Slovenië - Slovenië Inside Out


15 dagen

2/09/2023 - 16/09/2023

- prijs € 1590


niet meer boekbaar

Slovenië - Slovenië Inside Out


15 dagen

2/09/2023 - 16/09/2023

- prijs € 1590


niet meer boekbaar

Slovenië - Slovenië Inside Out


15 dagen

2/09/2023 - 16/09/2023

- prijs € 1590


niet meer boekbaar

Slovenië - Slovenië Inside Out


15 dagen

2/09/2023 - 16/09/2023

- prijs € 1590


niet meer boekbaar

Slovenië - Slovenië Inside Out


15 dagen

2/09/2023 - 16/09/2023

- prijs € 1590


niet meer boekbaar
Jongerenreis Slovenië
Slovenië? Zegt je niet veel? Moet dan dringend verandering in komen! Dit is zonder overdrijven één van de allermooiste landjes van Europa. Wat minder bekend, maar a whole lot of fun uitgespreid op een zakdoekje. En wat daar dan zoal te zien slash te doen is? Majestueuze grotten, ondergrondse rivieren en Speleologie met hoofdletter S. Doe daar nog een prachtige canyoning bij op de vermaarde Soca-rivier, en een pittige vierdaagse huttentocht in het Triglav Nationaal Park en je komt ogen te kort. Wedden?
Prijs: € 1590
Reisnummer: 23SI4AAA2
Reisdatum: 2/09/2023 - 16/09/2023
Deelnemers: min. 6 - max. 8
Beschikbaar: Nee

Wandelniveau :
en

Huidige groepssamenstelling:

29

29

30

30

31

33

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Deze reis scoort

8,4

23 Beoordelingen

reviews van klanten

Deze reis zit heel goed in elkaar met heel veel afwisseling (citytrip in Ljubljana, dagwandelingen, avontuurlijk canyoning, speleogie en de 4-daagse trektocht in de bergen). Vooral de canyoning was een volledig nieuwe ervaring en vond ik heel tof. Alle lokale begeleiding bij de activiteiten en ook de begeleiding door de Bootz-reisbegeleider was dik in orde.

Ruben V. -

Goed gevarieerde reis met enkele mooie toeristische wandelingen. De avontuurlijke activiteiten in Slovenië zijn zeker de moeite en de plaatselijke begeleiding is top. De pittige vierdaagse tocht biedt prachtige uitzichten.

Pieter V. -

Deze reis is dolletjes en grensverleggend ;)

Bart F. -

Zeer aangename reis met veel avontuur en natuur. De groepsdynamiek was zeer goed en we waren goed op elkaar ingesteld. Veel humor, veel terrasjes, genoten van rafting, bezoekje aan restaurants. Echt een vakantie zoals het hoort!

Ignaas V. -

Algemene reistips

Dag 1

Roadtrip naar het Oosten
Afspraak op een nog nader te bepalen, centraal gelegen plaats in het Vlaamse land en vertrek. Deze nacht slapen we op een camping in Duitsland, in de buurt van de Chiemsee.

Dag 2

Ljubljana
We rijden verder tot Ljubljana, met onderweg een halte aan het héél mooie meer van Bled. Ljubljana is de aangename en groene hoofdstad van Slovenië op de oevers van de Ljubljanica. Het oude stadsgedeelte, tussen de rivier en het kasteel, is ‘Praag in het klein’, maar dan een stuk rustiger.

Dag 3

Karst en kalk
De voormiddag brengen we nog door in de stad. Daarna trekken we zuidwaarts naar onze kampplaats in Postojna. Hier zitten we in het zogenaamde karstgebied, formaties van kalksteen waarin zich een ongelooflijk netwerk van grottenstelsels bevindt. Vandaag gaan we alvast een kijkje nemen bij het mysterieuze Cerknica-meer.

Dag 4

In en onder de vallei
Wandeling in de prachtige karstvallei Rakov Skocjan, waar de Rak-rivier voor een deel ondergronds gaat (en wij ook).We maken het ons gezellig op de camping in Postojna.

Dag 5

Into the tunnels
Vandaag gaan we op verkenning in het indrukwekkende grottencomplex van Rakov Skocjan waar we worden ingewijd in de geheimen der speleologie. Denk aan een spectaculaire ondergrondse wereld vol stalagmieten, tieten en glijbanen van modder. We maken een tocht van een drietal uur die rustig begint zodat je aan de ondergrondse wereld kan wennen. Op het einde is er een lus van ongeveer 45 minuten puur kruip- en klouterwerk. Fun verzekerd!

Dag 6

De Julische Alpen
Op weg noordwaarts naar onze volgende logiesplaats bezoeken we het stadje Kobarid en de kwikzilvermijn van Idrija. De camping waar we 4 nachten zullen slapen, bevindt zich in Bovec. We zitten hier in de Julische Alpen, waarvan de hoogste top, de Triglav, tot 2864 m reikt. Het is het (althans voorlopig) minst door buitenlanders bezochte deel van de Alpen. Het ruige en woeste karakter van de bergen, de grote diversiteit op het vlak van bomen- en plantengroei en de goed onderhouden wandelpaden maken het tot een schitterend wandelgebied, dat we morgen al zullen ondervinden.

Dag 7

Into the valley
We maken een mooie dagtocht in de vallei van de Lepena. Niet gemakkelijk maar des te meer voldoening gevend. 's Avonds slaan we ons tentenkamp op in de camping aan de Soca.

Dag 8

Relax
Een rustig dagje vandaag om onze zwaar beproefde spieren te laten bekomen van gisteren. Gezellig chillen op de camping aan de rivier: check! Sportmogelijkheden te over of gewoon lekker luieren naast de kabbelende rivier. Wie wil kan een tochtje maken naar de bron van de turkooizen Soca-rivier.

Dag 9

Canyoning
Vanuit Bovec, vermaard onder Europese watersporters, wagen we ons aan een canyoning in een van de steile zijvalleien van de Soca. Hoe wild deze afdaling wordt, hangt af van de waterstand… In de namiddag maken we nog een tocht naar de waterval van Boka.

Dag 10-13

Triglav Nationaal Park
Een pittige vierdaagse tocht – met overnachting in berghutten – brengt ons doorheen Triglav Nationaal Park, dat een groot deel van de Julische Alpen in beslag neemt. Diepe gletsjervalleien, grazige bergweiden en pittoreske dorpjes wisselen af met meren, riviertjes en ravijnen. Kortom: niet alleen een plezier voor onze ervaren wandelspieren maar ook voor onze ogen die we hier wagenwijd kunnen opentrekken. Op dag 13 overnachten we terug op de camping in Bovec.

Dag 14

4 landen trip
Vanaf onze avonturencamping aan de Soca-rivier, nemen we afscheid van het groene hart van Europa. Via prachtige wegen en dito uitzichten door Italie en Oostenrijk rijden we naar Augsburg in Zuid-Duitsland waar we voor de laatste keer onze tenten opslaan.

Dag 15

Bye bye
Vanuit Augsburg trippen we weer richting thuisland. De begeleider zet je af daar waar je 15 dagen geleden werd opgepikt. Echter deze keer mét een rugzak vol aan ervaringen en een plan om terug te gaan.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Prijs

€ 1590
Voorschot: € 560 per persoon

Inbegrepen

 • Transfers per minibus
 • Logies
 • Maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 15 
 • Speleologie
 • Canyoning
 • Bootz-begeleiding
 • BTW

Niet inbegrepen

 • Dranken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Inkomgelden (bv. museum in Idria)
 • Eventuele verzekeringen

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:


Begeleiding:

Dempsey Cappelle


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 8 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

 voor de dagtochten;  voor de vierdaagse.

De vierdaagse is een zeer pittige tocht met stevige dagetappes (tot 8 uur stappen) en hoogteverschillen tot 1.000m per dag waarbij je best geen hoogtevrees hebt. Er zijn enkele moeilijk begaanbare paden en op sommige stukken moet je klimmen en klauteren.

De begeleider kan de voorgestelde route steeds wijzigen in functie van de weersomstandigheden.


Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

Jeugdherberg (1x), campings (10x; zelf koken) en primitieve berghutten (3x).

Bagage

 Beperkte bagage (met slaapzak) zelf dragen op dagen 10, 11, 12 en 13; elders dagrugzakje.

Vervoer

We verplaatsen ons met onze eigen minibus.
Deze wordt bestuurd door de begeleider, waarbij op de langere trajecten ook deelnemers die zich hiervoor aanbieden, het stuur kunnen overnemen. Ben je hiertoe bereid, meld het dan zeker bij de inschrijving. Je aansprakelijkheid is gedekt door de verzekering van de huurwagen (BA, omnium en inzittenden). Je moet in het bezit zijn van een rijbewijs B en minstens 25 jaar zijn.

Klimaat

Het westen van Slovenië heeft een Middellandse-Zeeklimaat, met meestal zonnige zomers en milde tot koude winters. De meeste neerslag valt gemiddeld in mei-juni en oktober-november. 
In de bergen ligt de dagtemperatuur gemiddeld enkele graden lager dan elders in het land en zijn de nachten koel tot zeer koud. In het noordwesten (waar zich het meer van Bohinj) bevindt, heerst een alpien klimaat met ’s winters een vrij grote sneeuwzekerheid. 

Op goede voet

op goede voet

Onze reizen zijn voor ontdekkers die de wereld het liefst te voet verkennen en die houden van wat beweging en actie.  Voor wie liever een beperkte regio echt wil leren kennen dan vluchtig door het hele land te racen. En voor levensgenieters die de confrontatie met andere culturen en omgevingen willen aangaan en het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners vooropstellen.


Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur actief bezig zijn
  met wandelen of buitensport op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Uitrusting

Bagage

 • Rugzak voor de 4-daagse (30-40 liter)
 • Dagrugzakje

Schoeisel & kousen

 • Enkelomsluitende (berg)wandelschoenen (min. type B)
 • Lichte (sport)schoenen (voor ’s avonds)
 • Evt.(wandel)sandalen
 • Wandelkousen

Kampeeruitrusting

 • Slaapmatje
 • Warme slaapzak (tot 5°)
 • Lakenzak voor tijdens de 4-daagse
 • Keukenhanddoek

Kledij

 • Soepele (wandel)broek(en)
 • Wind- en waterdichte vest
 • Warme trui of fleece
 • Enkele lichte hemden en/of T-shirts (ook met lange mouwen in geval van zonverbrande armen)
 • Zonnehoed of –pet
 • Sjaaltje
 • Ondergoed
 • Badpak/zwembroek
 • Short/bermuda.
 • Sjaal, handschoenen en muts worden geadviseerd voor de vierdaagse trekking

Verzorging

 •  Toiletgerief (graag biologisch afbreekbare zeep en shampoo)
 •  Handdoek
 •  Badhanddoek
 •  Zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 •  Beschermende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 •  Drankfles (3 liter)
 •  Evt. (zak)mesje
 •  Picknickbeker, -bord en -bestek

Diversen

 • Evt. oordopjes (gesnurk)
 • Enkele plastiek zakjes
 • Wc-papier
 • Zak- of hoofdlamp
 • Evt. zwembrilletje
 • Evt. waterdichte verpakking voor fototoestel/videocamera
 • Evt. wandelstokken (zeker indien je zwakke knieën hebt)
 • Evt. knielappen (speleologie)
 • Indien je een bril draagt: sportbril / lenzen / bandje 
 • Indien je ze hebt: lidkaart BAC of VBSF, studentenkaart
 • Identiteitskaart + kopie (die je apart van elkaar bewaart)

Enkele buitensportzaken, aangeraden door Bootz:

Als deelnemer aan een Bootz-reis, krijg je op vertoon van je reisbevestiging een korting van 10% bij zaken met een * en van 5% bij zaken met een **

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • Evt. middel tegen reisziekte
 • Middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • Pijnstillend en koortswerend middel
 • Middel bij maagkrampen
 • Middel bij maag- en darmklachten
 • Zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • Middel tegen blaren
 • Ontsmettende zalf
 • Wondpleisters van verschillende breedte
 • Verbanden (elastisch + niet elastisch)

Geld

De Sloveense munt is de euro. Met betaalkaarten kan je op vele plaatsen terecht bij de geldautomaat.

Formaliteiten

Voor reizen naar Slovenië volstaat je identiteitskaart.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. tijdstip en plaats waar we afspreken, wordt een tweetal weken voor vertrek doorgemaild. 

 


Gezondheid

Op de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde wordt gewaarschuwd tegen een virale meningo-encefalitis (ontsteking van de hersenvliezen en/of van het hersenweefsel) overgebracht door teken. Deze ziekte is endemisch in de landelijke bosrijke streken van meerdere landen van Centraal- en Noord-Europa. Vaccinatie wordt aanbevolen in geval van buitenactiviteiten, waartoe ook wandelen behoort. Je kan voor meer informatie en voor deze vaccinatie terecht bij je huisarts.

Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Slovenia - a timelapse journey