Frankrijk - Cevennen: actie op en rond de Tarn


9 dagen

12/08/2023 - 20/08/2023

- prijs € 930


niet meer boekbaar

Frankrijk - Cevennen: actie op en rond de Tarn


9 dagen

12/08/2023 - 20/08/2023

- prijs € 930


niet meer boekbaar

Frankrijk - Cevennen: actie op en rond de Tarn


9 dagen

12/08/2023 - 20/08/2023

- prijs € 930


niet meer boekbaar

Frankrijk - Cevennen: actie op en rond de Tarn


9 dagen

12/08/2023 - 20/08/2023

- prijs € 930


niet meer boekbaar

Frankrijk - Cevennen: actie op en rond de Tarn


9 dagen

12/08/2023 - 20/08/2023

- prijs € 930


niet meer boekbaar
Jongerenreis Frankrijk
De Cevennen, of, zoals we hier op kantoor af en toe schoon plegen te zeggen, het ‘Parc National des Cévennes’, is het grootste nationale park van Frankrijk. En dat schreeuwt om een Bootz-bezoekje, toch? Een desolate bergstreek? Check. Veel zon? Check. Prachtige kloven? Check. Actie op en in het water? Dubbel check! Canyoning, een kano-tweedaagse doorheen de befaamde gorge du Tarn, een uitdagende Via Ferrata en je arendsoog oefenen vanop de top van de Mont Lozère. Klinkt top toch? Aux armes citoyens!
Prijs: € 930
Reisnummer: 23FR4CVA1
Reisdatum: 12/08/2023 - 20/08/2023
Deelnemers: min. 6 - max. 8
Beschikbaar: Nee

Wandelniveau :

Huidige groepssamenstelling:

26

27

28

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Deze reis scoort

8,3

17 Beoordelingen

Algemene reistips

Dag 1

Allons enfants de la patrie

 Op naar Frankrijk! We zijn zo vrij geweest om het busje al vol te laden met tenten, potten en pannen. Al wat nog gemist wordt, is jouw stralende glimlach en je 'ik-entertain-iedereen-tot-in-het-zuiden'-attitude! De eerste kampeerspot? Schitterende locatie langs een riviertje, ideaal moment om al een eerste keer het water in te duiken en je collega-Bootzers te laten genieten van je meest sublieme zwemmoves!

Dag 2

Nous entrerons dans la carrière

Water zei je? Komt eraan! De Gorge du Tapoul vorm het decor voor een eerste verkenning, en een heftig potje canyoning is dan altijd op zijn plaats. Met de hulp van een stel perfect opgeleide lokale gidsen baan je je een weg doorheen de smalle kloof. Behoorlijk vermoeiend, maar er is alvast water zat om je fris te houden. Wedden dat het niet je laatste canyoning wordt?

Dag 3

Entendez-vous dans les campagnes

De Cevennen staan sinds 2011 op de UNESCO-werelderfgoedlijst, onder de welvoeglijke titel 'Mediterraans agro-pastoraal cultuurlandschap', en dat is heus niet gestolen. Wist je dat dit het grootste nationale park van onze zuiderburen is? Die grootsheid kan een Bootzer wel smaken, dus aux armes! Op verkenning naar de Cause Méjan, een behoorlijk desolaat plateau, dat omgeven wordt door lichtjes fantastische rotsformaties, de ene al wat spectaculairder dan de andere. In de zomer is dit de vaste parking van de lokale schapengemeenschap, dus geen beter alternatief dan een oud herderspad dat naar de top van de Gargo reikt. Een grandioos uitzicht is je verdiende beloning!

Dag 4 - 5

Formez vos bataillons

De ‘Gorge du Tarn’ vormt het spectaculaire decor voor een tweedaagse kanotocht, mét bivak in de volle natuur naast de rivier. Veel beter wordt een overnachtplaats niet, al zeggen we het zelf. Into the Wild, maar dan in Frankrijk. Het is zalig varen op het smaragdgroene water. Rustige delen worden afgewisseld met leuke stroomversnellingen die zorgen voor de nodige fun. Uiteraard is het af en toe stoppen geblazen voor een bezoek aan een dorp of een frisse duik.  De tweede dag trekken we door het smalste en meest spectaculaire deel van de kloof. 

Dag 6

Qu'ils voient ton triomphe et notre gloire

Omdat een canyoning op zijn eentje ook maar een canyoning is, doen we er nog een schepje bovenop. En nog wel in de vorm van een fameuze Via Ferrata! Avonturiers op post, want in de vroege ochtend trekken we naar een kloof die minutieus uitgebeiteld werd door de Tarnon. Nog snel even het veilige harnas vastsnoeren, en dan gaat het over de rotsen op een route langs kabels, ladders en hangbruggen over de rivier. Spektakel verzekerd, en die nieuwe profielfoto staat al te drummen om online geplaatst te worden. Af en toe de rivier induiken zorgt voor de nodige afkoeling. Omdat we bij Bootz zelden genoeg hebben van een portie avontuur, trekken we 's avonds nog eventjes de bergen in, om te bivakkeren aan de voet van de Mont Lozère, de hoogste top van de streek.  Een prachtige zonsondergang opgevolgd door een briljante sterrenhemel, pas mal, pas mal....

Dag 7

Marchons marchons!

Geen voet zonder een top, dus vroeg uit de veren om, cross-country, naar de top van de Mont Lozère te hiken. Dat vroeg opstaan heeft zo zijn voordelen, want in het oosten zien we de zon opkomen over de besneeuwde alpentoppen: schrijf al maar op een blaadje dat dit een topervaring wordt! Een verkwikkende duik in de Tarn is een welverdiende afsluiter. Het is heerlijk zwemmen in de ‘bassins’ die de Tarn vormt. Of nestel je gewoon even met een boek op een rots onder een blakende zon, we doen niet moeilijk over een potje relaxen voor gevorderden.

Dag 8

Liberté, liberté chérie

De kers op de taart van deze reis is een tweede canyoningtocht. Eéntje met nog meer spektakel dan de eerste, met kansen om nog hogere spongen te maken. Ben je niet zo'n held, maak je geen zorgen, er zijn steeds alternatieven om je relaxte imago wat kracht bij te zetten. Tussen de sprongen door is wachten je opnieuw een stel prachtige bassins. s’ Avonds gaan we op restaurant, een mooie afsluiter van een week vol fun en actie.

Dag 9

Le jour de gloire est arrivé!

Rit naar huis, boordevol mooie herinneringen. Vergeet niet dat wij op de Bootz-basis graag meegenieten van die nieuwe profielfoto: een mailtje naar info@bootz.be, en dat is zo gefixed! We zien je graag snel weer op een nieuw Bootz-avontuur!

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Prijs

€ 930
Voorschot: € 330 per persoon

Inbegrepen

 • Minibus
 • Logies
 • Transfers
 • Maaltijden (van avondmaal op dag 1 t.e.m. ontbijt op dag 9)
 • Begeleiding van alle voorziene activiteiten
 • Plaatselijke gidsen voor canyoning
 • Gebruik materiaal
 • BTW

Niet inbegrepen

 • Dranken
 • Evt. reisverzekering

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 8 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

 Haalbaar voor iedereen met een sportieve ingesteldheid. Geen ervaring nodig voor canyoning en via ferrata. Je mag echter geen hoogtevrees hebben.


Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

We overnachten in tenten op kleinschalige, rustig gelegen kampeerplaatsen met sanitaire voorzieningen (6 x). Bivak in de natuur (2 x).

Bagagevervoer

Enkel dagrugzak. Bagage voor 1 nacht op dag 4 en 5 (slaapzak en matje, géén tenten).

Vervoer

We verplaatsen ons met onze eigen Bootz-minibus.
Deze wordt bestuurd door de begeleider, waarbij op de langere trajecten ook deelnemers die zich hiervoor aanbieden, het stuur kunnen overnemen. Ben je hiertoe bereid, meld het dan zeker bij de inschrijving. Je aansprakelijkheid is gedekt door de verzekering van de huurwagen (BA, omnium en inzittenden). Je moet in het bezit zijn van een rijbewijs B en minstens 25 jaar zijn.

Klimaat

In de Cevennen heerst er een Mediterraans klimaat met aangename dagtemperaturen. Regen- en onweersbuien niet uitgesloten.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op Accuweather.


Op goede voet

op goede voet

Onze reizen zijn voor ontdekkers die de wereld het liefst te voet verkennen en die houden van wat beweging en actie.  Voor wie liever een beperkte regio echt wil leren kennen dan vluchtig door het hele land te racen. En voor levensgenieters die de confrontatie met andere culturen en omgevingen willen aangaan en het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners vooropstellen.


Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur actief bezig zijn
  met wandelen of buitensport op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Reisuitrusting

Bagage

 • Rugzak of reistas
 • Dagrugzak voor de spullen die je overdag nodig hebt + evt. groot genoeg voor enig toiletgerief, slaapzak,matje, voeding en wat kledij voor de tweedaagse.

Schoeisel & kousen

 • Bergwandelschoenen
 • Sandalen of lichte (sport)schoenen (voor ’s avonds)
 • Watersandalen of sportschoenen die nat mogen worden wandelkousen

Kampeeruitrusting

 • Slaapzak
 • Slaapmatje

Kledij

 • Soepele (wandel)broek(en)
 • Wind- en waterdichte jas
 • Fleece
 • Lichte hemden en/of T-shirts (ook met lange mouwen in geval van zonverbrande armen)
 • Zonnehoed of –pet
 • Sjaaltje (om de hals tegen de zon te beschermen)
 • Ondergoed
 • Zwemkledij
 • Short/bermuda

Verzorging

 • Toiletgerief (indien mogelijk producten die biologisch afbreekbaar zijn)
 • Handdoeken
 • Zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • ‘After sun’
 • Beschermende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • Drankfles(sen) min. 1,5l
 • Evt. (zak)mesje
 • Bewaardoos (genre tupperware) voor verse salade, pasta, … voor de picknick
 • Lepeltje
 • Bestek
 • Keukenhanddoek
 • Beker

Diversen

 • Veilige geldbeugel om als heupgordel of rond hals te dragen (onder de kleren)
 • Evt. oordopjes (gesnurk)
 • Enkele plastiek zakken
 • Wc-papier
 • Zak- of hoofdlamp
 • Evt. wandelstokken
 • Identiteitskaart + kopie

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

De munteenheid van Frankrijk is de euro. In de steden en grotere plaatsen kan je met je Maestrokaart terecht aan bankautomaten. Meer info vind je op: www.mastercard.com (doorklikken naar Cardholder Services en ATM Locations).

Reisdocumenten

Voor Frankrijk volstaat je identiteitskaart.

Tip: Maak een kopie van je identiteitskaart en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. tijdstip en plaats waar we afspreken, wordt een tweetal weken voor vertrek doorgemaild.


Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Begeleider Andy legt uit