Thailand - Sweet, sour & spicy


18 dagen - prijs € 2890

niet meer boekbaar

Thailand - Sweet, sour & spicy


18 dagen - prijs € 2890

niet meer boekbaar

Thailand - Sweet, sour & spicy


18 dagen - prijs € 2890

niet meer boekbaar

Thailand - Sweet, sour & spicy


18 dagen - prijs € 2890

niet meer boekbaar

Thailand - Sweet, sour & spicy


18 dagen - prijs € 2890

niet meer boekbaar
Jongerenreis Thailand
Deze reis is de ideale mix van toeristische must-do’s en onbewandelde paden bij de lokale bevolking, van sportief avontuur en exotisch relaxen, van chaotische stadssfeer en ongerepte wildernis, van spirituele tempels en historische monumenten, boeiende groepsactiviteiten en voldoende vrije tijd, … Kortom, sweet, sour & spicy!
Prijs: € 2890
Reisnummer: 20TH4AAA1
Reisdatum: 10/10/2020 - 27/10/2020
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar: Nee

Wandelniveau :
tot

Huidige groepssamenstelling:

31

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Dag 1

Meet your people!
Verzamelen geblazen op Brussels International Airport! Tijd voor een stevig potje kennismaken met je reisgenoten en begeleider. Nog snel even de spieren strekken en we kunnen het vliegtuig op voor de vlucht naar Bangkok.

Dag 2

Welcome to Bangkok! 
Bangkok grijpt je onmiddellijk naar de keel. Deze moderne metropool is erin geslaagd zijn oude charme te combineren met het hectische leven van een grootstad. Soms wat overweldigend maar steeds met de glimlach. Laat je meevoeren langs drukke marktjes, ingetogen tempels en gezellige restaurantjes. In de tempel van Wat Pra Keo kan je voor het eerst écht de Boeddhistische sfeer opsnuiven, waarbij de geknielde monniken en de zoete tempelgeur een onuitwisbare indruk nalaten. In het aanpalende Wat Po sta je met verbazing te kijken naar een imposante liggende Boeddha: maar liefst 15m hoog en 46m lang is dit de grootste liggende Boeddha van Thailand. En de verzameling aan Koninklijke paleizen is op zijn zachtst gezegd indrukwekkend. De skytrain, de tuktuks en de boottaxi’s zorgen ervoor dat we overal snel heen kunnen, maar ze bezorgen ons ook de nodige hilariteit! ’s Avonds duiken we het nachtleven in op Kao San Road, waar Leonardo Di Caprio zijn eerste ontmoeting met Thailand had in het legendarische ‘The Beach’. 

Dag 3

Toeteren tussen de Tuktuks
De typische Tuktuks pikken ons op aan het hotel brengen ons naar Grand Palace, het befaamde Koninklijke Paleis dat zich op een eiland aan de oever van de rivier bevindt. Naast het paleis bezoeken we ook Wat Phra Kaew, de tempel van de smaragdgroene Boeddha en het nabij gelegen Wat Po. Om helemaal ingeburgerd te geraken, lunchen we in een lokaal restaurant. Hopelijk heeft iedereen genoeg kracht op gedaan tijdens het eten want 's avonds staat er nog een sfeervolle avondfietstocht door de Thaise hoofdstad op het programma. One night in Bangkok and the world's your oyster!

Dag 4

Trein-, Boot-, Busdag
Vandaag is het de vervoersdag bij uitstek. We beginnen met een bezoek aan de Train Market in Amphawa, prachtig tafereel wanneer de trein zich een weg door de marktkraampjes baant… Na de trein te bekijken, springen we er zelf op en wel richting Wang Po. Daar bussen we verder om tot in Kanchanaburi te geraken en dan nemen we een typische long-tailed boat (1 uur) om tot bij onze slaapplaats te kome. En dat is vannacht een… River Kwai Jungle Raft; je slaapt in het midden van de jungle, drijvend op het water. Geen elektriciteit, alleen stilte en de natuur. Eat that, Bangkok! 

Dag 5

Zondag Waterdag
Ontbijt op de rivier en dan richting Erawan National Park voor een memorabele uitstap naar de 7 watervallen. We wandelen tussen de kleurrijke natuurpracht en krijgen een mooi beeld van hoe de gemiddelde Thai zijn zondagnamiddag doorbrengt. Best wel druk dus maar ideaal om tijdens de wandelingen een babbeltje te slaan met de hartelijke lokale bevolking. Uiteraard verlaten we de 7 watervallen niet zonder eerst te plonzen in het kristalheldere water. Verfrissing alom!  Daarna terug naar onze jungle rafts voor wat vrije tijd en alweer een heerlijke nacht op het kabbelende water van de River Kwai.

Dag 6

In de geschiedenisklas
We laten de jungle rafts voor wat ze zijn en je mag alvast beginnen fluiten want de befaamde Bridge on the River Kwai wacht ons op. We bezoeken uiteraard de brug zelf en de bijhorende Thailand-Burma railway. De plaatselijke gids vertelt over de fameuze aanslag op de brug en we dompelen ons onder in de boeiende geschiedenis van The Bridge met een bezoek aan het Oorlogsmuseum. Bereid je alvast voor met dit huzarenstukje uit de filmgeschiedenis (7 Oscars): //www.youtube.com/embed/83bmsluWHZc.

We zetten onze tocht verder naar Ayutthaya, voormalige hoofdstad van Thailand, hedendaagse cultuurmetropool en werelderfgoed. Het walhalla voor zij die zich willen verdiepen in de geschiedenis en historische sites van de Thai. Om deze prachtstad volop te beleven, bezoeken we ze per fiets). Het hotel dient enkel ter verfrissing want vanavond nemen we de nachttrein naar het noorden. Na slapen op het water, nu slapen op het spoor. We zeiden het al; Thailand: het land van de afwisseling!

Dag 7

Hot Spring Time
Kedeng, kedeng. Wakker worden in je treincoupé en aankomen in Lampang. Bij het uitstappen, merk je het al: hier regeert Moeder Natuur. Groen is de kleur hartelijkheid het thema. We zetten onmiddellijk koers naar Chae Sorn National Park. Ook hier weer watervallen, prachtige wandelingen en indrukwekkende vergezichten. Relaxen doen we in de warmwaterbronnen van Chae Sorn. Slapen bij de lokale bevolking in Mae Kampong.

Dag 8

Avonturen in het regenwoud
Tijd voor actie! Flight of the Gibbon is waiting for you. 39 platforms met luchtbruggen, avonturenparcours, death rides en 3 km zip lines laten je door het regenwoud glijden, klimmen en vliegen. Tarzan zou jaloers zijn. (deze activiteit is optioneel)
Namiddag rusten we uit in ons busje  naar Chiang Mai maar niet zonder te genieten van de verscheidenheid aan uitzichten. 

Dag 9

Hmong: het leven zoals het is
Drukke dag voor de boeg. We staan voor dag en dauw op om tijdig en voor alle drukte Wat Doi Suthep te bezoeken. De 300 treden van de tempel geven ons een prachtig uitzicht over Chiang Mai. Daarna volgt een vrij toeristisch maar toch niet te versmaden bezoek aan de Hmong gemeenschap van Doi Pui. De gids vertelt over de plaatselijke gebruiken, de turbulente geschiedenis van dit volk, hun harmonie met fauna en flora en hun handelsverleden in opium. We verlaten de platgetreden paden en na een stevige hike (4 uur) bereiken we een afgelegen dorpje, ook van de Hmong gemeenschap. Hier leren we over een interessant universiteitsproject van de FORRU om het regenwoud in stand te houden. Het piepkleine en charmante Hmongmuseum en de boomdokters horen daar ook bij. Na deze inspirerende inzichten keren we terug naar Chiang Mai.

Dag 10

Achter het fornuis 
We maken ons klaar voor een fietstocht. Na het afstellen van onze fietsen en het opzetten van onze helpen gaan we al snel op weg door de straten van Chiang Mai. We richten onze neuzen naar het Zuiden en verlaten de stad terwijl we de Pin River stroomafwaarts volgen. We ontdekken het echte landelijke Thailand terwijl we verschillende fruit boomgaarden passeren. In de buitenwijk van Chiang Mai passeren we verschillende Thaise dorpjes. Een laatste stop aan de ruines van de tempel van Wiang Kum Kam dat vroeger de hoofdstad van Lanna was maakt deze fietstocht compleet. Een namiddagje op adem komen van al dat fietsen zodat we 's avonds helemaal in form zijn voor onze verukkelijke Thaise kookworkshop. Pittig gekruid met sweet, sour en spicy indeed!

Dag 11 en 12

Betoverende berglandschappen
Aangespen die rugzak want we zijn vertrokken voor een driedaagse tocht door de Noord-Thaise natuurpracht. We stappen ongeveer 5 uur per dag en nemen de tijd om helemaal op te gaan in de miraculeuze omgeving. Bezinnen, reflecteren en tot rust komen. Tussendoor doen we inkopen op de lokale markt en kan je de kok helpen om de maaltijd te kruiden. Euh sour, sweet of toch spicy ?

Tijdens de wandelingen is er tijd om te zwemmen of te relaxen want haast en spoed, die zijn nog in België. We genieten van de fantastische uitzichten en trekken door rijst- en graanvelden terwijl de vriendelijke bevolking ons warm toewuift. We overnachten 2 maal bij lokale families en nemen de tijd om met de kinderen te spelen of rond het kampvuur te luisteren naar de verhalen van de Lahu-stam.

Dag 13

Rafting
Ook de derde dag stappen we weer duchtig door het Thaise landschap. Meer zelfs, we stoppen bij een Chinees dorp zodat het helemaal internationaal wordt. Onderweg verfrissen we ons in de uitnodigende watervallen en trekken we door tot aan het olifantenkamp. En ja, je voelt hem al aankomen, hier kunnen we een korte tocht maken op de rug van een olifant. En nog is het niet gedaan want in de namiddag hebben we een bamboo rafting op het programma staan. Eerder relaxend en vooral genieten van de pracht en praal die ons omringd terwijl we op ons bamboevlot door de jungle dobberen. Na zo'n wandeltocht van enkele dagen zijn we blij dat we ons even kunnen opfrissen in hotel. Allemaal weer fris ruikend stappen we daarna de nachttrein op naar Bangkok.

Dag 14

On the road
Na aankomst in Bangkok en brengt ons privébusje ons in een 2-tal uurtjes naar het exotische eiland Koh Samet waar de welverdiende rust ons opwacht. We verblijven 3 dagen op dit mooie tropische eiland. We vullen onze dagen met zwemmen, strandwandelingen, luieren onder de palmboom en snorkelen. Een explosie aan ervaringen aldus om Noord-Thailand af te sluiten.

Dag 15 en 16

Bootzeke in Luilekkerland
Kwestie van toch herbronnen thuis te komen :) 

Dag 17 en 18

Share your story!
Wakker worden met zeezicht en een frisse duik! In de voormiddag chillen we verder, tegen de middag reizen we terug naar Bangkok luchthaven waar we normaal gezien (als de uren niet veranderen) een late vlucht hebben. Keuvel met je groep na over de waaier aan nieuwe ervaringen en maak nog snel enkele afspraken om later bij pot en pint te filosoferen over  de volgende reizen. Op 17/08 landen we terug in ons geliefde Belgenlandje. 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Prijs

€ 2890
Voorschot: € 870 per deelnemer

Inbegrepen

 • Vluchten
 • Logies in tweepersoonskamers
 • Transfers
 • Maaltijden vanaf lunch dag 2 t.e.m. avondmaal dag 17
 • Nederlandstalige Bootz-begeleiding
 • Lokale Engelstalige gidsen
 • Toegang tot de nationale parken
 • Materiaal voor de fietstochten
 • Kookworkshop
 • Rafting

Niet inbegrepen

 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien
 • Dranken
 • Optionele activiteiten (bv. Flight of the Gibbon)
 • Evt. reisverzekering. 


Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

 tot  tijdens de 3-daagse tocht, waarbij we ongeveer 5 uur per dag stappen. De overige wandelingen zijn beperkt en niet zwaar. Voor de rafting, fietsen en andere activiteiten heb je geen ervaring nodig en wordt alle materiaal voorzien.
Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

Ook kruidig gevarieerd: van basic huizen bij de lokale bevolking over hostels tot tropische jungle rafts en zelfs een luxueus resort.

Bagage

Tijdens de driedaagse trekking neem je een rugzak mee voor 2 nachten. De rest van de reis draag je gewoon je dagrugzak.

Vervoer


Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.

Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.

We vliegen met Qatar Airways (airline code = QR).

 VertrekAankomst
QR 196Brussel 10/10/2020 08:55Doha 10/10/2020 16:20
QR 826Doha 10/10/2020 18:15Bangkok 11/10/2020 05:00
QR 835Bangkok 26/10/2020 20:45Doha 27/10/2020 00:35
QR 195Doha 27/10/2020 01:50Brussel 27/10/2020 06:35
We verplaatsen ons voornamelijk met privé-minibus maar ook met songtaew (open truck), fiets, raft, tuktuk, boot en nachttrein

Klimaat

Thailand heeft een tropisch klimaat en het is er het hele jaar door warm met overdag temperaturen die kunnen oplopen tot 30° en meer en met een hoge luchtvochtigheid.De moesson heerst van mei tot oktober. In deze periode kan je je verwachten aan korte maar hevige regenbuien die worden afgewisseld met zonnige periodes. De warmste periode loopt van einde maart tot mei en de minst warme en minst natte periode is november tot maart. In het noorden zijn de nachten een stuk koeler (in december en januari zelfs slechts 3 à 4°).  

Uitrusting

Tip: trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Bagage: 

 • rugzak of reistas 
 • dagrugzak(je)
  Voor de trekking dien je kledij voor 3 dagen, slaapzak en -matje mee te nemen. Indien je een rugzak meeneemt, dien je een stevige (vuilins)zak te voorzien om de bagage in te stoppen die niet meegaat op de trekking. In het andere geval dien je een dagrugzak te voorzien die groot genoeg is om mee te nemen op de trekking.

Schoeisel & kousen: 

 • enkelomsluitende wandelschoenen (nodig voor de trekking)
 • lichte schoenen of (wandel)sandalen (voor de bezoeken aan tempels en huizen is snel aan-en uittrekbaar schoeisel makkelijk )
 • watersandalen
 • wandelkousen.

Kampeeruitrusting: 

 • slaapzak (lichte slaapzak of slaaphoes)
 • evt. slaapmatje

Kledij: 

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wollen trui of fleece
 • regenjas
 • luchtige hemden of T-shirts (ook met lange mouwen in geval van zonverbrande armen) 
 • zonnehoed of –pet 
 • evt. sjaaltje (om hals tegen de zon te beschermen)
 • ondergoed 
 • badpak/zwembroek
 • short/bermuda
 • pyjama (voor tijdens de trekking) 

Verzorging: 

 • toiletgerief
 • handdoek 
 • badhanddoek 
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor 
 • ‘after sun’
 • beschermende lippenstift.

Eet- en drinkgerei: 

 • evt. drankfles
 • evt. zakmes.

Diversen: 

 • veilige geldbeugel om als heupgordel of rond hals te  dragen (onder de kleren) 
 • reiswekker 
 • evt. oordopjes (gesnurk, nachttrein, hanen,…) 
 • evt. slaapmasker (daglicht)
 • enkele plastiek zakken
 • evt. adaptorstekker (kan ook ter plaatse gekocht worden)
 • wc-papier 
 • zak- of hoofdlamp 
 • evt. verrekijker
 • reispas + kopie (die je apart van elkaar bewaart).

EHBO

Je begeleids(t)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel (vloeibaar en zalf)
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen 
 • middel bij maag- en darmklachten
 • darmflora-herstellend middel
 • middel bij zware diarree
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • warme zalf bij spierpijnen 
 • breedspectrum antibioticum
 • middel tegen blaren
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch)
 • evt. knieband en/of evt. patellabandje
 • kleefband
 • steri-strip
 • oogdruppels
 • keeltabletten of -spray
 • inhaler (type Vicks) of neusdruppels (verstopte neus).

Geld

De Thaise munt is de baht.  Je kan zowel cash euro’s als reischeques ter plaatse wisselen. In de steden kan je steeds vaker aan de geldautomaat terecht. 

Opgelet: de gewone debet- of betaalkaarten (genre Maestro) werken niet buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, kan je bij je bank je kaart op de "witte lijst " laten zetten  zodat deze voor een periode van max. 3 maanden ook buiten Europa kan gebruikt worden.  

Formaliteiten

Reispas:

Voor Thailand heb je een reispas nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. Je reispas moet nog 6 maanden geldig zijn vanaf de datum van terugkeer uit het land. Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen. Een reispas (die 5 jaar geldig is) kost € 71, evt. aangevuld met gemeentetaks.Een visum is niet nodig indien je minder dan 30 dagen in Thailand verblijft.

Tip: 
Maak een kopie van de identiteitsbladzijde van je reispas en bewaar deze apart van je reispas zelf. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar de eigen online e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.

Gezondheid

Onderstaande informatie is een samenvatting van de aanbevelingen voor reizen naar Thailand door het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Gezien wij als reisorganisator geen medische bevoegdheid hebben, dien je de verstrekte informatie te evalueren met en je voor meer diepgaande informatie te richten tot een bevoegd arts of medische autoriteit.

Hepatitis A

Iedereen die naar Azië reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, moet tegen hepatitis A beschermd zijn. Het is een ziekte die wordt overgedragen via voedsel en drank.  

Hepatitis B

In bepaalde omstandigheden is vaccinatie tegen hepatitis B een aanrader. Het is een ziekte die wordt overgedragen via speeksel, bloed en seksueel contact en met een ernstiger ziektebeeld dan hepatitis A.

DTP-vaccinatie

Op reis gaan naar verre landen is verder een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met de DTP-vaccinatie (tegen de infectieziekten difterie, tetanus en polio). Een herhalingsinenting is tien jaar geldig. Voor polio is er levenslange bescherming indien men ooit volledig werd gevaccineerd.

Diarree

Diarree is een frequent probleem op reis. Zelfs wanneer men in goede omstandigheden reist, ontsnapt men er niet steeds aan. Enkele raadgevingen en de juiste geneesmiddelen in de reisapotheek zijn zeer nuttig. 

Buiktyfus

Indien men in minder goede hygiënische omstandigheden reist, frequent of langdurig (bijvoorbeeld vanaf 2 à 3 weken) in het buitenland verblijft (zelfs indien in goede hygiënische omstandigheden) is ook vaccinatie tegen buiktyfus aangeraden. Buiktyfus is een ernstige bacteriële darminfectie die wordt overgedragen door besmet voedsel.

Malaria

Is een infectieziekte die verwekt wordt door een parasiet (Plasmodium) en die wordt overgebracht door de steek van de anopheles-mug. De incubatietijd (tijd tussen de besmettende steek en het uitbreken van de ziekte) schommelt tussen 10 dagen en 4 weken. De ziekte kan in het begin lijken op griep, maar gaat dan over in hevige koortsaanvallen. Indien geen correcte behandeling wordt toegepast, kan de dood na enkele dagen intreden. 
Er is geen malariarisico in Bangkok en in de andere grote steden noch in de voornaamste toeristische oorden. Voor een verblijf met 2 of meer overnachtingen in avontuurlijke primitieve omstandigheden op het platteland in deze gebieden (ook voor personen die vanuit Chiang Mai en Chang Rai een georganiseerde voettocht maken naar de bergstammen met enkele overnachtingen ter plaatse) zijn er dikwijls wel extra antimalaria maatregelen nodig, nl. Malarone of  Doxycycline. Dit alles dient individueel met de arts of de arts van het gespecialiseerd reisadviescentrum besproken te worden.
Men moet alleszins muggenbeten trachten te vermijden, wetende dat de anopheles-mug enkel steekt tussen valavond en dageraad en niet zoemt. U kan ’s avonds zo veel mogelijk dekkende, lichtgekleurde kledij dragen en de niet bedekte lichaamsdelen inwrijven met een sterk muggenwerend middel op basis van DEET. Tijdens uw slaap kan u bijkomend muggen trachten weg te houden met: airconditioning, muggengaas voor de ramen, geïmpregneerd muskietennet, elektrische anti-muggenplaatjes.

Diepgaandere informatie kan je vinden op: www.itg.be (Reisgeneeskunde) en bij je huisarts.

Kennismaking

Voor deze reis is een kennismakingsbijeenkomst voorzien. Waar en wanneer deze doorgaat krijg je tijdig te horen.

Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: