Slowakije - Tatra-trekking


8 dagen

23/07/2022 - 30/07/2022

prijs € 1560


niet meer boekbaar

Slowakije - Tatra-trekking


8 dagen

23/07/2022 - 30/07/2022

prijs € 1560


niet meer boekbaar

Slowakije - Tatra-trekking


8 dagen

23/07/2022 - 30/07/2022

prijs € 1560


niet meer boekbaar

Slowakije - Tatra-trekking


8 dagen

23/07/2022 - 30/07/2022

prijs € 1560


niet meer boekbaar

Slowakije - Tatra-trekking


8 dagen

23/07/2022 - 30/07/2022

prijs € 1560


niet meer boekbaar
Jongerenreis Slowakije
Een spectaculaire reis door het Tatra-gebergte in Slowakije zet je zintuigen op scherp. En dat is nodig, de trekking door de bergen is niet voor wie op een reuzenrad onwennig de uitgang zoekt maar wél voor de bergliefhebber die zijn hartje kan ophalen tussen majestueuze toppen, ijskoude bergmeren en verliefd wordt op zijn echo die luidkeels door de valleien galmt. Al was het maar als excuus om je longen nadien te vullen met de gezondste lucht die er bestaat.
Prijs: prijs € 1560
Reisnummer: 22SK4HTA1
Reisdatum: 23/07/2022 - 30/07/2022
Deelnemers: min. 6 - max. 13
Beschikbaar: Nee

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:
Deelnemers in optie:

29

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Dag 1

Bootzeke in Chocowakije

Het vliegtuig vergist zich van land en we landen in Krakow, Polen. Gelukkig wacht er een busje ons op en staan we een dikke 2 uur later aan de voet van het Tatra gebergte. That’s more like it!

Dag 2

Bootz in Slowakije

We laten er geen gras over groeien. Hier staat al gras genoeg! Ons dagdoel is dan ook het groene meer! Het dorp Tartanska Kotlina is het startpunt vandaar gaat het steeds hoger en spectaculairder. Op een kort steil stukje na gaat het gestaag naar boven met genoeg vlakke stukken om dat melkzuur in de kuiten weg te werken. We zoeken een grote hut om even te eten en op adem te komen. Onderweg naar het groene meer, passeren we eerst nog het witte meer. De logica is hier ver te zoeken. Gelukkig hebben we nog 7 dagen!
Vandaag: 12km stappen

Dag 3

‘t Is naar links! Nee, naar rechts!

Rustig Bootzers, vandaag heeft iedereen gelijk. Het is zigzag naar boven! De Velka Svistovka ligt boven de 2000 meter en dat belooft een stevige klim te worden. Het wordt er niet minder avontuurlijk op als we een kort stukje (35 meter) langs kettingen moeten klimmen om een extra ruig stuk terrein te overbruggen. De Skalnate Pleso is een berghut met restaurant waar we andere wandelaars zien genieten van hun voormiddag. Wij genieten mee. Na onze vitamientjes zoeken we onze weg naar de Zamkovskeho hut waar we deze nacht zullen liggen. Wie nog wat extra boost over heeft, kan een korte tocht maken door de ‘frisse’ vallei naar de Teryho hut, maar misschien is een kuitmassage een beter optie. Morgen is het stevig doorbijten!
Vandaag: 8km stappen

Dag 4

Hopsakee naar Popradske!

De bergen op hun best vandaag! Langs bergmeren, bergriviertjes en bergbossen stappen we the great Tatranska trail helemaal af naar het Podradske meer. De weg is heerlijk afwisselend met ruwe stukken en open grasvelden met viewpoints om U tegen te zeggen (of HALLO tegen te roepen, dat echoot beter).
Een lange dag die we onszelf belonen met een frisse pint in het berghotel bij het meer. Die enkele trappen van de bar naar onze kamer kunnen er nog nét bij vandaag.
Vandaag: 20km stappen in ongeveer 7 uur.

Dag 5

Op kop op de Koprovsky!

What goes up, must go upper. Dat betekent vandaag opnieuw bijna 1000 meter stijgen. Het goede nieuws is dat de way up ons beloont met vergezichten over meren van gesmolten ijs en ruige rotswanden die je niet snel zal vergeten. Ook goed nieuws is dat we opnieuw 1000 meter dalen om terug in ons vertrouwde berghotel toe te stuiken. Nét op tijd voor een lekkere maaltijd.
Vandaag: 11km stappen in een kleine 6 uur.

Dag 6

Waar zijn de klinkers?

De weg naar het Strbske meer is niet geplaveid met klinkers (getuige de naam) maar met zacht berggras en we mogen dus een versnelling lager schakelen. Dat is ook nodig om het adembenemende landschap van de Mengusovska vallei in ons op te nemen. Het meer staat op het todolijstje van vele wandelaars en wie zijn wij om ons al niet eens te laten gaan op één van de terrasjes of te snuisteren in de boetiekjes.
Vandaag: 5km stappen in een dikke 2 uur. De rest van de dag is taking it easy… Bootz-style.

Dag 7

Take me home to the paradise park, where the grass is green and the Bootzers are pretty

Langslapers kunnen nog even wakker worden in de korte busrit naar het paradijs. De slimme Slowaken hebben hun nationaal park toepasselijk het paradijs genoemd. Wij noemen het liever een gigantische speeltuin. Maar in plaats van op het klimrek, klimmen wij langs watervallen omhoog en verkennen het gebied met zijn vele ravijnen. De mooiste ravijn hebben ze alweer toepasselijk Sucha Bela genoemd. Een omgekeerde canyoning met spannende trappen en ladders. En als de voeten nog meewillen kunnen we deze ravijn doorkruisen al zijn er ook eenvoudigere alternatieven die de moeite zijn. Het busje staat na deze mooie dag klaar om ons naar ons hotel te brengen.
Vandaag: 15km stappen in een 5-tal uurtjes. Naargelang de gekozen weg.

Dag 8

Putting the slow in Slowakije

Vandaag keren we in de voormiddag terug naar België. Waar de Ardennen vanuit de lucht meer lijken op de polders, vergeleken met wat we hebben gezien in Slowakije. Maar klagen doen we niet. Het waren 8 mooie dagen in één van de mooiste bergketens van Europa. Nog redelijk onbekend bij ons, maar dat kan wel eens snel veranderen als jullie in geuren, kleuren en instagramfilters over deze reis vertellen aan iedereen die het wil horen.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Prijs

€ 1560
Voorschot: € 550 per persoon

Inbegrepen

 • vluchten
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological (€ 12,93)
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal op dag 1 t.e.m. ontbijt op dag 8
 • transfers per bus
 • inkomgeld nationale parken
 • Nederlandstalige Bootz-begeleiding
 • Slowaakse berggids
 • luchthaventaksen
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • persoonlijke uitgaven (bv. wellness)
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een wandelreis van niveau  waarvoor een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen vereist is. Voor de afstanden en hoogteverschillen: zie dagschema. De wandeling op dag 7 bevat trappenpaden, klimladders, rotsplatformen en bruggetjes. Het is geen ‘klettersteig’ in de strikte van het woord, maar best wel avontuurlijk.
Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.
Meer uitleg over de zwaarte van de reizen.

Logies

3 x in 2-persoonskamers in een 3*-hotel (voor en na de trekking). Tijdens de trekking in comfortabele berghutten in meerpersoonskamers (4 x).

Maaltijden

Ontbijt en avondmaal gebruiken we in het logies, traditionele kost met degelijke en lokale ingrediënten. Het middagmaal is een picknick.

Bagagevervoer

Je draagt tijdens de wandelingen enkel een (ruime) dagrugzak.

Vervoer


Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
We vliegen met Lufthansa.
 VertrekAankomst
LH2283Brussel 23/07/2022 08:50Munchen 23/07/2022 10:05
LH1622Munchen 23/07/2022 11:20Krakau 23/07/2022 12:40
LH1369Krakau 30/07/2022 19:05Frankfurt 30/07/2022 20:40
LH1024Frankfurt 30/07/2022 21:25Brussel 30/07/2022 22:20

Op goede voet

op goede voet

Onze reizen zijn voor ontdekkers die de wereld het liefst te voet verkennen en die houden van wat beweging en actie.  Voor wie liever een beperkte regio echt wil leren kennen dan vluchtig door het hele land te racen. En voor levensgenieters die de confrontatie met andere culturen en omgevingen willen aangaan en het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners vooropstellen.


Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur actief bezig zijn
  met wandelen of buitensport op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

De Slowaakse zomers kunnen erg warm zijn, met zelfs in de bergen temperaturen tot ver in de 20°. Maar ook regen en onweer met zware regenval zijn mogelijk. Hou ook rekening met grote temperatuursverschillen overdag tussen bv. noordflanken en zuidflanken, tussen zon en schaduw.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. 

De bagage die meegaat in de laadruimte van het vliegtuig moet een label dragen met je naam (thuisadres of adres van het logies hoeft niet). Je krijgt een label van Bootz op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven. Gelieve je bagage te beperken tot 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Wij raden echter aan om het te houden bij max. 15 kg, dus licht en makkelijk draagbaar. 

Bagage

 • rugzak of reistas: tijdens de trekking blijft deze in het 1e hotel
 • dagrugzak (35 à 40 liter): hierin neem je tijdens de trekking enkele propere kleren, toiletgerief,... mee

Schoeisel & kousen

 • degelijke, enkelomsluitende wandelschoenen
 • lichte schoenen (voor 's avonds)
 • wandelkousen
 • watersandalen (nodig voor de wandeling op dag 5)
Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • waterdichte (over)broek
 • degelijke wind- en waterdichte jas
 • pull/fleece
 • T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • short/bermuda
 • zwemkledij
 • voor in de bergen evt. sjaal, muts en handschoenen

Verzorging

 • toiletgerief
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • verkoelende lotion
 • beschermende lippenstift
 • zwemhanddoek

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of –zak (min. 1,5 liter)
 • evt. (zak)mesje
 • lunchbox

Diversen

 • zak- of hoofdlamp
 • evt. wandelstokken
 • evt. oorstopjes
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

De Slowaakse munt is de euro. Je neemt best een beetje cash geld mee van thuis.

Reisdocumenten

Voor Slowakije volstaat je identiteitskaart.

Inreisvoorwaarden
Op de website van Buitenlands Zaken vind je de richtlijnen in verband met covid19 die de bestemming oplegt aan reizigers aan het buitenland. Lees deze zeker na.


Gezondheid

Op de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde wordt gewaarschuwd tegen Europese tekenencefalitis. Deze ziekte kan je uitzonderlijk oplopen in de landelijke bosrijke streken van meerdere landen in Centraal- en Noord-Europa. Zo ook in de regio waar deze reis plaatsvindt.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. tijdstip en plaats waar we afspreken, wordt een tweetal weken voor vertrek doorgemaild. 

 


Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

De laatste sherpa (Duitse reportage)