Turkije - Van Cappadocië naar het Taurusgebergte


13 dagen

2/09/2023 - 14/09/2023

- prijs € 1760


niet meer boekbaar

Turkije - Van Cappadocië naar het Taurusgebergte


13 dagen

2/09/2023 - 14/09/2023

- prijs € 1760


niet meer boekbaar

Turkije - Van Cappadocië naar het Taurusgebergte


13 dagen

2/09/2023 - 14/09/2023

- prijs € 1760


niet meer boekbaar

Turkije - Van Cappadocië naar het Taurusgebergte


13 dagen

2/09/2023 - 14/09/2023

- prijs € 1760


niet meer boekbaar

Turkije - Van Cappadocië naar het Taurusgebergte


13 dagen

2/09/2023 - 14/09/2023

- prijs € 1760


niet meer boekbaar
Jongerenreis Turkije
Cappadocië dankt haar faam aan een bizar, door vulkanische erosie gevormd landschap dat we al wandelend ontdekken. Grotwoningen, - kerken en -kapellen getuigen bovendien van een rijke geschiedenis. Na deze Cappadocische opwarmer, trekken we het onherbergzame Taurus-gebergte in, met een prachtig panorama van 360°, glinsterende bergmeren en besneeuwde bergtoppen. Variatie troef op dit kruispunt van Azie en Europa.
Prijs: € 1760
Reisnummer: 23TR4CTA1
Reisdatum: 2/09/2023 - 14/09/2023
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar: Nee

Wandelniveau :
en

Huidige groepssamenstelling:

28

29

31

26

32

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Deze reis scoort

9

7 Beoordelingen

reviews van klanten

Turkije, als all-in bestemming, op een compleet andere manier ontdekken is wat mij aansprak om deze reis te maken. Overtrof het mijn verwachtingen? Absoluut, het betoverende Capadocië met haar fruitige valleien stond in stevig contrast met het overweldigende Taurusgebergte. Voor ieder wat wilt! En de top bereiken zullen we!

Layla V. -

Echt een prachtige reis waar ik helemaal openbloeide! Een superleuke mix van cultuur, natuur en trekking!

Iris N. -

Algemene reistips

Dag 1

The city of Kayseri part 1
Heenreis van Brussel naar Kayseri. Kayseri is een modern uitziende maar vrij conservatieve stad met een sterke religieuze traditie, gelegen aan de voet van de uitgedoofde vulkaan Erciyes (3916m). We krijgen het warm onder onze voeten en hebben bovendien niet zoveel tijd. Na een overnachting op hotel vertrekken we meteen naar Cappadocië.

Dag 2

De eerste stapjes
Een busje brengt ons 160 km verder tot in Cappadocië (ca. 2u rijden). We voelen ons klein tijdens de wandeling door de Ihlaravallei, langs de diepe, groene Melendizrivier. Naast het natuurschoon vind je hier een schat aan mooie kerkjes uit vnl. de 11de tot de 14de eeuw. We wandelen van Ilhara naar Selime (is de volledige Ihlaravallei door, ca. 12km). Een diep uitgesleten kloof met steile wanden. Een prachtig zicht en dat vonden de Turken ook, en toch slaagden ze er in om die rotswanden nog mooier te maken. Straffe toeren van die Turken! Overnachting in een hotel in Ihlara.

Dag 3

Erotische Erosie
In de voormiddag maken we een wandeling door de Zemi vallei. Na de middag gaan we verder doorheen de Kizilçukur- (of Rode) vallei en ontdekken of ze echt de warmste is van Cappadocië (spoiler-alert: neem genoeg water mee!). Het groen van de abrikozenboomgaarden contrasteert er fel met het oker van de tufstenen schoorstenen en het doorzichtig van onze zweetdruppels. De schoorstenen geven een vreemd erotisch tintje aan deze wandeling. Bij de ingang van de vallei staat de Uzumlu Kilise of Kerk van de Druiven, met kleurige fresco’s van de apostelen en een voor Cappadocië zeldzame voorstelling van een madonna met kind.
Busje op voor een heel kort ritje (ca. 10 min.) naar Göreme, waar we de volgende 2 nachten logeren. Göreme is één van de belangrijkste centra uit de Byzantijnse periode. En iedereen is hier opgegroeid onder de kerktoren. Letterlijk! Vanaf de 11de eeuw begon er een periode van verheven kerkkunst en er zijn zo'n 350 kerken te vinden.

Dag 4

Van de witte vallei naar de duivenvallei
Korte transfer naar Akvadi. Vandaag belanden we volop in het typische landschap waar Cappadocië in het buitenland bekend om is. Alsof miraculeus grote mieren hier overal gangen en holletjes hebben gegraven. Via een glooiend landschap, wijnranken en de bijzonder mooie Akvadi- (of Witte) Vallei trekken we naar Uçhisar. Daar beklimmen we een burcht van verschillende verdiepingen, uitgehouwen in de rotsen. Waar de rijkste mieren woonden I guess. Van op deze indrukwekkende vesting hebben we een prachtig uitzicht op Cappadocië. In de namiddag wandelen we door de Guvercinlik- of Duiventillenvallei, zo genoemd omwille van de duizenden duiven die duistere gaten maken in de zachte witte rotsen, terug naar Göreme.

Dag 5

Ondergrondse stad
Transfer naar Çukurbadj in het Taurusgebergte, met onderweg een bezoek aan de ondergrondse stad Derinkuyu (8 verdiepingen – 85 m). 3000 jaar geleden woonden er 40.000 mensen in deze stad. Vergeet Moria uit Lord of the Rings, dit is the real deal! Vandaar gaat het dan te voet naar onze kampplaats in de Emlivallei. Onze eerste Tauruswandeling zal 2 uurtjes in beslag nemen en bij aankomst hebben we de eerste hoogteverschillen achter de rug. Overnachten op z´n puurst: in tenten onder de sterrenhemel.

Dag 6

De nagels op de top
De weg van de Emlivallei naar het plateau van Eznevit is bezaaid met naalden. Of toch met wat er aan naaldbomen hangt. Op 2538 meter hoogte vinden we het nét hoog genoeg om onze picknick boven te halen. De tocht gaat verder langs de flanken van het Karasaygebergte

Vandaag overbrugden we hoogteverschilen tot 700m stijgen en 540m dalen. We houden het voor de rest van de avond rustig en genieten van de sterrenhemel.

Dag 7

Het leven zoals het is: bergdorpjes
Het eerste deel van onze lusvormige tocht vandaag biedt een spectaculair zicht op de noordwand van Mount Demirkazik (3756 m). Daarna gaat het door de nauwe Cimbarcanyon. We pauzeren in het bergdorpje Demirkazik (1550 m) en keren terug naar Sokullupinar. Op het einde van de dag hebben we 450 meter gestegen en gedaald.

Dag 8

De 7 meren
Nadat we de onherbergzame Çelikbuyduranpas zijn overgestoken, komen we aan het kamp van de zeven meren in het Yedigöllerbekken, waar we de volgende twee nachten doorbrengen boven de 3000 meter. Hier ontmoeten we wellicht seminomaden met hun grazende kuddes. We klimmen 1450 meter en dalen daarna weer 430 meter af. Een pittige dag dus!

Dag 9

Your choice
Vandaag heb je de keuze om de beentjes wat rust te geven of ze nog eens extra aan het werk te zetten met een beklimming van de Embler, 3723 m hoog. De beklimming vraagt geen technische kennis, maar kan soms toch vrij lastig zijn. Ook hier worden we ruimschoots beloond met schitterende panorama's. In de namiddag doen we het rustig aan en nemen we een verfrissende en welverdiende duik in één van de nabijgelegen bergmeertjes.

Dag 10

Meer, vallei, pas
Wandeling naar het Comcegolumeer, om dan via de Akcayvallei de Tekkekalesipas over te gaan. Na de picknick gaat het grotendeels bergafwaarts naar de kampplaats bij Comce gol. We stappen vandaag een 7-tal uur, met een stijgingsgraad tot 700 meter en later dalen we weer 200 meter af.

Dag 11

Maden en karakollen?
We dalen af (650m) naar het Karagolmeer. De moedige Bootzers maken hier hun spreekwoordelijke borst nat om hun niet-spreekwoordelijke borst nat te maken in het koude water. Wie wat extra zweetdruppels boven het koude water verkiest, kan van hier de Sigirasan-pas opgaan, met prachtig zicht op de noordzijde van de Demirkazik. Daarna gaat het verder tot het kamp in de Madenvallei. Maden, zoals in ' het engelse woord voor maagden' en niet in 'die vieze kleine wormpjes die 's nachts met duizenden in uw slaapzak kronkelen', gelukkig maar.

Dag 12

The city of Kayseri part 2
We maken nog een laatste wandeling van een tweetal uur door de Maden-vallei en genieten nog een laatste keer van de Turkse natuur. Daarna brengt ons busje ons terug naar Göreme waar we ons zweet kunnen afwassen in een hammam. Weer helemaal proper gaan we door naar Kayseri voor ons laatste gemeenschappelijke avondmaal (tot op de reünie natuurlijk).
We wisselen vanavond de tent voor een comfortabele hotelkamer. 

Dag 13

Back 2 Brussels
Afhankelijk van de vluchturen hebben we nog enige slentertijd in Kayseri. Afhankelijk van de beschikbare tijd, kunnen we een bezoekje brengen aan het Byzantijns fort of de 13de-eeuwse Huant Hatin-moskee. Daarna huiswaarts en zodat de eerste reünie snel kan gepland worden!

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Prijs

€ 1760
Voorschot: € 620 per persoon

Inbegrepen

 • Vluchten
 • Luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological
 • Transfers per privé-minibus
 • Logies
 • Alle maaltijden vanaf ontbijt dag 2 t.e.m. ontbijt dag 13
 • Nederlandstalige Bootz-begeleiding
 • Turkse gids
 • Kampeerploeg tijdens de trekking
 • Bagagevervoer

Niet inbegrepen

 • Inkomgelden van musea, bezienswaardigheden, e.d.
 • Fooien (ca. € 40)
 • Dranken
 • Visumkosten (€ 15)
 • Evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:


Begeleiding:

Francis Hofmans


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

  voor het gedeelte Cappadocië, waar dagelijks een traject van 4 à 5 uur wandelen wordt afgelegd op vrij goed terrein. De dagtochten in de Taurus krijgen  en : ze duren langer (5 à 6, soms 7 uur effectief wandelen) en het terrein is vaak ook moeilijker. We bevinden ons op een gemiddelde hoogte van 2500 m. Op sommige dagen worden hoogteverschillen van meer dan 1000 m overbrugd, wat niet te onderschatten is. Een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen zijn vereist voor deze reis.
Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

Middenklassehotel in Kayseri (2 nachten), pensions in Cappadocië (3 nachten) en tenten op vaste bivak­plaatsen ‘in het wild’ in de Taurus 7 nachten).

Maaltijden

Het ontbijt gebruiken we in het logies of op de kampplaats. 's Middags eten we een lichte maaltijd op restaurant of een picknick onderweg. De avondmalen in Kayseri en tot aan het begin van de Taurus-trekking gebruiken we meestal op restaurant, over het algemeen in traditionele eetgelegenheden. In de Taurus worden de avondmaaltijden bereid door een veldkok.

Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak. Tijdens de Cappadocië-tocht vervoert een minibus onze bagage en tijdens de Taurus-trekking zijn dat afwisselend jeeps en lastdieren (die overigens niet noodzakelijk hetzelfde traject volgen als de groep).

