Luxemburg - Machtig Müllerthal


4 dagen

10/04/2023 - 13/04/2023

- prijs € 240


niet meer boekbaar

Luxemburg - Machtig Müllerthal


4 dagen

10/04/2023 - 13/04/2023

- prijs € 240


niet meer boekbaar

Luxemburg - Machtig Müllerthal


4 dagen

10/04/2023 - 13/04/2023

- prijs € 240


niet meer boekbaar

Luxemburg - Machtig Müllerthal


4 dagen

10/04/2023 - 13/04/2023

- prijs € 240


niet meer boekbaar

Luxemburg - Machtig Müllerthal


4 dagen

10/04/2023 - 13/04/2023

- prijs € 240


niet meer boekbaar
Jongerenreis Luxemburg
Groots zijn in iets klein. Dat is het minste dat je kan zeggen van ons buurlandje Luxemburg. Op een kleine oppervlakte vind je enkele van de meest befaamde wandelroutes van de Benelux. Rond Echternach wandelen we de bekende route 2 van de Mullerthal trail. Dat is een vlotte bos- en rotswandeling tussen imposante rotsformaties. ‘s Avonds kraken we een wijntje in telkens een andere jeugdherberg in het magical wonderland van het Mullerthal.
Prijs: € 240
Reisnummer: 23LU4MTA1
Reisdatum: 10/04/2023 - 13/04/2023
Deelnemers: min. 6 - max. 13
Beschikbaar: Nee

Wandelniveau :

Huidige groepssamenstelling:

26

26

28

28

30

31

31

31

32

18

24

31

32

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Deze reis scoort

9,1

56 Beoordelingen

reviews van klanten

Een korte maar krachtige reis door mooie bossen, langs impressionante rotsen en met een groep heel fijne mensen! Maak je rugzak (zo licht mogelijk) klaar en schrijf je in, want 't is echt de moeite!

Jana D. -

Deze kleine trip laat grote indrukken na. Het is een toffe uitdaging. De wandelingen zijn heel divers. De ene dag liepen we tussen prachtige rotsformaties, de volgende dag genoten we van de uitgestrektheid en op dag 3 kregen we nog meer van dat allemaal. Heerlijk! De hostels zijn modern en ik was blij dat we na het wandelen de luxe hadden om in het hostel te douchen, gewoon aan te schuiven aan het eten en samen te ontspannen in de gezamenlijke ruimtes of de bar.

Natalie G. -

De Müllerthal-reis met Bootz was top! Het waren prachtige wandelingen met veel afwisseling (kloven, watervalletjes, mooie uitzichten, glooiende landschappen...). De sfeer in de groep zat helemaal goed. Veel gelachen, gezellige apero's, toffe gesprekken tijdens het wandelen en niet te vergeten: uitstekende reisbegeleiding! Dikke aanrader dus!

Liane H. -

Heel mooie reis! Zo dicht bij huis, een heel andere natuur.

Johan v. -

Het is simpelweg een reisje dat je eens gedaan moet hebben!

Stephanie V. -

Zeer mooie streek, ga ik zeker nog eens naartoe. En de organisatie was tiptop in orde!

Andreas M. -

Ik heb 4 dagen prachtige wandelingen gemaakt in Luxemburg, met een zeer fijne groep. Deze reis is een grote aanrader!

Arne B. -

De eerste wandeldag was super. Heel mooie route. De tweede dag was heel verschillend met de eerste, maar ook heel toffe route, mooie plekjes gezien. De derde dag was een beetje gelijkaardig en gaf daardoor niet zo veel meerwaarde aan de reis. We zijn na de wandeling met de bus terug naar Echternacht gegaan. Verder wel heel mooie hostels. Ontbijt en picknick werd goed voorzien.

Mirjam S. -

Zeer plezant 'afzien'! Heel mooie streek, moderne jeugdherbergen en een fijn groepsgevoel!

Annemie V. -

Algemene reistips

Dag 1

Een bewogen dag

De auto/trein zal meer bewegen dan wijzelf, maar kom. We trekken naar Luxemburg met de bus/trein/carpool. Met een stevige wind in de rug komen we al snel aan in Echternach. Waw! Dat was een vermoeiende dag! Niet echt, maar de avond valt en we willen ons nog mentaal voorbereiden op de komende dagen. De beste manier om dat te doen is tussen pot, pint en onze verse Bootzbuddies. Het café van de jeugdherberg is dicht genoeg bij ons bed om ons van de toog met één zwier in ons bed te gooien.

Dag 2

ECHCHTHTETERERNRNANACACHCHT

We wandelen de helft van de fameuze route 2: 20km stevig doorstappen. Echte sportievelingen hanteren hier het principe van de processie van Echternach: 3 stappen vooruit en 2 achteruit. We passeren ook Berdorf. Bekend om zijn Berdorfer kaas, Berdorfer rotsen en de Berdorfer Berdorfers. We bederven de berdorfersfeer door verder te wandelen langs weiden waar de schaapjes liggen te bleiten. Tot ze ons zien, dan beginnen ze ietwat schaapachtig te lachen, alsof ze wat te verbergen hebben... Maar er is geen wolletje aan de lucht, dus vooruit met de geit! Schaap! Whatever! We laten de schattige schaapjes achter en trekken verder door fotogenieke rotsformaties waar menig influencer zijn beste duckface voor wil bovenhalen. Eindigen doen we bij het kasteel van Beaufort.

Weetje:
Alhoewel de uitdrukking processie van Echternach nog gebruikt wordt om te duiden dat iets inefficiënt verloopt, werd in 1947 het concept wat gewijzigd. Deelnemers moeten nu niet meer 3 stappen vooruit en 2 achteruit stappen. Dat leidde tot chaos. Maar worden nu met elkaar verbonden middels witte zakdoeken en springen in de maat van de processiemars naar voren, afwisselend op hun linker- en rechtervoet. Want dat hield meer steek, moeten ze gedacht hebben. Feel free om ook deze “efficiënte” wandelwijze uit te testen. (tip: maak er genante filmpjes van, stuur ze op naar Bootz en klaag ons niet aan wegens laster en privacyschending, k tnx)

Dag 3

Beautiful Beaufort

Omdat we niet genoeg kunnen krijgen die prachtige Mullerthal trail, doen we de Mullerthal trail extratour B. Die komt overeen met 12 km wandelen door een mooi bos en over een redelijk vlak parcours. De trail loopt langs een oude steengroeve, en klimt via de heuvels langs de Sauer naar Bigelbach en nog hoger tot het plateau van Beaufort. We dalen af naar de vallei van de Haupeschbaach, waar we in Berens terug inpikken op de Müllerthal-trail. De volgende 11 km bollen we uit naar La Rochette, waar we de gezelligheid opzoeken van onze jeugdherberg en elkaar.

Dag 4

In een rotsvaart omlaag en omhoog

Van La Rochette gaat het vlotjes naar Consdorf vandaag. We krijgen 2 pittige kuitenbijters naar de top alvorens we afdalen in het Mullerthal. What goes down, must go up en dus geven we nog een allerlaatste keer het beste van onszelf tijdens de lange klim naar Consdorf. Gelukkig heeft de toeristische dienst hier onderweg 3 spectaculaire rotsformaties gezet met catchy namen zoals: Eilebuerg, Goldfralee en Goldkaul. Een perfect excuus om onderweg even uit te rusten en te discussiëren over de exacte uitsprak van Eilebuerg. Het laatste stuk van Consdorf naar Echternach doen we met de bus zodat we onszelf nog tijdig op de trein kunnen bijeenrapen.
Als we niet teveel tijd verloren met het tellen van al die schaapjes, zal dat ten laatste om 16u zijn waardoor we nog op een schaapelijk uur thuis zijn zodat we in ons bed verder schaapjes kunnen tellen. Schaapwel!

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Prijs

€ 240
Voorschot: € 100 per persoon

Inbegrepen

 • Logies
 • Maaltijden vanaf avondmaal dag 1 tot en met lunch dag 4
 • Nederlandstalige Bootz-begeleiding
 • BTW

Niet inbegrepen

 • Vervoer heen en terug
 • Dranken
 • Evt. reisverzekering

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:


Begeleiding:

Tim Blockx


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit weekend heeft wandelniveau . Het gaat al eens stevig omhoog en omlaag.
Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

We slapen in meerpersoonskamers met gedeelde badkamer. Elke nacht stoppen we aan een andere jeugdherberg. 
Je dient zelf een handdoek mee te brengen.

Maaltijden

’s Ochtends en ’s avonds eten we in de jeugdherberg. Voor de lunch krijg je een uitgebreid lunchpakket mee dat we onderweg opeten als picknick.

Bagage

Je draagt heel het weekend je eigen bagage voor de 4 dagen mee.

Vervoer

We raden aan met de trein te gaan. Ook carpoolen is een optie. Er wordt op voorhand afgesproken hoe iedereen er geraakt.

Op goede voet

op goede voet

Onze reizen zijn voor ontdekkers die de wereld het liefst te voet verkennen en die houden van wat beweging en actie.  Voor wie liever een beperkte regio echt wil leren kennen dan vluchtig door het hele land te racen. En voor levensgenieters die de confrontatie met andere culturen en omgevingen willen aangaan en het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners vooropstellen.


Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur actief bezig zijn
  met wandelen of buitensport op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. 

Bagage

 • Grote dagrugzak of trekrugzak

Schoeisel & kousen

 • waterbestendige, enkelomsluitende wandelschoenen
 • evt. schoeisel voor binnen
 • wandelkousen of -sokken
 • evt. getten (waterbestendige onderbeenbeschermers, die uiteraard overbodig zijn als het niet regent)

Kledij

 • wind- en waterdichte jas
 • evt. wind- en waterdichte (over)broek (hopelijk niet nodig)
 • wandelbroek
 • evt. short
 • fleece
 • hemden of T-shirts
 • zonnehoed of –pet
Check het weerbericht voor je pakt, maar voorzie best kledij voor nat en droog weer.

Verzorging

 • toiletgerief 
 • zonnecrème
 • handdoek

Eet- en drinkgerei

 • isolerende drankfles of -zak

Diversen

 • evt. verrekijker
 • evt. oorstoppen 
 • evt. verduisterend oogmasker.

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

Ter plaatse vind je geldautomaten. Drank op café is niet inbegrepen.

Reisdocumenten

Je hebt enkel je identiteitskaart nodig.


Achtergrondinformatie


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. tijdstip en plaats waar we afspreken, wordt een tweetal weken voor vertrek doorgemaild.


Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: