Marokko - De Marokkaanse Sahara


9 dagen

19/10/2024 - 27/10/2024

- prijs € 1540


Boek deze reis »

Marokko - De Marokkaanse Sahara


9 dagen

19/10/2024 - 27/10/2024

- prijs € 1540


Boek deze reis »

Marokko - De Marokkaanse Sahara


9 dagen

19/10/2024 - 27/10/2024

- prijs € 1540


Boek deze reis »

Marokko - De Marokkaanse Sahara


9 dagen

19/10/2024 - 27/10/2024

- prijs € 1540


Boek deze reis »

Marokko - De Marokkaanse Sahara


9 dagen

19/10/2024 - 27/10/2024

- prijs € 1540


Boek deze reis »
Jongerenreis Marokko
Vijf dagen pure woestijn de Erg Chegaga, omringd door een indrukwekkende stilte, de gezelligheid van avonden bij het vuur, de eindeloze sterrenhemels, weg van de donkere winter in België. De schrijver van het kinderboek ‘De Kleine Prins’, schreef ooit: "Ik heb altijd van de woestijn gehouden. Je zet je op een zandduin. Je ziet niets. Je verwacht niets. En toch, in stilte straalt er iets." Geen zandkorreltje in de Sahara dat daar aan twijfelt! Dit is reizen op z’n puurst!
Prijs: € 1540
Reisnummer: 24MA4SHA2
Reisdatum: 19/10/2024 - 27/10/2024
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar: Ja

Wandelniveau :

Huidige groepssamenstelling:

32

Hoogtepunten

 • Magie van de woestijn
 • Slapen onder de sterrenhemel
 • Ongelofelijke uitzichten
 • Toffe lokale ploeg

 

Voor de eerste 5 deelnemers is er een korting tot 100 dagen voor vertrek.

Check het snel bij 'prijs'!

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Deze reis scoort

9

10 Beoordelingen

reviews van klanten

De Saharatrekking in Marokko was een unieke ervaring. Het was loslaten en je overgeven aan het tempo van de natuur. Het was ook tegen je eigen grenzen aanbotsen en er voorbij durven gaan. Het wandeltempo was stevig, maar doordat je constant goed voorzien werd van water en lekker eten, en de drijvers het welzijn van de reizigers steeds goed in het oog hielden, was het heel haalbaar. Na een dag wandelen je tenen in het zand kunnen steken, verse thee drinken en genieten van het prachtige uitzicht (en de zonsondergang!) was een heerlijk gevoel. Na enkele dagen van de wereld te zijn in de woestijn, is het wel ineens een groot contrast met Marrakech. Ik vond het goed dat we hier niet té lang zijn gebleven, maar toch de sfeer hebben kunnen opsnuiven. De groep viel ook erg goed mee. Allemaal fijne mensen waarbij ik mezelf kon zijn, en ook een heel goede begeleider die dynamiek in de groep bracht en steeds boeiende dingen wist te vertellen. Ik zou zo terug willen :-)

Anke V. -

De tocht in de sahara was super! Het slapen in openlucht viel zeer goed mee. Prachtige sterrenhemel gezien! 's Morgens wakker worden door de zonsopgang, heerlijke maaltijden gegeten dankzij onze fantastische kok, de oneindige rust van de woestijn ervaren, los van alle "tijd en ruimte" die we in ons dagdagelijks leven ervaren... Om daarna het chaotisch drukke Marrakesh nog even te bezoeken! Een groter contrast kan ik me niet inbeelden.

Mirjam S. -

Zeer fijne groep en een uitstekende begeleider. Ook de lokale ploeg was uitstekend en zorgde voor lekker eten en soms onverwacht entertainment. Geweldig is ook het slapen onder een prachtige sterrenhemel en het indrukwekkende zicht vanop de hoge zandduinen! Tot slot was het bezoek aan de Kasbah zeker ook een meerwaarde! En de Sahara zelf, die is prachtig en ple-zand!

Tomas D. -

Magnifieke reis om iedereen aan te raden. Vooral de zonsondergang die je iedere avond ziet en dan de sterrenhemel is echt geweldig. Ook de dagelijkse tochen zijn echt fijn. Het eten was lekker.

Jasper K. -

De Marokkaanse Sahara is de ideale locatie om met een gezellige groep de alledaagse drukte voor een week lang volledig te vergeten. Ondanks de grote leegte varieert het landschap toch van dag tot dag, met als letterlijk hoogtepunt het zicht op en rond de hoogste duin van de regio. Na een fabuleuze zonsondergang volgt een heerlijke tajine van kok Hassan, ontspanning met Berber-gezangen en een overweldigende sterrenhemel. Kortom, het was pleZAND in de Sahara!

Hans H. -

Algemene reistips

Dag 1

Enter Sandman
Heenreis van Brussel naar woestijnstad Ouarzazate. Vanuit de nachtelijke, onbewolkte hemel valt het meteen op hoe donker het beneden is. Dat belooft voor mensen die al eens graag mijmeren bij een fenomenale sterrenhemel. Een busje brengt ons naar het logies.

Dag 2

Zand, zand everywhere!
We tuffen een mooie rit van enkele uren zuidwaarts naar M’Hamid, het startpunt van de trekking. Daar maken we kennis met de drijvers en de dromedarissen die ons de komende week zullen vergezellen. In M’Hamid is de betonstop eeuwen geleden al ingevoerd en vanaf hier is er enkel nog de Sahara. We zadelen onze dieren op met onze beautycase vol fond-de-teint (weetje: gemaakt van saharazand) en laten M’Hamid achter ons, de eindeloze zandwoestijn tegemoet. Vandaag wandelen we een uur of 2 en slaan voor het eerst onze tenten op in de luwte tussen de duinen.

Dag 3 tot 6

Oorverdovende stilte
Vijf dagen lang leven we op het ritme van de natuur, omringd door stilte en rust. Niet de klok op onze gsm, maar zon, maan en sterren bepalen de tijd. Niet de mens, maar de natuurelementen hebben de omgeving hier vormgegeven. Het enige wat wij achterlaten zijn onze voetafdrukken die na enkele uren ook alweer wegzinken in het zand. Een wat ongemakkelijk gevoel dat gelukkig al snel wegsmelt in een zalig zorgeloos gevoel van leegte in je hoofd.

Af en toe passeren we een kampement of een waterput waar de Berbers zich komen bevoorraden. Het vlakke landschap is van een tijdloze schoonheid en wordt onderbroken door hoge zandduinen (zoals die van Bouguerne en Erg Zahar), de droge bedding van de Draa-rivier, een klein bergmassief… Als de zon achter de einder is verdwenen, wordt het al snel koud en donker. Maar kilte en duisternis worden verjaagd door het licht en de warmte van het kampvuur en de nacht onder een miljoen sterren.

Dag 7

Zon, zand, Zagora
Op dag 7 eindigt de tocht in Ouled Driss en worden we naar Zagora gebracht, waar we de overvloed aan zon en zand van onze bezwete lijven spoelen. Het zachte zand van de voorbije nachten moet wijken voor een nog zachtere matras.

Dag 8

Waar zaten we?
We keren terug naar Ouarzazate en brengen een bezoek aan deze woestijnstad, het eindpunt van onze reis. Ouarzazate betekent vrij vertaald ‘zonder lawaai’. Tegenwoordig is het, terecht, een toeristische bestemming voor liefhebbers van de woestijn. In de buurt zijn ontelbare films opgenomen. Star Wars, The Mummy, Babel, Prins of Persia, Bootzers gone crazy, ...

Dag 9

Mr Sandman, thanks for your dream
Stiekem stop je nog wat zandkorrels tussen je tenen als herinnering van dit woestijnavontuur. Uit ervaring weten we dat je jouw kousen mag aanhouden bij de veiligheidscontrole op de luchthaven en dus niemand het zweterige zand zal zien. Al is dat misschien enkel in mijn geval zo? Wonder why?

Tag foto’s tijdens de reis met #travelbybootz en stuur ze achteraf naar info@bootz.be.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Prijs

€ 1540
Voorschot: € 540 per persoon

Early Hiker korting

De eerste 5 deelnemers op deze reis krijgen een korting van € 100!

Deze korting geldt tot 100 dagen voor afreis, tot 11/07/2024 dus.

Wees er op tijd bij, want vroege beslissers worden beloond.


Inbegrepen

 • Vluchten
 • Luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological
 • Transfers
 • Logies
 • Maaltijden vanaf ontbijt op dag 2 t.e.m. avondmaal op dag 8
 • Drinkwater tijdens de trekking
 • Gebruik kampeeruitrusting en tenten
 • Bootz-begeleiding + diensten gids en drijvers
 • Huur van kamelen
 • Btw

Niet inbegrepen

 • Overige dranken
 • Inkomgelden van musea, bezienswaardigheden e.d. (bv. kasba ca. € 1, hammam met massage ca. € 9)
 • Fooien (ca. € 30)
 • Evt. reisverzekering

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een reis van wandelniveau , geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet (zoals wandelen, zwemmen, fietsen, fitness …). Het gaat om een doorgaande trekking waarbij ca. 5 uur per dag gewandeld wordt over overwegend vlak terrein. Het gebrek aan comfort dat kamperen met zich meebrengt, draagt bij tot de ‘zwaarte’ van deze reis. Je houdt ook best rekening met het temperatuurverschil met België (zie Klimaat).


Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

 • In Ouarzazate en Zagora slapen we in een hotel.
 • Tijdens de tocht slapen we in tenten. Als je op woestijnreis vertrekt, dan moet je voor korte tijd afstand nemen van het dagelijks comfort van bad en bed. In de praktijk blijkt dit allemaal best mee te vallen. Bij aankomst op de bivakplaats kiest ieder zijn favoriete slaapplekje uit. Sommigen liggen graag dicht bij het kampvuur, anderen liever verscholen tussen enkele zandduinen. Weer anderen kiezen voor een plekje dat hen een prachtig uitzicht biedt op de kleurrijke zonsopgang. Wanneer er tenten meegaan, stel je deze zelf op. Vaker slapen we echter onder de blote sterrenhemel – voor velen een openbaring! Enkel slaapmatje en warme slaapzak vormen dan je ‘slaapkamer’. Met een eindeloos uitzicht rondom en ontelbare sterren als plafond! Vochtige doekjes vervangen gedurende enkele dagen water en zeep, want water is leven. Toch heb je nooit echt het gevoel dat je erg vuil wordt, want door de lage luchtvochtigheid raak je minder bezweet. 

Maaltijden

In Ouarzazate en Zagora eten we in het hotel en/of op restaurant.

Tijdens de trekking moeten we alle water en voedsel meenemen op de kamelen (het water in jerrycans). Het eten wordt bereid door de gids en de drijvers; de deelnemers steken beurtelings een handje toe. Veel beginnende woestijnreizigers laten zich verrassen door het eten. Zelfs met eenvoudige middelen blijken ervaren woestijnkoks heerlijke maaltijden op “tafel” te kunnen toveren.

Een dag in de woestijn begint met een lekker ontbijt. Uiteraard is het aanbod verse producten beperkt, maar dankzij een buffetje van brood, jam, honing, smeerkaas, soms een eitje of chocopasta en natuurlijk een tas koffie of thee ben je meteen wakker. Als je na enkele uren wandelen ’s middags halt houdt, staat de lunch al op je te wachten. Een of meerdere schotels verse groenten, verwerkt in een frisse salade en aangevuld met tonijn, sardientjes, schapenkaas, brood... Het avondmaal begint doorgaans met hartige soep. gevolgd door een kruidig stoofpotje van groenten met pasta, rijst, couscous, soms met vlees erbij. Variaties op een thema, maar steeds met liefde en zorg bereid. Een stukje cake, wat fruit, zoete dadels en de onmisbare thee ronden het geheel af. Met honger zal je in de woestijn niet in je slaapzak kruipen ...

Alcohol is tijdens de tocht niet verkrijgbaar. 

 • Tijdens deze reis is er alle dagen méér dan voldoende eten, maar uit ervaring raden we toch aan – zeker aan wie graag tussendoor wat snackt – om energierijke tussendoortjes van thuis mee te brengen.
 • De Marokkaanse keuken in het algemeen is zeer gevarieerd en smaakvol, en er wordt rijkelijk gebruik gemaakt van kruiden, specerijen, zout en suiker. Meestal nuttigt men ’s middags de hoofdmaaltijd. Het bekendst zijn tajines (stoofpot van vlees, vis of kip met groenten en saus), en couscousgerechten (griesmeel met een ragout van groenten, vlees en bouillon). Andere bekende gerechten zijn harira (een dikke soep met granen die ook als ontbijt wordt gegeten), mechouia (salade van geroosterde paprika en tomaat), briouats (kleine drie- of rechthoekige pakketjes met allerlei soorten vulling) en pastilla of b’stilla (een machtig en feestelijk gerecht met een kruidige vulling van duif en amandelen). Mechoui is een volledig lam of schaap dat in een ondergrondse klei-oven wordt bereid bij religieuze of familiefeesten. Bij elk maal eet men vers brood. 

Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen wordt de bagage door dromedarissen gedragen. Wij dragen enkel onze dagrugzak.

In het Engels kan 'camel' zowel gebruikt worden voor een kameel met 2 bulten als een dromedaris met 1 bult.

Vervoer


Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
AT 833Brussel 19/10/2024 18:35Casablanca 19/10/2024 20:55
AT 1460Casablanca 19/10/2024 23:20Ouarzazate 20/10/2024 01:10
AT 1461Ouarzazate 27/10/2024 07:55Casablanca 27/10/2024 09:25
AT 832Casablanca 27/10/2024 13:20Brussel 27/10/2024 16:35
Ter plaatse maken we gebruik van een privé-minibus.

Op goede voet

op goede voet

Onze reizen zijn voor ontdekkers die de wereld het liefst te voet verkennen en die houden van wat beweging en actie.  Voor wie liever een beperkte regio echt wil leren kennen dan vluchtig door het hele land te racen. En voor levensgenieters die de confrontatie met andere culturen en omgevingen willen aangaan en het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners vooropstellen.

Voor reizen buiten Europa en binnen 5.000 km afstand, wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur actief bezig zijn
  met wandelen of buitensport op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Geen minitrips
  De reizen zijn minimum 8 dagen lang. Geen minitrips met het vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 3 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Warm overdag en koud ’s nachts. Een zandstorm is niet uitgesloten.

Gemiddelde dagtemperatuur in Ouarzazate

Jan.

Feb.

Maart

Apr.

Mei

Juni

Juli

Aug.

Sep.

Okt.

Nov.

Dec.

18

20

23

27

31

36

40

38

33

27

22

17

Gemiddelde nachttemperatuur in Ouarzazate

Jan.

Feb.

Maart

Apr.

Mei

Juni

Juli

Aug.

Sep.

Okt.

Nov.

Dec.

1

3

6

10

13

16

20

20

16

11

7

2

Gemiddeld aantal neerslagdagen in Ouarzazate

Jan.

Feb.

Maart

Apr.

Mei

Juni

Juli

Aug.

Sep.

Okt.

Nov.

Dec.

1

1

1

1

1

 

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst voor deze reis. 

De bagage die meegaat in de laadruimte van het vliegtuig moet een label dragen met je naam (thuisadres of adres van het logies hoeft niet). Je krijgt een label van Bootz op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven. Gelieve je bagage te beperken tot 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Wij raden echter aan om het te houden bij max. 15 kg, dus licht en makkelijk draagbaar. 

Bagage

 • stevige reistas of plunjezak
 • overtrek om je reistas in te stoppen of mee te omwikkelen tijdens het  vervoer op de dierenruggen (tegen stof en vuil)
 • dagrugzak

Schoeisel & kousen

 • enkelomsluitende wandelschoenen met goed zoolprofiel (of eventueel stevige wandelsandalen)
 • lichte schoenen voor ‘s avonds
 • wandel- of trekkingkou­sen

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen én het spaart plaats in je reistas.

Kampeeruitrusting

 • warme slaapzak
 • slaapmatje

Kleding

 • luchtige (wandel)broek(en)
 • warme trui of fleece
 • wind -en waterdichte vest
 • T-shirts of luchtige hemden (geen topjes)
 • bermuda (graag tot aan de knie)
 • ondergoed
 • degelijke zonnehoed of –pet of sjaal (om hoofd én nek tegen de zon te beschermen)
 • zwemkledij
 • handschoenen en muts (voor mogelijk koude ochtenden en avonden).

Verzorging

 • handdoek
 • toiletgerief (zeker ook vochtige doekjes, desinfecterende handzeep en vochtinbrengende crème)
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • verkoelende lotion
 • degelijke bescher­mende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • 2 drankflessen (min. 1 liter) per persoon
 • evt. (zak)mesje

Diversen

 • zaklamp
 • zonnebril
 • indien je graag snackts: evt. energierijke tussendoortjes (geen chocolade)
 • kleine papieren zakjes waarin gebruikte vochtige doekjes en evt. maandverband kunnen verpakt worden tot bij de terugkeer naar de bewoonde wereld
 • evt. oorstopjes
 • evt. verduisterend oogmasker
 • handig voor vrouwen: grote sjaal die je in je dagrugzak steekt en die je makkelijk rond je middel of schouders slaat indien nodig
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

De Marokkaanse munt is de dirham. Je mag geen Marokkaanse dirhams in- en uitvoeren. Je kan ter plaatse probleemloos euro’s wisselen en in Ouarzazate kan je geld afhalen bij een bankautomaat.

Opgelet: de gewone debet- of betaalkaarten (genre Maestro en Cirrus) werken niet buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, kan je bij je bank je kaart op de "witte lijst " laten zetten  zodat deze voor een periode van max. 3 maanden ook buiten Europa kan gebruikt worden.


Reisdocumenten

Reispas

Voor reizen naar Marokko heb je een reispas (internationaal paspoort) nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. De reispas moet geldig zijn voor de duur van de reis. Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen. 

Tip
Maak een kopie van de identiteitsbladzijde van je reispas en bewaar deze apart van je reispas zelf. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.
Bijkomende informatie kan je vinden op: diplomatie.belgium (Op reis in het buitenland)

Gezondheid

Onderstaande informatie is een samenvatting van de aanbevelingen voor reizen naar Marokko door het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Gezien wij als reisorganisator geen medische bevoegdheid hebben, dien je de verstrekte informatie te evalueren met en je voor meer diepgaande informatie te richten tot een bevoegd arts of medische autoriteit.

Hepatitis A

Iedereen die naar Afrika reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, is best tegen hepatitis A beschermd. Het is een ziekte die wordt overgedragen via voedsel en drank.

DTP-vaccinatie

Op reis gaan naar verre landen is verder een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met de DTP-vaccinatie (tegen de infectieziekten difterie, tetanus en polio). Een herhalingsinenting is tien jaar geldig. Voor polio is er levenslange bescherming indien men ooit volledig werd gevaccineerd.

Diarree

Diarree is een frequent probleem op reis. Zelfs wanneer men in goede omstandigheden reist, ontsnapt men er niet steeds aan. Enkele raadgevingen en de juiste geneesmiddelen in de reisapotheek zijn zeer nuttig.

Diepgaandere informatie kan je vinden op: Instituut voor Tropische Geneeskunde en bij je huisarts.


Achtergrondinformatie

Internet

Literatuur

 • S. Adolf, Steven  - Marokko achter de schermen. De wedloop voor een betere toekomst
 • T. Ben Jelloun             
  -Gebed voor de afwezige (roman)
  -Gewijde nacht (roman)
  -Met neergeslagen ogen (roman)
  -Een gebroken man (roman)
  -Duivelse Liefdes (roman)
 • M. Chafik - Imazighen, De Berbers en hun geschiedenis
 • D. Chraibi - De beschaving is mijn moeder (roman)
 • H. De Haas - Aroemi, aroemi, een vreemdeling in Marokko (roman)
 • E.W. Fernea - Een straat in Marrakech (roman)
 • E. & H. Jouad - Marrakech, culture populaire de la medina
 • L. Lalami - Hoop en andere gevaarlijke verlangens (roman)
 • R. Lamrabet - Vrouwland (roman)
 • A. Maalouf - Leo Africanus (historische roman)
 • F. Mernissi - Het verboden dakterras (sociologische roman)
 • C. Nooteboom - Het geluid van zijn naam, Reizen door de islamitische wereld
 • H. Obdeijn, P. De Man & P. Hermans - Geschiedenis van Marokko (met o.a. aandacht voor de betrekkingen tussen Marokko en de Lage Landen)
 • G. Riemersma - Het land van zijn vader, de schrijfster is een Nederlandse die gehuwd is met een Marokkaan en een realistische kijk geeft op de verhoudingen/verschillen tussen de Marokkaanse cultuur en gebruiken en deze van onze Westerse wereld
 • K. Strobbe - De Gazellen, Marokkaanse vrouwen vertellen (ervaringen van Marokkaanse vrouwen in België)
 • G. Van camp - Mijn Marokko (reisverhaal)
 • S. Venema - Een man met suikerhaar, verhalen uit Marokko (reisverhaal).

Kennismaking

Enkele weken voor het vertrek krijgt elke Bootzer een uitnodiging voor de kennisma­kingsbijeenkomst. De bijeenkomst gaat meestal door in het weekend in een van de ViaVia Reiscafés (kan ook op een ander moment en andere locatie). Je krijgt er de laatste (vertrek)info en maakt er kennis met de begeleid(st)er en je medereizigers.


Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: