Frankrijk - De Oostelijke Pyreneeën


7 dagen - prijs binnenkort online

Boek deze reis »

Frankrijk - De Oostelijke Pyreneeën


7 dagen - prijs binnenkort online

Boek deze reis »

Frankrijk - De Oostelijke Pyreneeën


7 dagen - prijs binnenkort online

Boek deze reis »

Frankrijk - De Oostelijke Pyreneeën


7 dagen - prijs binnenkort online

Boek deze reis »

Frankrijk - De Oostelijke Pyreneeën


7 dagen - prijs binnenkort online

Boek deze reis »
Jongerenreis Frankrijk
8 dagen in de bergen zou eigenlijk door elke dokter voorgeschreven moeten worden. Wandelen in dit decor is op zich al fantastisch maar de adrenalinezoekers, ervaren of beginner, kunnen ook hun hartje ophalen tijdens de 2 canyonings. De middle of nowhere gaan we opzoeken tijdens een 2-daagse trektocht waarbij we, na een avondje kampvuur, slapen in hangmatten.
Prijs: binnenkort online
Reisnummer: 22FR4OPA1
Reisdatum: 18/06/2022 - 24/06/2022
Deelnemers: min. 6 - max. 8
Beschikbaar: Ja

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Deze reis scoort

9,7

3 Beoordelingen

Algemene reistips

Dag 1

I’m on a road to Nohèdes

Met de trein of carpoolgewijs blazen we van verzamelen in Prades. De bergen lonken in de niet zo heel verte. We bespreken nog even snel wie zijn Spotify playlist mag opzetten in het busje en samen rijden we verder naar Nohèdes. Een bergdorpje met een goeie 50 inwoners gelegen op 900m hoogte aan de rand van een natuurreservaat. We zwaaien naar alle 50 inwoners, inclusief een lief oud vrouwtje dat hier al heel haar leven woont en ons nog snel een geheim wandelpad toefluistert. We rijden nog ietsje verder naar ons basiskamp met de veelzeggende naam: “Maison de la montagne, La Découverte”. Alle comfort diep verscholen in de natuur. Goed begonnen, is 1/8ste gewonnen. Maar the best is yet to come…

Dag 2

Ik kompas als ik de weg gevonden heb.

Met opgeladen kompas (tegenwoordig op je gsm, maar voor de liefhebbers ook nog old school met een magnetisch wijzertje in) vertrekken we op verkenning in de omgeving. Het wordt een opwarming van ~3 uur door bergen met vue sur mêre ( die bomma uit het vorige dorp staat nog steeds naar ons te zwaaien. Sweet <3 ) én vue sur mer (de Middellandse Zee).
400 hoogtemeters stijgen en een stevige picknick later begeven we ons naar de oefenrots voor een initiatie in canyontechnieken. Onder leiding van een professionele gids leer je de basistechnieken van het canyoningen. Vorderen op een looplijn, afdalen op een touw, ... . Ervaring is niet nodig maar je mag geen hoogtevrees hebben. Voor zij die toch al wat ervaring hebben, geen nood, onze gids is een echte expert en is in staat om iedereen wat bij te leren.

Dag 3

It's not hard to fall, when you float like a Canyonball

Het is zover! We springen in één van de leukste canyons van Europa. De Llech is een zeer leuke canyon met tal van ongelooflijke glijbanen. Hoe lager we afdalen, hoe hoger de adrenaline! Na drie kwartier rijden en een half uurtje stappen, komen we aan het begin van de canyon. Gedurende 3 uur zullen we al springend, glijdend en rappelend de 180 hoogtemeters afdalen. Nadien gaan we via een steil pad weer naar boven. Gelukkig geeft die adrenaline in ons lijf ons een flinke duw in de rug. Tjakaa!

Dag 4 & 5

Sausage on a stick

Met een goed gevulde rugzak (die worstjes rollen zichzelf de berg niet op) trekken we voor twee dagen naar de top van de Madrès (2469 m). Via een pad enkel gekend door de locals (merci bomma van de eerste dag <3), trekken we door het natuurreservaat (oppervlakte : 2137 ha) naar een eerste bergmeer (Gorg Estlat) gelegen op 2000 m. Hier maken we een gezellig kampvuur, braden onze takken door, halen we de worstjes uit het vuur, zoeken we een dikkere tak, braden we onze worstjes op het vuur, …  en overnachten we in onze comfortabele hangmatten. De volgende morgen trekken we naar de top en keren we terug via een ander meertje naar ons gasthuis waar de wijn al het resterende melkzuur uit de benen spoelt.

Dag 6

‘sup y’all?

We leven nu al enkele dagen op zo’n 50km van de zee. Hoogtij(d) om de watertemperatuur eens op te nemen. Spoiler: deze is zalig genieten! Voor zij die al nerveus worden van 10 minuutjes strandliggen bieden we de mogelijkheid om te gaan snorkelen of te sup-pen. Stand Up Paddling that is. Dit is optioneel en niet inbegrepen in de prijs.

Dag 6

It was a wa wa wa wa wa-aterfall A wa wa wa wa wa-aterfall

Chris Martin had duidelijk wat hoogtevrees toen hij bovenaan de watervallen van wel 40m hoogte stond. Wij daarentegen trekken onze klimgordels wat steviger aan onder het motto: go with the flow.
Vandaag ontdekken we een stevige canyon diep verscholen in de bergen. Het is weer flink stappen via zeer kleine paden tot het begin van de Llitéra. Deze canyon vergt veel meer touwwerk en we tellen ongeveer 4 uur om de 240 hoogtemeters af te dalen.

Dag 7

Merci Chérie

We nemen afscheid van de bergen en zwaaien nog een laatste keer naar dat oude vrouwtje voordat we de tocht huiswaarts aanvatten. Wie met het openbaar vervoer kwam, wordt afgezet bij het station. Wie al carpoolend kwam, kan wel iets regelen met de chauffeurs. Sowieso stuurt iedereen zijn beste foto’s en filmpjes naar info@bootz.be. Zo kunnen we dit avontuur volgend jaar opnieuw aanbieden en zwaait er nog eens iemand naar ons omaatje.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Prijs

binnenkort online
Voorschot: € 200 per deelnemer

Inbegrepen

 • Logies
 • Maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 7
 • Materiaal canyoning
 • Materiaal bivak
 • Professionele Nederlandstalige Bootz-begeleiding
 • Transfers ter plaatse
 • BTW

Niet inbegrepen

 • Vervoer naar Prades en terug
 • Dranken
 • Evt. reisverzekering

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 8 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

 

Tochten van 4 tot 7 uur met hoogteverschillen tot 1200 meter stijgen en dalen per dag (dag 7 - 1400 m – is facultatief). Vaak steile bergpaden met veel losse stenen. Geen ervaring vereist voor canyoning, wel wat durf en zin voor avontuur.
Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

We slapen in meerpersoonskamers in onze eigen, persoonlijke en gezellige Gite in de natuur. Er wordt elke dag voor ons gekookt.

Bagagevervoer

Enkel dagrugzakje, maar best wel met een goede heupriem voor de tweedaagse waarbij je bagage voor 1 nacht draagt.

Vervoer

Heen en terug vervoer is niet inbegrepen in deze reis.

We spreken op voorhand af om te carpoolen of met de trein te gaan. Er is een halte in Prades (Pyrénées Orientales op  50 km van Perpignan)  waar je opgepikt wordt door de begeleider die al ter plaatse is.


Klimaat

Zuiders bergklimaat met aangename dagtemperaturen. Regen- en onweersbuien niet uitgesloten.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op Accuweather.


Op goede voet

op goede voet

Onze reizen zijn voor ontdekkers die de wereld het liefst te voet verkennen en die houden van wat beweging en actie.  Voor wie liever een beperkte regio echt wil leren kennen dan vluchtig door het hele land te racen. En voor levensgenieters die de confrontatie met andere culturen en omgevingen willen aangaan en het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners vooropstellen.


Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur actief bezig zijn
  met wandelen of buitensport op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. 

Bagage

 • Rugzak of reistas
 • Dagrugzak voor de spullen die je overdag nodig hebt + evt. groot genoeg voor enig toiletgerief, lakenzak, voeding en wat kledij voor de tweedaagse.

Schoeisel & kousen

 • Bergwandelschoenen
 • Sandalen of lichte (sport)schoenen (voor ’s avonds)
 • Oude sport - of bergschoenen nodig die mogen nat worden. Deze dienen voor de canyoning. Er kunnen ook echt canyoningschoenen gehuurd worden voor 5€.
 • Wandelkousen

Kampeeruitrusting

 • Slaapzak
 • Slaapmatje is niet nodig. Je slaapt in comfortabele hangmatten.

Kledij

 • Soepele (wandel)broek(en)
 • Wind- en waterdichte jas
 • Wollen trui of fleece
 • Lichte hemden en/of T-shirts (ook met lange mouwen in geval van zonverbrande armen)
 • Zonnehoed of –pet
 • Sjaaltje (om de hals tegen de zon te beschermen)
 • Ondergoed
 • Badpak/zwembroek
 • Short/bermuda

Verzorging

 • Toiletgerief (indien mogelijk producten die biologisch afbreekbaar zijn)
 • Handdoeken
 • Zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • ‘After sun’
 • Beschermende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • Drankfles
 • Evt. (zak)mesje
 • Bewaardoos (genre tupperware) voor verse salade, pasta, … voor de picknick
 • Lepeltje
 • Bestek
 • Keukenhanddoek
 • Beker

Diversen

 • Veilige geldbeugel om als heupgordel of rond hals te dragen (onder de kleren)
 • Evt. oordopjes (gesnurk)
 • Enkele plastiek zakken
 • Wc-papier
 • Zak- of hoofdlamp
 • Evt. wandelstokken
 • Identiteitskaart + kopie

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

De munteenheid van Frankrijk is de Euro. In de steden en grotere plaatsen kan je met je Maestrokaart terecht aan bankautomaten. Meer info vind je op: www.mastercard.com (doorklikken naar Cardholder Services en ATM Locations).

Reisdocumenten

Voor Frankrijk volstaat je identiteitskaart.

Tip: Maak een kopie van je identiteitskaart en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. tijdstip en plaats waar we afspreken, wordt een tweetal weken voor vertrek doorgemaild. 


Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: