Canada - Eindeloos Oost-Canada


16 dagen

5/09/2023 - 20/09/2023

- prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Canada - Eindeloos Oost-Canada


16 dagen

5/09/2023 - 20/09/2023

- prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Canada - Eindeloos Oost-Canada


16 dagen

5/09/2023 - 20/09/2023

- prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Canada - Eindeloos Oost-Canada


16 dagen

5/09/2023 - 20/09/2023

- prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Canada - Eindeloos Oost-Canada


16 dagen

5/09/2023 - 20/09/2023

- prijs binnenkort online


Boek deze reis »
Jongerenreis Canada
Wat krijg je als je water (veel water!) en bos (veel bos!) samengooit? Geen bruingroene brei, maar alle mogelijke schakeringen van bloedrood tot zonsondergangoranje en donzigkuikentjesgeel! Toch als je in september naar Oost-Canada reist. Deze streek rond Ontario en Québec is op zich al zwaar de moeite, maar in september doet de natuur extra zijn best om te imponeren! Wanneer de bossen even plaats maken voor water doen ze dat op grootse wijze in de vorm van azuurblauwe meren, uitgesneden fjorden, idyllische baaitjes, donderende watervallen en kabbelende beekjes. Om te bekomen van al dat natuurgeweld maken we het ons heel relax in de gezellige stadjes en comfortabele slaapplaatsen. De Indian summer op zijn best!
Prijs: binnenkort online
Reisnummer: 23CA4OCA1
Reisdatum: 5/09/2023 - 20/09/2023
Deelnemers: min. 5 - max. 9
Beschikbaar: Ja

Wandelniveau :
en

Hoogtepunten

 • De indrukwekkende Niagara Falls
 • Kanovaren op het blauwe water
 • Uitgestrekte bossen om door te wandelen
 • Gezellige stadjes en logies
 • Walvissen, zwarte beren
 • Kleurexplosie in september

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Deze reis scoort

9,4

5 Beoordelingen

Algemene reistips

Dag 1

Canadadag!

Het is een flink eindje vliegen naar Montréal. Wij schatten 5 films, 3 keer door het radioaanbod scrollen, 2 keer vloeken op de inflight entertainment spelletjes en 2 keer vloeken op de crew omdat ze de film verstoren. Of de tijd van één heerlijk lang dutje (you wish).
Bij aankomst hebben we de tijd om rustig onze benen te strekken en de stad in te trekken. 's Avonds genieten we een eerste keer van de Canadese keuken. 
Wisten jullie trouwens dat de pizza Hawaï in Canada uitgevonden is? Misschien toch maar opletten met die lokale keuken...

Overnachting in een jeugdherberg.

Dag 2

Des Duivels

Vandaag stappen we voor de eerste keer onze auto’s in. Canada is net iets groter dan pakweg het Pajottenland, dus er moet wel wat gereden worden. De rit gaat naar het nationaal park van Mont Tremblant. Genoemd naar het nabij gelegen stadje in de Quebecse bergen en natuurlijk naar de berg zelf.
Deze werd vroeger ‘Manitonga Soutana’ genoemd door de inheemse bevolking. Wat zoveel betekent als Duivelsberg. Als er langs die berg dan ook een rivier van de duivel passeert, dan weet je dat we met Bootz niet anders kunnen dan deze met onze kano’s bevaren.
‘Die duivel was toch zo slecht nog niet’ denken we met zijn allen in koor terwijl we ons installeren voor een eerste nachtje kamperen.

Dag 3

On the road again

We gaan op weg naar het Algonquin Provincial Park. Het is een lange rit waarin je 150 keer kan luisteren naar “These Bootz are made for walking” of je maakt een praatje (over water bijvoorbeeld) met je Bootzbuur. We onderbreken met een lunch in Midland, gelegen aan Georgian Bay. Alsof we nog geen water genoeg zagen de voorbije dagen.

Overnachting in 'Tent Cabins' aan Lake Oxtongue.

Dag 4 & 5

Te voet gaat, maar met de kano kan ook

Algonquin is het oudste park van Canada en een pracht van een natuurgebied, met het ene meer na het andere. Omdat op het water lopen voorbehouden is aan mannen met baarden in witte gewaden, kiezen wij voor de kano. We nemen 2 dagen de tijd om van op het water door het park te peddelen. Een professionele gids zet ons de eerste dag op weg en toont ons de kneepjes van het vak. Ondertussen helpt hij ons met het spotten van wildlife en beantwoord al jouw vragen over die éne speciale boom of plant. Als de gids en jouw kanogenoot even zwijgen, kan je ook genieten van de stilte en van het leven op en naast het water. Even weg van alle drukte. ‘s Avonds hangen we onze kousen te drogen aan het kampvuur op een campsite die enkel met de kano te bereiken is.

Twee keer overnachting op verschillende campsites in Algonquin PP.

Dag 6

Ottawandeling

En de hoofdstad van Canada is…. een typische kwisvraag! Op je 6de dag in Canada weet je nu wel al dat het Ottawa is. Na een ritje van een 3-tal uur komen we met een hongertje aan in deze aangename en multiculturele hoofdstad. We gaan op stap in de stad: Byward Market, een wijk vol kraampjes (hup, weg honger!) en cafés, Rideau Hall en Parliament Hill, en een wandeling langs het kanaal.  ’s Avonds checken we de lokale pubs.

Overnachting in een tot jeugdherberg omgebouwde gevangenis.

Dag 7

Canada uit de boekskes

Als je Canada denkt, denk je ongetwijfeld aan ronde heuvels die bedekt zijn met populieren, berken en esdoorns met daartussen eindeloos veel meren en meertjes, aan dieren als otters en beren, en dat allemaal op een boogscheut van de ‘bewoonde wereld’. Dat Canada vinden we vandaag in Mauricie National Park in Franstalig Québec op een 370 km rijden. Heel mooi om in te wandelen en dat is wat we de rest van de dag doen. In de late namiddag rijden we naar het pittoreske Québec City, het "Brugge (= het Québec City van België)" van Canada qua toeristisch gehalte, met zijn vele monumentale gebouwen.

Overnachting in een jeugdherberg.

Dag 8

Gisteren Brugge, vandaag Parijs. Canada has it all!

In de voormiddag bezoeken we Quebec. Ze noemen het hier het ‘Parijs (in Frankrijk bekend als “het Quebec van de oude wereld”) van de Nieuwe Wereld’. Na ons redelijk kort bezoek rijden we naar Taddoussac voor een eerste tussenstop. Dat is een dorpje tussen de fjorden en gedomineerd door een enorm hotel. Een 2de stop ligt aan de de watervallen van Montmorency. Waar je over kan stappen via een hangbrug. Voor de luie Bootzers is er zelfs een ‘lift’ naar bovenaan de waterval. De rit eindigt op de campsite van Saguenay Fjords. Een nationaal park gekend voor zijn... (je raadt het al) Fjorden.

Overnachting op een campsite in Saguenay Fjords NP

Dag 9

I speeeaaaak whaaaaaale

Ooit al eens walvis gegeten? Lekker hoor… maar veel… pfff.
Flauwe mopjes terzijde gaan we vandaag geen walvis eten (nooit!) maar springen we wel in een zeekajak op zoek naar deze giganten van de zee. Een andere optie is om in een rubberen boot snel door de fjorden te varen voor een spectaculaire trip. Of je stapt op één van de vele tragere passagiersboten en laat de omgeving rustig aan jou passeren. Deze optionele activiteiten duren ~2 u. De Bootzbegeleider bespreekt de mogelijkheden op de kennismakingsbijeenkomst voor de reis. In de namiddag volgen we het fjordenpad. Rumour has it dat er hier een mooi uitkijkpunt ligt op de Mont Adèle dat een prachtig zicht biedt over de baai en fjorden.

Tweede overnachting op een campsite in Saguenay Fjords NP.

Dag 10

On the boat again

Wie slim is, heeft zijn favoriete Spotify playlist offline gedownload via de wifi van het hotel. Deze slimme Bootzers bepalen vandaag de muziek in de auto’s. Hopelijk heb je genoeg liedjes om de 5u durende rit te vullen. Even onderbreken we de rit om de veerboot op te rijden die ons over de Baie St. Laurent brengt. Nadien is het nog een dik uurtje naar het schiereiland Gaspésie. Niet alleen de natuur is hier zwaar de moeite, je ziet vanaf de ruige kustlijn ook de sporen van een bewogen verleden in de vorm van roestige koloniale scheepswrakken van minder fortuinlijke gelukszoekers uit de Oude Wereld. Dan doet Bootz het nét ietsje beter.

Overnachting op een campsite in Gaspésie NP.

Dag 11

Canadayoning en KariBootz.

De hele voormiddag laten we ons meeslepen door het water en de zwaartekracht. In een lekker strakke wetsuit glijden, springen, vallen, duiken, … we de rivier naar beneden. Op nog geen 5 minuutjes staan we al aan het begin van de canyon. Met het adembenemende zicht op de St. Laurent rivier dalen we de canyon af. Inclusief de afdaling van een 30m hoge waterval. 
In de namiddag trekken we het bergachtige binnenland van Gaspésie in. Een pittige wandeling brengt ons naar de top van Mont Albert. Hier krijgen we mooie uitzichten en is het tijd voor een wedstrijdje kariboes spotten.

Tweede overnachting op een campsite in Gaspésie NP.

Dag 12

Oost-Canada ten top

Door de bossen en langs meren gaat het naar de afgeplatte top van Mont Jacques Cartier, met zijn 1268 m het hoogste punt van Oost-Canada. Helemaal boven staat een mooie uitkijktoren en dit is ook de streek waar de meeste kariboes leven. Tijd voor een revengeke van gisteren? Tip: een verrekijker meenemen kan helpen.

Derde overnachting op een campsite in Gaspésie NP.

Dag 13

Small Bic

Gaspésie was goed, maar het is tijd om onze uitvalsbasis te verlaten. We springen de auto’s in en rijden naar Bic Nationaal Park. Het park is, in tegenstelling tot wat zijn naam doet vermoeden, niet groter dan 33 km² en half in het water gelegen. Je kan er ook niet mee schrijven, maar je kan er wél goed in fietsen! En dat is dan ook wat we vandaag gaan doen.

Overnachting op een campsite in Bic NP.

Dag 14

Allemaal beestjes

Na 2 weken hebben we al heel wat beestjes gespot. Maar vandaag mag je daar gerust nog een hoopje bij doen. Honderden trekvogels komen hier bijtanken, zeehonden rollen over elkaar heen en met wat geluk zie je ook een stekelvarken. De stekels zijn een mooie souvenir (maar steek ze niet in je handbagage, of je broekzak).
We rijden door naar het eindpunt van onze reis, Montreal. De culturele en culinaire stad bij uitstek en voor ons een waardige afsluiter van 2 weken Canada op zijn best.

Overnachting in een jeugdherberg.

Dag 15 & 16

Canadaaaag

We stellen het vertrek naar de luchthaven zo lang mogelijk uit om de leuke wijken van Montréal te doorkruisen. Maar het einde van deze reis is nabij. Al het natuurschoon was de vliegreis meer dan waard. En nu maar hopen dat het inflight entertainment enkele nieuwe films heeft om bij in slaap te vallen. Wakker worden doen we terug in België en het eerste dat we doen is onze foto’s doorsturen naar info@bootz.be.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Prijs

binnenkort online
Voorschot: € 1000 per persoon

Inbegrepen

 • Lijnvluchten
 • Luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological
 • 5 nachten in logies
 • 9 nachten op campsites in de Nationale Parken
 • Gebruik kampeermateriaal (tenten, kookvuurtjes, kookmateriaal)
 • Transfers met eigen huurauto’s
 • Ferry’s
 • Maaltijden vanaf avondmaal op dag 1 t.e.m. lunch op dag 15
 • Inkomgelden voor de nationale en provinciale parken
 • Tweedaagse kanotocht in Algonquin NP
 • Fietstocht bij Niagara Falls
 • Huur fiets in Bic NP
 • Halve dag canyoning
 • Nederlandstalige Bootz-begeleiding.

Niet inbegrepen

 • Fooien
 • Dranken
 • Optionele activiteiten op dag 9
 • ETA (7 dollar)
 • Evt. reisverzekering. 

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 5 en max. 9 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een reis van wandelniveau , geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet. Wandelen wordt afgewisseld met andere activiteiten, bv. kanovaren, canyoning of een fietstocht.
Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

We overnachten 5 x in meerpersoonskamers in eenvoudige, doch comfortabele jeugdherbergen. Daarnaast kamperen we 8 x op de campgrounds van de nationale parken. We slapen ook één nacht in een tent cabin aan een meer.

Maaltijden

Het ontbijt nemen we in de jeugdherberg of maken we zelf klaar. De picknick maken we steeds zelf klaar. Voor het avondmaal gaan we op restaurant of koken we zelf.

Bagagevervoer

Je draagt enkel je dagrugzak.

Vervoer

Ter plaatse maken we gebruik van huurauto's. We nemen 2 x een ferry.

Op goede voet

op goede voet

Onze reizen zijn voor ontdekkers die de wereld het liefst te voet verkennen en die houden van wat beweging en actie.  Voor wie liever een beperkte regio echt wil leren kennen dan vluchtig door het hele land te racen. En voor levensgenieters die de confrontatie met andere culturen en omgevingen willen aangaan en het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners vooropstellen.

Voor reizen op meer dan 5.000 km afstand wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur actief bezig zijn
  met wandelen of buitensport op minstens 40% van het aantal dagen.
 • Geen minitrips
  De reizen zijn minimum 14 dagen lang. Geen minitrips met het vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 4 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Ondanks de enorme afmetingen heeft Canada niet zoveel verschillende klimaatgebieden. Dat heeft vooral te maken met de ligging die relatief ver van de evenaar is en het beperkt aantal factoren dat invloed heeft op het klimaat van Canada. Québec heeft over het algemeen (zeer) warme zomers en (zeer) koude winters. Neerslag is mogelijk.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. 

De bagage die meegaat in de laadruimte van het vliegtuig moet een label dragen met je naam (thuisadres of adres van het logies hoeft niet). Je krijgt een label van Bootz op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven. Gelieve je bagage te beperken tot 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Wij raden echter aan om het te houden bij max. 15 kg, dus licht en makkelijk draagbaar. 

Bagage

 • reistas (een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer)
 • dagrugzak 

Kampeeruitrusting 

 • slaapmatje
 • warme slaapzak (tot –10°)
 • keukenhanddoek

Schoeisel & kousen

 • stevige, enkelomsluitende wandelschoenen
 • lichte (sport)schoenen
 • wandel- of trekkingkousen
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers).

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen en het spaart plaats in je bagage.

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdichte jas en broek
 • wollen trui of fleece
 • T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • ondergoed
 • short.

Verzorging

 • toiletgerief
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • after-sun
 • bescher­mende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • drankfles (min. 1 liter)
 • (zak)mesje (handig om bv. een stuk fruit te schillen).

Diversen

 • zonnebril
 • zwemgerief
 • zak- of hoofdlamp 
 • evt. oorstopjes
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)
 • reisstekker (de stopcontacten zijn niet compatibel met onze stekkers; klik hier voor meer info)
 • evt. verdeelstekker (om 2 apparaten tegelijk op te laden)
 • lange-vluchtenpakket (enkele suggesties: lectuur, denksportpuzzels, oordopjes, oogmasker, nekkussentje, toiletzak met mini-toiletgerief, oogdruppels, lippenbalsem, sokken, t-shirt).

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

 • De munt is de Canadese dollar. Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: currency/converter/
 • In alle grotere plaatsen zijn er geldautomaten waar je met je betaalkaart geld kan afhalen. Opgelet: de gewone debet- of betaalkaarten (genre Maestro en Cirrus) werken niet buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, kan je bij je bank je kaart op de "witte lijst " laten zetten  zodat deze voor een periode van max. 3 maanden ook buiten Europa kan gebruikt worden. 
 • Betalen met kredietkaart kan quasi overal. 
 • Je kan ook Canadese dollars meenemen of cash euro's ter plaatse wisselen.

Reisdocumenten

Reispas

Voor deze reis heb je een reispas nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. De reispas moet geldig zijn tijdens het verblijf + 1 dag. Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen.

ETA

Indien je naar Canada reist, moet je voor afreis een ETA (Electronic Travel Autorisation) aanvragen bij de Canadese overheid. Dit gebeurt via deze website: ETA Canada. (Er zijn nog andere websites waar je een ETA kan aanvragen, maar dit zijn commerciële websites en ze vragen meer geld.) De kost bedraagt 7 CAD en de ETA is 5 jaar geldig. Om de aanvraag te doen, moet je beschikken over een geldige reispas, een kredietkaart ((Visa, MasterCard of American Express) en een e-mailadres.  Als er geen redenen zijn vanwege de Canadese overheid om jou een ETA te weigeren, krijg je enkele minuten na de aanvraag de ETA in je mailbox. Je wacht best met de aanvraag tot na de kennismakingsbijeenkomst, waar je evt. bijkomende info kan bekomen.

Tip: Maak een kopie van de identiteitsbladzijde van je reispas en bewaar deze apart van je reispas zelf. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.
Bijkomende informatie kan je vinden op: diplomatie.belgium (Op reis in het buitenland)

Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: