Spanje - Barranco's in La Gomera


8 dagen

11/11/2023 - 18/11/2023

- prijs € 1420


niet meer boekbaar

Spanje - Barranco's in La Gomera


8 dagen

11/11/2023 - 18/11/2023

- prijs € 1420


niet meer boekbaar

Spanje - Barranco's in La Gomera


8 dagen

11/11/2023 - 18/11/2023

- prijs € 1420


niet meer boekbaar

Spanje - Barranco's in La Gomera


8 dagen

11/11/2023 - 18/11/2023

- prijs € 1420


niet meer boekbaar

Spanje - Barranco's in La Gomera


8 dagen

11/11/2023 - 18/11/2023

- prijs € 1420


niet meer boekbaar
Jongerenreis Spanje
Voor de kust van Afrika ligt zowaar een stukje Spanje. De Canarische Eilanden tellen 7 grote eilanden en 6 kleintjes. Van die 7 grote is La Gomera het op 1 na kleinste. Maar zeker ook één van de mooiste! Ontdek een ruige natuur, waar bergflanken zich steil de zee instorten en waar je zo’n veertig diepe ‘barrancos’ (ravijnen) kan vinden, ontstaan door eeuwen van erosie, en die het eiland doorklieven. Je trekt van groene bossen naar valleien bezaaid met bananen- en avocadoplantages, over rotsachtige bergpaden en naar verlaten stranden. Plantjes? Jazeker: afwisselend, uitbundig én apart! Als Jurassic Park ooit realiteit wordt, dan is La Gomera ongetwijfeld een optie!
Prijs: € 1420
Reisnummer: 23ES4LGA2
Reisdatum: 11/11/2023 - 18/11/2023
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar: Nee

Wandelniveau :
en

Huidige groepssamenstelling:

24

26

27

27

28

29

30

25

26

28

30

33

33

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Deze reis scoort

9,6

9 Beoordelingen

reviews van klanten

Geweldige reis met mooie wandelingen en prachtige vergezichten. Samen met een toffe groep was dit echt een topreis!

Gert V. -

Algemene reistips

Dag 1

Check-in
Verzamelen geblazen in Brussel, waar je verwachtingen kan aftoetsen bij de andere deelnemers. En voor je het weet sta je op Tenerife, waar we onmiddellijk de haven van Los Cristianos gaan opzoeken. Daar wacht immers onze ferry voor de overtocht naar San Sebastian de la Gomera. Hoe dichter je komt, hoe meer je zal zien dat La Gomera één grote, uit de zee oprijzende vulkaan is, met de welluidende naam ‘Garajonay’ (1478 m). Je vindt San Sebastian terug aan de oostkant van het eiland en we blijven er vier nachten plakken. Ga op zoek naar het huis waar Christoffel Colombus ooit logeerde, en ontdek het verhaal achter de toren 'del Conde', waar de beruchte Biatriz de Bodilla, maîtresse van koning Ferdinand van Aragón, verbleef. Als het dan ook nog eens zalig toeven is in de haven en de oude stad kan jouw vakantie alvast niet beter van start gaan!

Dag 2

Trekken over bergkammen
Dag 2 brengt ons naar de Roque de Sombrero, waar we het eiland pas echt gaan verkennen. We starten pittig met een stevige hike met veel klimmen en dalen en prachtige uitzichten over La Gomera. Eindigen doen we opnieuw in San Sebastian. Vergeet ook je zwempak niet, want als de zon mee wil kan je bij Playa de Guancha een frisse duik nemen!

Dag 3

Vooruit met de (berg)geit
De Alto de Garajonay is een heerlijk gelegen hoogvlakte, waar je, als je wil, de klim naar de top van de vulkaan kan aanvangen. Maar ons eerste doel is eigenlijk El Cedro, midden in een mysterieus laurierbos. Je wandelt hier op Unesco-territorium, want gans het centrale hoogland van La Gomera is beschermd natuurgebied. En dus valt je mond af en toe open van wat er rondom jou te bekijken valt! Een steile afdaling haalt de berggeit in jou boven en brengt ons tot in Hermigua. Een pareltje van moeder natuur, die tocht van vandaag: wie trouwens een foto meebrengt van de Mediterrane boomkikker of de West-Canarische skink krijgt van ons nog een pintje!

Dag 4

Jurassic Park style
De ochtend voert ons naar naar het gehuchtje El Rumbazo, waar we langzaam beginnen te klimmen naar het ronduit spectaculaire Barranco de Guarimiar. Daar vind je de voet van de Roque Agando, een 200 m-hoge vulkanische schoorsteen. Jurassic Park, anyone?

Dag 5

Lang gapen naar La Gomera
Een stevig ontbijtje gevolgd door een ritje op de bus. Vergeet ook je bagage niet, want vandaag verhuizen we naar Chipude, waar een sympathiek berghotelletje heel erg sympathiek staat te wezen aan de voet van de Fortaleza, de naar het schijnt heilige berg van de Guanches (de oorspronkelijke bewoners van de archipel). Vier wielen brengen ons nog wat hoger tot in het prachtig gelegen dorpje Arure, en dan gaat het opnieuw naar ons hotelletje. Ditmaal wel zonder wielen! Wie zin heeft mag zich nog even uitsloven om de top van de Fortaleza te bereiken. Hou er wel rekening mee dat je niet bang mag zijn van wat klauterwerk! De beloning is opnieuw een grandioos panorama!

Dag 6

Een Koninklijke tocht
Geen ‘Grote Koningen’ in de Valle Gran Rey, al zou een koning zich hier best thuis kunnen voelen. Afwisseling troef op dag 6! Eerst de kust, dan weer een vallei die sterk aan een canyon doet denken en waarvan de terrassen op de hellingen overvloedig begroeid zijn met palmbomen. Stevige tocht ook vandaag, want het gaat bijna steeds de hoogte in tot aan het logies in Chipude.

Dag 7

Door de ogen van de Maagd
De laatste hike van de week! Profiteren à volonté dus! Op naar het onherbergzame noordwesten, en wel naar het dorpje Las Hayas. Even door het laurierbos en later over dorre rotsen naar de kapellen van Santa Clara en Nuestra Señora de Coromoto, waar de Virgen je een zedige blik toewerpt. Klapper is het prachtige uitzichtpunt dat de toepasselijke naam ‘Buenavista’ draagt. Van daar gaat het in dalende lijn tot aan het openluchtzwembad van Playa de Vallehermoso, waar de bus op ons wacht voor het retourtje naar Chipude.

Dag 8

A la casa
Helaas, helaas… Je BOOTZ-reis zit er alweer op! Zoals gewoonlijk kan de uitwisseling van start gaan van telefoonnummers en e-mailadressen, van kussen en omhelzingen, en van facebookprofielen tot stamcafé-adressen. Niet getreurd, op de BOOTZ-website staat al een lading nieuwe uitdagingen te wachten!

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Prijs

€ 1420
Voorschot: € 500 per persoon

Inbegrepen

 • Vluchten
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological
 • Logies
 • Transfers
 • Maaltijden vanaf avondeten dag 1 t.e.m. lunch dag 8
 • BOOTZ-begeleiding
 • Bagagevervoer
 • Luchthaventaksen
 • BTW

Niet inbegrepen

 • Inkomgelden van musea, bezienswaardigheden e.d. die niet opgenomen zijn in het programma 
 • Dranken
 • Fooien
 • Evt. reisverzekering

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:


Begeleiding:

Yasmin Haegeman


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

. Omwille van lange en soms lastige afdalingen neigen enkele wandelingen naar .
Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

Eenvoudige, maar comfortabele hotels.

Maaltijden

Het ontbijt nemen we in of in de buurt van het logies. ’s Middags eten we een zelfbereide picknick en ’s avonds eten we een warme maaltijd op restaurant.

Bagagevervoer

Je draagt enkel een dagrugzakje tijdens de wandelingen.

Vervoer


Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
IB 3207Brussel 11/11/2023 07:10Madrid 11/11/2023 09:35
IB3 910Madrid 11/11/2023 11:40Tenerife 11/11/2023 13:45
IB 3911Tenerife 18/11/2023 14:25Madrid 18/11/2023 18:15
IB 3208Madrid 18/11/2023 20:10Brussel 18/11/2023 22:30
Privé-vervoer.

Op goede voet

op goede voet

Onze reizen zijn voor ontdekkers die de wereld het liefst te voet verkennen en die houden van wat beweging en actie.  Voor wie liever een beperkte regio echt wil leren kennen dan vluchtig door het hele land te racen. En voor levensgenieters die de confrontatie met andere culturen en omgevingen willen aangaan en het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners vooropstellen.


Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur actief bezig zijn
  met wandelen of buitensport op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Zachte dagtemperaturen. Regen mogelijk. Op eenzelfde moment kan het zonnig warm zijn aan de kust en mistig koud op de hoogtes.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. 

De bagage die meegaat in de laadruimte van het vliegtuig moet een label dragen met je naam (thuisadres of adres van het logies hoeft niet). Je krijgt een label van Bootz op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven. Gelieve je bagage te beperken tot 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Wij raden echter aan om het te houden bij max. 15 kg, dus licht en makkelijk draagbaar. 

Bagage 

 • rugzak, reistas of desnoods een kleine valies
 • dagrugzakje.

Schoeisel & kousen 

 • stevige, enkelomsluitende wandelschoenen 
 • lichte schoenen voor ‘s avonds 
 • wandelkousen 

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdichte jaswarme wollen trui of fleece
 • enkele hemden en/of T-shirts (ook met lange mouwen in geval van zonverbrande armen)
 • zonnehoed of –pet
 • ondergoed
 • short
 • evt. pyjama

Verzorging 

 • toiletgerief 
 • handdoek 
 • zonnecrème 
 • beschermende lippenstift 
 • ‘after sun’ 

Eet- en drinkgerei 

 • drankfles (min. 1 liter) 
 • evt. (zak)mesje 
 • picknickbord & -beker

Diversen 

 • veilige geldbeugel om als heupgordel of rond hals te dragen (onder de kleren) 
 • evt. oordopjes (gesnurk) 
 • enkele plastiek zakken 
 • zaklamp
 • evt. verrekijker 
 • evt. wandelstokken 
 • identiteitskaart + kopie (die je apart van elkaar bewaart)

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

De munteenheid van Spanje is de euro. In de steden en grotere plaatsen kan je met je Maestrokaart terecht aan bankautomaten. Meer info vind je op: www.mastercard.com (doorklikken naar Cardholder Services en ATM Locations).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Spanje volstaat je identiteitskaart.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. de vluchtgegevens en de afspraakplaats, wordt een tweetal weken voor vertrek doorgemaild.

Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: