Nederland - Veluwe, ver weg in een buurland


4 dagen - prijs € 365

Boek deze reis »

Nederland - Veluwe, ver weg in een buurland


4 dagen - prijs € 365

Boek deze reis »

Nederland - Veluwe, ver weg in een buurland


4 dagen - prijs € 365

Boek deze reis »

Nederland - Veluwe, ver weg in een buurland


4 dagen - prijs € 365

Boek deze reis »

Nederland - Veluwe, ver weg in een buurland


4 dagen - prijs € 365

Boek deze reis »
Jongerenreis Nederland
Zo dichtbij, en toch zo anders. Het Nederlandse nationale park de Hoge Veluwe heeft het allemaal; van paarse heideheuvels, over woestijnachtige zandvlaktes tot een verscheidenheid aan bossen. We verkennen dit grootste natuurgebied van Nederland samen met de überlocal: de boswachter. We komen op plekken waar anderen niet komen, en hebben zo meer kans op wild. Op dag twee wanen we ons in de Sahara als we over de grootste zandverstuiving van West-Europa trekken. Wil je toch iets meer kleur? De volgende dag verkennen we het nationale park Veluwezoom, bekend van zijn paarse heide. Enkel in augustus! We bezoeken ook nog het Bokrijk van Nederland, en sluiten af met de glazen balkons op een mini-citytrip in het hippe Arnhem. Oh ja, en dat is de wijnhoofdstad van Nederland. Moet er nog zand zijn? 
Prijs: € 365
Reisnummer: 20NL4VWA1
Reisdatum: 28/08/2020 - 31/08/2020
Deelnemers: min. 7 - max. 9
Beschikbaar: Ja

Wandelniveau :
tot

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:
Deelnemers in optie:

31

Hoogtepunten

 • Grootste en mooiste natuurgebied van Nederland
 • Afwisseling van paarse heide, duinen, bossen en waterlandschap
 • Op pad met een boswachter en kans om wild te spotten
 • Citytrip Arnhem, inclusief park Sonsbeek en het glazen balkon 
 • Openluchtmuseum Nederland
 • Dé wijnstreek van Nederland
Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Dag 1: Hup Holland

We ontmoeten elkaar bij ons logies in de buurt van Arnhem. We verblijven op de rand van het Nationale Park Hoge Veluwe en trekken er onmiddellijk op uit om het te verkennen. En we merken snel dat er verbazingwekkend veel variatie is in ons buurland. We wandelen door duingebied,loofbossen, heide en af en toe een meertje of beekje. En met wat geluk spotten we het eerste wild. ‘s Avonds wordt er voor ons gekookt door een liefdadigheidsvereniging.

Dag 2: Zand, zand, zand

Wie kent de Veluwe beter dan de boswachter? We gaan met hem/haar op pad en maken een lange wandeling (ca 20km) over de Zuid-Veluwe. We worden ondergedompeld in de natuur, krijgen boeiende verhalen te horen, en komen op plekken waar anderen niet komen. Ook vandaag is de afwisseling groot; van de uitkijktoren bij de grootste zandverstuiving van West-Europa over kleurige landerijen tot markebossen en beekdalen. Af en toe waan je je in de woestijn, en mist alleen nog de kameel. En we slaan het beruchte “Radio Kootwijk” natuurlijk ook niet over. Mogelijk komen we zelfs de schaapsherder met zijn kudde tegen, en met een beetje geluk spotten we edelherten, wilde zwijnen of een zeldzame klapekster.

Dag 3: Kleurig en fleurig

Het hoogtepunt, letterlijk en figuurlijk, is het minder bekende Nationale Park Veluwezoom. Heuvels in Nederland zowaar. Tot 110 meter zelfs, een ware berg voor onze noorderburen. En we zijn hier niet toevallig, want in augustus tovert Moeder Natuur deze heideheuvels om tot één grote paarse zee, met verrassende vergezichten. Mogelijk zijn we niet alleen, maar dat is terecht want dit is een uniek stukje Nederland op een uniek moment. Naast de Nederlanders ontmoeten we zeker ook enkele Schotse Hooglanders rond de Posbank. ‘s Avonds kan de liefhebber ontdekken waarom dit dé wijnstreek van Nederland is.

Dag 4: citytrip Arnhem

In de ochtend kan de cultuurfanaat nog een bezoekje brengen aan het Kröller-Müller-Museum, bekend van zijn befaamde collectie van Van Gogh. Na de uitcheck rijden we richting Arnhem en kan je kiezen tussen een bezoek aan het Openluchtmuseum Nederland, zeg maar het Bokrijk van Nederland, of een waterwandeling bij de Meinerswijk. In de namiddag maken we een mini-citytrip door het verrassende Arnhem met zijn mooie parken, beroemde glazen balkons en panoramaliften. Een mooi uitzicht om de reis af te sluiten.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Prijs

€ 365
Voorschot: € 120 per deelnemer

Inbegrepen

 • Logies
 • Maaltijden vanaf het avondmaal op dag 1 t.e.m. lunch op dag 4
 • Vlaamse begeleider,
 • Boswachter/gids,
 • Entree Nationale Park

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis 
 • Dranken
 • Optionele activiteiten: 
  * Openluchtmuseum Nederland (19€)
  * Kröller-Müller-Museum (11€)
  * Eusebiuskerk + glazen balkons boven Arnhem (5€)

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:


Begeleiding:

Kevin Maes


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 9 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Wandelniveau  Vrij vlakke wandeling, soms wat heuvels, maximaal tot 110m. De langste wandeling is 20km.
Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Vervoer

 • Met de trein tot het station van Arnhem
 • Eigen wagen (2 uur vanuit Antwerpen)
 • Carpool: je kan bij inschrijving aangeven of je zelf met de wagen rijdt en plaats aanbiedt of je wil meerijden, waarbij medepassagiers delen in de kosten van brandstof.

Ter plaatse verplaatsen we ons op dag 3 en 4 ook met de wagens. 


Logies

We verblijven in enkele huisjes bij een zorgboerderij. De eigenaren zetten zich in voor liefdadigheid, duurzmaaheid en ecologie. Wie wil kan kennismaken met de vele goede doelen die worden opgezet. Er zijn tweepersoonskamers en eenpersoonskamers. Sanitair wordt gedeeld per huisje (4 personen). 

Onze huisjes liggen op de rand van het nationale park. Vlakbij staat een vogelhut en een natuurbad. Op het domein is ook een deelbiliotheek en een biologische winkel. 


Maaltijden

Op de eerste avond wordt er een diner gemaakt door mensen van de zorginstelling, de opbrengst gaat naar een goed doel in Peru. We eten enkel lokale en biologische producten. De andere dagen kunnen we zelf koken in onze huisjes of op restaurant gaan het vlakbij gelegen toeristisch dorpje. Ontbijt en picknick verzorgen we zelf. Alle maaltijden zitten in de prijs. 

Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Veluwezoom