België - Winterweekend Hoge Venen


3 dagen

26/12/2023 - 28/12/2023

- prijs € 220


Boek deze reis »

België - Winterweekend Hoge Venen


3 dagen

26/12/2023 - 28/12/2023

- prijs € 220


Boek deze reis »

België - Winterweekend Hoge Venen


3 dagen

26/12/2023 - 28/12/2023

- prijs € 220


Boek deze reis »

België - Winterweekend Hoge Venen


3 dagen

26/12/2023 - 28/12/2023

- prijs € 220


Boek deze reis »

België - Winterweekend Hoge Venen


3 dagen

26/12/2023 - 28/12/2023

- prijs € 220


Boek deze reis »
Jongerenreis België
De Venen gaan nooit vervelen! In de Oostkantons ligt op 694m Botrange, het hoogste punt van België, uitkijkend over de bekende Hoge Venen. Dit prachtige en unieke natuurreservaat met turf- en veengebieden, vormt ons decor voor een winterse verkenning… Te voet, op sneeuwschoenen of op langlaufski’s, afhankelijk van wat de weergoden voor ons in petto hebben. We verblijven in de moderne jeugdherberg van Malmedy, zodat we alle kanten op kunnen voor een actief en gezellig weekendje!
Prijs: € 220
Reisnummer: 23BE4HVW3
Reisdatum: 26/12/2023 - 28/12/2023
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar: Ja

Wandelniveau :
en

Huidige groepssamenstelling:

19

27

26

32

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Deze reis scoort

8,8

57 Beoordelingen

reviews van klanten

Fijn weekend in de verbluffende natuur van de Hoge Venen zeker in de wintermaanden! Mooi en goed uitgeruste jeugdherberg met lekker eten en met een toffe groep en reisbegeleider!!!

Amaury L. -

Het was het ideale weekend om er even tussenuit te zijn en van de natuur te genieten. De grootte van de groep zorgde ervoor dat je altijd wel een toffe gesprekspartner had.

Evi V. -

Een aanrader om er even uit te zijn! Het waren twee mooie en afwisselende wandelingen met een toffe reisbegeleider en groep. Het eten in de jeugdherberg was lekker en er was veel keuze voor het ontbijt en de lunch. De gezellige avonden (denk: tafeltenissen, jungle speed, kikkeren, biljarten, weerwolven...) maakten het helemaal af. Ik heb er van genoten!

An-Sofie V. -

De Hoge Venen zijn letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van België. Wat een prachtige natuur, of er nu sneeuw ligt of niet., een wauw-gevoel heb je sowieso.

Inge S. -

Ik heb een zeer fijn wandelweekend gehad in de Hoge Venen.

Arne B. -

Het was een leuk weekendje in een mooie omgeving met een aangename groep en begeleider!

Ellen C. -

Het was een ideaal weekendje om er eens tussenuit te zijn in de winter.

Pieter V. -

Het was een heel leuk weekendje met een fijne groep en een prima reisbegeleider!

Ellen C. -

Het winterweekend in de Hoge Venen was zeker de moeite waard ! Toffe groep en reisbegeleider en mooie omgeving om te wandelen.

Tim D. -

Algemene reistips

Dag 1

Pas mal à Malmedy

Je neemt de witte baan naar rechts, volgt tot aan het witte bord, ga dan aan het witte veld naar rechts tot je aan het witte gebouw komt. Proficiat! Je bent toegekomen aan de mooie jeugdherberg van Malmedy! Het Bootz winterweekend kan beginnen! We voorzien een warme maaltijd en om elkaar wat beter te leren kennen een meet & greet op speed waarbij je in no-time met iedereen een connectie ervaart.

Dag 2 en 3

Call me Mr. Veen

De Hoge Venen zijn 4500ha groot waardoor elke Bootzer er een XXXXXL-speeltuin in ziet. Heel lang geleden (middeleeuwen) was deze streek nog grotendeel bebost. De bossen hebben plaats moeten ruimen voor landbouw en veeteelt. Een beetje wat nu in het Amazonewoud gebeurt, maar op veel kleinere schaal. En gelukkig heeft meneertje staat beslist om hier een beschermd natuurreservaat van te maken, tot groot plezier van de vele kleine en grote beestjes die hier lustig ronddartelen. Of ploeteren, want in de hoge venen durft het al eens stevig regenen of sneeuwen. Maar daar trekken everzwijnen, lynxen, herten of Bootzers zich niets van aan.

We hopen natuurlijk op een sneeuwtapijt om onze langlaufski’s aan te binden en al schuifelend, vallend en breakdancegewijs de streek te verkennen. We kunnen ook de sneeuwschoenen aanbinden om de diepe sneeuw te trotseren.
Bij geen of mindere sneeuwomstandigheden doen we 2 mooie dagtochten, eentje op het hoogplateau van de Hoge Venen en de andere dag gaan we voor extra hoogtemeters en véél bossen (al kan er maar ééntje de Bootzboss zijn).
‘s Avonds maken we het telkens gezellig knus met lekker eten en een spelletje of een Bootz-kwis. 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Prijs

€ 220
Voorschot: € 100 per persoon

Inbegrepen

 • Logies
 • Maaltijden vanaf  avondmaal op vrijdag t.e.m. picknick lunch op zondag
 • Activiteiten en materiaal
 • Begeleiding
 • BTW

Niet inbegrepen

 • Transport
 • Dranken bij maaltijd en in bar
 • Huurmateriaal (langlaufski’s enz) en toegangstickets, aangezien afhankelijk van omstandigheden

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een reis met wandel/activiteitenniveau  &  .

Je moet in staat zijn om een hele dag actief bezig te zijn in de (mogelijks koude) buitenlucht, uitgaande van 4 tot 6 uren stappen door mogelijk vermoeiend terrein (bij sneeuw of modder).


Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

We verblijven in de moderne jeugdherberg van Malmedy, aan de rand van de Hoge Venen. Slapen doen we in comfortabele kamers met meerdere bedden. Beddengoed is voorzien.


Maaltijden

Vrijdagavond starten we met een heerlijke vegetarische lasagne. De ontbijten én ook het avondmaal op zaterdagavond nemen we in de auberge. De picknick bereiden we zelf voor. Als je een voedselallergie hebt of andere maaltijdvoorkeur (bv.vegetarisch), gelieve dit te melden bij inschrijving.

Bagage

Je draagt tijdens de wandelingen alleen je dagrugzak.

Vervoer

Eigen wagen, ongeveer 1,5 uur rijden vanaf de Brusselse Ring. Of –beter nog- kostendelend met een andere deelnemer! Een tiental dagen voor vertrek krijg je, samen met de vertrekinfo, een deelnemerslijst toegestuurd en kan je evt. afspreken om samen te rijden.  

Op goede voet

op goede voet

Onze reizen zijn voor ontdekkers die de wereld het liefst te voet verkennen en die houden van wat beweging en actie.  Voor wie liever een beperkte regio echt wil leren kennen dan vluchtig door het hele land te racen. En voor levensgenieters die de confrontatie met andere culturen en omgevingen willen aangaan en het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners vooropstellen.


Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur actief bezig zijn
  met wandelen of buitensport op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Reisuitrusting

 • Evt. pantoffels of crocs
 • Pyjama
 • Zak- of hoofdlamp
 • Regenkledij 
 • Sportieve en  warme kledij (voor wandelen)
 • Handschoenen en muts
 • Warme wandelsokken
 • Stevige en waterdichte wandelschoenen
 • Handdoek & basis toiletgerei
 • Brooddoos en drinkbus
 • Eventueel fototoestel om jezelf te laten vereeuwigen op bangelijke plekken

Vertrekinfo

De vertrekinfo met uur en plaats van afspraak en andere praktische informatie wordt een tweetal weken op voorhand verstuurd.

Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: