Frankrijk - Rugzaktrekking in de Vanoise


7 dagen

6/08/2023 - 12/08/2023

- prijs € 650


niet meer boekbaar

Frankrijk - Rugzaktrekking in de Vanoise


7 dagen

6/08/2023 - 12/08/2023

- prijs € 650


niet meer boekbaar

Frankrijk - Rugzaktrekking in de Vanoise


7 dagen

6/08/2023 - 12/08/2023

- prijs € 650


niet meer boekbaar

Frankrijk - Rugzaktrekking in de Vanoise


7 dagen

6/08/2023 - 12/08/2023

- prijs € 650


niet meer boekbaar

Frankrijk - Rugzaktrekking in de Vanoise


7 dagen

6/08/2023 - 12/08/2023

- prijs € 650


niet meer boekbaar
Jongerenreis Frankrijk
Dit nationale park is het eerste van Frankrijk en is 61.000 ha groot. Het ligt tegen de Italiaanse grens aan en sluit mooi aan op het Italiaanse Parco Nationale del Gran Paradiso. In dit hooggebergtereservaat vind je niet alleen toppen boven de 3000 m, maar ook gletsjers, valleien en meren die garant staan voor spectaculaire landschappen. Bootz biedt er een 5-daagse rugzaktrekking door het hart van het massief aan, met overnachting in berghutten. Dus pak je rugzak en kom mee op avontuur!
Prijs: € 650
Reisnummer: 23FR4VNA1
Reisdatum: 6/08/2023 - 12/08/2023
Deelnemers: min. 6 - max. 13
Beschikbaar: Nee

Wandelniveau :

Huidige groepssamenstelling:

22

25

27

27

28

29

34

26

30

33

34

27

28

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Dag 1

Rit naar de ingangspoort

Vanuit een station in België vertrekken we met de minibus en komen aan rond 18 uur bij Refuge Porte de l'Orgère, gelegen op 1880 meter hoogte aan de rand van het Nationaal Park. Hier zullen we overnachten en 's avonds hebben we een maaltijd en een briefing over de tocht. Refuge Porte de l'Orgère is een bergshelter die dient als verblijfplaats voor wandelaars en andere bezoekers van het Nationaal Park. Deze shelters zijn een belangrijk onderdeel van het toerisme in berggebieden, omdat ze comfortabele toegang bieden tot afgelegen gebieden.

Dag 2

Even bijtrimmen en klimmen

Na het ontbijt gaan we de berg op naar de col du Barbier op 2300 meter hoogte. Vanaf daar lopen we langs enkele stuwmeren naar de refuge La Fournache op 2330 meter hoogte. Voor degenen die de omgeving willen verkennen, is het mogelijk om vanuit de hut een klim te maken naar de refuge de la Dent Parrachée en terug. 

11 km - 5 u. - 786 m stijgen / 391 m dalen (zonder die extra klim)

Dag 3

Lang langs flanken flanneren

Eenmaal we de vervelende skiliften achter ons laten wandelen we lange tijd op een balkonweg. Die volgt de berflank en laat ons weinig klimmen en dalen. We komen geregeld kristalheldere bergmeren tegen alvorens we toekomen in de Refuge de l’Arpont op 2309m.

17 km - 7 u. - 795 m stijgen - 816 m dalen.

Dag 4

Boven de 2500m

Als we op dag 6 ons hoogtepunt bereiken, kunnen we vandaag spreken over het begin van het voorspel. We maken kennis met het echte hooggebergte. Het water wordt kouder en met wat geluk heb je de voorbije dagen meer vrienden dan vijanden gemaakt en belandt er geen gletsjerijs in je nek. Na de Roche Ferran gletsjer gaat het wat rustiger langs een balkonweg met zicht op de Leisse. More or less zoals de Lesse in België maar meer more dan less.
We volgen het idyllisch bergriviertje Ruisseau de la Vanoise tot de top van de Col de la Vanoise op 2502m. Een mooie klim én een mooie, nieuwe refuge. Drink hier gerust een frisse pint. Je kan hem, heel praktisch, in het gletsjerijs zetten.

14 km - 5 u. - 534 m stijgen / 326 m dalen.

Dag 5

Rollercoaster

Een stevige wandeling! Maar we nemen onze tijd en krijgen in de voormiddag vooral afdalingen op ons pad. Via het Lac des Vaches glijden we loeiend hard door het dal van de Glière naar Pralogan op 1450m. We zijn dus al meer dan 1000m gedaald. Dat voelen we in de knietjes. Tijd dus voor een deugdoende middagpauze. De namiddag is één grote klim naar de refuge Péclet-Polset op 2480m. Een streling voor het oog. En de poep wanneer we ons eindelijk in de zetels smijten. Tijd om foto’s te vergelijken want iedereen zijn gsm/camera staat sowieso vol vandaag!

21 km - 7 u. - 1130 m stijgen / 1173 m dalen.

Dag 6

Ochère, het zit er op

De laatste wandeldag vandaag. Maar we klimmen naar het letterlijke hoogtepunt van de tocht, de col de Chavière (2796 m), een indrukwekkende tocht door de bergen waarbij je een ongeloofelijk gevoel van vrijheid voelt. We gaan je niet tegenhouden om hier luidkeels te jodelen. Van de hoogste top kan het alleen maar bergaf gaan en een lange, mooie afdaling brengt ons naar de refuge de l’Orgère. Die ligt er nog even pittoresk bij als 6 dagen geleden. Al smaken de pintjes hier nu precies extra fris en welverdiend!

12 km - 5 u. - 460 m stijgen / 999 m dalen.

Laatste avondmaal in de refuge de l’Orgère

Dag 7

Van a 1 van a 2 van a oise


En voor je het weet zit deze reis er op. Wie zich gisterenavond het meest heeft gedragen mag vandaag met het busje naar huis rijden. Wie het eerst uit zijn bed was, mag de muziek kiezen. Smijt je jodelfilmpje van gisteren vollenbak door de boxen van het busje en voor je het weet wordt je wakker in België.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Prijs

€ 650
Voorschot: € 230 per persoon

Inbegrepen

 • Logies (+ betalende douches)
 • Maaltijden (van avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 7)
 • Nederlandstalige Bootz-begeleiding
 • BTW

Niet inbegrepen

 • Heen en terugreis met minibus: toeslag = € 180
 • Dranken
 • Eventuele sauna laatste avond
 • Eventueel reisverzekering

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:


Begeleiding:

Leandra Kalogrias


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Grotendeels doorgaande tocht met dagtrajecten van 4 tot 6,5 u., hoogteverschillen tussen 700 en 1200 m stijgen en dalen per dag. Vaak steile bergpaden met veel losse stenen, soms ook sneeuwvelden. Enkele delen zijn facultatief.


Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

We logeren in meerpersoonskamers in sfeervolle, comfortabele berghutten. Overal zijn dekens aanwezig; je dient zelf een lakenzak mee te brengen. Hou er rekening mee dat het in sommige hutten druk kan zijn. 

Maaltijden

Ontbijt en avondmaal wordt voorzien in de berghutten. Van daaruit krijgen we ook een lunchpakket mee voor elke dag.

Bagagevervoer

Eigen rugzak dragen (inclusief picknick). Je draagt geen tent, noch kookgerief. Dus we kunnen de rugzak beperken tot zo'n 10kg.

Vervoer

De eerste 8 deelnemers krijgen de kans om zich te verplaatsen met onze eigen minibus. Je bent hiertoe niet verplicht en mag ook voor eigen vervoer opteren. De toeslag om mee met de minibus te reizen bedraagt € 180. Vanaf de minibus vol zit moeten de volgende inschrijvers met eigen vervoer reizen. je krijgt hiervoor een deelnemerslijst om eventueel te carpoolen. Er zijn ook mogelijkheden om er met het openbaar vervoer te geraken, indien gewenst kan Bootz dit voor je regelen.

De minibus wordt bestuurd door de begeleider, waarbij op de langere trajecten ook deelnemers die zich hiervoor aanbieden, het stuur kunnen overnemen. Ben je hiertoe bereid, meld het dan zeker bij de inschrijving. Je aansprakelijkheid is gedekt door de verzekering van de huurwagen (BA, omnium en inzittenden). Je moet in het bezit zijn van een rijbewijs B en minstens 25 jaar zijn.


Op goede voet

op goede voet

Onze reizen zijn voor ontdekkers die de wereld het liefst te voet verkennen en die houden van wat beweging en actie.  Voor wie liever een beperkte regio echt wil leren kennen dan vluchtig door het hele land te racen. En voor levensgenieters die de confrontatie met andere culturen en omgevingen willen aangaan en het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners vooropstellen.


Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur actief bezig zijn
  met wandelen of buitensport op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Zuiders bergklimaat met grote kans op mooi weer. Regen mogelijk. Koude nachten.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. 

Bagage

 • Rugzak (ongeveer 40-50 liter) + regenhoes!

Schoeisel & kousen

 • Bergwandelschoenen (pantoffels/sandalen zijn in elke hut aanwezig)
 • Trekkingkousen (3 paar)

Kampeeruitrusting

 • Lakenzak (dekens zijn aanwezig).

Kledij

 • Soepele (wandel)broek(en)
 • Wind- en waterdichte jas 
 • Wollen trui of fleece 
 • T-shirts (1 met lange mouwen in geval van zonverbrande armen) 
 • Zonnehoed of –pet
 • Ondergoed 
 • Short/bermuda
 • Evt. pyjama (het kan koud worden ‘s nachts)

Verzorging

 • Toiletgerief 
 • 1 handdoek 
 • 2 washandjes 
 • Zonnecrème met hoge beschermingsfactor 
 • Beschermende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • Drankfles (min. 1,5 liter) 
 • Picknickvork en -lepel
 • (Zak)mesje

Diversen

 • Zonnebril 
 • Evt. oordopjes (gesnurk) 
 • Wc-papier 
 • Zaklamp  
 • Evt. energierijk snoepgoed voor tussendoor
 • Beetje wasmiddel
 • Saunaspullen (badpak/zwembroek, slippers)
 • Wandelstokken raden we ten zeerste aan

Hou je uitrusting zo beperkt mogelijk; je kan in de logiesplaatsen altijd iets uitwassen. Je houdt er best rekening mee dat je picknick er ook nog bijkomt.

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

De munteenheid van Frankrijk is de Euro. In de steden en grotere plaatsen kan je met je Maestrokaart terecht aan bankautomaten. Meer info vind je op: www.mastercard.com (doorklikken naar Cardholder Services en ATM Locations).

Reisdocumenten

Voor Frankrijk volstaat je identiteitskaart.

Kennismaking

De reis begint al een beetje op de kennismakingsbijeenkomst. Enkele weken voor het vertrek krijgt elke deelnemer een uitnodiging. De bijeenkomst gaat meestal door in het weekend in één van de ViaVia Reiscafés (kan ook op een ander moment of een andere locatie).
Je krijgt er de laatste (vertrek)info, je kan bijkomende vragen stellen, evt. materiaal (wandelschoenen, rugzak, ...) meebrengen waarvan je niet zeker bent of ze geschikt zijn én je maakt natuurlijk kennis met de begeleid(st)er en je medereizigers.


Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: