Groot-Brittannië - Noord-Iers buitenbeentje


10 dagen

13/07/2022 - 22/07/2022

prijs € 1190


Boek deze reis »

Groot-Brittannië - Noord-Iers buitenbeentje


10 dagen

13/07/2022 - 22/07/2022

prijs € 1190


Boek deze reis »

Groot-Brittannië - Noord-Iers buitenbeentje


10 dagen

13/07/2022 - 22/07/2022

prijs € 1190


Boek deze reis »

Groot-Brittannië - Noord-Iers buitenbeentje


10 dagen

13/07/2022 - 22/07/2022

prijs € 1190


Boek deze reis »

Groot-Brittannië - Noord-Iers buitenbeentje


10 dagen

13/07/2022 - 22/07/2022

prijs € 1190


Boek deze reis »
Jongerenreis Groot-Brittannië
Politiek een stukje Verenigd Koninkrijk, geografisch op en top Iers: Noord-Ierland is een buitenbeentje met een wondermooie natuur. Ga op tocht met boot en fiets, langs hip Belfast en met een pintje Guinness in de hand, wandel langs de Giant's Causeway en kijk je ogen uit op de eeuwenoude hangbrug die Rathlin Island verbindt met het vasteland. Hier vallen nog echte ontdekkingen te doen!
Prijs: prijs € 1190
Reisnummer: 22GB4NIA1
Reisdatum: 13/07/2022 - 22/07/2022
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar: Ja

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

30

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Deze reis scoort

8,9

23 Beoordelingen

reviews van klanten

Het was een fantastische 10 dagen in Noord-Ierland met een gezellige groep en leuke activiteiten, met voldoende vrijheid.

Emma M. -

Mijn allereerste Bootz reis ooit en meteen een voltreffer! Meer dan eens "wauw" geroepen bij het zien van de prachtige Noord-Ierse landschappen. Het zeer aangename reisgezelschap maakte dat één van de slogans in de hostels ("enter as strangers - leave as friends") boenk de waarheid vertelde. Ik heb al meteen weer zin om op een volgende Bootz reis te vertrekken. Tot snel!

Liane H. -

Supertoffe reis, De wandeltochten zijn dikwijls rond de 17 à 20 km, met de inbegrepen hoogteverschillen is dit wel al eens pittig maar zeker doenbaar, gezien iedereen op eigen tempo kon wandelen. En mensen die de smaak te pakken hebben kunnen altijd nog variaties doen op de voorziene toer om tegemoet te komen aan extra sportieve ambities, voor elk wat wils dus. Geen schrik indien het weerbericht voor vertrek een week regen voorspelt, uiteindelijk hadden we maar effectief 1,5d regen van de voorspelde 10 dagen, het weer verandert er elke 10 minuten. Ook heel mooie afwisseling tussen wandelen, fietsen en city toerisme, (zelfs strandtoerisme bij hostel 3)! -> De reis was de blaren en voettransplantatie (mopje) achteraf meer dan waard!

Pieter D. -

Een fantastische reis! De natuur en wandelingen waren zo afwisselend dat je iedere keer weer werd verbaasd. Onze super begeleider maakte het samen met een enthousiaste groep tot een 'ik vergeet even alles' reis!

Riet B. -

Deze reis geeft een prachtig beeld van Noord-Ierland. Elke wandeling toont wel een ander landschap.

Jasmijn V. -

Zalige, ontzettend gevarieerde reis waarbij je van alles wat kan ervaren. Natuur (bergen, vlaktes, zee, strand, rotsen, kliffen, eilanden...) en cultuur in overvloed! Smeer je beentjes maar goed in en neem zeker blarenpleisters en verzorging mee, want met het soms onverwachte natte weer en de lange wandeltochten verdienen je voetjes alle verzorging zodat je de reis mooi kan eindigen. Ik heb herinneringen opgedaan om nooit te vergeten! Wauw!

Veerle T. -

Algemene reistips

Dag 1

Down to County Down
Van Dublin gaat het naar Newcastle. Nee, niet het grote Newcastle-upon-Tyne, wel een kuststadje aan de voet van de Mournes, recht in County Down. In het oosten: Dundrum Bay. In het westen: Slieve Donard die 852 m de lucht in gaat. Geen betere spot als uitvalsbasis!

Dag 2

De Mourne Mountains Grand Cru
Door Noord-Ierland trekken geeft een magisch gevoel. Zeker als je dat op beenkracht doet. Trekschoenen aan voor een pittige dagwandeling naar Hare's Gap, oftewel 'de meest dramatische bergpas in de Mourne Mountains'! Om weer in Newcastle te eindigen waar de zilte zeegeur je opwacht en het vakantiegevoel helemaal tot recht komt!

Dag 3

Lecale Peninsula
Je hebt de baai van Dundrum, naar Noord-Ierse normen vrij bekend. En je hebt het schiereiland Lecale, naar alle normen heel wat minder gekend. Vrij vlak, bizar gelegen, maar prachtig stukje natuur. En dus ideaal om te fietsen en uit te waaien aan de Irish Sea!

Dag 4

Bootz in Belfast!
Op naar Belfast... Een stad die een vaak gewelddadige geschiedenis uitademt, maar vandaag ook een sfeervolle en hippe stad! Om die geschiedenis wat beter te begrijpen leidt een tot gids omgeschoolde ex-politieke gevangene ons door het woelige verleden van Belfast, topervaring! Om dan snel door te gaan naar Cushendall, een prachtig plekje in het hart van de 'glens' en officieel een 'Area of Outstanding Natural Beauty', alsjeblief!

Dag 5

The Queen of the Glens
Verkenningstochtje in Glenariff, een natuurreservaat dat de welluidende bijnaam 'the queen of the glens' opgespeld krijgt. Hier wacht je een waaiertje aan landschappen, bossen en venen, en doordat je dat allemaal terug kan vinden in een perfect U-vormige vallei is het effect lichtjes overweldigend. Twee kleine riviertjes met verrassend grote kracht ook, want de Inver en de Glenariff verdelen het park in diepe ravijnen, en wel met rustige poeltjes die overgaan in snelstromend water en spectaculaire watervallen. Eén van de mooiste stukjes Noord-Ierland, no kidding!

Dag 6

Glenhesk Valley
Terwijl onze bagage de taxi neemt naar onze volgende slaapplek, gaan wij als echte Bootzers gewoon te voet. Langs Slieveanorra wandelen we richting Ballycastle door de glooiende vallei van Glenshesk. Bossen en open landweggetjes wisselen elkaar af. Niet enkel Ballycastle maar ook bed en pint wachten ons na een stevige dag wandelen op. Cheers!

Dag 7

Op de tonen van Raymond - 2 meisjes op het strand
De ferry op naar Rathlin Island. Mini-eilandje, maar wel 3 vuurtorens, en een legertje scheepswrakken. Een klein beetje mythisch, vinden we dan. Struinen langs stranden en kliffen met op de achtergrond een overweldigende symfonie gebracht door de zeevogels. Hier vind je papegaaiduikers, drieteenmeeuwen, zeekoeten en nog heel wat meer.

Dag 8

My mate McCool
Al gehoord van de Giant's Causeway? Er wordt gefluisterd dat hier de allermooiste kustwandeling van gans Ierland zou vertrekken. Dat vraagt om even getest te worden! Giant's Causeway is op zich al lichtjes fantastisch: 40.000 basaltzuilen die al een tijdje de mensen van UNESCO overtuigd hebben. En bovendien met een fantastisch verhaal: de Ierse reus Fionn mac Cumhaill (Fin McCool voor de vrienden) bouwde hier een pad door de zee (jawel, een causeway), helemaal tot in Schotland, om daar met zijn gerokte tegenhanger Benandonner een robbertje uit te vechten. Maar bij het aanschouwen van die Benandonner bleek die toch net wat te veel spek gegeten te hebben, dus vlug weer naar Ierland. Benandonner achterna, waarop Finn McCool aan zijn madam vraagt om hem als baby te vermommen (we verzinnen het niet), en toen onze Schotse vriend die gigantische baby zag kon hij zich amper voorstellen hoe groot die zijn pa dan wel niet moest zijn. In een rotvaart terug naar Schotland dus, onderweg het pad vernielend. Alleen het begin in Ierland en het eind in Schotland (Fingal's Cave op het eiland Staffa) blijven bestaan, waardoor Giant's Causeway vandaag is wat het is. Heerlijk, die oude verhaaltjes! En om de dag helemaal compleet te maken gaat het pad verder langs de ruwe noordkust van Ulster, tot bij de 300 jaar oude hangbrug naar het eilandje Carrick-a-rede. Een open mond zeg ik je!

Dag 9

The Dubliners live!
Terug naar Dublin, waar we nog wat tijd hebben om de Ierse hoofdstad te bezoeken, en, spreekt voor zich, een Irish Pub in te duiken! En Dublin blijft toch een geweldige stad! Ooit een dirty old town, nu een spetterende hoofdstad die de Keltische Tijger genoemd wordt. Much to do, much to see: Trinity College en zijn Book of Kells, St. Patrick's Cathedral, Christ Church, de Guinness Brewery en Kilmainham Jail. Vergeet 's avonds ook niet om het hippe Temple Bar-district te ontdekken! En een laatste Guinness te drinken, want die is good for you!

Dag 10

Homebound
Noord-Ierland gaf een paar van zijn geheimen vrij, die je vast kon smaken! Profiteer van de laatste momenten om nog snel wat gegevens te verzamelen van reisgenoten, en keer dan stante pede terug naar huis om zo snel mogelijk vrienden en familie te overtuigen van hoe moei Noord-Ierland wel niet is!

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Prijs

€ 1190
Voorschot: € 420 per persoon

Inbegrepen

 • Vluchten
 • Luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological
 • Lokaal vervoer
 • Maaltijden (vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 10)
 • Logies
 • Bagagevervoer
 • Begeleiding
 • BTW

Niet inbegrepen

 • Dranken
 • Evt. reisverzekering
 • Hangbrug op dag 8 is facultatief

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:


Begeleiding:

Ellen Daniëls


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

  Enkele stevige dagtochten van 14 tot 19 km over goede paden.


Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.
Meer uitleg over de zwaarte van de reizen.

Logies

Van eenvoudige tot comfortabele hostels en jeugdherbergen. We slapen in (af en toe gemengde) meerpersoonskamers met gemeenschappelijk sanitair. Koken doen we steeds zelf.

Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzakje.

Vervoer


We vliegen met luchtvaartmaatschappij Aer Lingus (EI).
Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
EI 631Brussel 13/07/2022 10:20Dublin 13/07/2022 11:05
EI 638Dublin 22/07/2022 18:30Brussel 22/07/2022 21:15
Ter plaatse maken we gebruik van zowel openbaar als privé-vervoer.

Klimaat

Het klimaat is West-Europees, dus wisselvallig en onvoorspelbaar.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op Accuweather.


Op goede voet

op goede voet

Onze reizen zijn voor ontdekkers die de wereld het liefst te voet verkennen en die houden van wat beweging en actie.  Voor wie liever een beperkte regio echt wil leren kennen dan vluchtig door het hele land te racen. En voor levensgenieters die de confrontatie met andere culturen en omgevingen willen aangaan en het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners vooropstellen.


Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur actief bezig zijn
  met wandelen of buitensport op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. 

De bagage die meegaat in de laadruimte van het vliegtuig moet een label dragen met je naam (thuisadres of adres van het logies hoeft niet). Je krijgt een label van Bootz op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven. Gelieve je bagage te beperken tot 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Wij raden echter aan om het te houden bij max. 15 kg, dus licht en makkelijk draagbaar. 

Bagage

 • Rugzak of reistas (die je over een korte afstand zelf gemakkelijk kan dragen)
 • Dagrugzakje
 • Waterdichte hoes (of een stevige plastiek zak waarin je de inhoud verpakt vooraleer het in het dagrugzakje te stoppen).

Schoeisel & kousen

 • Enkelomsluitende en waterafstotende wandelschoenen (je steekt wel eens een riviertje over per fiets)
 • Lichte (sport)schoenen (voor 's avonds)
 • Wandel- of trekkingkousen
 • Evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers)

Kledij

 • Soepele (wandel)broek(en)
 • Wind- en waterdichte jas en evt. ook broek
 • Wollen trui of fleece
 • Lichte trui
 • Enkele lichte hemden en/of T-shirts (ook met lange mouwen in geval van zonverbrande armen)
 • Zonnehoed of –pet
 • Sjaaltje
 • Ondergoed
 • Short/bermuda
 • Eventueel zwemgerief

Verzorging

 • Toiletgerief
 • Handdoek
 • Zonnecrème met hoge beschermingsfactor + ‘after sun’
 • Beschermende lippenstift

Eet-en drinkgerei

 • Drankfles (min. 1 liter)
 • Evt. (zak)mesje
 • Brooddoos

Diversen

 • Veilige geldbeugel om als heupgordel of rond hals te dragen (onder de kleren)
 • Evt. oordopjes (gesnurk)
 • Enkele plastiek zakken
 • Wc-papier
 • Evt. verrekijker
 • Evt. wandelstokken
 • Evt. stripverhalen, gezelschapsspelletjes,… voor ’s avonds
 • Identiteitskaart + kopie (die je apart van elkaar bewaart)

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

De munteenheid van Groot-Brittannië is het pond. In de steden en grotere plaatsen kan je met je Maestrokaart terecht aan bankautomaten.

Reisdocumenten

Een internationaal paspoort (reispas) is vereist. Een reispas vraag je aan bij de dienst burgerzaken van je woonplaats; reken hiervoor op een tiental kalenderdagen. De reispas moet geldig zijn voor de duur van de reis.

Inreisvoorwaarden
Op de website van Buitenlands Zaken vind je de richtlijnen in verband met covid19 die de bestemming oplegt aan reizigers aan het buitenland. Lees deze zeker na.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. de vluchtgegevens en de afspraakplaats, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild.

Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: