Bootz Logo

La Réunion - Get together in La Réunion


15 dagen - € 3780,00Jongerenreis
In de azuurblauwe wateren van de Indische Oceaan, tussen Madagaskar en Mauritius, ligt het eiland Réunion. Het is een stukje Frankrijk in de tropen, met een fenomenale diversiteit qua geografie, fauna en flora. Op enkele uren van elkaar vind je er tropisch woud en lavavelden, ruige pieken en paradijselijke stranden. We ontdekken het eiland tijdens een pittige trekking, met als ‘pièce de résistance’ de tocht naar de top van de Piton des Neiges (3069 m).
Aantal dagen: 15 dagen
Reisnummer: 24FR4RUA1
Reisdata: 4/10/2024 - 18/10/2024


Wandelniveau:
Hoogtepunten
 • Vierdaagse trektocht in Mafate
 • Tropische stranden
 • Bijzondere flora en fauna
 • Beklimming Piton des Neiges

 

Voor de eerste 5 deelnemers is er een korting tot 100 dagen voor vertrek.

Check het snel bij 'prijs'!

Dag aan dag

Dag 1

Frankrijk was nog nooit zo ver vliegen

We rijden vanuit België met een busje naar Parijs en zijn dus eigenlijk al in Frankrijk. Zo ver kan La Réunion niet meer zijn, toch?

Dag 2

Een eeuwigheid later ...

Na een nachtvlucht landen we 's morgens in Saint-Denis, de hoofdstad van La Réunion, waarna een busje ons naar onze gîte in Dos d’Âne brengt. Dos d'Âne is een gezellig dorpje waar we wat kunnen rondslenteren of, voor wie wil, er meteen invliegen met een inlooptochtje naar Cap Noir waar we getrakteerd worden op een vue magnifique over Mafate, het gebied waar we de volgende dagen door gaan trekken.

Dag 3 tot en met 7

Maf doen in Mafate

Vanuit Dos d’Âne vertrekken we op een doorgaande trektocht die ons in 4 dagen door Mafate leidt. Het is een gebied zonder autowegen. Je hoort dus enkel de voetstappen van jezelf en de groep, het gekwetter van de vele vogels en het gekabbel van beekjes. Hier wonen amper mensen en als je iemand tegenkomt, is dat zeker en vast iemand die ook weet dat het hier een wandelparadijs is in de ongerepte natuur.

Op de laatste dag steken we de Col de Taïbit ( 2061 m) over, waar we genieten van een indrukwekkend zicht op de cirques Mafate en Cilaos. We wandelen helemaal naar ons verblijf in het stadje Cilaos, waar we in de namiddag aankomen en ons tegoed doen aan een lekker Cilaos-wijntje. Een drankje waar ze op het hele eiland trots op zijn.

Wie er een kaartje bij neemt, kan op het einde van deze trekking wat zigzaglijnen trekken tussen de dorpjes Dos d’Âne, Aurère, Cayenne, Roche Plate, La Nouvelle en Marla om te eindigen in Cilaos. 

Dag 8

Relax Cilaos (canyoning)

Hier zitten we dan, in het midden van het eiland, in een rustig stadje. Je zou denken dat hier niet meer te beleven valt dan in het gemiddelde Vlaamse polderdorpje. Maar niets is minder waar: een spectaculaire canyoning-trip in de Bras Rouge-canyon, iemand? Wie nog moet bekomen van de trektocht kan ook een rustdag inlassen en ontspannen in de thermen van het dorpje.
Of je je nu laat meedrijven op het wilde water tijdens de canyoning of wat wilt dobberen in het rustige water van de thermen … Je bent nooit voorbereid op de volgende 2-daagse trektocht die morgen vanuit dit dorpje vertrekt.

Dag 9

Rocketbootz aan!

We schieten meteen 1100 meter de hoogte in op de eerste dag. Recht naar de Refuge de la Caverne Dufour, 2400 meter boven de zeespiegel. Hier gaan we een kort nachtje tegemoet ...

Dag 10

Zonsopgang bij de Piton des Neiges en de afdaling naar hel(l)

Om 3 uur staan we op en een half uurtje later zijn we op weg om tegen 5.30 uur de top van Piton des Neiges (3069 m) te bereiken. We genieten van het prachtige kleuren- en schaduwspel van de opkomende zon. Kippenvelmoment! Bij een wolkeloze hemel ligt het hele eiland aan onze voeten. Als de opkomende zon het puntje van onze tenen bereikt heeft, dalen we af en genieten we van een oververdiend ontbijt. Even rust ook voor de knieën, want nadien volgt de lange afdaling naar Hell-Bourg. Het dorpje Hell-Bourg is indrukwekkend gelegen op net geen 1000 m hoogte in het Cirque de Salazie, een van de 3 ‘cirques’  of keteldalen die de vulkaan Piton des Neiges omringen. Tijdens de afdaling richting oosten zien we de vegetatie stelselmatig veranderen, de laatste uren gaan door prachtig primair woud met unieke fauna en flora, waaronder de indrukwekkende boomvarens.

* Indien op dag 10 de weersvoorspelling minder prettig is, kan de beklimming ook op dag 9 gebeuren. Dan zien we alles bij zonsondergang i.p.v. bij zonsopgang. Diehards kunnen beide doen. :)

Dag 11

De vloer is gras

Een mooie rit brengt ons langs de oost- en zuidkust naar de voet van de Piton de la Fournaise, één van de meest actieve vulkanen ter wereld.
We verblijven er in een gezellige gîte. Onderweg is er tijd om halt te houden aan lavavelden en voor een gezellige picknick aan het strand.

Dag 12

De vloer is lava

Vanop een hoogte van 2250 m wandelen we naar de top van de Piton de la Fournaise (2631 m). Hoewel technisch eenvoudig, is de afdaling in de caldera en de wandeling naar de top van de Dolomieu-krater geen kattenpis. Maar niets waar je, ondertussen getrainde Bootzer, niet tegen kan. In de vroege namiddag zijn we terug waar we begonnen, waarna we per minibus naar St-Gilles-les-Bains aan de westkust worden gebracht.

Dag 13

De vloer is water

Onze voeten zijn de voorbije 2 weken gemarteld door losliggende stenen, geweekt in warm en heilzaam water, gekieteld door groene grassprietjes en geschuurd door lavarotsen. Vandaag voegen we daar nog aan toe: gemasseerd door het golvende water van de Indische oceaan. Een dagje om uit te rusten dus (facultatieve activiteiten mogelijk op dag 13 en 14).

Dag 14 en 15

De vloer is lucht

Een Bootzvakantie is altijd te kort, maar na twee weken hebben we zeker en vast de mooiste plekjes van het eiland verkend. We nemen afscheid van het heerlijke leven en de gezonde lucht hier en ruilen die voor de artificieel gezuiverde lucht van het vliegtuig.
Weemoedig gaan we nog eens door alle vakantiefoto’s alvorens ze te versturen naar info@bootz.be of te taggen met #travelbybootz. Hebben we al een volgende Réunion vastgelegd?

Prijs info

Prijs

€ 3780,00
Voorschot: € 1330 per persoon

Early Hiker korting

De eerste 5 deelnemers op deze reis krijgen een korting van € 300!

Deze korting geldt tot 100 dagen voor afreis, tot 24/06/2024 dus.

Wees er op tijd bij, want vroege beslissers worden beloond.

Inbegrepen

 • Transfer Parijs per privébus (heen en terug)
 • Vluchten
 • Luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht
 • Logies
 • Maaltijden vanaf het ontbijt op dag 2 t.e.m. het ontbijt op dag 14
 • Transfers ter plaatse zoals voorzien in het dagprogramma
 • Bagagevervoer
 • Nederlandstalige Bootz-begeleiding
 • Professionele berggids op het eiland (verplicht)
 • Btw

Niet inbegrepen

 • Optionele activiteiten (bv. canyoning € 65, helivlucht € 195 à 240, dolfijnsafari € 30 - prijzen o.v.).
 • Dranken
 • Fooien
 • Evt. reisverzekering

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Praktische info

Begeleiding:

David van der Ha


Wandelniveau

  voor de reis in zijn geheel. Geschikt voor wie over een goede fysieke conditie en uithoudingsvermogen beschikt. 
We worden hier ter plaatse in geholpen door een lokale berggids die het eiland door en door kent. Dit is sinds een aantal jaren verplicht. 


Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

We overnachten in hotels, pensions en gîtes, doorgaans in meerpersoonskamers.

Maaltijden

Het ontbijt nemen we in het logies. ’s Middags eten we een picknick. Het avondmaal nemen we in het logies of op restaurant. Het eten in de gîtes is lekker, maar je krijgt variaties op hetzelfde thema. 

Bagagevervoer

Tijdens de doorgaande trekking dragen we onze grote rugzak met beperkte bagage (wat niet nodig is tijdens de trekking, kan achtergelaten worden bij onze partner ter plekke), elders enkel dagrugzak.

Vervoer


Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
AF 648Parijs 04/10/2024 17:00Saint Denis 05/10/2024 06:00
AF 671Saint Denis 17/10/2024 21:00Parijs 18/10/2024 06:30
We verplaatsen ons met privébusjes en taxi’s. Gezien de kleine oppervlakte van het eiland (311 km²) zijn de afstanden die we afleggen allemaal kort. Hou wel rekening met veel kronkelende wegen, wie snel wagenziek wordt, neemt hiervoor best de nodige medicatie mee.

Klimaat

De beste periode om La Réunion te bezoeken is van juni tot oktober. De kans op regen is dan een stuk kleiner dan in de maanden december tot en met maart en de temperaturen liggen doorgaans boven de 20° C. In de bergen is het sowieso koeler.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.

Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst voor deze reis.

De bagage die meegaat in de laadruimte van het vliegtuig moet een label dragen met je naam (thuisadres of adres van het logies hoeft niet). Je krijgt een label van Bootz op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven. Gelieve je bagage te beperken tot 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Wij raden echter aan om het te houden bij max. 15 kg, dus licht en makkelijk draagbaar. 

Bagage

 • grote trekkingrugzak 
 • dagrugzakje 

Schoeisel & sokken

 • degelijke, enkelomsluitende wandelschoenen
 • lichte (sport)schoenen (voor 's avonds)
 • wandelsokken

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepel (wandel)broek(en)
 • lichte wind- en waterdichte vest
 • lichte trui
 • warme trui of fleece
 • enkele lichte hemden en/of T-shirts
 • hoed of pet
 • ondergoed
 • badpak/zwembroek 
 • short.

Verzorging

 • toiletgerief
 • handdoek (sneldrogend)
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor +aftersun
 • beschermende lippenbalsem

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak (min. 1,5 L)
 • evt. (zak)mesje

Diversen

 • lakenzak
 • evt. wandelstokken
 • enkele plastic zakken
 • zaklamp 
 • evt.oordopjes en/of verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)
 • evt. verdeelstekker (om 2 apparaten tegelijk op te laden)
 • evt. powerbank

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

De munteenheid van La Réunion is de euro. Het is aangeraden om cash geld van hieruit mee te nemen.

Reisdocumenten

Voor reizen naar La Réunion volstaat je identiteitskaart.

Tip: Maak een kopie van je identiteitskaart en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.

Gezondheid

Onderstaande informatie is een samenvatting van de aanbevelingen voor reizen naar La Réunion door het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Gezien wij als reisorganisator geen medische bevoegdheid hebben, dien je de verstrekte informatie te evalueren met en je voor meer diepgaande informatie te richten tot een bevoegd arts of medische autoriteit.

Hepatitis A
Iedereen die naar Afrika reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, is best  tegen hepatitis A beschermd. Het is een ziekte die wordt overgedragen via voedsel en drank.

Hepatitis B
In bepaalde omstandigheden is vaccinatie tegen hepatitis B een aanrader. Het is een ziekte die wordt overgedragen via speeksel, bloed en seksueel contact en met een ernstiger ziektebeeld dan hepatitis A.

DTP-vaccinatie
Op reis gaan naar verre landen is verder een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met de DTP-vaccinatie (tegen de infectieziekten difterie, tetanus en polio).

Diarree
Diarree is een frequent probleem op reis. Zelfs wanneer men in goede omstandigheden reist, ontsnapt men er niet steeds aan. Enkele raadgevingen en de juiste geneesmiddelen in de reisapotheek zijn zeer nuttig.

Knokkelkoortsen
Op het eiland kunnen dengue-en chikungunyakoorts voorkomen. Deze ziekten worden overgedragen door muggen die overdag steken. Er bestaat geen vaccin geschikt voor reizigers. Men kan zich beschermen door muggenwerende maatregelen toe te passen overdag.

Achtergrondinformatie

Kennismaking

De reis begint al een beetje op de kennismakingsbijeenkomst. Enkele weken voor het vertrek krijgt elke deelnemer een uitnodiging. De bijeenkomst gaat meestal door op een zaterdagvoormiddag in een van de ViaVia Reiscafés (kan ook op een ander moment).
Je krijgt er de laatste (vertrek)info, je kunt bijkomende vragen stellen, evt. materiaal (wandelschoenen, rugzak, ...) meebrengen waarvan je niet zeker bent of ze geschikt zijn én je maakt natuurlijk kennis met de begeleid(st)er en je medereizigers.

Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.


Voor meer info en boekingen:

Bootz
Refugiestraat 15, 3290 Diest, Belgium
T +32 (0)13 33 40 40
F +32 (0)13 32 16 08
info@bootz.be

of bij één van de 7 Jokerkantoren:

Antwerpen
Blauwtorenplein 10
Tel. 03 231 72 68 antwerpen@joker.be

Gent
Bagattenstraat 64
Tel. 09 265 91 00 gent@joker.be

Hasselt
Leopoldplein 4
Tel. 011 23 25 88 hasselt@joker.be
Leuven
Boekhandelstraat 3
Tel. 016 22 65 50 leuven@joker.be

Harelbeke/Kortrijk Kortrijksesteenweg 415 (in winkel AS-Adventure)
Tel. 056 22 56 14 harelbeke@joker.be

Mechelen
Rode Kruisplein 14 (in winkel AS-Adventure) Tel. 015 21 87 77 mechelen@joker.be

Wilrijk
Boomsesteenweg 666 (in winkel AS-Adventure)
Tel. 03 827 90 08 wilrijk@joker.be