Vervoer


Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
TK 1942Brussel 02/09/2023 07:15Istanboel 02/09/2023 11:35
TK 2012Istanboel 02/09/2023 12:55Kayseri 02/09/2023 14:20
TK 2013Kayseri 14/09/2023 15:05Istanboel 14/09/2023 16:40
TK 1941Istanboel 14/09/2023 18:50Brussel 14/09/2023 21:20
Transfers ter plaatse gebeuren met een minibus.

Op goede voet

op goede voet

Onze reizen zijn voor ontdekkers die de wereld het liefst te voet verkennen en die houden van wat beweging en actie.  Voor wie liever een beperkte regio echt wil leren kennen dan vluchtig door het hele land te racen. En voor levensgenieters die de confrontatie met andere culturen en omgevingen willen aangaan en het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners vooropstellen.

Voor reizen buiten Europa en binnen 5.000 km afstand, wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur actief bezig zijn
  met wandelen of buitensport op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Geen minitrips
  De reizen zijn minimum 8 dagen lang. Geen minitrips met het vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 3 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Tijdens deze reis wordt het warm (tot 30°) en overwegend droog in Cappadocië. In het gebergte is het frisser overdag, koelt het ‘s nachts sterk af en zijn buien mogelijk.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. 

De bagage die meegaat in de laadruimte van het vliegtuig moet een label dragen met je naam (thuisadres of adres van het logies hoeft niet). Je krijgt een label van Bootz op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven. Gelieve je bagage te beperken tot 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Wij raden echter aan om het te houden bij max. 15 kg, dus licht en makkelijk draagbaar.

Bagage

 • Rugzak of reistas (geen valies)
 • Dagrugzak

Schoeisel & kousen

 • Stevige wandelschoenen
 • Lichte (sport)schoenen of (wandel)sandalen
 • Wandelkousen
 • Watersandalen of oude sportschoenen waarmee je door het water kan waden

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kampeeruitrusting

(tenten en gemeenschappelijk kampeermateriaal zijn ter plaatse voorzien)

 • Warme slaapzak (tot 0°)
 • Evt. slaapmatje (ons plaatselijk agentschap verschaft slaapmatjes van ca. 5 cm dikte, maar het staat je vrij je eigen matje mee te nemen)

Kledij

 • Soepele (wandel)broek(en)
 • Degelijke wind- en waterdichte jas (kan goed van pas komen in de bergen)
 • Warme pull
 • Luchtige hemden of T-shirts (ook met lange mouwen in geval van zonverbrande armen)
 • Zonnehoed of –pet
 • Badpak/zwembroek
 • Bermuda
 • Muts & handschoenen

Tip: Wat kledij betreft, is er niets verplicht of verboden, noch door ons als reisorganisator, noch door de Turken. Wij vragen enkel aan onze reizigers om even stil te staan bij de mogelijke impact van hun bezoek, en hun gedrag en kleding hierop af te stemmen. Draag best geen schaarse of open kledij (topjes, shorts, enz., zowel mannen als vrouwen). Respecteer in je manier van kleden in de mate van het mogelijke de plaatselijke gewoonten, op z’n minst bij bezoek aan religieuze plaatsen of aan mensen thuis. Het is bovendien veel aangenamer en veiliger om kleding te dragen die ook armen en benen tegen de zon beschermt (T-shirt met mouwen, driekwart- of lange broek). Tip voor vrouwen: neem een grote sjaal mee, type pareo. Het neemt weinig plaats in in je dagrugzak en komt vaak goed van pas.

Verzorging

 • Handdoeken
 • Toiletgerief
 • Zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • ‘After sun’
 • Beschermende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • Evt. (zak)mesje
 • Drankfles of -zak ((je kan ginder ook een petfles kopen en die verder blijven gebruiken)

Diversen

 • Wc-papier
 • Zaklamp
 • Evt. oorstoppen (gesnurk, natuurgeluiden)
 • Studenten- of lerarenkaart
 • Evt. wandelstokken

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

De munt van Turkije is de lira (pond). Je kan euro’s van hieruit meenemen en ter plaatse te wisselen. Opgelet: de gewone debet- of betaalkaarten (genre Maestro en Cirrus) werken niet buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, kan je bij je bank je kaart op de "witte lijst " laten zetten zodat deze voor een periode van max. 3 maanden ook buiten Europa kan gebruikt worden.
Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: www.oanda.com/currency/converter/

Reisdocumenten

Voor reizen naar Turkije volstaat je identiteitskaart. De kaart moet 6 maanden geldig zijn op het ogenblik van de reis. Je hebt eveneens een visum nodig (een toelating om voor een beperkte periode in een land te verblijven). Voor reizen vanaf 10 april moet je vooraf online een elektronisch visum kopen op volgende (en enige) website van de Turkse overheid: https://www.evisa.gov.tr/en/. De kost bedraagt 35 dollar, met kredietkaart te betalen. Je wacht met de aanvraag uiteraard tot je zeker weet dat de reis doorgaat.
Tip: Maak een kopie van de identiteitsbladzijde van je reispas en bewaar deze apart van je reispas zelf. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.
Bijkomende informatie kan je vinden op: http://diplomatie.belgium.be/nl (Op reis in het buitenland)

Gezondheid

Onderstaande informatie is een samenvatting van de aanbevelingen voor reizen naar Turkije door het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Gezien wij als reisorganisator geen medische bevoegdheid hebben, dien je de verstrekte informatie te evalueren met je huisarts en je voor meer diepgaande informatie te richten tot een bevoegd arts of medische autoriteit.

Hepatitis A

Iedereen die naar Azië reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, moet tegen hepatitis A beschermd zijn. Het is een ziekte die wordt overgedragen via voedsel en drank.

DTP-vaccinatie

Op reis gaan naar verre landen is verder een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met de DTP-vaccinatie (tegen de infectieziekten difterie, tetanus en polio). Een herhalingsinenting is tien jaar geldig. Voor polio is er levenslange bescherming indien men ooit volledig werd gevaccineerd.

Diarree

Diarree is een frequent probleem op reis. Zelfs wanneer men in goede omstandigheden reist, ontsnapt men er niet steeds aan. Enkele raadgevingen en de juiste geneesmiddelen in de reisapotheek zijn zeer nuttig.

Hoogteziekte

Kan optreden vanaf 2000 m ten gevolge van een slechte aanpassing van je lichaam aan de lage zuurstofdruk op grote hoogte. Het heeft niets te maken met de graad van fysieke training, noch met het aantal keren dat je al op grote hoogte verbleef. Wie er in het verleden al last van had, loopt grote kans er blijvend last van te ondervinden. Het geneesmiddel Diamox (enkel te verkrijgen op doktersvoorschrift) zorgt voor een snellere acclimatisatie en kan evt. worden meegenomen op trekking (zeker aangeraden indien je al hoogteziek bent geweest).

Onze begeleid(st)ers, alsook de lokale gidsen, zijn op de hoogte van de gevaren van hoogteziekte. Ze geven raad op het vlak van preventie en weten ook wat te doen in geval hoogteziekte de kop opsteekt.


Achtergrondinformatie

Internet

 • www.goturkey.com/ (toeristische dienst van Turkije)
 • www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/tu.html (algemene landeninformatie)
 • travel.nationalgeographic.com/travel/countries/turkey-guide/ (foto’s)
 • whc.unesco.org/en/statesparties/tr (UNESCO sites)
 • whc.unesco.org/en/list/357 (UNESCO sites)

Literatuur

 • Özakin Aysel, Het blauwe masker, persoonlijke geschiedenis vol dilemma's van een Turkse schrijfster, geboren in Urfa en nu wonend in Duitsland
 • De Bernières Louis, Vogels zonder vleugels, schitterende roman over een kustdorp in Lycië aan het begin van de 20ste eeuw, waarin de ‘grote’ geschiedenis wordt gekoppeld aan persoonlijke levensverhalen.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. de vluchtgegevens en de afspraakplaats, wordt een tweetal weken voor vertrek doorgemaild.

Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: