Frankrijk - Névache: bergen en meren in de Hautes Alpes


8 dagen - prijs binnenkort online

Boek deze reis »

Frankrijk - Névache: bergen en meren in de Hautes Alpes


8 dagen - prijs binnenkort online

Boek deze reis »

Frankrijk - Névache: bergen en meren in de Hautes Alpes


8 dagen - prijs binnenkort online

Boek deze reis »

Frankrijk - Névache: bergen en meren in de Hautes Alpes


8 dagen - prijs binnenkort online

Boek deze reis »

Frankrijk - Névache: bergen en meren in de Hautes Alpes


8 dagen - prijs binnenkort online

Boek deze reis »
Jongerenreis Frankrijk
Heb je er altijd van gedroomd om gepakt en gezakt door de bergen te trekken? Van hut naar hut, met rondom jou imposante cols en diepe dalen? Reserveer dan snel je plaatsje op de tocht in de Névache! Je trekt doorheen ongerepte landschappen, je rust uit in comfortabele hutten, en je geniet van hoge passen en spectaculaire uitzichten. De Alpen op hun best!
Prijs: binnenkort online
Reisnummer: 21FR4NEA2
Reisdatum: 7/08/2021 - 14/08/2021
Deelnemers: min. 7 - max. 12
Beschikbaar: Ja

Wandelniveau :

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Deze reis scoort

9,3

27 Beoordelingen

reviews van klanten

Prijs-kwaliteit schitterende reis met goede begeleiding, mooie schema en aangename groep

Tine V. -

Een heerlijke vakantie die ieders grenzen verlegt. Trotseer de bergen rond Névache en je zal als een voldaan persoon thuiskomen.

Jolan D. -

Heel mooie reis met mooie dagwandelingen. Steeds opnieuw mooie uitzichten op de weg en wel wat variatie op de techniciteit. Een goed gevarieerde groep en heel mooi weer zorgden voor veel mooie momenten tijdens deze toffe reis. Een aanrader voor mensen die de bergen als hun thuis aanzien en die graag wandelen in de bergnatuur in al zijn variatie (van sneeuwvelden en rotsen tot 'Teletubbie'-landschappen met glooiende grasvelden).

Sven B. -

Super toffe reis beleefd vol mooie momenten die ik nooit zal vergeten. Veel gewandeld en grenzen verlegd en dat was het meer dan waard. De hutten en het hotel waren gezellig en het eten was er overheerlijk! Een toffe groep met leuke mensen en Onze reisbegeleider was echt top! Een aanrader voor wie van ongerepte natuur en wandelen in de bergen houdt! :)

Jonas G. -

Prachtige trektocht door een veelzijdige omgeving. Fijne hutten, goed eten en Mont Thabor als absoluut indrukwekkend hoogtepunt van de reis.

Geordy v. -

Dit was mijn eerste keer in de Alpen en wist niet dat ze zo mooi waren! Het was een leuke reis met een gezellige groep en mooie routes. De tijd is voorbij gevlogen, maar had toch het idee een maand weg te zijn geweest!

Annelotte V. -

Algemene reistips

Dag 1

Next stop Névache
Transfer per minibus (of met eigen vervoer) naar het hotel nabij Névache (1600m), zo’n 20 km voorbij Briançon, waar we rond 18u30 worden verwacht. Van op het zonneterras geniet je van de vallei van de Clarée, een bergrivier die gevoed wordt met het smeltwater uit de bergen.

Dag 2

Bootz & Bergmeren
Langs de Clarée trekken we door het bos omhoog naar enkele prachtige bergmeren. We wandelen langs het indrukwekkende Grand Lac de L’Oule (2425 m) om over de gelijknamige bergpas de Porte de Cristol (2483 m) te bereiken. Van hieruit zakken we af naar het Lac de Cristol (2245 m) en de refuge de Buffère (2026 m).

Dag 3

The only way is up
We trekken opnieuw de hoogte in tot aan de Col de Buffère (2427 m). Hier krijgen we voor het eerst zicht op het uitgerekte Ecrins-massief met zijn vele gletsjers. Na een korte afdaling gaat het steil omhoog tot aan de Col de Roche Noire (2693 m) en zijn we omgeven door spectaculaire rotsmassieven in verschillende vormen en kleuren. Na een pittige afdaling bereiken we de mooi gelegen Chardonnet-hut (2223 m).

Dag 4

Ecrinsmassief met een strikje
In de koelte van de ochtend vatten we onze langste dagtocht aan. De hele dag kunnen we genieten van de spectaculaire vergezichten over het hele Ecrins-massief. We klimmen op en af naar de Cols de Chardonnet (2638 m) en de Béraudes (2800 m). Langs een steil bergpad dalen we langs het Lac de Béraudes af naar de refuge de Drayères (2180 m).

Dag 5

Met zicht op de Mont Blanc
Vandaag maken we, zonder rugzak, een facultatieve tocht naar de top van de Mont Thabor. Vanaf de Col des Muades (2828 m) zitten we in een alpien gebied met rotsen en grote sneeuwvelden. Boven kijken we uit op de Ecrins- en Mont Blanc-massieven, de toppen van de Vanoise en in het oosten de Italiaanse Alpen. De tocht is technisch eenvoudig maar je mag geen hoogtevrees hebben (er is ook een gemakkelijker alternatief mogelijk). Vanavond overnachten we in refuge Laval.

Dag 6

De vallei van de 3 meren
In de voormiddag rust of een wandeling door de ‘Vallée des Trois Lacs’ tot op de Col des Cerces (2574 m). In de namiddag gaan we verder en volgen we een deel van de GR de Pays du Tour du Mont Thabor tot de charmante refuge de Ricou (2115 m).

Dag 7

Le grand spectacle!
Spectaculair traject langs het Lac de Laramon (2385 m) en het Lac du Serpent (2448 m) naar de Crête de Gardioles (2935 m). Van hieruit kunnen de liefhebbers naar de top van de Pic du lac Blanc (2950 m). Je kan er terugblikken op een groot deel van de tocht van de voorbije week. Na de middag dalen we langs het Lac Blanc af naar Névache en kunnen we genieten van een drankje op een terras. We sluiten de tocht af met een heerlijk avondmaal en een sauna voor de liefhebbers (facultatief).

Dag 8

A la maison
Na het ontbijt vertrekken we richting België.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Prijs

binnenkort online
Voorschot: € 280 per deelnemer

Inbegrepen

 • Transfers (vervoer minibus, zie 'vervoer')
 • Logies (+ betalende douches)
 • Maaltijden (van avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 8)
 • Nederlandstalige Bootz-begeleiding
 • BTW

Niet inbegrepen

 • Dranken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Eventuele sauna laatste avond
 • Eventuele verzekeringen

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 12 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Grotendeels doorgaande tocht met dagtrajecten van 4 tot 6,5 u., hoogteverschillen tussen 700 en 1200 m stijgen en dalen per dag. Vaak steile bergpaden met veel losse stenen, soms ook sneeuwvelden. Enkele delen zijn facultatief. 


Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

Comfortabel hotel met sauna (2 x) en meerpersoonskamers in doorgaans sfeervolle berghutten (5 x). Lakenzak nodig. Ontbijt en avondmaal in de hutten.

Bagage

Eigen rugzak dragen (inclusief picknick).

Vervoer

We verplaatsen ons met onze eigen minibus. Deze wordt bestuurd door de begeleider, waarbij op de langere trajecten ook deelnemers die zich hiervoor aanbieden, het stuur kunnen overnemen. Ben je hiertoe bereid, meld het dan zeker bij de inschrijving. Je aansprakelijkheid is gedekt door de verzekering van de huurwagen (BA, omnium en inzittenden). Je moet in het bezit zijn van een rijbewijs B en minstens 25 jaar zijn.


Klimaat

Zuiders bergklimaat met grote kans op mooi weer. Regen mogelijk. Koude nachten.

Uitrusting

Bagage

 • Rugzak (ongeveer 50-60 liter) + regenhoes!
 • Zakje om je kleding voor de terugreis + saunaspullen (badpak/zwembroek, slippers) in te stoppen en achter te laten in het hotel

Schoeisel & kousen

 • Bergwandelschoenen (pantoffels/sandalen zijn in elke hut aanwezig)
 • Trekkingkousen (3 paar)

Kampeeruitrusting

 • Lakenzak (dekens zijn aanwezig).

Kledij

 • Soepele (wandel)broek(en)
 • Wind- en waterdichte jas 
 • Wollen trui of fleece 
 • T-shirts (1 met lange mouwen in geval van zonverbrande armen) 
 • Zonnehoed of –pet
 • Ondergoed 
 • Short/bermuda
 • Evt. pyjama (het kan koud worden ‘s nachts)

Verzorging

 • Toiletgerief 
 • 1 handdoek 
 • 2 washandjes 
 • Zonnecrème met hoge beschermingsfactor 
 • Beschermende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • Drankfles (min. 1,5 liter) 
 • Picknickvork en -lepel
 • (Zak)mesje

Diversen

 • Zonnebril 
 • Evt. oordopjes (gesnurk) 
 • Wc-papier 
 • Zaklamp  
 • Evt. energierijk snoepgoed voor tussendoor
 • Beetje wasmiddel
 • Saunaspullen (badpak/zwembroek, slippers)
 • Wandelstokken raden we ten zeerste aan

Hou je uitrusting zo beperkt mogelijk; je kan in de logiesplaatsen altijd iets uitwassen. Je houdt er best rekening mee dat je picknick er ook nog bijkomt.

Enkele buitensportzaken, aangeraden door Bootz

Avventura in Brugge, Brussel en Gent - www.avventura.be
Base Camp* in Nijllen - www.basecamp.be
De Berghut* in Hamme - www.deberghut.be
De Kampeerder* en K2* in  Antwerpen - www.kampeerder.be
De Zwerver** in Mol - www.dezwervermol.be
De Zwerver* in Herentals - www.dezwerver.be
Horizon Buitensport* in Sint-Niklaas - www.horizonbuitensport.be
Kariboe* in Hasselt en Leuven - www.kariboe.be
 Mounteqshop* in Desselgem - www.mounteqshop.be
Trapper in Herentals - www.trapper.be
Trekking Buitensport** - www.trek-king.be

Als deelnemer aan een Bootz-reis, krijg je op vertoon van je reisbevestiging een korting van 10% bij zaken met een * en van 5% bij zaken met een ** 


EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Uiteraard dien je zelf nog je eigen kit te voorzien!
Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • Evt. middel tegen reisziekte
 • Middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • Pijnstillend en koortswerend middel
 • Middel bij maagkrampen
 • Middel bij maag- en darmklachten
 • Zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • Middel tegen blaren
 • Ontsmettende zalf
 • Wondpleisters van verschillende breedte
 • Verbanden (elastisch + niet elastisch)

Geld

De munteenheid van Frankrijk is de Euro. In de steden en grotere plaatsen kan je met je Maestrokaart terecht aan bankautomaten. Meer info vind je op: www.mastercard.com (doorklikken naar Cardholder Services en ATM Locations).

Formaliteiten

Voor Frankrijk volstaat je identiteitskaart.

Meer informatie

Geografie

Met een oppervlakte van 543.965 km² (de overzeese gebieden niet inbegrepen), is Frankrijk het grootste land van West-Europa. Frankrijk wordt in het noorden begrensd door België en Luxemburg; in het oosten door Duitsland, Zwitserland en Italië, in het zuiden door de Middellandse Zee, Monaco, Spanje en Andorra en in het westen door de Atlantische Oceaan. 

Een aantal overzeese gebiedsdelen maakt integraal deel uit van Frankrijk:
• COM (collectivités d'outre-mer): Corsica, Mayotte, Saint-Pierre-et-Miquelon, Saint-Barthélemy en Saint-Martin.
• DOM/ROM (départements/régions d'outre-mer): Guadeloupe, Martinique, Guyana en La Réunion 
• POM (pays d'outre-mer au sein de la République): Frans Polynesië en Nieuw-Caledonië

Het Franse landschap bestaat vooral uit laagvlakten, kusten (6200 km) en gebergten. Zeven grote rivieren doorsnijden het land:Rhône, Seine, Loire, Garonne, Rijn, Maas en Schelde.
25% van Frankrijk wordt gevormd door gebergtes. De zes grote Franse massieven zijn:
• De Ardennen, een laaggebergte in het noordoosten dat vrij dicht bebost is en hier en daar diep ingesneden is door de Maas en de Semois. Het hoogste punt de Croix de Scaille (502 m).
• de Vogezen, een middelgebergte in het noordoosten met een gevarieerd landschap van bergmeren, keteldalen, hoge rotswanden en talrijke wouden van vnl. beuken-, dennen- en sparrenbossen. Boven 1000 m wijkt het woud geleidelijk voor kale gebieden of ‘chaumes’. De hoogste top is de Grand Ballon (1424 m)
• Het Centraal Massief, een hooggebergte in Centraal-Zuid-Frankrijk dat 1/6de van het Franse vasteland beslaat en de ruigste en geologisch meest diverse regio van Frankrijk is. Het bestaat grotendeels uit hoogvlakten van 600 tot 900 m hoog. Het centrum wordt gevormd door het vulkanisch gebied van de Auvergne, waar zich ook de hoogste top bevindt, nl. de Puy de Sany (1886 m). In het zuidoosten liggen de Cevennen en in het zuidoosten de Causses.
• De Jura, een hooggebergte in het oosten dat zijn naam te danken heeft aan het Keltische woord ‘jor’, dat woud betekent. Met zijn lengte van 300 km is het een klein gebergte. De hoogste top is de Crêt de la Neige (1720 m). De oostelijke Jura wordt wel eens ‘het Siberië van Frankrijk’ genoemd en Pontarlier is statistisch gezien inderdaad de koudste stad van het land.
• De Alpen, een hooggebergte in het oosten. De Franse Alpen zijn een deel van de Westelijke Alpen. Landschappelijk kan je de Alpen indelen in het noordelijk voorgebergte (Chablais, Chartreuse en Vercors), het zuidelijk voorgebergte (Alpes de Haute-Provence) en het hooggebergte (massieven Ecrins, Vanoise en Mont Blanc). De hoogste top is uiteraard de Mont Blanc (4807 m). Al deze gebieden hebben hun eigen karakter en hebben zowel in de winter als in de zomer veel te bieden aan de sportieve vakantieganger. 
• De Pyreneeën, een hooggebergte in het zuiden dat de grens vormt tussen Frankrijk en Spanje. Het is een indrukwekkende barrière die zich ononderbroken tussen de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan over een afstand van ongeveer 430 km uitstrekt. Typisch voor de Pyreneeën zijn de talrijke bergrivieren (‘gaves’) en daarmee gepaard gaand de watervallen, alsook de grote keteldalen of ‘cirques’. De 4 hoofdstreken van de Pyreneeën zijn, van west naar oost: Pyrenées Atlantiques, Gers,  Midi-Pyrenées, Aude en Pyrenées Orientales. De hoogste top aan Franse zijde is de Pic de Vignemale (3298m).

Klimaat

Frankrijk heeft, gezien zijn geografische diversiteit, zeer uiteenlopend klimaattypes. In het algemeen kan men spreken over vier verschillende types:
• Een Middellands Zeeklimaat langs de kust van de Middellandse Zee en in het zuiden van het Rhônedal, gekenmerkt door droge en warme zomers en vochtige en zachte winters. In het Rhônedal is de mistral berucht, een harde koude valwind die vanaf het Centraal Massief naar de Middellandse Zee waait. 
• Een gematigd zeeklimaat in het westen. De temperatuur schommelt hier bijna niet tussen winter en zomer en de gemiddelde dagtemperatuur bedraagt ongeveer 11°. 
• Een landklimaat in het oosten, met koude winters en gemiddeld 83 vorstdagen. Er valt weinig neerslag en de gemiddelde zomertemperatuur draait rond de 19°. 
• In het midden van Frankrijk heerst een overgangsklimaat met eigenschappen van zowel zee- als landklimaat. De temperatuurverschillen tussen zomer en winter zijn iets groter, maar de hoeveelheid neerslag ligt dan weer heel wat minder (gemiddeld 650 mm per jaar).
Binnen deze gebieden speelt het reliëf ook een rol en wordt het frisser naarmate je hoger gaat. In het gebergte kan de temperatuur nogal schommelen, met mogelijk grote verschillen tussen dag en nacht, tussen bergflank en dal, tussen wandelen in de zon of in de schaduw.

Staatsvorm

Zoals in de grondwet van 1958 is vastgelegd, is Frankrijk een parlementaire republiek met een president als staatshoofd. Het land is verdeeld in 22 regio’s die op hun beurt 96 departementen omvatten. 

Bevolking en taal

Frankrijk telt ongeveer 64 miljoen inwoners (schatting van juli ’09, de overzeese gebieden incluis). Ongeveer 75% van de bevolking leeft in een stedelijke omgeving. Het volledige stedelijke gebied van hoofdstad Parijs telt tussen 11 en 12 miljoen inwoners. De officiële taal is het Frans. Daarnaast zijn er 75 regionale talen waarvan de belangrijkste zijn (in numerieke volgorde): Elzassisch, Occitaans, Tahitisch, Corsicaans, Bretoens, Baskisch en Catalaans.

Economie

De Franse economie is één van de grootste ter wereld, waarbij landbouw, industrie en hooggeschoolde arbeidskrachten de belangrijkste pijlers vormen. Frankrijk is vooral bekend voor zijn wijn en was tot vorig jaar 10 jaar lang ‘s werelds grootste wijnexporteur geweest (in 2008 voorbijgestoken door Italië). Andere belangrijke landbouwproducten zijn rundvlees, schapenvlees, zuivel (vooral Franse kaas) en granen. De belangrijkste industriële exportproducten situeren zich voornamelijk in de auto- en vliegtuigindustrie, farmaceutica, elektronica en cosmetica.

Godsdienst

Sinds 1905 zijn kerk en staat strikt gescheiden. Vrijheid van religie is een grondwettelijk recht. Volgens een steekproef van het IFOP (Institut Français d’ Opinion Publique) is 64% van de bevolking rooms-katholiek, 37% zonder godsdienst, 3% moslim, 2,1% protestant en 0,6% jood. 

Flora en Fauna

Flora:
De plantengroei van Frankrijk hangt samen met de klimatologische omstandigheden en is dus zeer divers. Typisch voor het zuiden is de ‘maquis’ of  mediterraans struikgewas. In het Middellands Zeegebied groeien vijgen-, amandel- en olijfbomen. Verder zijn de laaggelegen gebieden quasi volledig ingepalmd door landbouwgrond en van de oorspronkelijke bossen en wouden blijft nog maar weinig over. Loofbossen overheersen, maar op de meer rotsachtige bodems groeien ook naaldbomen. 

De gebergten hebben dan weer een totaal ander karakter met loofbossen en een weelderige onderbegroeiing in het laaggebergte (tot 800 m), gemengde bossen in het middelgebergte (tot 1300 m), naadbossen en alpine bloemen- en plantensoorten in de subalpiene zone (tot 2000 m) en de typische (en zeer kwetsbare) alpiene flora in het hooggebergte (vanaf 2000 m). Typisch voor de Franse Pyreneeën is dat zij de grens vormen tussen de plantenwerelden van Midden- en Zuid-Europa.

Fauna:
Meer en meer soorten gaan verloren door de toenemende jacht - vooral everzwijnen, herten en verschillende (water)vogels – en doordat de mens bijna overal massaal aanwezig is, incluis in het Alpijnse hooggebergte. De bijzondere wilde dieren die in Frankrijk nog leven zijn enkel te vinden in de Pyreneeën, zoals lynxen, bruine beren, genetkatten en enkele soorten gieren. Frankrijk telt 9 Nationale Parken, waarvan 6 op het vasteland: Vanoise, Port-Cros, Pyrénées,  Cévennes, Ecrins, Mercantour, en drie overzee: Guadeloupe, La Réunion en Guyane. Het zijn uitgestrekte gebieden die een centrale zone van ongerepte natuur bevatten en waar elders slechts ‘lichte’ menselijke activiteiten plaatsvinden. Tevens zijn er 43 natuurparken (parc naturel régional), die als doel hebben een goede samenwerking te bewerkstelligen tussen de bewoners en het milieu.

Electriciteit

Frankrijk heeft een elektriciteitsnet van 230 V. De stopcontacten zijn compatibel met onze stekkers.

Eten en drinken

Frankrijk is 10 jaar lang de grootste wijnproducent ter wereld geweest (maar werd in 2008 voorbijgestoken door Italië) en telt officieel 17 wijnstreken, waarvan Bordeaux, Bourgogne en Champagne wellicht het bekendst in de oren klinken. 
De Franse keuken, zoals die zich heeft ontwikkeld vanaf de 20ste eeuw, behoeft geen aanprijzing, is een begrip op zich en wereldwijd bekend. Maar de term ‘Franse keuken’ dekt vele ladingen van eenvoudige bistrogerechten tot haute-cuisine. In het algemeen kan je stellen dat de Franse keuken gebaseerd is op kennis van een aantal technieken, kennis van de ingrediënten en absolute zorgvuldigheid (waarbij tijd geen rol mag spelen). Traditioneel zou je culinair Frankrijk kunnen verdelen in 4 gebieden op basis van veel gebruikte ingrediënten. In het noordwesten zijn dat boter, room en appels, in het noordoosten  reuzel, worst, bier en zuurkool, in het zuidoosten olijfolie, kruiden en tomaten en in het zuidwesten eendenvet, ganzenlever, paddenstoelen en pens. Enkele typisch Franse gerechten zijn: chateaubriand, coq au vin, crême brulée, crêpe suzette, pot-au-feu, ratatouille, kikkerbilletjes en wijngaardslakken. 
En enkele regionale gerechten met internationale faam zijn: boeuf bourguignon, bouillabaisse, cassoulet, quiche lorraine, gratin dauphinois, Provençaalse saus en salade niçoise. 

Kennismaking

De reis begint al een beetje op de kennismakingsbijeenkomst. Enkele weken voor het vertrek krijgt elke deelnemer een uitnodiging. De bijeenkomst gaat meestal door op een zaterdagvoormiddag in ons kantoorgebouw te Diest of in één van de ViaVia Reiscafés (kan ook op een ander moment).
Je krijgt er de laatste (vertrek)info, je kan bijkomende vragen stellen, evt. materiaal (wandelschoenen, rugzak, ...) meebrengen waarvan je niet zeker bent of ze geschikt zijn én je maakt natuurlijk kennis met de begeleid(st)er en je medereizigers.


Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: