België - Packraften in de Zwinregio


3 dagen

23/09/2022 - 25/09/2022

prijs € 255


niet meer boekbaar

België - Packraften in de Zwinregio


3 dagen

23/09/2022 - 25/09/2022

prijs € 255


niet meer boekbaar

België - Packraften in de Zwinregio


3 dagen

23/09/2022 - 25/09/2022

prijs € 255


niet meer boekbaar

België - Packraften in de Zwinregio


3 dagen

23/09/2022 - 25/09/2022

prijs € 255


niet meer boekbaar

België - Packraften in de Zwinregio


3 dagen

23/09/2022 - 25/09/2022

prijs € 255


niet meer boekbaar
Jongerenreis België
Ex Bootz Boss Sofie nodigt je uit in haar Puffins B&B in Knokke. Een knappe villa die je doet wegdromen naar verre reizen en golvende golven. De immer sympathieke gastvrouw vertelt je maar al te graag over haar avonturen met Bootz of laat je ze wegdromen op één van haar vele zeiltochten naar het noorden. Je bent hier in goede handen, in goed gezelschap van een troep Bootzers en vlakbij de mooie omgeving van het Zwin. Een actief weekendje uitwaaien en wegvliegen.
Prijs: prijs € 255
Reisnummer: 22BE4KKA2
Reisdatum: 23/09/2022 - 25/09/2022
Deelnemers: min. 8 - max. 12
Beschikbaar: Nee

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

27

24

34

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Deze reis scoort

9,7

7 Beoordelingen

Algemene reistips

Dag 1

De beesten door het Zwin jagen

We spreken om 16u af aan het station van Heist. We hebben maar een kleine 3 dagen dus verliezen we geen tijd en gaan meteen onze tenen (of je hele lijf) in de zee dippen. Een strandwandeling brengt ons naar een mooi plaatsje in het Zwin waar we een dekentje spreiden om te picknicken. Met het zicht op de ondergaande zon sluiten we de avond af voor we naar de Puffins B&B trekken.

Dag 2

Tussen boot en bottin

Een packraft is een compacte opblaasboot. Ideaal als je van plan bent om het wandelen geregeld af te wisselen met peddelen. De regio rond het Zwin en Zeeland is hier ideaal voor. Als ochtendopwarming starten we met de 206 treden van de Onze Lieve Vrouwenkerk in Damme, vanuit de de toren prospecteren we ons packrafttraject. Genoeg opgewarmd! We schepen in voor een tocht van 15km van Damme naar Sluis. We switchen vlot tussen boot en bottin. ‘s Avonds gaan we voor de gezelligheid van de B&B. We steken de houtgestookte Finse sauna aan voor wie zin heeft om de spieren te ontspannen en we genieten van een 'Steelpannekesbuffet' op echt vuur (soort gourmet, maar in grote pannekes). We spoelen het zeewater in onze mond weg tijdens een spelletje kubb, pingpong, darts, …

Dag 3

Gezwind vogelen

Start-2-Birdwatch! We wandelen vanuit de B&B naar het Zwin om vogels spotten. Met de Zwinvlakte vlakbij, beloven we dat je veel meer zal zien dan enkel de krijsende meeuwen! In de namiddag sluiten we af met een terrasje in het gezellige Retranchement waar we nog kunnen nakeuvelen.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Prijs

€ 255
Voorschot: € 100 per persoon

Inbegrepen

 • Overnachting
 • Alle maaltijden vanaf de avondpicknick op het strand op dag 1 tot en met de lunch op dag 3, inclusief het steelpannekesbuffet
 • koffie/thee/water
 • toegangsticket toren Damme
 • huur packraftmateriaal: waterdichte rugzak, neopreensokken, boot, opblaaszak, zwemvest, peddel
 • gebruik sauna
 • begeleiding
 • transport in functie van de activiteiten
 • BTW

Niet inbegrepen

 • Dranken
 • Evt. persoonlijke uitgaven

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Begeleiding:

Sofie Vanmaele


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 8 en max. 12 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Wandelniveau . We stappen wel wat in het mulle zand en de duinen, maar voor de rest zijn er bitter weinig bergen aan de kust.
Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.
Meer uitleg over de zwaarte van de reizen.

Logies

Ex Bootz Boss Sofie nodigt je uit in haar Puffins B&B in Knokke. Een knappe villa die je doet wegdromen naar verre reizen en golvende golven. We slapen in twee- of driepersoonskamers.

Vervoer

 • Met openbaar vervoer: Trein of tram naar Knokke.
 • Eigen wagen: Wie met de wagen komt, kan gratis parkeren in de buurt van het station. Na de picknick worden de chauffeurs terug naar hun auto gebracht en kunnen jullie tot de B&B rijden. Aan de B&B kan je gratis parkeren op de oprit.
 • Carpool: je kan bij inschrijving aangeven of je zelf met de wagen rijdt en plaats aanbiedt of je wil meerijden, waarbij medepassagiers delen in de kosten van brandstof.

Reisuitrusting

 • Wandelschoenen en gewone schoenen
 • Slaapgerief
 • Handdoek
 • Toiletgerief
 • eigen drinkbus meenemen
 • slippers voor de sauna en voor in huis
 • zwembroek, bikini of badpak voor in de gemeenschappelijke sauna
 • Eventueel waterschoenen
 • Rugzakje om overdag mee te nemen

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraakgegevens en de deelnemerslijst, wordt een 2-tal weken voor vertrek doorgemaild. 

Op goede voet

op goede voet

Onze reizen zijn voor ontdekkers die de wereld het liefst te voet verkennen en die houden van wat beweging en actie.  Voor wie liever een beperkte regio echt wil leren kennen dan vluchtig door het hele land te racen. En voor levensgenieters die de confrontatie met andere culturen en omgevingen willen aangaan en het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners vooropstellen.


Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur actief bezig zijn
  met wandelen of buitensport op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: