10 Resultaten

Hidden treasures in the Land of Tomorrow

België

Waar zijn die beentjes? De Schorre, wereldbekend van Tomorrowland dat in juli het recreatiedomein inpalmt en vele tienduizenden begeestert… Not this summer... Deze zomer ziet er anders uit, met dus ook volop kansen om Bootzers de natuurlijke, sportieve en culturele troeven van de regio te laten ontdekken. We starten met een mooie wandeling langs de voormalige kleiputten van Terhagen, tegenwoordig wilde natuur waar je je soms in de Braziliaanse pampas en dan weer in de Afrikaanse steppe waant (zonder de wilde dieren dan). In De Schorre gaan we op zoek naar de 7 metershoge trollen van de Deense kunstenaar Thomas Dambo, bezoeken de One World Bridge met haar vele duizenden boodschappen erin verwerkt én misschien voor de liefhebbers ook nog een stukje van het blote-voetenpad. De 24m hoge klimtoren van Intense kan niet op het programma ontbreken. Na een uitdagende klim volgt een 200m lange zipline en sluiten we af met een welverdiende pint of frisdrank. Yesterday is history, Today is a gift from Bootz, Tomorrow is a day we rest our feet.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 21/07/20 - 21/07/20 1

Te voet en per kano naar Leuven

België

Hoe ging jij de laatste keer naar de stad? Wedden dat het niet met de kano was? Voor we Leuven City triomfantelijk binnenpeddelen, hebben we eerst wat andere hindernissen te overwinnen. Onze trip start in het dorpje Huldenberg, idyllisch gelegen in het glooiende landschap van bossen, weilanden en kronkelende riviertjes ten zuiden van Leuven. We doorkruisen natuurreservaat de Doode Bemde, langs vijvers, moerassen en grasland. Met 14 km in de benen laten we onze armen het verdere werk doen en varen we de Dijle op richting centrum Leuven voor een welverdiend restaurantbezoekje en misschien een frisse pint?

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 26/07/20 - 26/07/20 1

Connecterra: Limburgse heuvels en grenswater

België

Iemand zin in een reis rond wereld? In onze achtertuin? Maasmechelen, het Italië van het noorden, verwelkomt ons met een waaier aan variatie. Wandelen door het enige nationale park van Vlaanderen met uitgestrekte heidelandschappen alsof het de Tasmaanse vlaktes zijn. Door het Zwitsers aandoende berg- en merenlandschap bij de Kikbeekbron tot op de top van de Connecterra-terril met een panorama alsof je in Canada zit. De zandwinningsgebieden doen je aan de Sahara denken, en de kronkelende Maas, de grensrivier omringd door plassen en kanalen, voelt als het Zweedse binnenland. En in mooiste dorp van Vlaanderen wanen we ons even in Zuid-Frankrijk. En wie wil kan zich nog verdiepen in de multiculturele mijn-cultuur, of de Chinese shop-cultuur op wandelafstand van ons logies. Afwisselender wordt het niet...

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 31/07/20 - 02/08/20 3

Heuvelland

België

Onder het West-Vlaamse Ieper ligt het Heuvelland. Deze grensstreek met Frankrijk staat garant voor holle wegen, hellingbossen, kletsnatte bronbosjes & oorlogsmonumenten. De “bergen” overstijgen het Vlaamse platteland en bieden avontuurlijke bospaadjes. De welbekende Kemmelberg is met zijn 156 m de hoogste heuveltop van Vlaanderen, de Voerstreek niet meegerekend. Je kan er genieten van verrassende vergezichten over het land van de Grote Oorlog. Het is ook de plaats van en een verzameling kleinere natuurgebieden tussen Westouter en Loker, goed voor uren wandelplezier. De toeristische dienst gaf er de verzamelnaam “Bronnen van het Heuvelland” aan. Kwestie dat we zeker weten dat we tijdens het stappen al eens over een beekje zullen moeten huppelen. Onderweg doorkruisen we enkele lokale wijngaarden. Goed om dorst van te krijgen! Wie wil kan onderweg een taartje sneukelen of sippen van een plaatselijk hoppebiertje of een goede trappist om die dorst te lessen. Als de dag op zijn einde wandelt, gaan we in een lokaal restaurantje nakeuvelen over de heuvelen (=prozaïsche vrijheid, steek het op die hoppebiertjes).

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 22/08/20 - 22/08/20 1

Veluwe, ver weg in een buurland

Nederland

Zo dichtbij, en toch zo anders. Het Nederlandse nationale park de Hoge Veluwe heeft het allemaal; van paarse heideheuvels, over woestijnachtige zandvlaktes tot een verscheidenheid aan bossen. We verkennen dit grootste natuurgebied van Nederland samen met de überlocal: de boswachter. We komen op plekken waar anderen niet komen, en hebben zo meer kans op wild. Op dag twee wanen we ons in de Sahara als we over de grootste zandverstuiving van West-Europa trekken. Wil je toch iets meer kleur? De volgende dag verkennen we het nationale park Veluwezoom, bekend van zijn paarse heide. Enkel in augustus! We bezoeken ook nog het Bokrijk van Nederland, en sluiten af met de glazen balkons op een mini-citytrip in het hippe Arnhem. Oh ja, en dat is de wijnhoofdstad van Nederland. Moet er nog zand zijn? 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 28/08/20 - 31/08/20 4

Door de Sahara van… Lommel

België

Nee, je hoeft niet naar een ander continent te trekken om de Sahara te ontdekken. Die vind je ook gewoon in Limburg. Of zo wordt de uitgestrekte zandvlakte van het natuurgebied langs het kanaal Bocholt-Herentals bij Lommel toch genoemd. Een hele dag trekken we er door bossen, velden, heide, vennen en de zandvlakte zelf. Geen oases hier, maar onze dorst en honger stil je even goed in een taverne aan het eind van onze tocht.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 29/08/20 - 29/08/20 1

Het neusje van de Zwalm

België

Al ooit van het plekje Dikkele gehoord? Nee? Maar goed ook, want de rust die je in dit stukje Zwalmstreek vindt, maakt het nog net iets idyllischer. We trekken door glooiende velden, langs de kronkelende Zwalm naar de oever van de Schelde. Stoppen doen we voor lunch in een volkscafé onderweg en een drankje in een van de belachelijk charmante watermolens langs de Zwalm. Om je dag echt compleet te maken gaan we na het wandelen ook nog eens lekker op restaurant. Was het maar alle dagen weekend!

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 12/09/20 - 12/09/20 1

Dwars door de duinen

België

Op avontuur langs onze eigen Belgische kust? Ja, het kan. We trammen vanuit Oostende langs de zee naar Oostduinkerke. Geen muur van appartementsblokken hier, maar nog grotendeels ongerept duinengebied, waar we door trekken richting Nieuwpoort. Na een picknick bij de dijk varen we met een pontje de Ijzer over en zetten we onze tocht verder door het natuurreservaat van de Ijzermonding. We keren terug met de tram tot aan de Venetiaanse Galerijen van Oostende, helemaal klaar voor - what else? - een lekker vers (vis-)maal aan de haven.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 13/09/20 - 13/09/20 1

Machtig Müllerthal

Luxemburg

Groots zijn in iets klein. Dat is het minste dat je kan zeggen van ons buurlandje Luxemburg. Op een kleine oppervlakte vind je enkele van de meest befaamde wandelroutes van de benelux. Rond Echternach wandelen we de bekende route 2 van de Mullerthal trail. Dat is een vlotte bos- en rotswandeling tussen imposante rotsformaties. ‘s Avonds kraken we een wijntje in telkens een andere jeugdherberg in het magical wonderland van het Mullerthal.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 17/09/20 - 20/09/20 4

Bootz goes Beringen

België

Mijn mijn mijn! Misschien denk je nu aan het gekrijs van jouw kleine neefje wiens speelgoed je toevallig af pakte. Of denk je aan een zwerm meeuwen die hongerig naar een clownvisje kijken?  Bootz gaat dat allemaal veranderen! Denk aan stoffige gangen waar Polen, Turken, Italianen en Spanjaarden samen blokjes kool delfden voor de gezellige stoofjes in de Vlaamse keukens waar, door invloed van diezelfde mijnwerkers, heerlijke multiculturele lekkernijen hun weg vonden naar ons bord. Maar in de streek rond Beringen kan je ook bovengronds verdwalen. In het grootste bos van Vlaanderen bijvoorbeeld. En voor de Bootzers die ‘s nachts al eens het zwijn uithangen, opgelet want hier wonen wolven! Dit wordt een multicultunatureel weekend dat je absoluut wil meemaken! Roep nu maar: mijn mijn mijn!

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 18/09/20 - 20/09/20 3

Vertrek vanaf:
tot:


Wandelniveau:
Soort reis: