Groot-Brittannië - Braveheart in the Highlands


15 dagen

9/07/2023 - 23/07/2023

- prijs € 1790


niet meer boekbaar

Groot-Brittannië - Braveheart in the Highlands


15 dagen

9/07/2023 - 23/07/2023

- prijs € 1790


niet meer boekbaar

Groot-Brittannië - Braveheart in the Highlands


15 dagen

9/07/2023 - 23/07/2023

- prijs € 1790


niet meer boekbaar

Groot-Brittannië - Braveheart in the Highlands


15 dagen

9/07/2023 - 23/07/2023

- prijs € 1790


niet meer boekbaar

Groot-Brittannië - Braveheart in the Highlands


15 dagen

9/07/2023 - 23/07/2023

- prijs € 1790


niet meer boekbaar
Jongerenreis Groot-Brittannië
Waar is het monster van Loch Ness?  Wat dragen die Schotten onder hun kilt? En hoeveel verschillende tinten groen vind je in een Schots landschap? Ga deze zomer mee en ontdek het in het land van “Braveheart”. Doorkruis de weidse en mysterieuze hooglanden, beklim oeroude bergen en bewonder indrukwekkende meren. Geniet van prachtige ruwe landschappen maar ook van gezellige vissersdorpjes en het hippe Edinburgh. Uiteraard mag ook een heerlijke whisky niet ontbreken. Slàinte! 
Prijs: € 1790
Reisnummer: 23GB4SCA1
Reisdatum: 9/07/2023 - 23/07/2023
Deelnemers: min. 5 - max. 8
Beschikbaar: Nee

Wandelniveau :
en

Huidige groepssamenstelling:

23

25

25

29

28

29

30

32

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Deze reis scoort

8,8

37 Beoordelingen

reviews van klanten

Schotland is een prachtig land, en hoe noordelijker we reisden, hoe magischer de landschappen werden. De vriendelijke, goedlachse Schotten waren een leuke toevoeging aan onze fijne groep, aka 'the Bootz-blob'. Ik was een beginnende wandelaar, maar heb de smaak nu helemaal te pakken. Een onvergetelijke, gevarieerde reis, een echte aanrader!

Elin K. -

Na deze reis heb ik het gevoel dat ik veel van Schotland heb kunnen zien op een korte tijd. De natuur was prachtig ! Het schotse weertje pakte ik er 'met een glimlach bij'. Op een korte tijd leer je de personen in jouw groep beter kennen en het waren stuk voor stuk fantastische mensen. Wanneer gaan we terug?

Lana R. -

Heerlijke groepsreis! Adembenemende Schotse landschappen, ruwe kustlijnen, ruige rotsformaties, mysterieuze mistige toppen, eindeloos, woest, wild en indrukwekkend. 360° view van alleen maar natuur. Alsof je even alleen bent op de wereld. Hier kom je mentaal tot rust terwijl je 's avonds fysiek voldaan als een blok in slaap valt. Flink wat kuitenbijters waaronder de Ben Nevis. Gevarieerde reis, geeft een goed beeld van Schotland in haar verschillende facetten. Leuke afsluiter in de prachtige hoofdstad Edinburgh, met een rijke geschiedenis. Zeker een aanrader voor wie van lochs en wijd uitgestrekte vergezichten houdt.

Alessandra C. -

Mijn eerste Bootz-reis en ineens een voltreffer! Pittige, maar leuke wandelingen met prachtige uitzichten. Doordat de verplaatsing in Schotland met een busje plaatsvond, was het mogelijk om verschillende delen van het land te ontdekken. Met een voldaan gevoel huiswaarts gekeerd na 2 weken!

Dorien L. -

Het was een fijne reis, met een toffe groep en geweldige uitzichten en sfeer!

Nina V. -

De reis is me erg goed bevallen, van het drukke stadsleven van Edinburgh tot de bergtoppen van Ben Nevis heb ik het idee gehad dat de reis me door heel Schotland heeft meegenomen. We hadden een leuke begeleidster die -naast dat ze begeleidster was- ook goed deel uitmaakte van de fijne groep. Ik heb het erg naar mijn zin gehad en zal ik deze reis niet snel vergeten.

Sam L. -

Algemene reistips

Dag 1 en 2

Zeebenen en Trossachs
We vertrekken vanuit België (plaats wordt later vastgelegd naargelang de woonplaats van de deelnemers) waar onze enthousiaste begeleider ons opwacht met de minibus. In een opperbest vakantiesfeertje rijden we naar Rotterdam. Hier nemen we onze intrek in onze kajuiten en zetten we de oversteek richting Hull in. Na een nacht op zee zijn we blij om weer vaste grond onder onze voeten te hebben. We installeren ons opnieuw in de minibus en rijden ineens door naar onze eerste kampeerplek in Callander, de ideale uitvalsbasis om het Trossachs Nationaal Park te ontdekken. We schudden het zeegevoel uit onze benen en maken een eerste korte wandeling doorheen een sprookjesachtig bos naar de top van de Ben’Aan waar we onmiddellijk beloond worden voor de inspanning met een fantastisch uitzicht over Loch Achray. 

Dag 3

De Ledi van de hooglanden
Het opwarmertje van de eerste stapdag maakt vandaag plaats voor het serieuzere werk: we wagen ons aan de beklimming van de Ben Ledi, een van de hogere toppen van de Hooglanden. Het pad voert ons vandaag langs uiteenlopende landschappen. Dichte bebossing wisselt af met indrukwekkende vergezichten over de mooie lochs die deze regio rijk is. Langzaamaan wordt het pad ook behoorlijk steil maar ons klimmen zal ons absolute voldoening schenken want bovenaan wacht ons een adembenemend uitzicht over de mystieke hooglanden langs de ene kant en over kletterende watervallen langs de andere kant. 

Dag 4

West Highland Way hoppen
We breken onze tenten op en reizen vandaag naar Fort William aan de oevers van Loch Fine en in de schaduw van de Ben Nevis, met zijn 1344 meter de hoogste berg van Schotland en in uitbreiding het hele Verenigd Koninkrijk. Uiteraard kunnen we onze tenten hier niet opstellen zonder onderweg een stukje van de befaamde West Highland Way te wandelen. Een oud militair pad voert ons langs de woeste en ruige Schotse natuur naar onze kampeerplaats. 

Dag 5

Waar is die hoogste berg?
Vanaf de voet lijkt het misschien een ongevaarlijke bult maar het woord Nevis zou niet voor niets afkomstig zijn van “verschrikkelijk”! Jaarlijks vindt er een Ben Nevis race plaats waarbij de lopers in minder dan een uur de top bereiken maar wij zullen iets langer over de 13 km doen. We smeren onze beentjes dus goed in voor het hoogt(s)epunt van onze reis. Boven wacht een verbluffend panorama van de Hooglanden met brede valleien, diepe weerspiegelende Lochs en oeroude bergen. 

Dag 6

Take it easy
De bult is toch een beetje in onze benen gekropen dus doen we het vandaag wat rustiger aan. Harry Potter fans der Bootzers, verzamelt u. Het moment is namelijk aangebroken om de Glenfinanbrug (en misschien zelfs de Zweinsteinexpress) te spotten. Ben je één van de enige personen in de wereld die de films niet gezien heeft? Geen zorgen! Je kan ook een bezoek brengen aan het gezellige centrum van Fort William met zijn uitzonderlijke ligging. In de namiddag klimmen we terug aan boord van onze minibus richting Portree op het eiland Skye. Vannacht slapen we niet in tenten maar laden we de batterijen volledig op in een comfortabel hostel.

Dag 7,8 en 9

Old man high in the Skye
Vanuit ons hostel in Portree maken we drie heerlijke dagtochten op dit mysterieuze eiland met zijn ruige berglandschap en spookachtige vormen. Zo trekken we langs kliffen en wonderlijke rotsformaties naar de Old Man of Storr, een mysterieuze rotssculptuur die kilometersver te zien is. We maken ook een prachtige wandeling langs steile rotswanden en –pieken naar een vlak plateau, ook gekend als “de tafel.” Om onze voetjes tussenin wat rust te gunnen staat er een bezoek aan de lokale whiskey distilleerderij op het programma waar we meer te weten zullen komen over dit heerlijke brouwsel.

Dag 10 en 11

Het einde van de wereld
We verlaten het eiland Skye en vertoeven de komende dagen in Gairloch, vlakbij één van de laatste stukjes wildernis in Europa waar zeldzame vogels, visotters, bruinvissen en dolfijnen vrij spel hebben en waar een walvisfamilie zomaar voorbij zwemt. Een wandeling brengt ons naar de machtige toppen van de bergkam Beinn Eighe. Rondom ons treffen we alleen de beukende zee en de ruige natuur. Onze tweede dag gaan we echt cross country door moerassig gebied. De natte voeten nemen we er met de glimlach bij.

Dag 12

Come Nessie come
Op de terugweg naar Edinburgh houden we even halt bij Loch Ness. Je weet maar nooit dat Nessie net vandaag boven water komt. Na een korte kennismaking met één van de beroemdste monster in de wereld trekken we verder naar Edinburgh, waar we 's avonds de pub induiken.

Dag 13

Edinburgh
Vandaag hebben we een hele dag om Edinburgh verder te verkennen. De Old Town en New Town, Edinburgh Castle, Calton Hill, het Schots parlement,... keuzes te over. Ook een laatste maal de beentjes strekken richting Arthur's Seat, met een mooi uitzicht over de gehele stad, loont de moeite. 

Dag 14

Huiswaarts
Nog even een beetje cultuur opsnuiven en dan trekken we opnieuw richting Hull waar de ferry richting Rotterdam op ons wacht. 

Dag 15

This is the end
In de voormiddag komt de minibus aan in België. Nog tijd genoeg tijdens de rit om al die spectaculaire foto's met elkaar (en met Bootz) uit te wisselen. Waar gaat het volgend avontuur naartoe?

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Prijs

€ 1790
Voorschot: € 630 per persoon

Inbegrepen

 • Ferry 
 • Transport
 • Logies
 • Kampeermateriaal
 • Maaltijden (vanaf lunch op dag 2 t.e.m. lunch op dag 14)
 • Bagagevervoer
 • Bezoek whiskey distillery
 • Begeleiding
 • BTW

Niet inbegrepen

 • Maaltijden op de ferry
 • Dranken
 • Evt. reisverzekering

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:


Begeleiding:

Steven Verdonck


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 5 en max. 8 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

 en  

Wandelingen over goede paden en aardewegen en soms zeer moerassig gebied. De Ben Nevis-klim is pittig met 1344 m stijgen en dalen. Af en toe smalle paden langs kliffen.


Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

We overnachten in meerpersoonshutten op de ferry (2x) en in verschillende hostels (8x). We kamperen ook enkele nachten (4x).

Maaltijden

We koken samen.

Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzakje.

Vervoer

We verplaatsen ons met een Ferry en onze eigen minibus.

Deze wordt bestuurd door de begeleider, waarbij op de langere trajecten ook deelnemers die zich hiervoor aanbieden, het stuur kunnen overnemen. Ben je hiertoe bereid, meld het dan zeker bij de inschrijving. Je aansprakelijkheid is gedekt door de verzekering van de huurwagen (BA, omnium en inzittenden). Je moet in het bezit zijn van een rijbewijs B en minstens 25 jaar zijn.


Klimaat

Onvoorspelbaar West-Europees klimaat.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. 

Bagage

 • Rugzak of reistas (die je over een korte afstand zelf gemakkelijk kan dragen)
 • Dagrugzakje
 • Waterdichte hoes (of een stevige plastiek zak waarin je de inhoud verpakt vooraleer het in het dagrugzakje te stoppen).

Schoeisel & kousen

 • Enkelomsluitende en waterafstotende wandelschoenen
 • Lichte (sport)schoenen (voor 's avonds)
 • Wandel- of trekkingkousen
 • Evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers)

Kledij

 • Soepele (wandel)broek(en)
 • Wind- en waterdichte jas en evt. ook broek
 • Wollen trui of fleece
 • Handschoenen (bovenop de Ben Nevis kan het fris zijn)
 • Lichte trui
 • Enkele lichte hemden en/of T-shirts (ook met lange mouwen in geval van zonverbrande armen)
 • Zonnehoed of –pet
 • Sjaaltje
 • Ondergoed
 • Short/bermuda
 • Eventueel zwemgerief

Kampeergerief

 • Warme slaapzak
 • Slaapmatje

Verzorging

 • Toiletgerief
 • Handdoek
 • Zonnecrème met hoge beschermingsfactor + ‘after sun’
 • Beschermende lippenstift.

Eet-en drinkgerei

 • Brooddoos
 • Drankfles (min. 1 liter)
 • Evt. (zak)mesje

Diversen

 • Evt. powerbank/externe batterij voor je gsm, de eerste dagen op de campings zijn er weinig mogelijkheden tot opladen
 • Oplader of adapter voor Britse stopcontacten (type G)
 • Veilige geldbeugel om als heupgordel of rond hals te dragen (onder de kleren)
 • Evt. oordopjes (gesnurk)
 • Enkele plastiek zakken
 • Wc-papier
 • Evt. verrekijker
 • Evt. wandelstokken
 • Evt. stripverhalen, gezelschapsspelletjes,… voor ’s avonds
 • Identiteitskaart + kopie (die je apart van elkaar bewaart)
 • rugzak of reistas (liever geen valies)
 • dagrugzakje + waterdichte hoes (of een stevige plastiek zak waarin je de inhoud verpakt vooraleer het in het dagrugzakje te stoppen)

Schoeisel & kousen

 • enkelomsluitende wandelschoenen
 • lichte (sport)schoenen (voor 's avonds) 
 • wandelkousen 
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers)

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en) • wind- en waterdichte jas en evt. (over)broek
 • wollen trui of fleece 
 • lichte trui 
 • enkele lichte hemden en/of T-shirts 
 • één hemd of T-shirt met lange mouwen (in geval van zonverbrande armen)
 • zonnehoed of –pet 
 • sjaaltje 
 • ondergoed 
 • evt. badpak/zwembroek  
 • short/bermuda
 • lichte handschoenen (voor de Ben Nevis-klim)

Kampeergerief:

 • warme slaapzak (tenzij er een hittegolf wordt aangekondigd…)
 • slaapmatje

Verzorging

 • toiletgerief
 • handdoek
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor 
 • beschermende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak
 • evt. (zak)mesje

Diversen

 • veilige geldbeugel om als heupgordel of rond hals te dragen (onder de kleren)
 • evt. oordopjes (gesnurk) 
 • enkele plastiek zakjes 
 • evt. universeelstekker (GB heeft een elektriciteitsnet van 230 Volt en de stopcontacten zijn niet compatibel met onze stekkers)
 • wc-papier 
 • evt. verrekijker
 • evt. wandelstokken
 • evt. kleine zakparaplu
 • evt. hoofdnetje tegen midges (de kleine zwarte vliegjes die, afhankelijk van een aantal weers- en landschappelijke omstandigheden, een echte pest kunnen zijn).
 • rugzak of reistas (liever geen valies)
 • dagrugzakje + waterdichte hoes (of een stevige plastiek zak waarin je de inhoud verpakt vooraleer het in het dagrugzakje te stoppen)

Schoeisel & kousen

 • enkelomsluitende wandelschoenen
 • lichte (sport)schoenen (voor 's avonds) 
 • wandelkousen 
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers)

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en) • wind- en waterdichte jas en evt. (over)broek
 • wollen trui of fleece 
 • lichte trui 
 • enkele lichte hemden en/of T-shirts 
 • één hemd of T-shirt met lange mouwen (in geval van zonverbrande armen)
 • zonnehoed of –pet 
 • sjaaltje 
 • ondergoed 
 • evt. badpak/zwembroek  
 • short/bermuda
 • lichte handschoenen (voor de Ben Nevis-klim)

Kampeergerief:

 • warme slaapzak (tenzij er een hittegolf wordt aangekondigd…)
 • slaapmatje

Verzorging

 • toiletgerief
 • handdoek
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor 
 • beschermende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak
 • evt. (zak)mesje

Diversen

 • veilige geldbeugel om als heupgordel of rond hals te dragen (onder de kleren)
 • evt. oordopjes (gesnurk) 
 • enkele plastiek zakjes 
 • evt. universeelstekker (GB heeft een elektriciteitsnet van 230 Volt en de stopcontacten zijn niet compatibel met onze stekkers)
 • wc-papier 
 • evt. verrekijker
 • evt. wandelstokken
 • evt. kleine zakparaplu
 • evt. hoofdnetje tegen midges (de kleine zwarte vliegjes die, afhankelijk van een aantal weers- en landschappelijke omstandigheden, een echte pest kunnen zijn).
 • rugzak of reistas (liever geen valies)
 • dagrugzakje + waterdichte hoes (of een stevige plastiek zak waarin je de inhoud verpakt vooraleer het in het dagrugzakje te stoppen)

Schoeisel & kousen

 • enkelomsluitende wandelschoenen
 • lichte (sport)schoenen (voor 's avonds) 
 • wandelkousen 
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers)

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en) • wind- en waterdichte jas en evt. (over)broek
 • wollen trui of fleece 
 • lichte trui 
 • enkele lichte hemden en/of T-shirts 
 • één hemd of T-shirt met lange mouwen (in geval van zonverbrande armen)
 • zonnehoed of –pet 
 • sjaaltje 
 • ondergoed 
 • evt. badpak/zwembroek  
 • short/bermuda
 • lichte handschoenen (voor de Ben Nevis-klim)

Kampeergerief:

 • warme slaapzak (tenzij er een hittegolf wordt aangekondigd…)
 • slaapmatje

Verzorging

 • toiletgerief
 • handdoek
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor 
 • beschermende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak
 • evt. (zak)mesje

Diversen

 • veilige geldbeugel om als heupgordel of rond hals te dragen (onder de kleren)
 • evt. oordopjes (gesnurk) 
 • enkele plastiek zakjes 
 • evt. universeelstekker (GB heeft een elektriciteitsnet van 230 Volt en de stopcontacten zijn niet compatibel met onze stekkers)
 • wc-papier 
 • evt. verrekijker
 • evt. wandelstokken
 • evt. kleine zakparaplu
 • evt. hoofdnetje tegen midges (de kleine zwarte vliegjes die, afhankelijk van een aantal weers- en landschappelijke omstandigheden, een echte pest kunnen zijn).
 • rugzak of reistas (liever geen valies)
 • dagrugzakje + waterdichte hoes (of een stevige plastiek zak waarin je de inhoud verpakt vooraleer het in het dagrugzakje te stoppen)

Schoeisel & kousen

 • enkelomsluitende wandelschoenen
 • lichte (sport)schoenen (voor 's avonds) 
 • wandelkousen 
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers)

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en) • wind- en waterdichte jas en evt. (over)broek
 • wollen trui of fleece 
 • lichte trui 
 • enkele lichte hemden en/of T-shirts 
 • één hemd of T-shirt met lange mouwen (in geval van zonverbrande armen)
 • zonnehoed of –pet 
 • sjaaltje 
 • ondergoed 
 • evt. badpak/zwembroek  
 • short/bermuda
 • lichte handschoenen (voor de Ben Nevis-klim)

Kampeergerief:

 • warme slaapzak (tenzij er een hittegolf wordt aangekondigd…)
 • slaapmatje

Verzorging

 • toiletgerief
 • handdoek
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor 
 • beschermende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak
 • evt. (zak)mesje

Diversen

 • veilige geldbeugel om als heupgordel of rond hals te dragen (onder de kleren)
 • evt. oordopjes (gesnurk) 
 • enkele plastiek zakjes 
 • evt. universeelstekker (GB heeft een elektriciteitsnet van 230 Volt en de stopcontacten zijn niet compatibel met onze stekkers)
 • wc-papier 
 • evt. verrekijker
 • evt. wandelstokken
 • evt. kleine zakparaplu
 • evt. hoofdnetje tegen midges (de kleine zwarte vliegjes die, afhankelijk van een aantal weers- en landschappelijke omstandigheden, een echte pest kunnen zijn).
 • rugzak of reistas (liever geen valies)
 • dagrugzakje + waterdichte hoes (of een stevige plastiek zak waarin je de inhoud verpakt vooraleer het in het dagrugzakje te stoppen)

Schoeisel & kousen

 • enkelomsluitende wandelschoenen
 • lichte (sport)schoenen (voor 's avonds) 
 • wandelkousen 
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers)

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en) • wind- en waterdichte jas en evt. (over)broek
 • wollen trui of fleece 
 • lichte trui 
 • enkele lichte hemden en/of T-shirts 
 • één hemd of T-shirt met lange mouwen (in geval van zonverbrande armen)
 • zonnehoed of –pet 
 • sjaaltje 
 • ondergoed 
 • evt. badpak/zwembroek  
 • short/bermuda
 • lichte handschoenen (voor de Ben Nevis-klim)

Kampeergerief:

 • warme slaapzak (tenzij er een hittegolf wordt aangekondigd…)
 • slaapmatje

Verzorging

 • toiletgerief
 • handdoek
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor 
 • beschermende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak
 • evt. (zak)mesje

Diversen

 • veilige geldbeugel om als heupgordel of rond hals te dragen (onder de kleren)
 • evt. oordopjes (gesnurk) 
 • enkele plastiek zakjes 
 • evt. universeelstekker (GB heeft een elektriciteitsnet van 230 Volt en de stopcontacten zijn niet compatibel met onze stekkers)
 • wc-papier 
 • evt. verrekijker
 • evt. wandelstokken
 • evt. kleine zakparaplu
 • evt. hoofdnetje tegen midges (de kleine zwarte vliegjes die, afhankelijk van een aantal weers- en landschappelijke omstandigheden, een echte pest kunnen zijn).
 • rugzak of reistas (liever geen valies)
 • dagrugzakje + waterdichte hoes (of een stevige plastiek zak waarin je de inhoud verpakt vooraleer het in het dagrugzakje te stoppen)

Schoeisel & kousen

 • enkelomsluitende wandelschoenen
 • lichte (sport)schoenen (voor 's avonds) 
 • wandelkousen 
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers)

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en) • wind- en waterdichte jas en evt. (over)broek
 • wollen trui of fleece 
 • lichte trui 
 • enkele lichte hemden en/of T-shirts 
 • één hemd of T-shirt met lange mouwen (in geval van zonverbrande armen)
 • zonnehoed of –pet 
 • sjaaltje 
 • ondergoed 
 • evt. badpak/zwembroek  
 • short/bermuda
 • lichte handschoenen (voor de Ben Nevis-klim)

Kampeergerief:

 • warme slaapzak (tenzij er een hittegolf wordt aangekondigd…)
 • slaapmatje

Verzorging

 • toiletgerief
 • handdoek
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor 
 • beschermende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak
 • evt. (zak)mesje

Diversen

 • veilige geldbeugel om als heupgordel of rond hals te dragen (onder de kleren)
 • evt. oordopjes (gesnurk) 
 • enkele plastiek zakjes 
 • evt. universeelstekker (GB heeft een elektriciteitsnet van 230 Volt en de stopcontacten zijn niet compatibel met onze stekkers)
 • wc-papier 
 • evt. verrekijker
 • evt. wandelstokken
 • evt. kleine zakparaplu
 • evt. hoofdnetje tegen midges (de kleine zwarte vliegjes die, afhankelijk van een aantal weers- en landschappelijke omstandigheden, een echte pest kunnen zijn).
 • rugzak of reistas (liever geen valies)
 • dagrugzakje + waterdichte hoes (of een stevige plastiek zak waarin je de inhoud verpakt vooraleer het in het dagrugzakje te stoppen)

Schoeisel & kousen

 • enkelomsluitende wandelschoenen
 • lichte (sport)schoenen (voor 's avonds) 
 • wandelkousen 
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers)

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en) • wind- en waterdichte jas en evt. (over)broek
 • wollen trui of fleece 
 • lichte trui 
 • enkele lichte hemden en/of T-shirts 
 • één hemd of T-shirt met lange mouwen (in geval van zonverbrande armen)
 • zonnehoed of –pet 
 • sjaaltje 
 • ondergoed 
 • evt. badpak/zwembroek  
 • short/bermuda
 • lichte handschoenen (voor de Ben Nevis-klim)

Kampeergerief:

 • warme slaapzak (tenzij er een hittegolf wordt aangekondigd…)
 • slaapmatje

Verzorging

 • toiletgerief
 • handdoek
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor 
 • beschermende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak
 • evt. (zak)mesje

Diversen

 • veilige geldbeugel om als heupgordel of rond hals te dragen (onder de kleren)
 • evt. oordopjes (gesnurk) 
 • enkele plastiek zakjes 
 • evt. universeelstekker (GB heeft een elektriciteitsnet van 230 Volt en de stopcontacten zijn niet compatibel met onze stekkers)
 • wc-papier 
 • evt. verrekijker
 • evt. wandelstokken
 • evt. kleine zakparaplu
 • evt. hoofdnetje tegen midges (de kleine zwarte vliegjes die, afhankelijk van een aantal weers- en landschappelijke omstandigheden, een echte pest kunnen zijn).

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

De munteenheid van Groot-Brittannië is het pond. In de steden en grotere plaatsen kan je met je Maestrokaart terecht aan bankautomaten.

Reisdocumenten

Een internationaal paspoort (reispas) is vereist. Een reispas vraag je aan bij de dienst burgerzaken van je woonplaats; reken hiervoor op een tiental kalenderdagen. De reispas moet geldig zijn voor de duur van de reis.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. tijdstip en plaats waar we afspreken, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. 

 


Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: