Tunesië - Zuid-Tunesië in al zijn variaties


8 dagen - prijs € 1240

niet meer boekbaar

Tunesië - Zuid-Tunesië in al zijn variaties


8 dagen - prijs € 1240

niet meer boekbaar

Tunesië - Zuid-Tunesië in al zijn variaties


8 dagen - prijs € 1240

niet meer boekbaar

Tunesië - Zuid-Tunesië in al zijn variaties


8 dagen - prijs € 1240

niet meer boekbaar

Tunesië - Zuid-Tunesië in al zijn variaties


8 dagen - prijs € 1240

niet meer boekbaar
Jongerenreis Tunesië
De bakermat van de Arabische revolutie. Een volk dat zich vrijvocht en weer op eigen benen probeert te staan na het jarenlange juk van een dictator. En een volk dat trots is op zijn land. Meer dan terecht overigens, want Tunesië is een fantastisch vakantieland! Je hoeft heus niet ver te rijden om de volle stranden te ontwijken en op zoek te gaan naar het ware gezicht van de Tunesiërs. Je reist naar de ruige natuur van het Dahar-gebergte, en trekt je vervolgens terug in de zachte rust van de woestijn. Ontdek fotogenieke bergdorpen en de onbegrensde kleuren en vormen van de Sahara. En maak kennis met een omgeving die een plaatsje verdiende in 2 Star Wars-films!
Prijs: € 1240
Reisnummer: 21TN4AAA1
Reisdatum: 16/10/2021 - 23/10/2021
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar: Nee

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Dag 1

Djerba net iets anders

Djerba, een eiland van massatoerisme met de (niet zo) occasionele witte sok in een sandaal (of nog erger: een croc)? Nuja, misschien een beetje, maar gelukkig houdt die massa het bij de omgeving van het dorpje Midoun. Zelf trekken we naar Houmt Soukh, hoofdstad van het eiland, en een authentiek stadje waar de inwoners nog erg sober en religieus leven. We slapen in een mooi gerenoveerde karavanserai (mét zwembad!). Duik ’s avonds in één van de moderne koffiehuizen, waar de rai-muziek begeleid wordt door opzwepende video’s en waar de waterpijp met fruitsmaak tot kunst verheven wordt, terwijl je knabbelt van gewassen zonnebloempitten.

Dag 2

Over romeinen, berbers en karavanen

Een stevige 4x4 brengt ons over de Romeinse Weg (fantasie vereist) naar Douiret. En daar slingeren we even terug naar het verleden: een prachtig en bijna verlaten Berberdorp werd verbluffend tegen een heuvel geplakt. De enkele achterblijvers houden koppig stand in hun traditionele levenswijze, en daar gaan wij alvast niet over klagen. De huisjes zijn kunstig uitgehouwen in steile rotsen. History flash: hier was ooit een stopplaats op de karavaanroute van Ghabès naar Ghadamis. Een bezoekje en het gaat naar Chenini, langs kuddes schapen en geiten vergezeld door hun herders. Chenini is een pareltje, met als topper een mooie, deels gerestaureerde ‘ksar’. Een oud kasteel. De nacht brengen we door in een charmante grotwoning!

Dag 3

Van ksar tot ksar

Op ontdekkingstocht in Chenini en zijn authentieke ksar. Bij het verlaten van het dorpje passeren we even bij de grafmoskee van de zeven slapers. Om dan over uitgestrekte vlaktes en bergpaden naar het majestueus gelegen Guermessa te trekken. De beloning: een schitterend zicht op de Jeffara-vlakte! Guermessa is dan ook nog eens één van de mooiste ksar-ruïne uit de omgeving. Het laatste eindje gaat weer per jeep, tot in Zamour waar we overnachten in een leuk grothotel.

Dag 4

The empire strikes back

Onze plaatselijke gids stuurt ons vandaag de bergen in voor een schitterende dagtocht over eeuwenoude bergpaden. We hiken van Ksar Hallouf naar Mogor, waar je onderweg een dor landschap kan aanschouwen waar een oerpracht van afstraalt. Let op de details: de bloemetjes!
Vanaf Mogor kies je weer even voor 4 wielen en gaat het naar Toujiane, een traditioneel dorpje dat van een prachtige ligging geniet. Bij mooi weer, en dat heb je nogal vaak in Tunesië, kan je hier zelfs een glimp van de zee opvangen. Een rondleiding door het dorp laat je kennismaken met de lokale gebruiken. ’s Avonds gaat het nog naar Matmata, waar we overnachten en zowaar bekend van de Star Wars-films!

Dag 5

Woestijnwals

Tamezret is de laatste halte op weg naar de woestijn. We vergaren hier snel nog wat kennis over een paar oude lokale tradities, en je leert alles over huizen die gebouwd zijn om onzichtbaar te lijken. En dan gaat het naar Douz, de poort van de Sahara. Een bezoekje aan het museum geeft je al een korte inleiding, maar de praktijk is natuurlijk zoveel leuker. Dus trekken we er 2 dagen op uit, in het spoor van de dromedarissen, doorheen een zee van zand, geborsteld door de wind. En dan hoor je uiteraard te slapen onder een fonkelende sterrenhemel. Topervaring!

Dag 6 & 7

Van zand naar water

Een ontbijtje vooraleer we weer naar Douz gaan. Om daar een laatste lunch te nemen aan de rand van de woestijn. Tijd voor afscheid te nemen van onze gids en kamelendrijver. Nog wat tijd over? Dan slenteren we even door het centrum waar je nog wat inkopen kan doen. Afsluiten doen we met de terugrit naar Djerba, waar je nog heel even kan genieten van een vleugje zeelucht. Onderweg passeer je nog langs een grote zoutvlakte. Geniet van een laatste avondje uit!

Dag 8

Back to Belgium

Time to go home! Neem afscheid van je medeBootzers, drink je laatste glaasje muntthee, deel emailadressen en social profieltjes, en voor je het weet sta je weer in Brussel, na te genieten van het beste dat Tunesië te bieden heeft!

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Prijs

€ 1240
Voorschot: € 320 per deelnemer

Inbegrepen

 • Vluchten
 • Transfers
 • Logies
 • Maaltijden
 • Gebruik kampeermateriaal
 • Huur dromedarissen
 • BOOTZ-begeleiding + lokale gids + drijvers/koks
 • Luchthaventaksen
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • Overige dranken
 • Evt. inkomgelden van musea, bezienswaardigheden e.d.
 • Fooien
 • Evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een reis van wandelniveau .
We maken tochten van 4 à 6 stapuren. In de bergen is het terrein rots- en heuvelachtig, in de woestijn licht glooiend met soms mul zand.

Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

 • Hotel met zwembad in Houmt Souk (Djerba)
 • Eenvoudige maar originele en charmante grotwoning in Chenini met meerpersoonskamers
 • Eenvoudig grothotel in Zamour met meerpersoonskamers
 • Grothotel in Matmata
 • Kamperen in open lucht in de woestijn. Wel zijn er twee halfopen bedoeïenententen voorzien (in geval van wind bv.).

Maaltijden

We ontbijten en dineren in het logies; het middagmaal is een picknick. In de woestijn koken de kameeldrijvers een eenvoudig maal.  

Bagage

Je draagt enkel je dagrugzak. De bagage wordt vervoerd. Af en toe kunnen de jeeps niet vlakbij het logies parkeren en dien je je bagage een klein stukje te dragen. Hou hier rekening mee bij het pakken.

Vervoer


Op goede voet

op goede voet

Onze reizen zijn voor ontdekkers die de wereld het liefst te voet verkennen en die houden van wat beweging en actie.  Voor wie liever een beperkte regio echt wil leren kennen dan vluchtig door het hele land te racen. En voor levensgenieters die de confrontatie met andere culturen en omgevingen willen aangaan en het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners vooropstellen.

Voor reizen buiten Europa en binnen 5.000 km afstand, wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur actief bezig zijn
  met wandelen of buitensport op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Geen minitrips
  De reizen zijn minimum 8 dagen lang. Geen minitrips met het vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 3 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Warm overdag en koud ’s nachts. 

Uitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis.

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • stevige reistas of plunjezak
 • overtrek om je reistas in te stoppen of mee te omwikkelen tijdens het  vervoer op de dierenruggen (tegen stof en vuil)
 • dagrugzak

Schoeisel & kousen

 • enkelomsluitende wandelschoenen met goed zoolprofiel
 • lichte schoenen voor ‘s avonds
 • wandel- of trekkingkou­sen

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen én het spaart plaats in je reistas.

Kampeeruitrusting

 • warme slaapzak
 • slaapmatje

Kleding

 • luchtige (wandel)broek(en)
 • warme trui of fleece
 • wind -en waterdichte vest
 • T-shirts of luchtige hemden (geen topjes)
 • bermuda (graag tot aan de knie)
 • ondergoed
 • degelijke zonnehoed of –pet of sjaal (om hoofd én nek tegen de zon te beschermen)
 • zwemkledij
 • handschoenen en muts (voor mogelijk koude ochtenden en avonden).

Tip: Wat kledij betreft, is er niets verplicht of verboden. Wij vragen enkel aan onze reizigers om even stil te staan bij de mogelijke impact van hun bezoek, en hun gedrag en kleding hierop af te stemmen. Draag best geen schaarse of open kledij (topjes, shorts, enz., zowel mannen als vrouwen). Respecteer in je manier van kleden in de mate van het mogelijke de plaatselijke gewoonten, op z’n minst bij bezoek aan religieuze plaatsen of aan mensen thuis. Het is bovendien veel aangenamer en veiliger om  kleding te dragen die ook armen en benen tegen de zon beschermt (T-shirt met mouwen, driekwart- of lange broek).

Verzorging

 • handdoek
 • toiletgerief (zeker ook vochtige doekjes, desinfecterende handzeep en vochtinbrengende crème)
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • verkoelende lotion
 • degelijke bescher­mende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak
 • evt. (zak)mesje

Diversen

 • zaklamp
 • zonnebril
 • indien je graag snackts: evt. energierijke tussendoortjes (geen chocolade)
 • evt. oorstopjes
 • evt. verduisterend oogmasker
 • handig voor vrouwen: grote sjaal die je in je dagrugzak steekt en die je makkelijk rond je middel of schouders slaat indien nodig
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

Euro’s zijn ter plaatse wisselbaar in dinar en er zijn bankautomaten op Djerba.
Opgelet: de gewone debet- of betaalkaarten (genre Maestro) werken bij veel banken niet standaard buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, kan je bij je bank je kaart op de "witte lijst " laten zetten zodat deze ook buiten Europa kan gebruikt worden.

Formaliteiten

Voor een georganiseerd toeristisch verblijf van korte duur - wat deze reis ook is  - is de identiteitskaart voldoende om Tunesië binnen te komen.

Gezondheid

Onderstaande informatie is een samenvatting van de aanbevelingen voor reizen naar Tunesië door het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Gezien wij als reisorganisator geen medische bevoegdheid hebben, dien je de verstrekte informatie te evalueren met en je voor meer diepgaande informatie te richten tot een bevoegd arts of medische autoriteit.

Hepatitis A

Iedereen die naar Afrika reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, is best tegen hepatitis A beschermd. Het is een ziekte die wordt overgedragen via voedsel en drank.

DTP-vaccinatie

Op reis gaan naar verre landen is verder een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met de DTP-vaccinatie (tegen de infectieziekten difterie, tetanus en polio). Een herhalingsinenting is tien jaar geldig. Voor polio is er levenslange bescherming indien men ooit volledig werd gevaccineerd.

Diarree

Diarree is een frequent probleem op reis. Zelfs wanneer men in goede omstandigheden reist, ontsnapt men er niet steeds aan. Enkele raadgevingen en de juiste geneesmiddelen in de reisapotheek zijn zeer nuttig.
Diepgaandere informatie kan je vinden op: ITG (Reisgeneeskunde) en bij je huisarts.

Kennismakingsbijeenkomst

De reis begint al een beetje op de kennismakingsbijeenkomst. Enkele weken voor het vertrek krijgt elke deelnemer een uitnodiging. De bijeenkomst gaat meestal door in ons kantoorgebouw te Diest (steeds op een zaterdagvoormiddag) of in een van de ViaVia Reiscafés (kan ook op een ander moment).
Je krijgt er de laatste (vertrek)info, je kan bijkomende vragen stellen, evt. materiaal (wandelschoenen, slaapzak, ...) meebrengen waarvan je niet zeker bent of ze geschikt zijn én je maakt natuurlijk kennis met de begeleid(st)er en je medereizigers.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. tijdstip en plaats waar we afspreken, krijg je op de kennismakingsbijeenkomst.


Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: