Groot-Brittannië - Wales on the wild side


9 dagen

3/06/2023 - 11/06/2023

- prijs € 1120


niet meer boekbaar

Groot-Brittannië - Wales on the wild side


9 dagen

3/06/2023 - 11/06/2023

- prijs € 1120


niet meer boekbaar

Groot-Brittannië - Wales on the wild side


9 dagen

3/06/2023 - 11/06/2023

- prijs € 1120


niet meer boekbaar

Groot-Brittannië - Wales on the wild side


9 dagen

3/06/2023 - 11/06/2023

- prijs € 1120


niet meer boekbaar

Groot-Brittannië - Wales on the wild side


9 dagen

3/06/2023 - 11/06/2023

- prijs € 1120


niet meer boekbaar
Jongerenreis Groot-Brittannië
Brute natuurpracht en een pittig taaltje, maar ook prachtige kastelen, donderende watervallen en overweldigende viewpoints. Stel je het gevoel van de wind voor die door je haren blaast terwijl je op de rug van een pony door een majestueus landschap galoppeert. Snuif in gedachten de zilte zeelucht op, terwijl je geruggensteund wordt door gespierde kliffen op het strand. En beeld je de gezelligheid in van een rustieke cottage, en het gezelschap van een leuke jonge bende. Wales is heerlijk kortbij, en wacht op jou om zich te openbaren!
Prijs: € 1120
Reisnummer: 23GB4WLA1
Reisdatum: 3/06/2023 - 11/06/2023
Deelnemers: min. 6 - max. 8
Beschikbaar: Nee

Wandelniveau :

Huidige groepssamenstelling:

25

29

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Deze reis scoort

9

47 Beoordelingen

reviews van klanten

Tijdens deze reis hebben we kennis gemaakt met de prachtige natuur die Wales te bieden heeft. De wandelingen waren heel mooi en uniek. Het mountainbiken en de ponyrit waren leuke, gevarieerde activiteiten. Een zeer geslaagde reis!

Lukas R. -

Het was een heel fijne reis. Prachtige landschappen en uitzichten, gezellige ritjes in de minibus en genoeg afwisseling dankzij een dag op de mountainbikes en een namiddag op de pony's.

Lotte D. -

Echte avontuurlijke wandelingen gedaan in wales alsook goed geregelde andere activiteiten die zorgen voor afwisseling zodat het programma heel boeiend blijft en die je soms echt uit je comfortzone halen. Het was leuk om dit met een zeer hechte groep te doen van gelijkgezinde jongeren! Elke dag was een nieuw avontuur.

Michiel P. -

Wat een zalige ontdekking, Wales! De natuur is er prachtig en heel divers. Tijdens elke wandeling hebben we een ander stukje natuur in Wales ontdekt met elk z'n eigen charmes: de ruige kust met prachtige zonsondergang bij Worm's Head, de vele watervallen, de uitgestrektheid rond de Pen-y-Fan en Llyn-y-Fan, ... Ook de duik in het meer maakte de reiservaring compleet! Wales ... een echte aanrader!

Natalie G. -

Ik ben heel blij dat ik de prachtige natuur van Wales heb kunnen ontdekken dankzij Bootz.

Arne B. -

Het was opnieuw spannend om met een onbekende groep op reis te vertrekken. Maar de reis was enorm leuk. De locaties van de jeugdherberg en de cottage waren heel goed gekozen. En Wales is prachtig. Hier wil ik zeker nog terugkomen!

Hanne V. -

De prijs-kwaliteitverhouding van deze reis was uitstekend. Eventueel mag deze reis nog met 3 dagen worden verlengd om een extra deel van Wales te zien.

Bram A. -

Vertrokken met een klein hartje maar teruggekeerd met een dikke glimlach! De groep was super, echt leuke mensen. Onze begeleidster Sofie heeft alles goed geregeld, ook op momenten die toch enige flexibiliteit vereisten. Veel schapen, regen maar Wales is een mooi land(je)!

Frederiek V. -

Algemene reistips

Dag 1 - 2

Blind date op grondgebied België
Na een road trip met de minibus bereiken we de Welshe kustplaats Swansea. Wales beschikt niet alleen over indrukwekkende natuurparken, maar je vindt er ook een oogverblindend mooie kustlijn. De volgende twee dagen gaan we dan ook op pad in een prachtig kader op het schiereiland Gowyr. En de overheid noemt dat daar ook wel een 'area of outstanding natural beauty'. Klinkt niet slecht, dachten wij zo, en dat is een understatement! Je wandelt over de met gras en heide begroeide toppen, langs kliffen en over weidse zandstranden. Dit is een ander gezicht van Wales, maar zeker niet minder mooi!

Dag 3

Op naar Brecon Beacons National Park
Met onze longen vol zeelucht trekken we na het ontbijt landinwaarts in onze ondertussen vertrouwde vierwieler. Onderweg is er tijd voor een bezoekje aan (afhankelijk van de voorkeur van de groep) een oud kasteel, Swansea, een iets minder oud kasteel, een goudmijn of een landhuis. Onze eindbestemming? Brecon Beacons National Park, oftewel Parc Cenedlaethol Bannau Brycheiniog, wie probeert? Ons logies voor de komende 6 nachten ligt vlakbij Llandovery, een gezellig marktplaatsje aan de rivier de Tywi. En als we goed op schema zitten hebben we 's avonds misschien nog wat tijd voor een korte verkenning van de buurt! In dit ruige en heuvelachtige landschap ontdek je schitterende vergezichten, spectaculaire afgronden en een klein miljard schaapjes (al hebben we ze nog niet exact geteld).

Dag 4

The Lady of the Lake
Op weg naar de top van de Fan Brycheiniog (802 m) komen we voorbij het meer van Llyn-y-Fan-Fach. Dit meer is een heus pareltje en herbergt bovendien nog wat magie! Dit is immers de waterplas van the Lady of the Lake! Niet de Schotse madam, bekend van het gedicht van Sir Walter Scott en de saga van King Arthur, maar wel een dame die uit het meer kwam om te trouwen met een man op voorwaarde dat hij haar nooit driemaal zou slaan. Tot onzer aller verbazing mislukte dat natuurlijk jammerlijk, waardoor de dame weer het meer indook, om alleen terug op het droge te komen om haar kinderen aan een gouden toekomst te helpen. Het zal je niet verbazen dat de Welshmen een rijke fantasie hebben, die uitmondt in fantastische verhalen. We beklimmen ook nog even de Fan Foel (781 m), waar je weer een prachtig zicht hebt over de omgeving!

Dag 5

Ben wel Fan
Tijd voor het echte werk! We beklimmen vandaag Pen y Fan (886 m), de hoogste berg in Zuid-Wales en een must-walk voor elke zichzelf respecterende Bootzer! Het is niet voor niets dat deze dagwandeling door velen beschreven wordt als één van de mooiste in heel Wales. Terwijl we puffend naar boven klimmen, krijgen we al snel ons doel en kroon op de taart te zien: de 3 toppen van onze Pen en zijn 'kleine' broers Corn Du (873 m) en Cribyn (795m). Tussen de eerste en de tweede top worden we beloond met een adembenemend uitzicht op de Cwm Llwch vallei met in het midden Llyn Cwm Llwch, het best bewaarde gletsjermeer in Zuid-Wales. Je mag gerust zijn dat deze wandeling de stijve kuitspieren de dag erna meer dan waard zijn.

Dag 6

Het stalen ros bestijgen
Tijd om de wandelschoenen even te luchten, en dus ruilen we die in voor het stalen ros! Met de mountainbike zie je het schitterende landschap nog net iets anders, en bestaat er een beter gevoel dan wat actie in de machtige natuur van dit stukje Groot-Brittannië? 's Avonds krijg je zoals steeds de kans om je kookkunsten te tonen aan je reisgezellen. Komen eten voor gevorderden, beware!

Dag 7

Watervalwandeling
Brecon Beacons National Park heeft zo zijn paradepaardjes. En misschien wel het mooiste paardje kan je vinden in het water, want het park ligt bezaaid met betoverende watervallen. Je vindt er watervallen in alle soorten en maten waar je voor, naast, achter en onder (als je heel lang je adem kan inhouden tenminste) kan wandelen. Ook de hoogste waterval van Wales kan je hier bewonderen. Een dag dus om je ogen uit te kijken, want tijdens onze wandeling doen we er een aantal aan. Geef je ogen een traktatie vanjewelste!

Dag 8

"Wild horses, we'll ride them someday"
Dat kwam er ooit uit de geniale kelen van de Stones gerold, en het is dan ook de perfecte slagzin voor dag 8! De rug van een stevige pony schenkt je een gedenkwaardig dagje doorheen Brecon Beacons. Nu zijn die pony's niet echt zo wild, sommige stemmen zouden zelfs zeggen zelfs dat ze getemd zijn, maar ritjes op een 'wild horse' zijn zoveel leuker op café! Voorkennis is gelukkig niet nodig, een beetje lef volstaat. Het desolate landschap zorgt bovendien voor een geweldige omkadering! 's Avonds heb je de kans om Brecon te ontdekken, en kan je, jawel, shoppen!

Dag 9

Road Trip naar het thuisfront
Onze reis zit er weer op, en dat betekent de laatste kans om je reisgezellen bij hun kraag te vatten, adressen uit te wisselen, beloftes te maken over het doorsturen van foto's en genieten van een ontspannen road trip die ons weer over de Noordzee brengt, terug naar het eigen nest. Maar wel met een karrenvracht aan ervaringen en de wetenschap dat je een prachtland ontdekt hebt!

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Prijs

€ 1120
Voorschot: € 390 per persoon

Inbegrepen

 • Ferry Calais-Dover-Calais
 • Vervoer met de minibus
 • Maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 9
 • Logies
 • Huur fietsen en pony’s
 • Begeleiding
 • BTW

Niet inbegrepen

 • Dranken
 • Toegangsgelden (bv. goudmijnen, kasteel,...)
 • Evt. reisverzekering

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 8 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een reis met wandelniveau .


Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

De eerste 2 nachten slapen we in een jeugdherberg in gemengde meerpersoonskamers met gedeeld sanitair. Daarna verplaatsen we ons naar een cottage op een mooi gelegen domein met voornamelijk tweepersoonskamers waarvan sommige met privé-sanitair (6 nachten). We koken elke dag zelf.

Bagagevervoer

Je draagt tijdens de wandelingen enkel je eigen dagrugzakje.

Vervoer

We verplaatsen ons de hele reis met onze eigen minibus. Deze wordt bestuurd door de begeleider, waarbij op de langere trajecten ook deelnemers die zich hiervoor aanbieden, het stuur kunnen overnemen. Ben je hiertoe bereid, meld het dan zeker bij de inschrijving. Je aansprakelijkheid is gedekt door de verzekering van de huurwagen (BA, omnium en inzittenden). Je moet in het bezit zijn van een rijbewijs B en minstens 25 jaar zijn.

Klimaat

West-Europees, dus wisselvallig en onvoorspelbaar.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op Accuweather.


Op goede voet

op goede voet

Onze reizen zijn voor ontdekkers die de wereld het liefst te voet verkennen en die houden van wat beweging en actie.  Voor wie liever een beperkte regio echt wil leren kennen dan vluchtig door het hele land te racen. En voor levensgenieters die de confrontatie met andere culturen en omgevingen willen aangaan en het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners vooropstellen.


Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur actief bezig zijn
  met wandelen of buitensport op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. 

Bagage

 • Rugzak of reistas (1 stuk; hou je bagage zo compact mogelijk wegens de beperkte laadruimte in de minibus)
 • Dagrugzakje
 • Waterdichte hoes (of een stevige plastiek zak waarin je de inhoud verpakt vooraleer het in het dagrugzakje te stoppen).

Schoeisel & kousen

 • Enkelomsluitende en waterafstotende wandelschoenen
 • Lichte (sport)schoenen (voor 's avonds)
 • Wandel- of trekkingkousen
 • Evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers)

Kledij

 • Soepele (wandel)broek(en), ook een stevige broek voor het paardrijden
 • Wind- en waterdichte jas en broek (evt. regenbroek)
 • Wollen trui of fleece
 • Lichte trui
 • Enkele lichte hemden en/of T-shirts (ook met lange mouwen in geval van zonverbrande armen)
 • Zonnehoed of –pet
 • Sjaaltje
 • Ondergoed
 • Short/bermuda
 • Zwemgerief

Verzorging

 • Toiletgerief
 • Handdoek
 • Zonnecrème met hoge beschermingsfactor + ‘after sun’
 • Beschermende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • Drankfles (min. 1 liter)
 • Evt. (zak)mesje
 • Brooddoos

Diversen

 • Veilige geldbeugel om als heupgordel of rond hals te dragen (onder de kleren)
 • Evt. oordopjes (gesnurk)
 • Enkele plastiek zakken
 • Wc-papier
 • Wereldstekker
 • Evt. verrekijker
 • Evt. wandelstokken
 • Evt. stripverhalen, gezelschapsspelletjes,… voor ’s avonds
 • Identiteitskaart + kopie (die je apart van elkaar bewaart)

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

De munteenheid van GB is het pond. In de steden en grotere plaatsen kan je met je Maestrokaart terecht aan bankautomaten.

Reisdocumenten

Een internationaal paspoort (reispas) is vereist. Een reispas vraag je aan bij de dienst burgerzaken van je woonplaats; reken hiervoor op minstens een tiental kalenderdagen. De reispas moet geldig zijn voor de duur van de reis.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. het reisschema en de afspraakplaats, wordt een tweetal weken voor vertrek doorgemaild.

Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: