Frankrijk - Névache: bergen en meren in de Hautes Alpes


8 dagen

14/07/2024 - 21/07/2024

- prijs € 1180


niet meer boekbaar

Frankrijk - Névache: bergen en meren in de Hautes Alpes


8 dagen

14/07/2024 - 21/07/2024

- prijs € 1180


niet meer boekbaar

Frankrijk - Névache: bergen en meren in de Hautes Alpes


8 dagen

14/07/2024 - 21/07/2024

- prijs € 1180


niet meer boekbaar

Frankrijk - Névache: bergen en meren in de Hautes Alpes


8 dagen

14/07/2024 - 21/07/2024

- prijs € 1180


niet meer boekbaar

Frankrijk - Névache: bergen en meren in de Hautes Alpes


8 dagen

14/07/2024 - 21/07/2024

- prijs € 1180


niet meer boekbaar
Jongerenreis Frankrijk
Heb je er altijd van gedroomd om gepakt en gezakt door de bergen te trekken? Van hut naar hut, met rondom jou imposante cols en diepe dalen? Reserveer dan snel je plaatsje op de tocht in de Névache! Je trekt doorheen ongerepte landschappen, je rust uit in comfortabele hutten, en je geniet van hoge passen en spectaculaire uitzichten. De Alpen op hun best!
Prijs: € 1180
Reisnummer: 24FR4NEA1
Reisdatum: 14/07/2024 - 21/07/2024
Deelnemers: min. 6 - max. 8
Beschikbaar: Nee

Wandelniveau :

Huidige groepssamenstelling:

23

24

25

33

22

25

31

34

Hoogtepunten

 • Trektocht tussen bergtoppen
 • Prachtige bergmeertjes 
 • Klimmen naar de top van Mont Thabor
 • Gezellige refuges

 

Voor de eerste 5 deelnemers is er een korting tot 100 dagen voor vertrek.

Check het snel bij 'prijs'!

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Deze reis scoort

9,1

37 Beoordelingen

reviews van klanten

Ontzettend fijne, indrukwekkende reis! Erg hard genoten... De deelnemers kwamen allemaal uit verschillende werelden, maar op reis ben je toch gelijkgezinden van mekaar... Heel bijzonder en ontzettend schowen!

Lore P. -

Een super mooie reis (prachtige zichten en berghutten waar je even het bestaan van de bewoonde wereld vergeet). De wandelingen zijn niet te onderschatten, maar zijn haalbaar zonder veel training vooraf, omdat er voldoende pauzes worden voorzien.

Elisabeth V. -

Ik heb een heel fijne vakantie gehad. De medereizigers waren gezellig en de reis was goed geregeld. Ik was al heel lang niet meer in de Alpen geweest en het rondtrekken met een hikerugzak van hut naar hut was een hele mooie ervaring.

Koen d. -

Prachtige tocht, fijne groep en goede begeleiding! Kortom, een heerlijke vakantie!

Jana W. -

Dit was mijn eerste keer in de Alpen en wist niet dat ze zo mooi waren! Het was een leuke reis met een gezellige groep en mooie routes. De tijd is voorbij gevlogen, maar had toch het idee een maand weg te zijn geweest!

Annelotte V. -

Prachtige trektocht door een veelzijdige omgeving. Fijne hutten, goed eten en Mont Thabor als absoluut indrukwekkend hoogtepunt van de reis.

Geordy v. -

Super toffe reis beleefd vol mooie momenten die ik nooit zal vergeten. Veel gewandeld en grenzen verlegd en dat was het meer dan waard. De hutten en het hotel waren gezellig en het eten was er overheerlijk! Een toffe groep met leuke mensen en Onze reisbegeleider was echt top! Een aanrader voor wie van ongerepte natuur en wandelen in de bergen houdt! :)

Jonas G. -

Heel mooie reis met mooie dagwandelingen. Steeds opnieuw mooie uitzichten op de weg en wel wat variatie op de techniciteit. Een goed gevarieerde groep en heel mooi weer zorgden voor veel mooie momenten tijdens deze toffe reis. Een aanrader voor mensen die de bergen als hun thuis aanzien en die graag wandelen in de bergnatuur in al zijn variatie (van sneeuwvelden en rotsen tot 'Teletubbie'-landschappen met glooiende grasvelden).

Sven B. -

Een heerlijke vakantie die ieders grenzen verlegt. Trotseer de bergen rond Névache en je zal als een voldaan persoon thuiskomen.

Jolan D. -

Prijs-kwaliteit schitterende reis met goede begeleiding, mooie schema en aangename groep

Tine V. -

Algemene reistips

Dag 1

Next stop Névache
Transfer per minibus naar het hotel nabij Névache (1600 m), zo’n 20 km voorbij Briançon, waar we rond 18u30 worden verwacht. Van op het zonneterras hebben we zicht op de vallei van de Clarée, een bergrivier die gevoed wordt met het smeltwater uit de bergen.

Dag 2

Bootz & Bergmeren
Langs de Clarée trekken we door het bos omhoog naar enkele prachtige bergmeren. We wandelen langs het indrukwekkende Grand Lac de L’Oule (2425 m) om de bergpas van Porte de Cristol (2483 m) te bereiken. Van hieruit zakken we af naar het gelijknamige Lac de Cristol (2245 m) en de refuge de Buffère (2026 m).

Dag 3

The only way is up
We trekken opnieuw de hoogte in tot aan de Col de Buffère (2427 m). Hier krijgen we voor het eerst zicht op het uitgerekte Ecrins-massief met zijn vele gletsjers. Na een korte afdaling gaat het steil omhoog tot aan de Col de Roche Noire (2693 m) en zijn we omgeven door spectaculaire rotsmassieven in verschillende vormen en kleuren. Na een pittige afdaling bereiken we de mooi gelegen Chardonnet-hut (2223 m).

Dag 4

Ecrinsmassief met een strikje
In de koelte van de ochtend vatten we onze langste dagtocht aan. De hele dag kunnen we genieten van de spectaculaire vergezichten over het hele Ecrins-massief. We klimmen op en af naar de Cols de Chardonnet (2638 m) en de Béraudes (2800 m). Langs een steil bergpad dalen we langs het Lac de Béraudes af naar onze refuge.

Dag 5

Met zicht op de Mont Blanc
Vandaag maken we, zonder rugzak, een facultatieve tocht naar de top van de Mont Thabor. Vanaf de Col des Muades (2828 m) zitten we in een alpien gebied met rotsen en grote sneeuwvelden. Boven kijken we uit op de Ecrins- en Mont Blanc-massieven, de toppen van de Vanoise en in het oosten de Italiaanse Alpen. De tocht is technisch eenvoudig maar je mag geen hoogtevrees hebben (er is ook een gemakkelijker alternatief mogelijk). Vanavond overnachten we in refuge Laval.

Dag 6

De vallei van de 3 meren
In de voormiddag rust of een wandeling door de ‘Vallée des Trois Lacs’ tot op de Col des Cerces (2574 m). In de namiddag gaan we verder en volgen we een deel van de GR de Pays du Tour du Mont Thabor. Je kan vandaag je teddybeer onder je kussen laten liggen, want ook nu slapen we in refuge Laval. 

Dag 7

Le grand spectacle!
Spectaculair traject langs het Lac de Laramon (2385 m) en het Lac du Serpent (2448 m) naar de Crête de Gardioles (2935 m). Van hieruit kunnen de liefhebbers naar de top van de Pic du lac Blanc (2950 m). Je kan er terugblikken op een groot deel van de tocht van de voorbije week. Na de middag dalen we langs het Lac Blanc af naar Névache en kunnen we genieten van een drankje op een terras. We sluiten de tocht af met een heerlijk avondmaal en een sauna voor de liefhebbers (facultatief).

Dag 8

A la maison
Na het ontbijt vertrekken we richting België.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Prijs

€ 1180
Voorschot: € 420 per persoon

Vroegboekkorting

De eerste 5 deelnemers op deze reis krijgen een korting van € 70!

Deze korting geldt tot 100 dagen voor afreis, tot 05/04/2024 dus.

Wees er op tijd bij, want vroege beslissers worden beloond.


Inbegrepen

 • Transfers (vervoer minibus, zie 'vervoer')
 • Logies (+ betalende douches)
 • Maaltijden (van avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 8)
 • Nederlandstalige Bootz-begeleiding
 • Btw

Niet inbegrepen

 • Dranken
 • Eventuele sauna laatste avond
 • Eventueel reisverzekering

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:


Begeleiding:

Valerie Viaene


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 8 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Logies

Comfortabel hotel met sauna (2 x) en meerpersoonskamers in doorgaans sfeervolle berghutten (5 x). Lakenzak nodig.

Wandelniveau

Grotendeels doorgaande tocht met dagtrajecten van 4 tot 6,5 u., hoogteverschillen tussen 700 en 1200 m stijgen en dalen per dag. Vaak steile bergpaden met veel losse stenen, soms ook sneeuwvelden. Dit gecombineerd met een grote rugzak maakt het een niet te onderschatten tocht. Niet geschikt voor mensen met hoogtevrees.
Enkele delen zijn facultatief. 


Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Maaltijden

De maaltijden vanaf het avondeten op dag 1 tot en met het ontbijt op dag 8 zijn inbegrepen. Het ontbijt en avondmaal eten we in het hotel of de refuge. We nemen een picknick mee tijdens de wandeldagen. 

Bagagevervoer

We dragen onze eigen rugzak (inclusief picknick).

Op goede voet

op goede voet

Onze reizen zijn voor ontdekkers die de wereld het liefst te voet verkennen en die houden van wat beweging en actie.  Voor wie liever een beperkte regio echt wil leren kennen dan vluchtig door het hele land te racen. En voor levensgenieters die de confrontatie met andere culturen en omgevingen willen aangaan en het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners vooropstellen.


Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur actief bezig zijn
  met wandelen of buitensport op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Vervoer

We verplaatsen ons met onze eigen minibus. Deze wordt bestuurd door de begeleider, maar ook deelnemers mogen zich aanbieden om het stuur over te nemen bij langere trajecten. Dat wordt steeds geapprecieerd! Ben je hiertoe bereid, meld het dan zeker bij de inschrijving. Je aansprakelijkheid is gedekt door de verzekering van de huurwagen (BA, omnium en inzittenden). Je moet in het bezit zijn van een rijbewijs B en minstens 25 jaar zijn.


Klimaat

Zuiders bergklimaat met grote kans op mooi weer. Regen mogelijk. Koude nachten.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. 

Bagage

 • Rugzak (ongeveer 50-60 liter) + regenhoes!
 • Zakje om je kleding voor de terugreis + saunaspullen (badpak/zwembroek, slippers) in te stoppen en achter te laten in het hotel
 • Eventueel klein (opvouwbaar) rugzakje voor de tocht naar Mont Thabor

Schoeisel & kousen

 • Bergwandelschoenen (pantoffels/sandalen zijn in elke hut aanwezig)
 • Trekkingkousen (3 paar)

Kampeeruitrusting

 • Lakenzak (dekens zijn aanwezig).

Kledij

 • Soepele (wandel)broek(en)
 • Wind- en waterdichte jas 
 • Wollen trui of fleece 
 • T-shirts (1 met lange mouwen in geval van zonverbrande armen) 
 • Pet
 • Ondergoed 
 • Short/bermuda
 • Evt. pyjama (het kan koud worden ‘s nachts)

Verzorging

 • Toiletgerief 
 • 1 handdoek 
 • 2 washandjes 
 • Zonnecrème met hoge beschermingsfactor 
 • Beschermende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • Drankfles(sen) (min. 2 liter) 
 • Picknickvork en -lepel
 • (Zak)mesje

Diversen

 • Zonnebril 
 • Evt. oordopjes (gesnurk) 
 • Wc-papier 
 • Zaklamp  
 • Evt. energierijke snacks voor tussendoor
 • Beetje wasmiddel
 • Saunaspullen (badpak/zwembroek, slippers)
 • Wandelstokken raden we ten zeerste aan

Hou je uitrusting zo beperkt mogelijk; je kan in de logiesplaatsen altijd iets uitwassen. Je houdt er best rekening mee dat je picknick er ook nog bijkomt.

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • plakkers en/of middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

In de steden en grotere plaatsen kan je met je Maestrokaart terecht aan bankautomaten. Meer info vind je op: www.mastercard.com (doorklikken naar Cardholder Services en ATM Locations).

Reisdocumenten

Voor Frankrijk volstaat je identiteitskaart.

Kennismaking

De reis begint al een beetje op de kennismakingsbijeenkomst. Enkele weken voor het vertrek krijgt elke deelnemer een uitnodiging. De bijeenkomst gaat meestal door in het weekend in één van de ViaVia Reiscafés (kan ook op een ander moment of op een andere locatie).
Je krijgt er de laatste (vertrek)info, je kan bijkomende vragen stellen, evt. materiaal (wandelschoenen, rugzak, ...) meebrengen waarvan je niet zeker bent of ze geschikt zijn én je maakt natuurlijk kennis met de begeleid(st)er en je medereizigers.


Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: