Mexico - Quetzalcoatl y Tezcatlipoca


22 dagen

19/11/2023 - 10/12/2023

- prijs € 4220


niet meer boekbaar

Mexico - Quetzalcoatl y Tezcatlipoca


22 dagen

19/11/2023 - 10/12/2023

- prijs € 4220


niet meer boekbaar

Mexico - Quetzalcoatl y Tezcatlipoca


22 dagen

19/11/2023 - 10/12/2023

- prijs € 4220


niet meer boekbaar

Mexico - Quetzalcoatl y Tezcatlipoca


22 dagen

19/11/2023 - 10/12/2023

- prijs € 4220


niet meer boekbaar

Mexico - Quetzalcoatl y Tezcatlipoca


22 dagen

19/11/2023 - 10/12/2023

- prijs € 4220


niet meer boekbaar
Jongerenreis Mexico
Mexico is een smeltkroes van cultuur en natuur. In deze lange reis gaan we met een raft op zoek naar tempels diep in de jungle. We geven onze ogen en onze maag de kost met een enorme verscheidenheid aan geuren en kleuren op de lokale marktjes. Je komt meer te weten over de Maya's, de Azteken en hun machtige bouwwerken. Bekomen doe je op je surfplank op het ritme van de golven. Vanuit het fietszadel kom je in indianendorpjes en ontdek je grootse grotten. Dit is één van onze meest afwisselende en blikverruimende reizen en mag dus zeker niet op je go-to-lijstje ontbreken!
Prijs: € 4220
Reisnummer: 23MX4AAA1
Reisdatum: 19/11/2023 - 10/12/2023
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar: Nee

Wandelniveau :

Huidige groepssamenstelling:

26

26

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Deze reis scoort

8,3

12 Beoordelingen

reviews van klanten

Mexico was eigenlijk niet mijn eerste keuze. Maar het was een van de meest afwisselende reizen die ik ooit al heb gemaakt! Het was een geweldige reis, met een heel uitgebreid aanbod aan activiteiten.

Marie C. -

Mexico is een zeer afwisselend land met een rijke geschiedenis. Sneeuw, jungle, strand, stad, vulkaan, bergen,.. En dat allemaal in 1 land!

Wendy L. -

Fantastische eerste ervaring om met Bootz mee te gaan! Mexico is een absolute aanrader! Zeer gevarieerd land en dit met een superfijne groep deelnemers. Een meer dan geslaagde vakantie! Ik wil nu al terug!

Kaat V. -

Algemene reistips

Dag 1

Allí vamos !

De sombreros worden mooi opgeplooid in de rugzak en familie en vrienden blijven jaloers achter terwijl jij op het vliegtuig springt richting een waanzinnig avontuur in Mexico! Bij aankomst in Mexico-city houden we het rustig en bekomen we van de lange vlucht.

Dag 2

Mexico-City

Bezoek aan miljoenenstad Mexico-City, die je een waaier aan oude en nieuwe buurten, musea, pleinen, parken en kleurrijke markten biedt. Bovendien is de stad voor een groot deel verkeersluw. Ideaal dus om al fietsend door de zondagse ambiance te rijden! We beginnen onze tocht aan de prestigieuze Paseo de La Reforma. We verkennen het grooste publieke park van Amerika, het Chapultepec park en rijden ook door de gezellige wijken Roma en Condesa . Eten doen we op een kleurrijk bootje in Xochimilco waar we verder genieten van de drukte en gezelligheid van de hoofdstad.

Dag 3

Alles kan! Teotihuacan!

In de ochtend reizen we naar de plaats waar de Mexicaanse patroonheilige Guadalupe voor het eerst is verschenen aan de Azteekse boer Diego. Daarna gaat het richting Tlatelolco, het plein waar de drie culturen, de Azteekse, de Spaanse en het hedendaagse samenkomen in een verbazingwekkende mengelmoes. De dag bereikt zijn absoluut hoogtepunt in het fascinerende Teotihuacan. We brengen een bezoek aan de piramides van Teotihuacan, waarvan de zon- en maanpiramides en de tempels van Quetzalcoatl en Tlaloc de bekendste zijn. Een machtig schouwspel dat het belang van deze goden voor de Teotihuacanos aantoont. Best eens lachen naar de regengod Tlaloc, hij zal ons dan hopelijk besparen van regenbuien.

Dag 4

Vulkaanduiken

Vroeg uit de veren vandaag! Een korte rit voert ons naar ons ontbijt in de stad Toluca. Vanaf dan is het steeds hoger en verder door het bosrijke gebied (op 2100 meter vinden we nog kurkeiken) tot we aan de flanken van de vulkaan (Nevado de Toluca) komen. Hier beginnen we onze wandeling tot aan de twee prachtige zoutwatermeren van de krater : het Zonnemeer en het Maanmeer.

Dag 5

Zondag fietsdag

In Mexico is het elke zondagmorgen wagenvrije dag. Ideaal dus om met de fiets verschillende leuke buurten te verkennen en te fietsen op de anders drukke grote avenues. Eten doen we op een kleurrijk bootje in Xochimilco waar we verder genieten van de zondagse sfeer in de bruisende hoofdstad.

Dag 6

Met een baksteen en een sprinkhaan in de maag. 

We rijden verder zuidwaarts naar het architecturaal barokke Oaxaca (1550 m), één van de mooiste koloniale steden van Mexico. De lokale marktjes nodigen uit tot het proeven van streekproducten als chocolade, mescal (sterke drank met rups) en chapulines (geroosterde sprinkhanen).

Dag 7

Mexico = Mescal

Vanuit Oaxaca vertrekken we op verkenning in de centrale valleien. Na een heerlijk ontbijt op de markt van één van de dorpjes,  maken we een stevige wandeling naar de versteende watervallen en de bronnen van Hierve El Agua, waarin het heerlijk baden is. We eten er bij een lokale familie en op de terugweg bezoeken we een Zapoteekse ambachtsfamilie in Teotitlan del Valle, befaamd voor zijn handgemaakte tapijten en als er nog tijd is, ook nog een mescal-fabriek (voor wie zich afvraagt hoe die rups in de fles kruipt).

Dag 8

Mexico = Monte Albán

In de voormiddag maken we een uitstap naar de indrukwekkende site van Monte Albán, waarvan de bouw op een afgeplatte bergtop van 1600 m hoog begonnen is door nobele onbekenden, maar die grotendeels is verder gebouwd door de Zapoteken en ook eeuwenlang hun hoofdstad was. Na het bezoek, verkennen we nog enkele typische hedendaagse Zapoteekdorpen en eten we in de lokale markt van één van die dorpen. 

Dag 9

Op tweedaagse trekking

We maken een tweedaagse tocht in de Sierra Norte de Oaxaca, waar je op een relatief kleine oppervlakte een enorme diversiteit aan flora en fauna aantreft. Het – beperkte – toerisme in dit gebied is zowat 10 jaar oud. We wandelen op grote hoogte en maken kennis met het alledaagse leven in de bergdorpjes. De tocht begint in Guajimoloyas (3100 m) en gaat de eerste dag tot Letuvi (2200m), langzaam afdalend op een zandweg gedurende een drietal uur. Dan volgt een grote afdaling op een bospad gedurende 2 uur om aan het dal te komen. We rusten wat uit om vervolgens een steile klim van 1 uur aan te vatten tot Letuvi. Hier overnachten we op nieuw in cabañas.

Dag 10

Kloofwandeling

We wandelen van Letuvi naar Lachatao-Amatlán (2200 m). Eerst is er een steile afdaling tot bij de rivier, die we vervolgens af en toe klimmend en dalend volgen. Het is een prachtige en afwisselende wandeling door de kloof. Daarna keren we terug naar Oaxaca.

Dag 11

Mexico = Mexigo

In Mexico zijn de afstanden nét iets groter dan in België. Het is dan ook een lang stukje tuffen langs de mooie Mexicaanse wegen richting de kust. Als we aankomen stormen we zonder twijfel meteen de zee in!

Dag 12

Surf’s up, dudes & chicks!

Puerto Escondido is een vissershaven met verschillende mooie stranden in de nabije omgeving. Eén van de bekendste is het grote zandstrand van Zicatela waar surfers van alle uithoeken uit de wereld stranden. Maar er zijn ook rustige baaien, beschermd tussen de rotsen waar de golven kleiner en minder krachtig rollen, ideaal om te leren surfen of bodyboarden!
Voor dierenliefhebbers is de boottocht op zee een aanrader. Je kan hier namelijk verschillende types dolfijnen en zeeschildpadden spotten.
Natuurlijk kan je ook lekker uitrusten op het strand met een goed boek, een guacamole en een corona… 

Dag 13

Mexico = Mangroven

Gebeten door het surfen? Dan kan je vandaag verder les volgen. Was het eerder een gevecht tegen de golven? Dan kan je ook kiezen voor een boottocht over de lagune en door de mangroven van Manialtepec, op 16 km van Puerto Escondido. Tegen de avond hebben we genoeg zand in de ogen om weg te dromen tijdens de nachtelijke busrit naar San Cristóbal de Las Casas in de deelstaat Chiapas.

Dag 14

Mexico = Mengelmoes. Living la vida loca(l)!

Vandaag kuieren we rond op 2300m hoogte in San Cristobál (2200 m) en krijgen een ander Mexico te zien. In deze stad vind je een mengelmoes van indianen, mestiezen, Europese toeristen en hippies in de geplaveide, smalle straatjes. ’s Avonds nemen we deel aan een salsales en Doña Mary leert ons Mexicaans koken. Als je het dansen al wat onder de knie hebt, dan heb je nog 3 avonden om in één van de vele leuke bars in de stad verder te oefenen!

Dag 15

Mexico = Mountainbiken

Mountainbiken is een ideale manier om de bosrijke omgeving van San Cristóbal te verkennen en om het dagdagelijkse leven te beschouwen van de Indianendorpjes. We maken een daguitstap met gids naar San Juan Chamula, waar in de kerk op het centrale plein de Tzotzil-gemeenschap een bizarre fusiereligie van katholicisme en indiaanse rituelen beoefent. ‘s Middags begeven we ons naar Zinancatan, een ander Tzotzil-dorp, waar we op bezoek gaan bij een lokale familie, leden van een coöperatieve van weversvrouwen. We eten bij hen thuis en leren dan ook echte tortillas maken.

Dag 16

Welcome to the jungle

We maken een lange rit naar de meest paradijselijke plek in de jungle, waar we in een leuke lodge logeren die gerund wordt door de lokale gemeenschap. Onderweg houden we halt aan de meren van Montebello om onze benen te strekken en om lekker te eten bij een koffieboer voor je beste kopje koffie ooit!

Dag 17

Mexico = Meerkayak

In de ochtend gaan we kayakken in de jungle. Vanuit die stilte, hebben we grotere kans om dieren te spotten. Dat we heel wat vogels zullen zien is een feit, maar wie weet hebben we geluk en zien we nog meer. In de namiddag rijden we verder naar de volgende stop in de groene jungle van Chiapas. het Lacandoondorp Lacanja Chansayab, waar we te gast zijn bij de familie van Enrique.

Dag 18

Go with the flow

In de ochtend bezoeken we de de site van Bonampak, bekend omwille van zijn mooi bewaarde maya muurschilderingen.
In de namiddag gaan we raften door de jungle. Gedurende anderhalf uur is het puur avontuur met verschillende watervallen die we met gespecialiseerde gidsen afvaren. Daarna wandelen we 1 uur en komen we aan de archeologische site en de waterval van Golondrinas. Hier picknicken we en is er tijd voor een verkwikkende plons. Nadien wandelen we terug naar het vertrekpunt. Vandaag is het dan ook de dag om je één te voelen met de omringende omgeving.

Dag 19

Mexico = Maya

We trekken dieper de jungle in  en rijden vandaag richting twee heel interessante Maya-sites. De eerste stop is het dorpje Frontera Corozal, bij de Usumacinta rivier die de natuurlijke grens vormt tussen Mexico and Guatemala.  Een boottocht van 45 minuten stroomafwaarts brengt ons naar de mooie Maya-site van Yaxchilán, waar je het gevoel hebt ontdekkingsreiziger te zijn. De gebouwen liggen verscholen in de jungle en op de achtergrond weergalmt het gebrul van apen. In de namiddag houden we halt aan de site van Bonampak, bekend omwille van zijn mooi bewaarde Maya muurschilderingen. 

Dag 20

Mexico = Monumenten

In de vroege ochtend begeven we ons naar de site van Palenque, het archeologisch complex waarvan de monumenten tot de mooiste en fijnst gedecoreerde van de gehele Mayacultuur behoren. En deze nacht slapen we in een zeer comfy hotel, dat hebben we wel verdiend!

Dag 21-22

Mexicomterug!

Terug naar af…Na een intense reis volgt de terugweg. Vanuit Villahermosa nemen we een binnenvlucht naar Mexico City, nadien vliegen we naar België dat er weer wat kleiner zal uitzien.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Prijs

€ 4220
Voorschot: € 1480 per persoon

Inbegrepen

 • Vluchten
 • Luchthaventaksen
 • Logies
 • Transfers ter plaatse, zoals voorzien in het dagprogramma
 • Maaltijden (vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. avondmaal dag 21)
 • Activiteiten (raften, mountainbike, kayak, trekking, ...). Behalve optionele activiteiten in Puerto Escondido.
 • Chauffeurs
 • Lokale gidsen
 • Nederlandstalige Bootz-begeleiding

Niet inbegrepen

 • Fooien
 • Inkomgelden parken (ongeveer 600 pesos = €27)
 • Optionele activiteiten in Puerto Escondido: deathride (ongeveer €5), surflessen (ongeveer €15), boottocht (1 dag voor ongeveer €25), ...
 • Persoonlijke uitgaven
 • Dranken
 • Evt. reisverzekering

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau


Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

We overnachten afwisselend in kleine hotels, cabañas (hutjes) en in een tent. 

Bagage

Tijdens de wandelingen draag je je kleine rugzak. 

Vervoer

We verplaatsen ons al stappend, met openbaar vervoer, jeeps, raft en fiets. 

Klimaat

Klimatologisch kan Mexico verdeeld worden in de oostkust, de westkust en de Centrale Hoogvlakte. Ook is het klimaat sterk afhankelijk van de hoogte waarop men zich bevindt. Rekening houdend met het bovenstaande kent Mexico globaal gesproken twee seizoenen, het droge seizoen in de winter, van oktober tot mei, en het regenseizoen in de zomer, die van mei tot oktober duurt, met een piek in juli en augustus. Alleen in het uiterste noordwesten, rond Tijuana kent een mediterraan klimaat met veel regen in de winter.
De kust- en laaggelegen gebieden van Mexico (zoals in deze reis het grootste deel van de trekking in Chiapas) zijn het hele jaar door warm en vochtig. Hoe verder je het binnenland intrekt en hoe hoger je gaat, hoe koeler en droger het wordt. Deze reis in principe valt buiten het regenseizoen (juni-oktober), wat echter geen sluitende garantie is voor 100% droog weer.
Enkele gemiddelde dag- en nachttemperaturen (gemiddelde temperaturen zijn gemeten de afgelopen jaren over een periode van een etmaal. Ook in Mexico kan het warmer of kouder zijn dan het ‘normale’ jaargemiddelde.):
Mexico-Stad                23-9°
Puebla                         19-10°
Oaxaca                        26-10°
San Cristobal               20-9°
Verdere informatie over het klimaat in het algemeen kan je vinden op: Weatherbase. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather

Maaltijden

De rijke en vaak pittige Mexicaanse keuken is ontstaan uit de mengeling van de traditionele indiaanse en de Spaanse keuken. De indiaanse bijdrage bestaat voornamelijk uit exotische vruchten en kruiden, chili, cacao, avocado en kalkoen. De Spaanse conquistadores leverden vooral vlees, kaas, tarwe, olie en wijn. 

Uitrusting

Bagage

 • Rugzak of reistas (geen harde koffer)
 • Dagrugzakje met goede sluiting.

Schoeisel en kousen

 • Enkelomsluitende wandelschoenen
 • Lichte schoenen 
 • Waterbestendige (wandel)sandalen 
 • Wandelkousen.

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • Soepele (wandel)broek(en)
 • Wind- en waterdichte jas
 • Warme wollen trui of fleece 
 • Lichte hemden en/of T-shirts (ook met lange mouwen in geval van zonverbrande armen)
 • Zonnehoed of –pet 
 • Ondergoed 
 • Badpak/zwembroek  
 • Short(s)
 • Warme pyjama.
Tip: Het is aangenamer en veiliger om kleding te dragen die ook armen en benen tegen de zon beschermt (T-shirt met mouwen, driekwart- of lange broek). Tip voor vrouwen: neem een grote sjaal mee, type pareo. Het neemt weinig plaats in in je dagrugzak en komt vaak goed van pas, bv. bij bezoek aan kerken.

Verzorging

 • Toiletgerief
 • Badhanddoek 
 • Zonnecrème met hoge beschermingsfactor 
 • ‘After sun’
 • Beschermende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • Drankfles (min. 1 liter) 
 • Evt. (zak)mesje (om een stuk fruit te schillen bv.)

Diversen

 • Zonnebril 
 • Veilige geldbeugel om als heupgordel of rond hals te dragen (onder de kleren) 
 • Reiswekker 
 • Evt. oordopjes (gesnurk) 
 • Enkele plastiek zakken 
 • Wc-papier 
 • Zak- of hoofdlamp  
 • Adapterstekker (Mexico heeft een elektriciteitsnet van 110 V, dus afwijkend van de West-Europese standaard, en de stopcontacten zijn ook niet compatibel met onze stekkers)

EHBO

Je begeleidster beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:
 • Evt. middel tegen reisziekte
 • Ontsmettingsmiddel (vloeibaar en zalf)
 • Middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • Pijnstillend en koortswerend middel
 • Middel bij maagkrampen 
 • Middel bij maag- en darmklachten
 • Darmflora-herstellend middel
 • Middel bij zware diarree
 • Zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • Warme zalf bij spierpijnen 
 • Breedspectrum antibioticum
 • Middel tegen blaren
 • Wondpleisters van verschillende breedte
 • Verbanden (elastisch + niet elastisch)
 • Evt. knieband en/of evt. patellabandje
 • Kleefband
 • Steri-strip
 • Oogdruppels
 • Keeltabletten of –spray
 • Inhaler (type Vicks) of neusdruppels (verstopte neus).

Geld

De munteenheid in Mexico is de peso. Je neemt best euro’s mee, die je ter plaatste omwisselt. Je kan in alle steden terecht aan bankautomaten (Visa, Master, Maestro). 

Opgelet: de gewone debet- of betaalkaarten (genre Maestro en Cirrus) werken niet buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, kan je bij je bank je kaart op de "witte lijst " laten zetten  zodat deze voor een periode van max. 3 maanden ook buiten Europa kan gebruikt worden.  

Formaliteiten

Reispas
Voor Mexico heb je een reispas nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. De reispas moet 6 maanden  geldig zijn.Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen. Ook minderjarigen dienen in het bezit te zijn van een reispas.

Visum
Je hebt geen visum nodig.

Tip
Maak een kopie van de identiteitsbladzijde van je reispas en bewaar deze apart van je reispas zelf. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen. Bijkomende informatie kan je vinden op: http://diplomatie.belgium.be/nl(Op reis in het buitenland)


Gezondheid

Onderstaande informatie is een samenvatting van de aanbevelingen voor reizen naar xxx door het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Gezien wij als reisorganisator geen medische bevoegdheid hebben, dien je de verstrekte informatie te evalueren met en je voor meer diepgaande informatie te richten tot een bevoegd arts of medische autoriteit.

Hepatitis A 
Iedereen die naar Azië/Afrika/Latijns-Amerika reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, moet tegen hepatitis A beschermd zijn. Het is een ziekte die wordt overgedragen via voedsel en drank. 

Hepatitis B
In bepaalde omstandigheden is vaccinatie tegen hepatitis B een aanrader. Het is een ziekte die wordt overgedragen via speeksel, bloed en seksueel contact en met een ernstiger ziektebeeld dan hepatitis A.

DTP-vaccinatie
Op reis gaan naar verre landen is verder een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met de DTP-vaccinatie (tegen de infectieziekten difterie, tetanus en polio). Een herhalingsinenting is tien jaar geldig. Voor polio is er levenslange bescherming indien men ooit volledig werd gevaccineerd.

Diarree
Diarree is een frequent probleem op reis. Zelfs wanneer men in goede omstandigheden reist, ontsnapt men er niet steeds aan. Enkele raadgevingen en de juiste geneesmiddelen in de reisapotheek zijn zeer nuttig. 

Buiktyfus
Indien men in minder goede hygiënische omstandigheden reist, frequent of langdurig (bijvoorbeeld vanaf 2 à 3 weken) in het buitenland verblijft (zelfs indien in goede hygiënische omstandigheden) is ook vaccinatie tegen buiktyfus aangeraden. Buiktyfus is een ernstige bacteriële darminfectie die wordt overgedragen door besmet voedsel.

Malaria
In zeldzame omstandigheden is er beperkt malariarisico, met name in afgelegen rurale gebieden in o.a. de staten Chiapas en Oaxaca, beneden de 1000 m en indien men overnacht in primitieve omstandigheden. Malaria is een infectieziekte die verwekt wordt door een parasiet en die wordt overgebracht door de steek van de anopheles-mug. Je moet dus muggenbeten trachten te vermijden, wetende dat de anopheles-mug enkel steekt tussen valavond en dageraad en niet zoemt. Je kan ’s avonds zo veel mogelijk dekkende, lichtgekleurde kledij dragen en de niet bedekte lichaamsdelen inwrijven met een sterk muggenwerend middel. Wat deze reis betreft, is bescherming tegen muggenbeten zoals hoger besproken, voldoende tijdens het eerste gedeelte. Vanaf dag 11 tot de terugkeer naar Mexico-City kunnen deze maatregelen evt. worden gecombineerd met medicatie.

Diepgaandere informatie kan je vinden op: www.itg.be (Reisgeneeskunde) en bij je huisarts.


Meer informatie

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten. Wij geven je alvast volgende tips:Internet
nl.wikipedia.org/wiki/Mexico_(land)
www.visitmexico.com/en/
travel.nationalgeographic.com/travel/countries/mexico-guide/
www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/mx.html

Literatuur

 • Dominicus (Hans Dielemans): La Ruta Maya Maskers, macho's en mañana: leerrijke bedenkingen van een nederlander die in Mexico woont, heel vlot geschreven.
 • H. Herrera, Frida: roman over het leven en werk van de beroemde Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo. 
 • R. Castellanos, Balún Canan: historische roman over het alledaags leven en conflicten tussen “blanken” en “Indianen” ten tijde van de grondhervormingen in Chiapas.
 • O. Paz, Het labyrint van de eenzaamheid: essay over de Mexicaanse ziel. 
 • S. Roeling, Popul Vuh, het ‘scheppingsverhaal’ van de Maya’s.
 • I. Tree, Gehakte hagedis: boeiend reisverhaal dat een indringend en uniek beeld schept van een land vol extremen.
Aanvullende informatie vind je in reisgidsen, die je kan lenen bij openbare bibliotheken, of kan aankopen in de betere reisboekhandel, bv.  

Enkele buitensportzaken, aangeraden door Bootz

Bij zaken met een * krijg je op vertoon van je reisbevestiging 10% korting 

Bij zaken met een ** krijg je op vertoon van je reisbevestiging 5% korting. 

Kennismaking

Enkele weken voor het vertrek krijgt elke Bootzer een uitnodiging voor de kennisma­kingsbijeenkomst. De bijeenkomst gaat meestal door in ons kantoorgebouw te Diest op een zaterdagvoormiddag, of in een van de ViaVia Reiscafés. Je krijgt er de laatste (vertrek)info en maakt kennis met de begeleid(st)er en je medereizigers.

Reizen met het vliegtuig: bagage

Ruimbagage:
De bagage die meegaat in de laadruimte moet een label dragen met je naam. Je krijgt een label van Bootz toegestuurd. Breng best ook een identificatie aan aan  de binnenkant van je reistas, rugzak of koffer. Thuisadres of adres van het eerste logies hoeft niet vermeld te worden op het bagagelabel; het dient enkel als bijkomende identificatie van je bagage. Op de meeste vluchten mag je min. 20 kg bagage inchecken. Uit ervaring raden wij echter aan om je bagage te beperken tot 1 stuk en max. 15 kg. Dat maakt het in- en uitladen tijdens transfers een stuk makkelijker en bovendien kan het voorkomen dat je je bagage zelf dient te dragen over korte afstanden, bijvoorbeeld van de bushalte naar het hotel. 

Handbagage: 
Je mag slechts 1 stuk handbagage meenemen aan boord, eventueel aangevuld met een cameratas, handtas, laptop,… De handbagage moet passen in het bagagekastje in het vliegtuig en mag niet groter zijn dan 55 x 40 x 20 cm.


Veiligheidsmaatregelen voor de handbagage:

Voor alle vluchten uit luchthavens van de EU, Zwitserland, Noorwegen en IJsland gelden de volgende: alle vloeistoffen of semi-vloeibare producten (zoals gel, schuim, tandpasta, lotion, zeep, spray, mascara, lensproduct, …) moeten verpakt worden in flesjes of houders die geen grotere inhoud hebben dan 100 ml. Je mag max. 10 x 100 ml meenemen, samen verpakt in een doorzichtige en hersluitbare plastiek zak met een max. capaciteit van 1 liter. Hetzelfde geldt voor vloei- of kneedbare eetwaren (zoals paté, honing, jam, choco, zachte kazen, …).Reizigers die medicijnen of dieetproducten nodig hebben die niet aan deze voorwaarden kunnen voldoen, dienen hiervoor in het bezit te zijn van een doktersattest. Ook voor babyvoeding wordt een uitzondering gemaakt. Het blijft mogelijk om grotere hoeveelheden drank en parfum te kopen in de taxfreeshops. De gekochte artikelen zullen door de winkelbediendes in speciale verzegelde zakken verpakt worden.  
Alle zaken die scherp, puntig en/of potentieel gevaarlijk zijn (wandelstok, zakmes, nagelknipper of –vijl, pincet, schaar, picknickmes en –vork, aansteker, e.d.) mogen evenmin in je handbagage worden verpakt. 


Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: