Jordanië - Jordaans woestijnavontuur


9 dagen

6/11/2024 - 14/11/2024

- prijs € 2590


Boek deze reis »

Jordanië - Jordaans woestijnavontuur


9 dagen

6/11/2024 - 14/11/2024

- prijs € 2590


Boek deze reis »

Jordanië - Jordaans woestijnavontuur


9 dagen

6/11/2024 - 14/11/2024

- prijs € 2590


Boek deze reis »

Jordanië - Jordaans woestijnavontuur


9 dagen

6/11/2024 - 14/11/2024

- prijs € 2590


Boek deze reis »

Jordanië - Jordaans woestijnavontuur


9 dagen

6/11/2024 - 14/11/2024

- prijs € 2590


Boek deze reis »
Jongerenreis Jordanië
Een klein land land dat groots is in gastvrijheid, dat weten wij bij Bootz al vele jaren. Wij richten onze pijlen op Petra, de stad-in-de-rotsen en nieuw wereldwonder. En op Wadi Rum, een van de mooiste woestijnen ter wereld en niet voor niets een populaire locatie van topfilms. Het zand wegspoelen doen we in badstad Aqaba. Jordanië wacht op jou!
Prijs: € 2590
Reisnummer: 24JO4AAA2
Reisdatum: 6/11/2024 - 14/11/2024
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar: Ja

Wandelniveau :

Huidige groepssamenstelling:

32

Hoogtepunten

 • Jarenlange samenwerking met onze Jordaanse collega's
 • Wandelen in Petra (en Little Petra)
 • Avontuurlijke trekking in de Wadi Rum-woestijn
 • Zon & zee in Aqaba

 

Voor de eerste 5 deelnemers is er een korting tot 100 dagen voor vertrek.

Check het snel bij 'prijs'!

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Deze reis scoort

9

51 Beoordelingen

reviews van klanten

Jordanië was de perfecte combinatie tussen een actieve reis in een prachtige omgeving, een fijne groepssfeer en rust. Naast de machtige zichten in Wadi Rum zullen de gezellige momenten aan het kampvuur mij lang bijblijven!

- -

Fantastische en onvergetelijke ervaring met als hoogtepunt de dagen en nachten in Wadi Rum. Zeker voor herhaling vatbaar!

Tijs W. -

Van het ene hoogtepunt naar het andere. Gezellige groep, mooie landschappen, vriendelijke mensen en lekker eten. Top reis!

Ward P. -

Een fantastisch avontuur in de Jordaanse woestijn. Ik heb genoten van de leuke wandelingen, de schitterende omgeving en de geweldige groep.

Denis W. -

Absoluut een aanrader! Toffe groep, goede begeleiding & prachtige en verrassend veelzijdige omgeving.

Tomas D. -

Je wandelt letterlijk van het ene hoogtepunt naar het andere. Van de ruïnes van Petra tot de bergen in de wadi rum. Slapen onder een deken van sterren in de woestijn is een echte aanrader! Kortom, een topreis!

Jan B. -

Mooie reis met een aangename groep. De uitzichten waren overweldigend. Het eten was verrassend lekker. Het slapen in de buitenlucht was een overgetelijke ervaring. Een echte aanrader!

Ruben V. -

Mooie combinatie van activiteit, cultuur en ontspanning.

Sietske P. -

Jordanië heeft me zeker verrast. Zeer mooie landschappen, lekker eten en vriendelijke mensen. Hoogtepunt van de reis waren de trektochten en overnachtingen in Wadi Rum. Aanrader!

Chris M. -

Super mooie reis! In open lucht overnachten onder een open sterrenhemel. Wandelen in de woestijn. Leuke mensen ontmoet. Een reisje om te onthouden!

Silke S. -

Onvergetelijk! Petra en Wadi Rum zijn adembenemend en het logeren in de woestijn zorgt voor een beleving die anders onmogelijk zou zijn. De dagen in Wadi Rum zijn relatief avontuurlijk - dikke plus.

Pieter-Jan V. -

Ik heb een schitterende reis beleefd in een adembenemend landschap van woestijn en rotsen. Ik heb genoten van de prachtige trektochten en van het buiten slapen onder een prachtige sterrenhemel.

Arne B. -

Als je de bordjes in Petra mag geloven, hebben we elke dag de best view in the world gezien. Niets is minder waar, elke dag een ander landschap dat even mooi was als het vorige; de oude stad en ruïnes in Petra, de roze woestijn met adembenemende bergen en rotsen in Wadi Rum. Ook op onze kampeerplaatsen werden we getrakteerd op prachtige uitzichten van een magische sterrenhemel met vallende sterren.

Sophia B. -

Wandelen, mooie uitzichten, een kampvuur en slapen in openlucht. Top!

Jan L. -

Jordanië was een verrassend prachtige reis met een toffe bende gelijkgezinden. Overdag oneindige woestijnzichten, 's avonds gezellige kampvuurmomenten en 's nachts een sterrenhemel waar je stil van wordt; een mens heeft niet veel meer nodig om met een brede glimlach in slaap te vallen.

Evi B. -

Algemene reistips

Dag 1

Off we go

Het vliegtuig zet koers naar  Al-Urdun, dat wij kennen onder de naam Jordanië. We laten de megadrukke hoofdstad Amman links liggen en rijden in een half uur westwaarts naar Madaba, waar ons bedje wacht. 

Dag 2

Little Petra

We wippen even binnen bij de buren, de St-Gregoriuskerk met de mooie 6de-eeuwse vloermozaïek van Palestina. Dan gaat het zuidwaarts naar Petra, een van de nieuwe ‘Wonders of the World’. De ligging alleen al is adembebemend aan de rand van Wadi Araba, omringd door heuvels en bergen. Wist je dat Petra een kleine broer heeft? Al-Beidha, in de toeristische volksmond Little Petra, is een perfecte opwarmer. Verwacht je aan smalle doorgangen, te gekke rotsstructuren en een dosis archeologische coolness. 

Ons tentenkamp (met opgemaakte bedjes) voor de komende 2 nachten is gelegen in de schaduw van een hoge rotsmuur.

Dag 3

Big Petra

We hebben al een voorsmaakje gekregen maar vandaag is het grote Petra aan de beurt, terecht een van de meest fascinerende archeologische sites ter wereld. En zoveel meer dan alleen maar de 'siq' (kloof), met aan het einde het beroemde en fotogenieke zicht op de 'Treasury'.  Een dag tijdloos avontuur langs tempels, graven, het theater en de offerplaats, in kloven tussen de bergen, klauterend naar hoge heuveltoppen om van het uitzicht te genieten.

Dag 4

'Rum the magnificent'

Bye bye Petra. We rijden eerst over de Desert Road, nadien over een klein wegje tussen veelbelovende indrukwekkende rotsmassieven naar Rum. Daar bevindt zich het 'hoofdkwartier' van de Desert Patrol, die in vroegere tijden over de stammenvrede waakte en zich verplaatste per kameel, en de ingang van de 'Wadi Rum Protected Area'. In dit gebied van 720 km² zijn de Bedoeïenen de baas. In een decor van rode zandsteenrotsen, hoge zandduinen en spectaculaire rotsformaties ondernemen we een avontuurlijk circuit dat ons op de mooiste plaatsen van Wadi Rum brengt. (De volgorde van de tochten zoals hieronder beschreven, kan ter plaatse nog worden aangepast.) Niet voor niets is Wadi Rum een geliefkoosde locatie van topfilms, waarvan Dune 2 de laatste in het rijtje is. 

Overdag wandelen, klimmen en klauteren, ‘s avonds kamperen en genieten rond een knetterend kampvuur onder de schitterende sterrenhemel. 4 dagen leven op het tijdloze ritme van de woestijn en met een geweldige omkadering door het lokaal team is een ervaring die je nooit meer vergeet. 

 

Dag 5

Burdah Bridge

Een stevig ontbijt, een paar kopjes suiker met thee en op naar Burdah Bridge, misschien wel het bekendste landmark van de streek , de 'lieveling van Wadi Rum'. Niet voor doetjes echter. Deze prachtige natuurlijke brug komt als geroepen voor wie een nieuwe profielfoto nodig heeft. In de namiddag wandelen we over een mooi stuk van de Khasch Ridge, een bergkam die Wadi Rum van oost naar west doorkruist. De hemelse vergezichten krijg je er zo maar bij. 

Dag 6

Op de top van Jordanië

De jeep brengt ons in een halfuurtje naar Jebel Um Adami (1854 m), de hoogste berg van Jordanië. We schurken tegen de Saoedische grens aan, en onderweg worden we getrakteerd op enkele stevige vistas. Een berg is geen berg als je de top niet hebt bereikt, dus snel naar boven, want in de namiddag wacht alweer de Wadi Saabit. Een prachtige vallei met in het midden de diepe rivierbedding die ons een idee geeft van de hoeveelheden water die hier duizenden jaren lang zijn doorheen gestroomd.

Dag 7

Rakebat-canyon

Afsluiten doen we  in stijl door terug naar het dorp Rum te hiken via de Rakebat-canyon, in vroegere tijden een doorgang tussen twee valleien voor de bedoeïenen en hun vee. Soms smal, steeds imposant. Aangekomen in Rum nemen we afscheid van de bedoeïenen en brengt de bus ons naar badstad Aqaba, waar we op een terrasje klinken op ons woestijnavontuur. Het is even wennen om weer te slapen in een bed met een plafond boven je hoofd.

Dag 8

Een stadje genaamd Aqaba

We genieten van een vrije dag in Aqaba. Voor wie wil, is er de mogelijkheid om te gaan zwemmen en/of snorkelen in de Rode Zee, waar enkele mooie koraalriffen met bijbehorend visbestand te bewonderen zijn. We genieten van ons laatste avondmaal samen en kunnen ons nog opfrissen en nog een klein dutje doen voor we na middernacht naar de luchthaven gebracht worden.

Dag 9

شكرا لك و الى اللقاء

Aankomst in Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Prijs

€ 2590
Voorschot: € 910 per persoon

Early Hiker korting

De eerste 5 deelnemers op deze reis krijgen een korting van € 180!

Deze korting geldt tot 100 dagen voor afreis, tot 01/08/2024 dus.

Wees er op tijd bij, want vroege beslissers worden beloond.


Inbegrepen

 • Vluchten
 • Luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht
 • Transfers met privé-vervoer
 • Logies, inclusief het gebruik van tenten en kampeermateriaal
 • Maaltijden van ontbijt op dag 2 t.e.m. ontbijt op dag 9
 • Bootz-begeleiding
 • Lokale gidsen
 • Groepsvisum.

Niet inbegrepen

 • Dranken
 • Fooien (ca. 30 dinar)
 • Inkomgelden: Petra (50 dinar + 8 dinar taks) - Wadi Rum (5 dinar)
 • Evt. snorkelen in Aqaba (tussen 13 en 33 dinar)
 • Evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:


Begeleiding:

Marie Van Espen


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

  Zowel in Petra als in Wadi Rum moeten we af en toe over rotsen klimmen en dalen, waarvan sommige stukjes niet geschikt zijn voor mensen met reële hoogtevrees. De klim naar Burdah Bridge en de Um Adami-top is optioneel. In Wadi Rum wandelen we af en toe door mul zand.


Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

In Madaba slapen we in een zeer eenvoudig guesthouse dat toebehoort aan de Grieks-orthodoxe kerk en zich vlakbij de St.-Gregoriuskerk bevindt.

In Petra slapen we in een mooi gelegen, vast tentenkamp. Er staan versterkte twee- en driepersoonstenten met opgemaakte bedden met kussen met kussensloop, onderlaken en dekens. Er is een sanitair blok met enkele douches,  toiletten en lavabo's.

In Wadi Rum slapen we in tenten of – voor wie wil - in open lucht, op door de bedoeïenen uitgekozen plaatsen. Dus niet in vaste tentenkampen. Van de groep wordt verwacht om een handje toesteken bij het opzetten van de tenten. Kamperen in de woestijn beperkt de sanitaire mogelijkheden tot een minimum. Onze lokale ploeg voorziet ruim in vers drinkbaar water. Dit wordt gebruikt om te koken, als drinkwater en slechts beperkt voor de lichaamshygiëne. Voorzie evt. vochtige doekjes om je tussendoor te verfrissen.

In Aqaba slapen we in een goed hotel in de stad.


Maaltijden

In Madaba en Aqaba ontbijten we in het logies en eten we minstens één keer per dag warm op restaurant. Het middagmaal is een snack of picknicklunch.

Tijdens het kamperen in Petra en Wadi Rum wordt het eten voor ons klaargemaakt. Het eten is – naar Jordaanse gewoonte - ruim voldoende. Door de omstandigheden zijn de maaltijden vaak simpel, maar wel ongelooflijk puur en smaakvol.


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen dragen we enkel onze dagrugzak. 

Vervoer

 VertrekAankomst
TK1938Brussel 06/11/2024 11:30Istanbul 06/11/2024 16:55
TK832Istanbul 06/11/2024 21:10Amman 06/11/2024 23:30
TK832Amman 14/11/2024 02:20Istanbul 14/11/2024 05:25
TK1937Istanbul 14/11/2024 09:05Brussel 14/11/2024 10:40
Het vervoer in Jordanië gebeurt met een privé-bus en met jeeps (in de woestijn).

Op goede voet

op goede voet

Onze reizen zijn voor ontdekkers die de wereld het liefst te voet verkennen en die houden van wat beweging en actie.  Voor wie liever een beperkte regio echt wil leren kennen dan vluchtig door het hele land te racen. En voor levensgenieters die de confrontatie met andere culturen en omgevingen willen aangaan en het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners vooropstellen.

Voor reizen buiten Europa en binnen 5.000 km afstand, wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur actief bezig zijn
  met wandelen of buitensport op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Geen minitrips
  De reizen zijn minimum 8 dagen lang. Geen minitrips met het vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 3 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Jordanië kent (zeer) warme en droge zomers (mei-oktober) en wisselvallige winters (november-april). Over het algemeen kan je stellen dat, hoe verder je zuidwaarts gaat, hoe warmer (overdag) en droger. 's Nachts koelt het in de woestijn link af en een degelijke, warme slaapzak is dus noodzakelijk. In december/januari kan het naar de ochtend toe dus erg koud zijn. Ook daar het ene jaar al kouder (tot vriezens toe) of minder koud dan het andere.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • Reistas (een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer)
 • Dagrugzak

Schoeisel & sokken

 • Wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn
 • Lichte schoenen (voor buiten de wandelingen)
 • Wandelkousen: zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen én je spaart plaats in je bagage.

Kampeeruitrusting

 • Warme slaapzak (comfort 0 à 5°C)
 • Evt. slaapmatje; er zijn ter plaatse basic matjes beschikbaar, maar het staat je vrij je eigen matje mee te nemen.

Kledij

 • Soepele (wandel)broek(en)
 • Wind- en waterdicht jasje
 • Een warme en een lichtere pull/fleece
 • Lichte T-shirts of hemden
 • Pet en buff en/of sjaal
 • Zwembroek/badpak

Tip: Wat kledij betreft, is er niets verplicht of verboden, noch door ons als reisorganisator, noch door de Jordaniërs.  Wij vragen enkel aan onze reizigers om even stil te staan bij de mogelijke impact van hun bezoek, en hun gedrag en kleding hierop af te stemmen. Draag best geen schaarse of open kledij (topjes, shorts, enz., zowel mannen als vrouwen). Respecteer in je manier van kleden in de mate van het mogelijke de plaatselijke gewoonten, op z’n minst bij bezoek aan religieuze plaatsen of aan mensen thuis. Het is bovendien veel aangenamer en veiliger om  kleding te dragen die ook armen en benen tegen de zon beschermt (T-shirt met mouwen, driekwart- of lange broek). Tip voor vrouwen: neem een grote sjaal mee, type pareo. Het neemt weinig plaats in in je dagrugzak en komt vaak goed van pas.

Verzorging

 • Toiletgerief (gebruik liefst biologisch afbreekbare zeep)
 • Handdoek
 • Zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • Beschermende lippenbalsem
 • Vochtige doekjes, wat wc-papier en kleine plastic/papieren zakjes

Eet- en drinkgerei

 • Drankfles (min. 1,5 liter)

Diversen

 • Zak- of hoofdlamp
 • Reisstekker (niet alle stopcontacten zijn compatibel met onze stekkers)
 • Evt. oordopjes
 • Evt. wandelstokken

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

De munt is de Jordaanse dinar. Je kan in de luchthaven, in Madaba en in Aqaba met je betaalkaart geld afhalen aan de automaat. Opgelet: de gewone debet- of betaalkaarten (genre Maestro en Cirrus) werken niet buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, kan je bij je bank je kaart op de "witte lijst " laten zetten  zodat deze voor een periode van max. 3 maanden ook buiten Europa kan gebruikt worden. 

Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: currency/converter/


Reisdocumenten

Reispas
Voor Jordanië heb je een reispas nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. Je reispas moet nog 6 maanden geldig zijn vanaf de datum van terugkeer uit Jordanië. Een reispas vraag je aan op de dienst burgerzaken van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen.

Visum (gratis)
Je hebt eveneens een visum nodig, zijnde een toelating om voor een beperkte periode in een land te verblijven. Indien je deelneemt aan één van onze groepsreizen naar Jordanië kunnen wij voor jou een gratis groepsvisum aanvragen. Hiervoor hebben wij een digitale kopie van de identiteitsbladzijde van je reispas nodig.


Gezondheid

Aangezien wij als reisorganisatie geen medische bevoegdheid hebben, verwijzen wij je voor alle up-to-date-informatie omtrent de gezondheidsrisico’s op deze bestemming graag door naar het Instituut voor Tropische Geneeskunde.


Kennismaking

De reis begint al een beetje op de kennismakingsbijeenkomst. Enkele weken voor het vertrek krijgt elke deelnemer een uitnodiging. De bijeenkomst gaat meestal door in het weekend in een van de ViaVia Reiscafés (kan ook op een ander moment en op een andere locatie). Je krijgt er de laatste info en maakt kennis met de begeleidster en je medereizigers.


Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: