Malta - Eiland van ridders en rotsen


8 dagen

21/05/2023 - 28/05/2023

- prijs € 1490


niet meer boekbaar

Malta - Eiland van ridders en rotsen


8 dagen

21/05/2023 - 28/05/2023

- prijs € 1490


niet meer boekbaar

Malta - Eiland van ridders en rotsen


8 dagen

21/05/2023 - 28/05/2023

- prijs € 1490


niet meer boekbaar

Malta - Eiland van ridders en rotsen


8 dagen

21/05/2023 - 28/05/2023

- prijs € 1490


niet meer boekbaar

Malta - Eiland van ridders en rotsen


8 dagen

21/05/2023 - 28/05/2023

- prijs € 1490


niet meer boekbaar
Jongerenreis Malta
Ten zuiden van Sicilië ligt Malta. Een eiland, bezaaid met paleizen, kerken en versterkte vestingen. Malta en zustereiland Gozo zijn paradijselijk eilanden met kusten met steile kliffen, kleine kreken en baaien, stranden en gezellige vissershaventjes. Die gaan we dan ontdekken tijdens een zonnige en actieve week. Het wordt lekker, spannend, vermoeiend en legendarisch!
Prijs: € 1490
Reisnummer: 23MT4AAA2
Reisdatum: 21/05/2023 - 28/05/2023
Deelnemers: min. 6 - max. 13
Beschikbaar: Nee

Wandelniveau :

Huidige groepssamenstelling:

20

22

23

26

30

32

34

23

24

30

31

Hoogtepunten

 • GPS-spel in Valletta
 • spetterende kajaktocht op zee
 • Lokale kookworkshop
 • Initiatie rotsklimmen/boulderen
 • Wandelen langs de kust en blue lagoon

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Deze reis scoort

9,1

8 Beoordelingen

reviews van klanten

Een heel leuke reis met een combinatie van wandelen, sportievere en ontspannende activiteiten. Ik heb op 8 dagen de mooiste wandelingen gedaan en de leukste steden bezocht in heel Malta, Gozo & Comino.

Elien B. -

Deze groepsreis naar Malta was mijn allereerste en het zal zeker niet mijn laatste zijn! Ik kan het ten zeerste aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een onvergetelijke ervaring. De Malta-groepsreis bood de perfecte mix van cultuur, wandelen en andere sportieve activiteiten. De wandelroutes waren buitengewoon indrukwekkend, vooral omdat je vaak langs de prachtige kust liep en midden in de natuur kon picknicken. Voor mij was het absolute hoogtepunt van de reis het bergbeklimmen. De locatie was adembenemend mooi en het beklimmen van de bergen stelde me in staat om mijn persoonlijke grenzen te verleggen. Het is een reis om nooit te vergeten!

Rani H. -

Algemene reistips

Dag 1

Een eerste Slokkje

Als de zon ondergaat en de fotogenieke vissersbootjes dobberen in het zeewater dat het licht weerspiegelt van de terrasjes… dat lijkt ons een goed moment om toe te komen in Marsaxklokk (uitgesproken als ‘Marsasjlokk’, wat zoveel wil zeggen als ‘zuidoostelijk vissersdorp'). Vissersbootjes en Malta, geen enkel postkaartje kan zonder. Naast een toeristische eyecatcher worden ze hier ook echt gebruikt. 70% van de Maltese vissersvloot ligt hier te dobberen.

Wist je dat: de volgorde van de kleuren op de bootjes laat zien tot welke familie het behoort.

Dag 2

Waar is de GPS?

Een eerste verkenning van de kust doet ons al zin krijgen in de rest van het eiland. Als het weer meezit en je zwemgerief stevig vastzit, kan je gaan zwemmen of klifduiken!

Nadien nemen we de bus naar Valletta. Een historische stad met vele hoekjes en kantjes. Hier is duidelijk al wat afgevochten, lang geleden. Maar ook vandaag! We verdelen ons in 2 teams en spelen een GPS-spel. Ideaal om het stadsplan te leren kennen. Want na het spel kunnen we naar believen enkele must-see’s bezoeken. Het Grootmeesterspaleis, de kathedraal, een museum, een terrasje, …

Dag 3

I’m blue dabadi Mnajdra

We nemen de bus naar de ‘Blue Grotto’. Een verzameling uitgeholde grotten in de kliffen die perfect passen bij onze fotogeniekste glimlach. We volgen namelijk een kustpad van Hagar Qim tot Dingli. Hier stonden vroeger tempels ter ere van een godin-moeder. Dus stuur die foto van daarnet maar naar je mamie die thuis wacht op nieuws ;) Het kustpad komt uit in het dorpje Ghar Lapsi. Dit vissersdorpje staat bekend voor zijn hemelsblauwe water dat ideaal is om wandelzweet mee weg te spoelen. We gaan langs de kliffen omhoog naar Dingli voor een mooi zicht op de hoofdstad onder de middagzon.
Na het eten nemen we de boot naar Mgarr. De haven van het zustereilandje Gozo. Dat lijkt wat op Malta, maar is nog kleiner, schattiger en authentieker. Overnachten doen we ietsje verder in Qala.

Dag 4

Let’s go Gozo

Terwijl thuis in België de padelrage nog steeds niet weg is, houden wij het hier op peddelen. In een zeekajak zoeken we de verborgen baaitjes op om ongestoord te kunnen zwemmen. We zoeken ook een mooi plekje uit op het strand om te picknicken. Niets lekkerder dan een broodje met hesp, kaas en wat zandgarnituur!

Dé toeristische trekpleister van de westkust is de “Azur Window’. Bij recente renovatiewerken hebben ze dat raam weggehaald en nu is het gewoon Azur. (lees: een enorme natuurlijk boog is door hevig stormweer en erosie ingestort). Verborgen achter de kliffen ligt een binnenzeetje. Heel geliefd bij duikers maar evenzeer bij Bootzers die hier een mooie wandeling maken.Langs de kliffen en terug via het binnenland.

Dag 5

Smakelijk!

Een echte chefkok neemt ons mee naar de markt en we snuiven een beetje (niet te veel!) couleur locale op van de verse geitekaas en verse vis. Als ons mandje vol zit, is het tijd om, onder begeleiding, traditionele Maltezer recepten te bereiden. Een Pastizi, een Gozitan ftira of de lokale nougat specialiteit. Plaatselijk wijntje erbij en we’re living the life van een echte Maltezer. In de namiddag bezoeken we Rabat (aka Victoria), de hoofdstad van Gozo.

Dag 6

Ik zie Ix-Xini

We rijden naar Mgarr ix-Xini. Een plaatsje dat, wij vermoeden, zo genoemd werd na het vinden van een oude piratenkaart. ix-Xini marks the spot. Het enige wat wij er vinden is de Wied-ta kloof. Een prachtige plaats voor een initiatie rotsklimmen/boulderen. Na de picknick duiken we het warme water in van het baaitje aan de voet van de kloof. Voor de terugweg kiezen we het schitterende kustpad dat ons tot in havenstad Mgarr brengt en vandaar volgen we de wandeling boven de kust naar Qala.

Dag 7

Here we Comino!

Als je droomt van een onbewoond, paradijselijk eiland, dan droom je van Comino. Amper 3,5km² groot, geen auto’s en er wonen slechts 3 mensen. Heel het eiland is beschermd natuurgebied. Zogezegd voor de vogels, maar wij vermoeden dat er nog piratenschatten verborgen liggen in de diepe grotten langs de steile kliffen. Op onze kaart staat een grote X en die brengt ons naar de ‘Blue Lagoon’. Alle soorten blauw hebben ze hier uitgegoten en gemengd in het water van deze baai.
Eenmaal terug op Gozo wandelen we de kust af van Mgarr naar het zand van Dahlet Qorrot. Een wandeling die ons zeker in het stof/zand zal doen bijten.

Dag 8

Midden in Mdina

Na het ontbijt varen we terug naar Malta en rijden meteen door naar Mdina. Omdat de straatjes hier zo smal zijn, zien we amper auto’s. Een gemiddelde Bootzer past er echter perfect door. Van op de oude verstigingsmuren krijgen we een prachtig zicht over deze oude stad maar ook over het noordelijk deel van Malta. Een laatste mental picture voor de terugreis naar huis in de late namiddag.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Prijs

€ 1490
Voorschot: € 520 per persoon

Inbegrepen

 • vluchten 
 • CO2-compensatie van de vlucht 
 • logies 
 • maaltijden vanaf ontbijt dag 2 t.e.m. ontbijt dag 8 
 • transfers 
 • Nederlandstalige begeleiding 
 • professionele gidsen voor de vermelde activiteiten 
 • huur materiaal en uitrusting voor de vermelde activiteiten  
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • dranken 
 • inkomgelden 
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:


Begeleiding:

Yentl Steurs


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een reis met wandel/activiteitenniveau.

Je hebt geen ervaring nodig voor de activiteiten maar je bent wel iemand met zin voor avontuur en enige sportieve aanleg.


Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

 • In Marsaxlokk logeren we in een centraal gelegen hotel. 
 • Op Gozo logeren we in een charmante B&B met klein zwembad en terras. Je logeert in twee tot vierpersoonskamer met privé-sanitair

Maaltijden

Ontbijt nemen we in het logies. Voor ’s middags krijgen we een lunchpakket mee (best een lunchbox voorzien). Het avondmaal nemen we in het logies of in één van de lokale restaurantjes.

Bagage

Je draagt enkel je dagrugzak met de spullen die je overdag nodig hebt.

Vervoer


Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
KM 421Brussel 21/05/2023 19:55Valletta 21/05/2023 22:40
KM 420Valletta 28/05/2023 16:10Brussel 28/05/2023 19:05
Ter plaatse maken we gebruik van privé-vervoer, lijnbus en ferry.

Op goede voet

op goede voet

Onze reizen zijn voor ontdekkers die de wereld het liefst te voet verkennen en die houden van wat beweging en actie.  Voor wie liever een beperkte regio echt wil leren kennen dan vluchtig door het hele land te racen. En voor levensgenieters die de confrontatie met andere culturen en omgevingen willen aangaan en het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners vooropstellen.


Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur actief bezig zijn
  met wandelen of buitensport op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Malta heeft een typisch Middellandse-Zeeklimaat. Voor- en najaar zijn de aangenaamste periodes om te wandelen, met veel zon en niet té warme temperaturen. Maar ook dan zijn uitzonderingen mogelijk. Zo brengt de hete Afrikaanse Sirocco-wind af en toe uitzonderlijk hoge temperaturen en luchtvochtigheid met zich mee.

Uitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis.

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven. 

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer 

 • dagrugzak

Schoeisel & kousen

 • degelijke, enkelomsluitende wandelschoenen 

 • wandel- of trekkingkousen 

 • sportschoenen om te dragen tijdens de kliminitiatie 

 • sandalen of (sport)schoenen die nat mogen worden om te dragen tijdens de zeekajaktocht 

Kledij

 • soepele (wandel)broek 

 • wind- en waterdicht jasje 

 • fleece 

 • T-shirts 

 • zonnehoed of –pet 

 • sjaaltje (om de hals tegen de zon te beschermen) 

 • short/bermuda 

 • zwemkledij 

Verzorging

 • toiletgerief 

 • handdoek (enkel nodig voor de buitenactiviteiten) 

 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor 

 • beschermende lippenstift 

Eet- en drinkgerei 

 • drankfles of -zak 

 • evt. (zak)mesje 

 • lunchbox 

Diversen 

 • evt. verrekijker 

 • evt. wandelstokken 

 • evt. oorstoppen  

 • evt. verduisterend oogmasker 

 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …) 

 •  reisstekker (de stopcontacten zijn niet compatibel met onze stekkers: zie deze link).


EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

De munt op Malta is de euro. Er zijn overal geldautomaten. Op vele plaatsen kan je tevens betalen met de kaart.

Formaliteiten

Voor reizen naar Malta volstaat je identiteitskaart. 

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. tijdstip en plaats waar we afspreken, wordt een tweetal weken voor vertrek doorgemaild. 

 


Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: