (die je gemakkelijk zelf kan dragen over een korte afstand. De bagageruimte in de minibus is niet zo groot, probeer je bagage dus te beperken.
 • Dagrugzakje

Schoeisel & kousen

 • Degelijke, enkelomsluitende wandelschoenen (zeker als je van plan bent de Etna op te gaan)
 • Lichte (sport)schoenen (voor 's avonds)
 • Wandelkousen.

Kledij

 • Ondergoed
 • Zwemkledij
 • Short
 • Soepele (wandel)broek
 • Enkele lichte hemden en/of T-shirts (ook met lange mouwen in geval van zonverbrande armen)
 • Lichte trui of fleece
 • Wind- en waterdichte vest
 • Zonnehoed of –pet

Verzorging

 • Toiletgerief
 • Zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • Beschermende lippenstift
 • Handdoek

Eet- en drinkgerei

 • Drankfles (min. 1 liter)
 • Evt. (zak)mesje

Diversen

 • Veilige geldbeugel om als heupgordel of rond hals te dragen (onder de kleren)
 • Identiteitskaart + kopie (die je apart van elkaar bewaart)
 • Evt. oordopjes (gesnurk)
 • Evt. wandelstokken
 • Evt. lerarenkaart (tot 50% korting bij bezoek aan archeologische sites)
 • Evt. muziek voor in de minibus

Voor de beklimming van de Etna, komt er ook nog dit bij:

 • (Lederen of stevige) handschoenen (ter bescherming bij een val)
 • Warme, winddichte broek
 • Wollen trui of fleece
 • Muts
 • Evt. eenvoudig stofmaskertje (tegen het stof en de zwaveldampen op de Etna)

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • Evt. middel tegen reisziekte
 • Middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • Pijnstillend en koortswerend middel
 • Middel bij maagkrampen
 • Middel bij maag- en darmklachten
 • Zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • Middel tegen blaren
 • Ontsmettende zalf
 • Wondpleisters van verschillende breedte
 • Verbanden (elastisch + niet elastisch)

Geld

Je kan cash geld van hieruit meenemen, maar ter plaatse zijn er ook voldoende geldautomaten.

Formaliteiten

Voor deze reis volstaat je identiteitskaart.
Tip: Maak een kopie van je identiteitskaart en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.

Meer informatie

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten. Wij geven je alvast volgende tips:

 • T. Maggio, Het stenen boudoir, Theresa Maggio, een Amerikaanse journaliste van Siciliaanse afkomst, keerde terug naar het dorp van haar grootouders en raakte geobsedeerd door de oeroude cultuur van Italiës grootste eiland.
 • Ine Roox, De schaduwkant van een zonovergoten land - Italiëkenner Ine Roox reist door dat andere Italië en verwerpt  niet zozeer alle clichés, maar belicht ze van een andere kant of schenkt ze diepgang. Aan de hand van vijftien verhalen - over onder meer politiek, religie, gastronomie, emigratie en cultuur – schetst ze op meeslepende wijze een genuanceerd en rijkgeschakeerd beeld van een land dat het verdient om beter gekend te worden.

Aanvullende informatie vind je in reisgidsen, die je kan lenen bij openbare bibliotheken, of kan aankopen in de betere (reis)boekhandel, zoals:

 • Altavia Travelbooks in Antwerpen
 • De Reyghere in Brugge
 • Anticyclone des Açores in Brussel
 • Atlas & Zanzibar in Gent
 • Barboek in Leuven
 • De Zondvloed in Mechelen en Roeselare
 • AltiplanoBooks

Tip: als je graag leest voor het slapengaan, komt een boekenlampje misschien goed van pas.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. tijdstip en plaats waar we afspreken, wordt een tweetal weken voor vertrek doorgemaild.


Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: