Noorwegen - Sneeuwavontuur in Rondane


8 dagen - prijs binnenkort online

Boek deze reis »

Noorwegen - Sneeuwavontuur in Rondane


8 dagen - prijs binnenkort online

Boek deze reis »

Noorwegen - Sneeuwavontuur in Rondane


8 dagen - prijs binnenkort online

Boek deze reis »

Noorwegen - Sneeuwavontuur in Rondane


8 dagen - prijs binnenkort online

Boek deze reis »

Noorwegen - Sneeuwavontuur in Rondane


8 dagen - prijs binnenkort online

Boek deze reis »
Jongerenreis Noorwegen
De winter op zijn best. Dat is deze reis naar Noorwegen. Waar we vooral de witte wildernis intrekken met sneeuwschoenen onder onze botinnen. Dat leuke gevoel wanneer je als eerste je voetstap zet in een vers laagje sneeuw… maar dat 8 dagen lang! Afgewisseld met een tocht op de hondenslee en langlaufen is deze reis veel meer dan een eentonig wit landschap. Veel meer!
Prijs: binnenkort online
Reisnummer: 22NO4RDW1
Reisdatum: 20/03/2022 - 27/03/2022
Deelnemers: min. 6 - max. 13
Beschikbaar: Ja

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:
Deelnemers in optie:

30

Hoogtepunten

 • Doorgaande sneeuwschoenentocht
 • Het adembenemende Utsikten
 • Hondensleeën in de verse sneeuw
 • Jacuzzi en ijsberen
 • Cross-country skiing initiatie
 • Noorderlicht?

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Dag 1

Naar de Noren!

Van België gaat het naar Oslo. Dan met de trein naar Otta en dan nog even rijden naar Høvringen. Waar hebben we onze Bootzers nu weer naartoe gestuurd, vraag je je af. Naar een winterparadijs in Noorwegen! De komende dagen nemen we onze tijd om te genieten van de sneeuw en de omgeving, maar eerst is het genieten van een welkomstmaal.

Dag 2

We gaan toch niet in de sneeuw wandelen zeker?

Nee. Maar wél er op! We binden onze sneeuwschoenen aan voor een trip naar Vardhøe. Dat punt biedt een mooi uitzicht op Høvringen, waar we vandaan komen en Rondane waar we nog veel van gaan zien. Na 4 uurtjes wandelen laten we ons terug naar huis vervoeren. Maar wie dacht nu rustig aan het raampje te gaan zitten van een lelijke toerbus moeten we teleurstellen. Na een verwarmende knuffel met enkele superactieve honden spannen we ze voor een slee en hebben al onze kracht en reflexen nodig om onze slee op de weg te houden.

Dag 3

Met de raket naar omhoog

Met 2 raketten zelfs! De sneeuwrakketten stevig onder de bootz gebonden bereiden we ons voor op een tocht naar De Putten Seter. Een heel gezellige berghut, hoog in de bergen. En onze bagage voor deze nacht staat al voor ons klaar! Daar drinken we een lokaal drankje aan het haardvuur voor we als een sneeuwvlokje in slaap smelten.

Dag 4

Utsiktse uitzichten

Als er een plaatsje ‘Utsikte’ noemt (Noors voor ‘uitzicht’) dan weet je dat je je daar mag verwachten een een uitzicht om U(tsikte) tegen te zeggen. Je moet er dan wel eerst een 2-tal uur voor wandelen om er te geraken. Na het middageten staan er cross-country ski’s voor ons klaar. Geen paniek als je niet kan skiën. Je leert het hier, zelfs hoe je omhoog moet skiën.

Dag 5

Smuksjøseter 

We stoppen nog wat Putten Seter’s famous wafels met zure room binnen en springen in onze sneeuwschoenen. Tijd voor het stevigere werk! De weg is dan wel relatief vlak, ons doel, een afgelegen lodge, ligt toch op een 6-tal uur stappen door het winterlandschap.
Als de bergtoppen uit de verte steeds dichter komen naderen we onze volgende slaapplek. De lodge ligt naast het rustige meer van Høvringsvatnet. We tellen de reflecties van de vallende sterren in het meer op deze afgelegen plek. Meer moet dat niet zijn.

Dag 6

Sterren zien (en het noorderlicht?)

Wie wil kan vandaag tot het uiterste gaan. Trek opnieuw je sneeuwschoenen aan voor een uitgestippelde tocht. Of trek je stoute schoenen aan en hou een wedstrijd sleeën langs één van de vele steile hellingen. Probeer je medebootzers te ontwijken tijdens het afdalen. Bootz kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor gebeurlijke vleeshopen onder een dikke laag verse sneeuw! En sterretjes zien is pas voor deze avond.
Naast de sneeuw- en stoute schoenen liggen er nog een paar extra lange schoenen voor wie nog wat langer wil laufen met de langlaufski’s. (optioneel)
Als je dacht dat je gisteren al veel sterren zag, maak je dan maar klaar voor een echt ‘black sky adventure’. We nemen de sneeuwmobiel naar een geheime plaats zonder enige lichtvervuiling. Met wat geluk zien we niet alleen sterren maar ook het noorderlicht!
Sowieso bouwen we een gezellig kampvuur met warme chocomelk of andere verwarmende drank. Wie de nacht nog wat langer wil laten duren (en terecht!) kan op sneeuwschoenen terug stappen. Of je springt achterop de sneeuwmobiel.

Dag 7

Rendierplezier 

De laatste kans om rendieren te spotten in het Rondane National Park. De mooiste sneeuwschoenentocht hielden we voor het einde. De ‘weg’ brengt ons naar Baksidevassberget, een bergtop van waarop we een uitgestrekt zicht krijgen op het westelijk deel van het park. Richten we ons naar het zuiden dan zien we de Formokampen piek en als het weer mee zit ook de eerste bergen van het Jotunheimen National Park.
Alsof rendieren nog niet spectaculair genoeg waren, zien we in de namiddag misschien nog ijsberen! Toch als er moedige Bootzberen zijn die na een hete jacuzzi in open lucht zich willen wagen aan een duik in het ijskoude water! RESPECT! Zij krijgen een extra dessert bij het afscheidsdiner!

Dag 8

Wow cat!

Wie droomde er als kind op de skilatten niet van om op zo’n gigantische snowcat te zitten? Vandaag komt die droom uit! We laten ons van Smuksjøseter terugbrengen naar Høvringen, het startpunt van deze Noorse week. Het geluid van de verpletterde sneeuw onder de enorme rupsbanden zal één van de vele mooie herinneringen zijn aan deze Bootzreis.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Prijs

binnenkort online
Voorschot: € 450 per deelnemer

Inbegrepen

 • Vluchten
 • CO2-compensatievan de vlucht via Treecological (€ 11,5)
 • Treinrit Oslo-Otta-Oslo
 • Luchthaventaksen
 • Logies
 • Transfers zoals voorzien in het programma
 • Bagagevervoer
 • Alle maaltijden vanaf avondmaal dag 1 tot het lunchpakket op dag 8
 • Huskytocht
 • Huur van sneeuwschoenen
 • Huur van het langlaufmateriaal
 • Black Sky Adventure
 • 1 x gebruik hottub
 • BTW
 • Nederlandstalige begeleiding

Niet inbegrepen

 • Dranken
 • Optionele activiteiten:
  • Kicksled tour 150 NOK
  • Extra huur langlaufmateriaal: 150 NOK per dag
 • Evt. reisverzekering

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

 en .  De activiteiten op zich zijn niet zwaar, maar het (soms erg) koude klimaat vraagt toch enig aanpassingsvermogen. Ervaring voor de activiteiten is niet nodig, wel een sportieve ingesteldheid.


Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

Tijdens deze tocht verblijven we in 3 traditionele berglodges, gerund door Noorweegse families. Alle overnachtingsplaatsen bieden double rooms met privé sanitair. En lekkerrrr eten!


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak. De bagage wordt tussen de hutten vervoerd.


Vervoer


Klimaat

Grote sneeuwzekerheid. Koning winter heeft deze regio over het algemeen in zijn greep van half december tot half mei. Verdere informatie over het lokale weer kan je vinden op SMHI en KLART.
Klik hier voor een kalender met de tijden van zonsopkomst en -ondergang in Rondane National Park.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op Accuweather.


Op goede voet

op goede voet

Onze reizen zijn voor ontdekkers die de wereld het liefst te voet verkennen en die houden van wat beweging en actie.  Voor wie liever een beperkte regio echt wil leren kennen dan vluchtig door het hele land te racen. En voor levensgenieters die de confrontatie met andere culturen en omgevingen willen aangaan en het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners vooropstellen.


Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur actief bezig zijn
  met wandelen of buitensport op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. 

De bagage die meegaat in de laadruimte van het vliegtuig moet een label dragen met je naam (thuisadres of adres van het logies hoeft niet). Je krijgt een label van Bootz op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven. Gelieve je bagage te beperken tot 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Wij raden echter aan om het te houden bij max. 15 kg, dus licht en makkelijk draagbaar. 

Bagage

 • Rugzak of makkelijk draagbare reistas
 • Dagrugzak voor beperkte bagage voor één nacht

Schoeisel & kousen

 • Stevige enkelomsluitende wandelschoenen met rubberen zolen (zeker waterdicht)
 • Lichte (sport)schoenen (voor binnenshuis)
 • Wandel- of trekkingkousen

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • Skibroekwarme en soepele broek (best geen jeans)
 • Wollen trui of fleece
 • Enkele T-shirts
 • Warme muts of twee
 • Warme sjaal
 • Min. 2 paar handschoenen
 • Warm, best thermisch ondergoed (evt. ook lange onderbroek)
 • Stel kleren voor 's avonds binnen
 • Warme winterjas met kap, evt. donsjas

Verzorging

 • Zonnecrème
 • Toiletgerief
 • Bescher­mende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • Drankfles of -zak
 • Brooddoos

Diversen

 • Degelijke zonnebril
 • Zak –of hoofdlamp
 • Evt. oorstopjes
 • Evt. verduisterend oogmasker
 • Evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

Belangrijk

De periode dat je naar Noorwegen reist is een koude periode, temperaturen kunnen tot ver onder het vriespunt zakken (tot -15° à -20°C). Belangrijk is dus om je kleding hieraan aan te passen. Vergelijk het met op skivakantie vertrekken. Laagjes-kleden, best met thermisch ondergoed onderaan, is de beste manier om de warmte te isoleren!
Sneeuwschoenen (worden ter plaatse voorzien) zijn eigenlijk geen ’schoenen‘: het zijn langwerpige frames die onder je wandelschoenen worden bevestigd om niet te diep in de sneeuw te zakken. Vaak gebeurt dit door middel van een rubberen riem. Je wandelschoenen moeten waterdicht en enkelomsluitend zijn, liefst met rubberen zool omdat dit de warmte het best isoleert. Getten (waterdichte onderbeenbeschermers) en een waterdichte overbroek (of skibroek) zijn nuttig om de sneeuw ‘buiten’ te houden.

Al het nodige materiaal in functie van de activiteiten wordt ter plaatse voorzien.

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

Noorwegen behoort niet tot de Eurozone. De Noorse munt is de norsk krone. De koers van de kroon schommelt uiteraard, maar is heel ruwweg 1/10 van een euro. Eén kroon is onderverdeeld in 100 øre, maar in de praktijk wordt weinig in øre gerekend. Je kan overal vlot met maestro of kredietkaart betalen. Op voorhand Noorse kronen meenemen vanuit België is dus niet echt noodzakelijk. Voor een recente koers, verwijzen we je naar currency/converter.

Reisdocumenten

Voor reizen naar Noorwegen volstaat je identiteitskaart.

Tip: Maak een kopie van je identiteitskaart en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. de vluchtgegevens en de afspraakplaats, wordt een tweetal weken voor vertrek doorgemaild.


Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: