DE MAROKKAANSE SAHARA

DE MAROKKAANSE SAHARA


Enter Sandman. Van 11/03 tot 19/03

LUXEMBURG - MACHTIG MÜLLERTHAL

LUXEMBURG - MACHTIG MÜLLERTHAL


van 10/04 tot en met 13/04

Madeira

Madeira


Levadalopen? Doen! 4 afreizen met vrije plaatsen.

Malta

Malta


Lekker, spannend, vermoeiend en legendarisch!

De kloven van Kreta

De kloven van Kreta


Vertrek op 8/04 en 30/09

Weekendjes weg

Weekendjes weg


Efkes helemaal weg

Op goede voet

Op goede voet


Reizen organiseren vanuit passie en engagement, hoe doen we dat?

Op zondag 15 mei zijn jullie allemaal weer welkom op onze jaarlijkse Wandeldag.


Elk jaar organiseert Bootz, samen met de vrienden van Anders Reizen de Wandeldag. Je kan afpreken met oude reisgenoten, gewoon wat komen wandelen of een praatje slaan met één van onze begeleiders en medewerkers.

Dit keer trekken we naar domein "Het Klein Schietveld' in Brasschaat, het is Europese topnatuur en krijgt daardoor ook de bescherming van Europa als Natura 2000 gebied.

Klein in naam, maar groots in natuur. Het Klein Schietveld wordt ‘klein’ genoemd omwille van de nabijheid van grotere broer Groot Schietveld. Naar Vlaamse normen is het echter allesbehalve klein; een aaneengesloten stuk natuur van bijna 900 hectare is in Vlaanderen eerder uitzondering dan regel.

Het militair domein is deels toegankelijk en je kan er prachtig wandelen, fietsen en ruiteren. En wie wil kan met de spoorfietsen het gebied op een andere manier ontdekken.

Perron Noord is de ideale locatie voor deze gezellige dag waar onze wandelaars getrakteerd worden op uitgestippelde wandelingen en een warm welkom door al onze medewerkers. Tussen pot en pint of tijdens één van de wandelingen leer je andere wandelaars kennen en zorgt een begeleider voor de nodige sfeer in de groep.

De wandelingen lopen allemaal in een lus. De start en eindplaats is dezelfde. Je kan kiezen voor een individuele wandeling, waarbij je aan de hand van een beschrijving en kaart op eigen houtje op stap gaat. Of je neemt deel aan één van de vele begeleide wandelingen in groep.

Deze wandelingen voeren je door natuurschoon, dure wijken en loopgraven. We zochten de meest memorabele wandelpaden in de buurt uit en verwerkten ze tot 4 wandelingen van 10km, 14km, 21km en 24,5km. Er zijn amper hoogteverschillen. We doorkruisen de natuurgebieden: het Klein Schietveld, het Mastenbos, de Uitlegger en het gebied langs de antitankgracht. We doen 2 forten aan. Dat van Brasschaat en dat van Ertbrand.

Eten en drinken
Je kan een picknick meenemen of ter plaatse kopen. Bij de wandelingen van 21 en 24km passeer je een brasserie waar je iets kan kopen maar je mag er ook je eigen picknick opeten als je er iets drinkt. De wandelingen in groep houden er sowieso even halt.
Het start- en eindpunt van alle wandelingen is Perron Noord. Een grote en gezellige brasserie waar je veel lekkers kan eten en drinken.

Vervoer en parking
Naast de wandelaars van Anders Reizen en Bootz, zullen er nog veel andere wandelaars en fietsers komen genieten van de natuur en het mooie weer.
We hebben, naast de grote openbare parking, extra parking voorzien voor onze wandelaars op de site van het Gunfire museum. Volg hiervoor de pijlen of de aanwijzingen van onze parkingwachters.
We nodigen je uit om zoveel mogelijk te carpoolen. Via het Facebook-event kan je plaatsen aanbieden of vragen om mee te rijden.

De bushaltes Brasschaat Struikenlaan en Brasschaat Maria Ter Heide Kerk liggen beide op zo'n 3km van Perron Noord. Je doet er vanuit Antwerpen Centraal 42 minuten over tot de halte.

Brandgevaar - code oranje
Op dit ogenblik geldt code oranje in alle natuurgebieden in de provincie Antwerpen. Er geldt een algemeen rookverbod op de wandelingen.

Reeds ingeschreven?
Kom je aanmelden aan de inschrijvingsstand voor groep of individuele wandelingen. Wil je ter plaatse liever een andere wandeling maken of je verkiest om te wisselen tussen in groep of op eigen houtje wandelen? Dan kan je dat zonder probleem op het moment zelf beslissen. Je kan ook nog vrienden en familie meenemen zonder in te schrijven. Je hoeft geen ticket of code mee te nemen. Jouw naam staat genoteerd aan de inschrijvingenstand.

Tips

  • Breng eventueel zonnecrème, zonnebril en een petje mee.
  • Deel je foto's openbaar op Instagram met #andersreizen #travelbybootz #wandeldag en tag ons met  @anders.reizen @travelbybootz.
  • Je krijgt een kaartje en beschrijving als je op eigen houtje wandelt, maar wie wil kan ter plaatse de GPS tracks downloaden. Deze kan je op je gps-toestel zetten of inladen in bv de Komoot-app op je gsm.
  • Honden zijn toegelaten aan de leiband, indien je op eigen houtje wandelt. Als je mee stapt in een groep, moet je rekening houden met de wensen van die groep.
  • Wil je info over onze wandelreizen, kom dan eens langs op de infostand of we dromen samen over verre reizen bij een lekker drankje op het terras.
  • Deel deze pagina met al je wandelvrienden. Iedereen is welkom!

Inschrijven

 

Schrijf je gratis in via Eventbrite

Inschrijven is sterk aangeraden, zeker voor de begeleide wandelingen, maar niet verplicht.