Duitsland - Berlijn op z'n Bootz


6 dagen - prijs € 1190

Boek deze reis »

Duitsland - Berlijn op z'n Bootz


6 dagen - prijs € 1190

Boek deze reis »

Duitsland - Berlijn op z'n Bootz


6 dagen - prijs € 1190

Boek deze reis »

Duitsland - Berlijn op z'n Bootz


6 dagen - prijs € 1190

Boek deze reis »

Duitsland - Berlijn op z'n Bootz


6 dagen - prijs € 1190

Boek deze reis »
Jongerenreis Duitsland
Berlijn moet eigenlijk niet meer voorgesteld worden. De hipste stad van het moment loopt over van de mogelijkheden. Geschiedenis en kunst. Architectuur en creativiteit. Hippies en startups. Dichtbij en multicultureel. Ruw en flatterend. Jong en muzikaal. Maar bovenal zo boeiend en inspirerend. Berlijn is één van de groenste hoofdsteden ter wereld wat het verrassend rustig en stressvrij maakt. Het historische centrum is geconcentreerd en een opeenstapeling van hoogtepunten. Ideaal voor een weekjeweg, in alle rust maar met een waaier aan boeiende activiteiten. Een Vlaamse reisbegeleider die in Berlijn gewoond heeft, gidst je met geheime tips en levendige anekdotes door deze eindeloze stad. Berlijn met Bootz, net iets anders dan een citytrip!
Prijs: € 1190
Reisnummer: 21DE4BLA1
Reisdatum: 1/09/2021 - 6/09/2021
Deelnemers: min. 6 - max. 13
Beschikbaar: Ja

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:
Deelnemers in optie:

20

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Dag 1

Wilkommen!

Berlijn, zo anders en toch vlakbij. Op zeven uurtjes ben je per trein in Berlijn. We sporen vanuit Brussel of Leuven en zien vanuit onze zetel het verrassende industriële landschap van het Ruhrgebied voorbij denderen. Vanaf Hannover wordt het rustieker en wisselen we vergezichten of met de typische Duitse architectuur. Onopvallend kruisen we het voormalige Ijzeren Gordijn. Een term die we de komende dag nog wel meer te horen krijgen. In de late namiddag arriveren we in ons hostel in Prenzlauer Berg. We maken een eerste buurtverkenning in de hipste wijk van Berlijn. We bezoeken de Kulturbrauerei en de levendigste straat van Berlijn: Schonhauser Allee. Het diner brengt ons het beste van de Berlijnse keuken. Guten Appetit!

Dag 2

Klassiek Berlijn

We vliegen er meteen in met een stevige wandeldag! Tot een eindje in de namiddag doen we de klassieke hoogtepunten van Berlijn aan: Alexanderplatz, Hackesche Markt, Friedrichstraße, Pariser Platz, Brandenburger, Holocaustmonument, de site van Hitler's voormalige bunker, Checkpoint Charlie, de 'Topografie van de terreur'-expo in het Gestapo-hoofdkwartier, de Gendarmenmarkt, Unter den Linden, Museuminsel en Ku'damm met de bekende Gedächtniskirche. In de late namiddag pakken we het op z´n zondags aan: lekker chillen in één van Europa’s grootste stadsparken, Tiergarten. We zien hoe de Berlijnse jongeren aan de rivierkant hun zondag invullen en sluiten af met een bezoek aan de befaamde Reichstag. 

Dag 3

Tussen bos en water

Topdag! We vertrekken met de fiets op de trein en sporen naar het kolossale Grünewald. Een fietstocht die eerst door de gelijknamige 19e-eeuwse buurt met schilderachtige villa's gaat, brengt ons vervolgens langs tientallen meren en riviertjes naar de machtige Wannsee, de favoriete spot van menig Berlijner. Na de picknick fietsen we langs diezelfde Wannsee naar het historische Potsdam waar we de Hollandse Wijk en uiteraard het imposante Sanssouci (de evenknie van Versailles) bezoeken. ´s Avonds nemen we de trein terug naar het centrum.

Dag 4

Ongezien alternatief

Vandaag is het de beurt aan Friedrichshain en Kreuzberg, het voormalige Oost-Berlijn. Hier maken we een alternatieve tour door de kunstenaarswijken, kraakpanden, graffitiparken en multiculturele straten. Inclusief een bezoekje aan de East-Side Gallery het langste nog intacte stuk Muur. In deze regio voel je de Berlijnse sfeer op z´n best, de creativiteit en veelzijdigheid slaat je om de oren. Ongezien in Europa! We lunchen in de Turkse wijk Neukolln en in de namiddag brengen we een bezoek aan Tempelhof, ooit een luchthaven en nu een hip recreatief gebied in volle ontwikkeling. In de late namiddag gaan we met een vluchteling/dakloze op pad die zijn levensverhaal vertelt aan de hand van een wandeling door zijn wijk. We eindigen in het alternatieve en hippe P'berg.

Dag 5

Gevangen in de voormiddag, vrij in de namiddag

Om wat dieper in te gaan op het duistere, nog niet zo verre verleden van Berlijn, bezoeken we in de voormiddag de beruchte Stasi-gevangenis van Hohenschönhausen. Onder leiding van een gids die zelf nog gevangene was, leren we meer over deze duistere kant van de DDR.
In de namiddag ben je vrij, met tijd voor een museumbezoek of andere, al dan niet luchtigere, activiteiten. De begeleider helpt je op weg met tips.

Dag 6

Auf Wiedersehen

We leven ons een beetje in "het leven zoals het was" rond de muur in de Bernauerstraße. Een wandeling langs de grens waar de muur ooit stond brengt ons naar het Mauerpark, waar 's zondags Berlijners uit alle lagen van de bevolking samenkomen voor een picknick, een pop-up concert of gewoon om wat rond te lummelen in het park of op de vlooienmarkt. In de namiddag wordt de terugreis naar de thuisbasis ingezet. Een rugzak vol herinneringen, geschiedenislessen, prachtige kiekjes, geheime ontdekkingen en nieuwe vriendschappen zal je de komende dagen ongetwijfeld nog zoet houden. Dit zal zeker geen vaarwel zijn maar eerder een `Auf Wiedersehen`. Eens je van Berlijn hebt geproefd, wil je meer van deze inspirerende stad.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Prijs

€ 1190
Voorschot: € 360 per deelnemer

Inbegrepen

 • Logies
 • Maaltijden vanaf het avondmaal op dag 1 t.e.m. lunch op dag 6
 • Vervoer heen en terug met de trein
 • Berlin Welcome Card
 • Openbaar vervoer ter plaatse
 • Inkomgelden voor de musea die opgenomen zijn in het programma
 • Stadswandelingen
 • Nederlandstalige Bootzbegeleiding
 • Fietsen
 • Alternatieve gids
 • BTW

Niet inbegrepen

 • Fooien (ca. 20€)
 • Musea en bezienswaardigheden op vrije momenten (met de welcome Card (inbegrepen) heb je overal 25% korting)
 • Dranken
 • Evt reisverzekering

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:


Begeleiding:

Kevin Maes


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Deze reis is . We verkennen de stad en zijn omgeving voornamelijk te voet. Op die manier hebben we oog voor de details en de kleine en grote verrassingen die om elke hoek wachten. Maar we maken ook gebruik van het openbaar vervoer en van de fiets.


Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

We verblijven in een goed hotel. We slapen met maximum 4 personen op één kamer, met eigen badkamer.

Bagagevervoer

Je hebt enkel je dagrugzak nodig.

Bij aankomst kan je je installeren in het hostel, je hoeft daarna niet meer van overnachtingsplaats te wisselen en ook je bagage niet meer te pakken of dragen. Lekker makkelijk.


Vervoer


We verplaatsen ons milieuvriendelijk per ICE-trein van Brussel naar Berlijn en weer terug.
Reizen met de trein neemt meer tijd in beslag dan met het vliegtuig, maar de tijd die je krijgt om al de verschillende landschappen onderweg te observeren, om te lezen en om kennis te maken met je reisgenoten helpt je alvast om in de juiste ontspannen stemming aan te komen.

In Berlijn nemen we het zeer vlotte openbaar vervoer.

Het treinschema vermeldt de gegevens van de door ons vooropgestelde treinrit. Deze rit kan pas vanaf 1/03 geboekt worden op voorwaarde dat de reis gegarandeerd is. De uren zijn onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij en beschikbaarheid op het moment van boeking.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het treinschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
ICE13Brussel-Zuid 01/09/2021 08:23Keulen 01/09/2021 10:15
ICE557Keulen 01/09/2021 10:48Berlijn 01/09/2021 15:05
ICE556Berlijn 06/09/2021 14:50Keulen 06/09/2021 19:09
ICE10Keulen 06/09/2021 19:43Brussel-Zuid 06/09/2021 21:35
We rijden samen heen en terug met de trein (inclusief). Ter plaatse maken we gebruik van openbaar vervoer en de fiets.

Klimaat

Zowel zeer goed als wisselvallig weer met regen mogelijk. Berlijn heeft een landklimaat dus het kan er iets frisser zijn dan bij ons maar de kans op regen is ook een pak kleiner.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op Accuweather.


Op goede voet

op goede voet

Onze reizen zijn voor ontdekkers die de wereld het liefst te voet verkennen en die houden van wat beweging en actie.  Voor wie liever een beperkte regio echt wil leren kennen dan vluchtig door het hele land te racen. En voor levensgenieters die de confrontatie met andere culturen en omgevingen willen aangaan en het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners vooropstellen.


Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur actief bezig zijn
  met wandelen of buitensport op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Reisuitrusting

BAGAGE

 • dagruzakje

SCHOEISEL & KOUSEN

 • sportieve wandelschoenen voor stad en makkelijke paden
 • casual schoenen voor niet-wandeldagen

KLEDIJ

 • soepele (wandel)broek(en)
 • jeansbroek of deftige broek voor s avonds
 • wind- en waterdichte jas 
 • wollen trui of fleece
 • T-shirts, eventueel hemd voor s avonds
 • hemd of T-shirt met lange mouwen 
 • zonnehoed of –pet
 • sjaaltje (om hals tegen zon te beschermen)
 • sets ondergoed
 • shorts/bermuda’s

VERZORGING

 • toiletgerief 
 • washandjes
 • zonnecrème 

EET- EN DRINKGEREI

 • drankfles
 • picknickbestek
 • (zak)mesje

DIVERSEN

 • zonnebril
 • evt. oordopjes (gesnurk)
 • identiteitskaart + kopie (die je apart van elkaar bewaart)

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Duitsland volstaat je identiteitskaart.

Geld

Je kan in Berlijn overal terecht aan bankautomaten.

Achtergrondinformatie

LITERATUUR

• Berlijn, Berlijn, Fotograaf Harold Naayer en schrijver Donald Niedekker gingen op pad in een stad die hen al jaren fascineert. Ze deden indrukken op en wisselden die 's avonds met elkaar uit. In beeld en in tekst. Het oude en het nieuwe Berlijn. West-Berlijn en Oost-Berlijn.


Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: