Armenië - Culturele wandelreis in de zuidelijke Kaukasus


13 dagen

3/10/2023 - 15/10/2023

- prijs € 2280


niet meer boekbaar

Armenië - Culturele wandelreis in de zuidelijke Kaukasus


13 dagen

3/10/2023 - 15/10/2023

- prijs € 2280


niet meer boekbaar

Armenië - Culturele wandelreis in de zuidelijke Kaukasus


13 dagen

3/10/2023 - 15/10/2023

- prijs € 2280


niet meer boekbaar

Armenië - Culturele wandelreis in de zuidelijke Kaukasus


13 dagen

3/10/2023 - 15/10/2023

- prijs € 2280


niet meer boekbaar

Armenië - Culturele wandelreis in de zuidelijke Kaukasus


13 dagen

3/10/2023 - 15/10/2023

- prijs € 2280


niet meer boekbaar
Jongerenreis Armenië
In de schaduw van de mythische berg Ararat ligt Armenië. Net iets kleiner in oppervlakte dan België maar er is enorm veel te beleven. Het trotse Armenië profileert zich als de oudste christelijke staat ter wereld (want iemand moet het zijn). Gelegen in de zuidelijke Kaukasus en met een gemiddelde hoogte van 1800 m, is Armenië een uitgestrekt bergland. Wandelen doen we in de bergen van lagere Kaukasus, in een landschap van valleien, rivieren, alpenweiden,  bergmeren en bossen. En daartussen de vroegchristelijke, vaak subliem gelegen kloosters, gebeeldhouwde khachkar-kruisen en versterkte forten die herinneren aan een roemrijke, bewogen en vaak tragische geschiedenis. Maar van die tragische geschiedenis merk je niets bij dit gastvrije, nieuwsgierige en bescheiden volkje. Deze veelzijdige wandelreis wordt een bijzondere ervaring. Amen!
Prijs: € 2280
Reisnummer: 23AM4ACA1
Reisdatum: 3/10/2023 - 15/10/2023
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar: Nee

Wandelniveau :
en

Huidige groepssamenstelling:

26

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Deze reis scoort

9,2

18 Beoordelingen

reviews van klanten

Zeer gevarieerde reis waarbij je unieke landschappen ontdekt en er steeds voldoende tijd is om van de uitzichten en 'het moment' te genieten. Een onvergetelijke ervaring!

Femke M. -

Een heel mooi land, lekker eten. We werden overal heel hartelijk ontvangen. Prachtige uitzichten, en een supergroep om mee op reis te gaan. Volgend jaar boek ik terug een Bootz-Reis!

Marieke B. -

Armenië is een topland. Deze reis geeft een unieke weerspiegeling van Armeense authenticiteit, fysieke uitdaging in de prachtige berglandschappen gecombineerd met historisch culturele elementen en tot slot de uitzonderlijke gastvrijheid van de Armenen. Een absolute aanrader.

Klaas L. -

Erg diverse reis, waarbij je verschillende delen van Armenie kan zien. Uitdagende tochten met voldoende mogelijkheid tot gewoon genieten. Top.

Pieternel V. -

Een goed georganiseerde reis, met erg veel afwisseling in de landschappen en wandelingen. Armenië is een prachtig land met een rijkere natuur en cultuur dan je zou denken. Ondanks dat de bevolking het niet zo breed heeft, zijn ze heel erg gastvrij. De vervallen gebouwen en voertuigen die het landschap bezaaien geven vaak iets surreëel aan de locaties. Omdat het land totaal (nog) niet toeristisch is, heb je vaak erg rustige wandelingen, en is er weinig volk aan de vele monumenten die het land rijk is. Een ruwe diamant!

Joris B. -

Tot in de puntjes geregeld

Bart W. -

Algemene reistips

Dag 1

Հայաստան է (naar Armenië)

Een Bootzer herken je al van ver. Het kost dan ook geen moeite om elkaar te vinden op de luchthaven.

Het vliegtuig naar Jerevan moet onderweg even uitblazen in Wenen.

Dag 2

YOLO in Yerevan

Je ontwaakt uit die heerlijk miserabele slaap die je enkel in een vliegtuig kan ervaren. Gelukkig duurde dat slaapje niet lang en wordt je ‘s nachts wakker van de landing in Yerevan. Je hoeft niet zelf naar het hotel te rijden en de begeleider sleept met plezier iedereen van het busje naar zijn of haar kamer. Na lekker uit te slapen, gaan we in de namiddag op verkenning in de hoofdstad met een professionele stadsgids. Yerevan is een moderne stad, waar zowat de helft van de Armeense bevolking woont. We wandelen langs de historische monumenten en enkele mooie 19de-eeuwse gebouwen en genieten van de sfeer in deze levendige en turbulente stad. Nog enkele zaken die op het programma staan zijn een food market en een vernissagemarket. Daarbovenop zijn er ook verschillende interessante musea (zoals het genocidemuseum) waar we, in overleg, eentje kunnen uitpikken. Een dag vol cultuur die we afsluiten met onze eerste échte Armeense maaltijd.

Dag 3

Barbie's droomkasteel

De croissant van het ontbijt wordt haastig doorgespoeld met een kop hoognodige koffie want we vertrekken vroeg en verlaten Jerevan richting het zuiden. Een eerste stop maken we in het idyllische dorpje Areni. De wandeling gaat door naar de wilde Noravank-canyon, met hoge, rozerode rotswanden. De wandeling eindigt aan het Noravank klooster waar je grotten kan zien waar vroeger de monniken in woonden. Na een verfrissend drankje in de gezellige rotsbar worden we weer opgepikt. Onze bestemming? Ons volgende logies dat diep verscholen ligt aan het einde van de vallei. We logeren hier twee nachten in verschillende bungalows

Wandelen: 450 m stijgen - 350 m dalen – 13 km

Dag 4

Ferm fort

We rijden naar Artabuyuk en stappen door een indrukwekkend, droog landschap naar het 9de-eeuwse fort van Smbataberd (1825 m), strategisch gelegen tussen de dorpen Artabuyuk en Yeghegis. Maar nog het strafste van de dag is het klooster van Tsakhats Kar (2025 m) dat langs het pad ligt. Hashtags schieten tekort, want van hieruit heb je een knap zicht op Smbataberd en zie je pas ten volle hoe ingenieus en spectaculair het fort van de prins van Syunik gelegen is. Slimme jongen, die prins. Vond je de beklimming al de moeite waard? De afdaling is zeker zo leuk. We geven onze ogen stevig de kost met waanzinnige vergezichten (nadruk op ver) op een landschap dat we alleen maar kunnen vergelijken met de maan. Na de wandeling rijden we door naar de regio Syunik. Een bungalow in Eghegnadzor, wordt onze volgende overnachtingsplaats.

Wandelen: 350 m stijgen - 350 m dalen – 15 km

Dag 5

Rollercoaster road

De startplaats van de wandeling vandaag is het wijndorp Vernashen. Een fikse tocht die wat wegheeft van een rollercoaster en ons langs alweer een pareltje brengt: Spitakavor, het klooster van de Witte Maagd. Een hotel in het stadje Sisian aan de rivier Vorotan, wordt onze volgende overnachtingsplaats. We worden hier met open armen ontvangen door de vaste gastvrouw van het hotel op een voorpleintje dat wel uit de film The Great Gatsby lijkt te komen (maar dan Sovjet-style).

Wandelen: 650 m stijgen - 550 m dalen – 18 km

Dag 6

Back country BBQ

We steken nog snel een tandenborstel en propere onderbroek in onze dagrugzak. De rest van onze bagage laten we een nachtje achter in het logies. We springen de bus in die ons naar Harghis village brengt, het startpunt van een leuke 2-daagse. Van hieruit wandelen we via landwegen naar het dorpje Tatev en belanden in de opnames van: "het leven zoals het is: het Armeense platteland". Kleine akkertjes, lokale boeren die ongetwijfeld over het weer praten en keuvelende vrouwtjes die ongetwijfeld ook over het weer praten. Eindpunt is het klooster van Tatev, dat stamt uit de 9de eeuw en is gelegen op een basaltplateau. Van op afstand lijkt het eerder op een burcht. En als je de legende van het klooster hoort, snap je waarom dit goed verdedigd moest worden. We slapen vanavond midden het mooie dorp.

Wandelen: 730 m stijgen - 630 m dalen – 15 km

Dag 7

Klinkers gezocht

Vanuit Tatev wandelen we naar het afgelegen dorpje Lor. We picknicken onderweg op het hoogste punt van onze wandeling (2350 m).
In Lor staat het busje op ons te wachten en worden we terug gebracht naar het hotel in Sisian waar we op dag 5 ook al logeerden.

Wandelen: 800 m stijgen - 800 m dalen – 17 km

Dag 8

Stonehenge

Vandaag brengen we een bezoek aan Karahung, het ‘Stonehenge van Armenië’. Deze oudst gekende megalietensite is nog steeds gehuld in een waas van mysterie en ronduit griezelig als je weet dat dit een dodenstad was uit de oudheid waar ook onderzoek werd gedaan.
Een korte rit naar Artavan brengt ons naar het startpunt van een luswandeling van zo'n 12km. Als we een kleine omweg maken, kunnen we ons onderweg verfrissen aan een idyllische waterval en even bekomen in een fort. Dat "fort" is tegenwoordig amper meer dan een grote hoop stenen, maar de view over de meren en de bergen maken alles goed!
We overnachten in de stad Jermuk, dat vroeger bij de Sovjets gekend stond als kuuroord. Wie na alle afgelopen wandeldagen zin heeft in een massage kan terecht in het hotel waarachter een vervallen sanatorium ligt dat zeker ook een bezoekje waard is.

Dag 9

Riverdance

Als je dacht dat er in Armenië al weinig toeristen waren, dan gaan we nu echt wel off the beaten track. Op onze tocht door de canyon van de woelige Arpa-rivier spotten we een paar niet alledaagse vogelsoorten, zoals de groene bijeneter, de blauwe rotslijster en de lammergier. Zigzaggend langs de rivier dalen we af van 2100 naar 1650 m, tot aan het bijzondere klooster van Gndevank. We klimmen steil omhoog naar het hoger gelegen dorpje en rijden vandaar naar de picknickplaats te midden van de boomgaarden.
Daarna rijden we naar de prachtig bewaarde karavanserai (stopplaats voor karavaanreizigers) van Selim en de begraafplaats Noratus. Eindigen doen we in ons hotel aan het Sevan meer.

Wandelen: 250 m stijgen - 400 m dalen –13 km

Dag 10

De Bosbootzer

Na een ritje van een half uur, zet het busje ons af in Semyonovka, een dorp gesticht door de Russisch-christelijke sekte van de Molokans. De wandeling vandaag is eigenlijk één grote zachte afdaling naar Goshavank en speelt zich meestal af in het nationaal park Dilijan. We zien het landschap rond ons veranderen van maanlandschap naar uitgestrekte herfstbossen. Die laatste heeft men in hun originele staat weten te behouden en daar voelt een Bootzer zich helemaal in thuis.
In het aangename stadje Dilijan krijgen we een lekker avondmaal aangeboden bij mensen thuis. Overnachten doen we opnieuw in het hotel bij het meer.

Wandelen: 450 m stijgen - 800 m dalen – 21 km

Dag 11

Mysterieus wandelen

Deze ochtend staat het legendarische ‘klooster van de Speer’ op het programma: Geghard, uitgehouwen in de rotsen en één van de meest gekoesterde relieken van het Armeens christendom. Na al duizenden kerken en kloosters gezien te hebben de afgelopen dagen is dit de kers op de taart. De wandeling die volgt, brengt ons doorheen een kloof met indrukwekkende basaltrotsen en leidt naar de tempel van Garni, een Grieks-Romeinse tempel die waarschijnlijk dateert uit de 1ste eeuw en gewijd is aan de mystieke cultus van Mithra. De tempel is de enige heidense tempel in de wijde regio en we zijn bijna in shock van de overrompeling door toeristen, die we in heel de eerdere reis nog nergens zagen. We wandelen verder naar het privé-huis waar we vannacht logeren.
Wandelen: 200 m stijgen - 200 m dalen – 7 km

Dag 12

Ararat Aragats?

Het einde nadert, maar niet zonder apotheose. Ten noorden van Jerevan ligt een 4091 m-hoge slapende vulkaan Aragats (niet te verwarren met Ararat), de hoogste berg van Armenië. Vanaf het Kari-meer maken we een dalende wandeling naar een fort.

Transfer naar Jerevan, waar we genieten van het laatste avondmaal.

Dag 13

Wenen in Wenen

Volledig onuitgeslapen verlaten we Yerevan en vliegen via Wenen naar Brussel waar ons bedje wacht. En het afscheid. Van elkaar. Wenen dus...

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Prijs

€ 2280
Voorschot: € 800 per persoon

Inbegrepen

 • Vluchten
 • Luchthaventaksen
 • Transfers
 • Logies
 • Maaltijden vanaf ontbijt op dag 2 t.e.m. ontbijt op dag 13
 • Water bij het eten
 • Inkomgelden van de vermelde bezienswaardigheden
 • Bagagevervoer
 • Begeleiding
 • Lokale gidsen

Niet inbegrepen

 • Overige dranken
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Evt. reisverzekering

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

 Wandelingen van 4,5 tot 6 u. Voor de afstanden en hoogteverschillen: zie dagschema. De meeste paden zijn verlaten wegen, oude karresporen of schapenpaden. Een paar keer is het pad ‘rotsachtiger’ (bv. op dag 12).
Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

 • 8 nachten in middenklassehotels en 2 nachten in een bungalow in Jerevan, Eghegnadzor, Sisian, Jermuk en bij het Sevan-meer (dit laatste is een gerenoveerd Sovjet-hotel).
 • De overige 2 nachten logeren we bij mensen thuis. Je kan het geen B&B noemen, want het is allemaal veel authentieker, met enkele slaapkamers (compleet met kruisbeeld, ‘mooie’ sprei en een scheef lampje) en een badkamer die de groepsleden delen.

Maaltijden

 • Het ontbijt nemen we in het logies met koffie of thee met 'lavash'-brood, boter, jam en kaas en soms een tomatenomelet of 'madzoon'-yoghurt. Het middagmaal is een picknick. Het warm avondmaal eten we meestal in de logiesplaats. Bij het logies in privé-huizen, hebben we de kans om de Armeense huiskeuken te proeven. Vaak staat moeder de vrouw al van de dag voor onze aankomst aan het fornuis en worden dochters en schoondochters opgetrommeld om op te dienen.
 • De traditionele Armeense keuken is een weerspiegeling van de geschiedenis en de geografie van het land. De bereiding van veel vlees-, vis- en groentegerechten in de Armeense keuken vereist ingewikkelde procedures als vullen, schuimen en pureren. Basisingrediënten zijn lamsvlees, aubergine, mayonaise, yoghurt en brood (lavash). Armeniërs gebruiken eerder gebroken tarwe (burghul) in plaats van de maïs en rijst die populair zijn bij buren Georgië en Azerbeidzjan. Vruchten en noten worden vaak gebruikt in gerechten, bv. gedroogde abrikozen, kweeperen, appels, granaatappelpitten, walnoten, amandelen, pistachenoten, pijnboompitten... Groenten worden vaak ingemaakt en verse kruiden worden veelvuldig gebruikt. Gevulde gerechten zijn erg populair: druivenbladeren, allerhande kolen, aubergines, courgettes, pompoenen, tomaten, paprika's, uien en aardappelen worden gevuld met allerhande vlees- (ook orgaanvlees) en visbereidingen.

Bagage

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak. De bagage wordt altijd vervoerd.

Vervoer

 VertrekAankomst
LO234Brussel 03/10/2023 19:35Warschau 03/10/2023 21:35
LO729Warschau 03/10/2023 22:55Yerevan 04/10/2023 04:30
LO728Yerevan 15/10/2023 04:15Warschau 15/10/2023 06:10
LO235Warschau 15/10/2023 07:20Brussel 15/10/2023 09:30
We verplaatsen ons meestal per (mini)bus met airco en 1 x met jeeps.

Op goede voet

op goede voet

Onze reizen zijn voor ontdekkers die de wereld het liefst te voet verkennen en die houden van wat beweging en actie.  Voor wie liever een beperkte regio echt wil leren kennen dan vluchtig door het hele land te racen. En voor levensgenieters die de confrontatie met andere culturen en omgevingen willen aangaan en het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners vooropstellen.


Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur actief bezig zijn
  met wandelen of buitensport op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Het bergachtige landschap en de hoogteverschillen zorgen voor een gevarieerd klimaat met warme tot zeer warme zomers en koude winters. In het gebergte wordt het frisser naarmate je hoger gaat, koelt het ‘s nachts sterk af en zijn buien mogelijk. 

Uitrusting

Voor deze reis neem je best het volgende mee:Bagage

 • Rugzak of reistas
 • Dagrugzakje met goede sluiting

Tip: De bagage die meegaat in de laadruimte van het vliegtuig moet een label dragen met je naam (thuisadres of adres van het logies hoeft niet). Je krijgt een label van Bootz (in de luchthaven). Breng best ook een identificatie aan de binnenkant van je reistas, rugzak of koffer. Wij raden aan om je bagage te beperken tot 1 stuk en max. 15 kg. Dat maakt het vervoer ter plaatse en het dragen over korte afstanden een stuk makkelijker. Je mag slechts 1 stuk handbagage meenemen aan boord, eventueel aangevuld met een cameratas, handtas, laptop,…

Schoeisel & kousen

 • Stevige, enkelomsluitende wandelschoenen
 • Lichte (sport)schoenen (voor 's avonds)
 • Wandelkousen.
Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • Soepele (wandel)broek(en)
 • Wind- en waterdichte vest
 • Wollen trui of fleece
 • Enkele lichte hemden en/of T-shirts (ook met lange mouwen, tegen de zon)
 • Zonnehoed of –pet
 • Ondergoed
 • Bermuda (liever geen korte shorts)
 • Handschoenen en muts
Tip: Het Armeense platteland is conservatief. Daarom respecteer je in je manier van kleden best de plaatselijke gewoonten, op z’n minst bij bezoek aan religieuze plaatsen. Het is bovendien veel aangenamer én veiliger om  luchtige kleding te dragen die ook armen en benen tegen de zon beschermt (T-shirt met mouwen, driekwart- of lange broek, lange rok). 

Verzorging

 • Toiletgerief
 •  Zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 •  Verkoelende lotion
 •  Beschermende lippenstift
 • 1 handdoek

Eet- en drinkgerei

 • Drankfles (min. 1 liter; je kan ter plaats ook een petfles kopen en die tijdens de reis blijven gebruiken)
 • Evt. (zak)mesje (om bv. een stuk fruit te schillen)
 • Bord, mes, lepel, vork en een beker. 

Diversen

 • Veilige geldbeugel om als heupgordel of rond hals te dragen (onder de kleren)
 • Evt. wandelstokken
 • Multistekker. De kamers hebben vaak maar een enkel stopcontact. Het zijn wel dezelfde stekkers als hier.
 • Evt. oorstopjes
 • Evt. verduisterend oogmasker
 • Evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)
 • Handig voor vrouwen: grote sjaal die je in je dagrugzak steekt en die je makkelijk rond je middel of schouders slaat indien nodig.

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • Evt. middel tegen reisziekte
 • Middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • Pijnstillend en koortswerend middel
 • Middel bij maagkrampen
 • Middel bij maag- en darmklachten
 • Zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • Middel tegen blaren
 • Ontsmettende zalf
 • Wondpleisters van verschillende breedte
 • Verbanden (elastisch + niet elastisch)

Geld

 • De munt in Armenië is de dram (AMD). In steden als Jerevan, en Sevan kan je met je betaalkaart (Maestro, Cirrus) terecht aan de geldautomaat. Er zijn echter vaak pannes en daarom is het aangeraden ook cash euro's mee te nemen die je ter plaatse kan omwisselen.

Opgelet: de gewone debet- of betaalkaarten (Maestro en Cirrus) werken niet buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, kan je bij je bank je kaart op de "witte lijst " laten zetten  zodat deze voor een periode van max. 3 maanden ook buiten Europa kan gebruikt worden.


Formaliteiten

 • Voor deze reis heb je een reispas nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. De reispas moet 6 maanden geldig zijn. Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen.
 • Als EU-burger heb je voor een verblijf tot 180 dagen geen visum nodig.
Tip: maak een kopie van de identiteitsbladzijde van je reispas en bewaar deze apart van je reispas zelf. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.

Gezondheid

Hepatitis A

Iedereen die naar Azië reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, is best tegen hepatitis A beschermd. Het is een ziekte die wordt overgedragen via voedsel en drank. 

DTP-vaccinatie

Op reis gaan naar verre landen is verder een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met de DTP-vaccinatie (tegen de infectieziekten difterie, tetanus en polio). Een herhalingsinenting is tien jaar geldig. Voor polio is er levenslange bescherming indien men ooit volledig werd gevaccineerd.

Diarree

Diarree is een frequent probleem op reis. Zelfs wanneer men in goede omstandigheden reist, ontsnapt men er niet steeds aan. Enkele raadgevingen en de juiste geneesmiddelen in de reisapotheek zijn zeer nuttig. 

Gezien wij als reisorganisator geen medische bevoegdheid hebben, dien je de verstrekte informatie te evalueren met een bevoegde arts of medische autoriteit. Je vindt alvast meer info op: ITG (Instituut Tropische Geneeskunde).

Meer informatie

 • Een bondig en verhelderend artikel over de Armeense genocide vind je HIER (Mo magazine)
 • Landinformatie (geschiedenis, geografie, economie, cultuur, enz.) vind je HIER (Encyclopedia Britannica online; in het Engels)
 • Een boek dat een goed beeld geeft van de gruwel tijdens de genocide is ‘Het dagboek van Aram’, van Maria Angels Anglada.
Aanvullende informatie vind je in reisgidsen, die je kan lenen bij openbare bibliotheken, of kan aankopen in de betere (reis)boekhandel, zoals:

Tip: als je graag leest voor het slapengaan, komt een boekenlampje misschien goed van pas.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. tijdstip en plaats waar we afspreken, wordt een tweetal weken voor vertrek doorgemaild. 

 


Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: