Bootz Logo

Groot-Brittannië - Wales on the wild side


9 dagen - € 1130,00Jongerenreis
Brute natuurpracht en een pittig taaltje, maar ook prachtige kastelen, donderende watervallen en overweldigende viewpoints. Stel je het gevoel van de wind voor die door je haren blaast terwijl je op de rug van een pony door een majestueus landschap galoppeert. Snuif in gedachten de zilte zeelucht op, terwijl je geruggensteund wordt door gespierde kliffen op het strand. En beeld je de gezelligheid in van een rustieke cottage, en het gezelschap van een leuke jonge bende. Wales is heerlijk kortbij, en wacht op jou om zich te openbaren!
Aantal dagen: 9 dagen
Reisnummer: 24GB4WLA1
Reisdata: 17/08/2024 - 25/08/2024


Wandelniveau:
Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Hoogtepunten
 • De prachtige Welshe kustlijn
 • Brecon Beacons National Park
 • Het taaltje: Fan Foel, Llyn Cwm Llwch ...
 • Mythes en straffe toogverhalen

 

Voor de eerste 5 deelnemers is er een korting tot 100 dagen voor vertrek.

Check het snel bij 'prijs'!

Dag aan dag

Dag 1 - 2

Blind date op grondgebied België
We rijden, drijven en rijden weer verder tot we de Welshe kustplaats Swansea bereiken. Wales beschikt niet alleen over indrukwekkende natuurparken, maar je vindt er ook een oogverblindend mooie kustlijn. De volgende twee dagen gaan we dan ook op pad in een prachtig kader op het schiereiland Gowyr. De overheid noemt dat daar ook wel een 'area of outstanding natural beauty'. Klinkt niet slecht, dachten wij zo, en dat is een understatement! Je wandelt over de met gras en heide begroeide toppen, langs kliffen en over weidse zandstranden. Dit is een ander gezicht van Wales, maar zeker niet minder mooi!

Dag 3

Op naar Brecon Beacons National Park
Met onze longen vol zeelucht trekken we na het ontbijt landinwaarts in onze ondertussen vertrouwde vierwieler. Onderweg is er tijd voor een bezoekje aan (afhankelijk van de voorkeur van de groep) een oud kasteel, Swansea, een iets minder oud kasteel, een goudmijn of een landhuis. Onze eindbestemming: Brecon Beacons National Park, oftewel Parc Cenedlaethol Bannau Brycheiniog. Ons logies voor de komende 6 nachten ligt vlakbij Llandovery, een gezellig marktplaatsje aan de rivier de Tywi. En als we goed op schema zitten, hebben we 's avonds misschien nog wat tijd voor een korte verkenning van de buurt! Dit ruige en heuvelachtige landschap heeft schitterende vergezichten, spectaculaire afgronden en een klein miljard schaapjes (al hebben we ze nog niet exact geteld) voor ons in petto.

Dag 4

The Lady of the Lake
Op weg naar de top van de Fan Brycheiniog (802 m) komen we voorbij het meer van Llyn-y-Fan-Fach. Dit meer is een heus pareltje en herbergt bovendien nog wat magie! Dit is immers de waterplas van the Lady of the Lake! Niet de Schotse madam, bekend van het gedicht van Sir Walter Scott en de saga van King Arthur, maar wel een dame die uit het meer kwam om te trouwen met een man op voorwaarde dat hij haar nooit driemaal zou slaan. Tot onzer aller verbazing mislukte dat natuurlijk jammerlijk, waardoor de dame weer het meer indook, om alleen terug op het droge te komen om haar kinderen aan een gouden toekomst te helpen. Aan fantasie ontbreekt het de Welshmen duidelijk niet. We beklimmen ook nog even de Fan Foel (781 m), waar we weer een prachtig zicht hebben over de omgeving!

Dag 5

Ben wel Fan
Tijd voor het echte werk! We beklimmen vandaag Pen y Fan (886 m), de hoogste berg in Zuid-Wales en een must-walk voor elke zichzelf respecterende Bootzer! Het is niet voor niets dat deze dagwandeling door velen beschreven wordt als één van de mooiste in heel Wales. Terwijl we puffend naar boven klimmen, krijgen we al snel ons doel en kers op de taart te zien: de 3 toppen van onze Pen en zijn 'kleine' broers Corn Du (873 m) en Cribyn (795m). Tussen de eerste en de tweede top worden we beloond met een adembenemend uitzicht op de Cwm Llwch-vallei met in het midden Llyn Cwm Llwch, het best bewaarde gletsjermeer in Zuid-Wales. Je mag gerust zijn dat deze wandeling de stijve kuitspieren de dag erna meer dan waard is.

Dag 6

Het stalen ros bestijgen
Tijd om de wandelschoenen even te luchten, en dus ruilen we die in voor twee wielen en een zadel! Met de mountainbike zien we het schitterende landschap nog net iets anders, en met het betere bochtenwerk verkennen we de machtige natuur van dit stukje Groot-Brittannië. 's Avonds krijgen we zoals steeds de kans om onze kookkunsten te tonen. Komen eten voor gevorderden, beware!

Dag 7

Watervalwandeling
Brecon Beacons National Park heeft zo zijn paradepaardjes. En het misschien wel mooiste paardje kunnen we vinden in het water, want het park ligt bezaaid met betoverende watervallen. Er zijn watervallen in alle soorten en maten waar we voor, naast, achter en onder (als je heel lang je adem kunt inhouden tenminste) kunnen wandelen. Ook de hoogste waterval van Wales kunnen we hier bewonderen. Een dag dus om onze ogen uit te kijken, want tijdens onze wandeling doen we er een aantal aan. Geef je ogen een traktatie van jewelste!

Dag 8

"Wild horses, we'll ride them some day"
Dat kwam er ooit uit de geniale kelen van de intussen krasse knarren van de Rolling Stones gerold, en het is dan ook de perfecte slagzin voor dag 8! De rug van een stevige pony schenkt je een gedenkwaardig dagje doorheen Brecon Beacons. Nu zouden sommige stemmen durven beweren zelfs dat het tamme pony's zijn, maar om onze caféverhalen wat op te smukken, houden we het op 'wild horses'. Voorkennis is gelukkig niet nodig, een beetje lef volstaat. Het desolate landschap zorgt bovendien voor een geweldige omkadering! 's Avonds hebben we de kans om Brecon te ontdekken, en wie wenst kan, jawel, shoppen!

Dag 9

Roadtrip naar het thuisfront
Onze reis zit er weer op, en dat betekent de laatste kans om je reisgezellen bij hun kraag te vatten, adressen uit te wisselen, beloftes te maken over het doorsturen van foto's en genieten van een ontspannen roadtrip die ons weer over de Noordzee brengt, terug naar het eigen nest. Maar wel met een karrenvracht aan ervaringen en de wetenschap dat we een prachtland ontdekt hebben!

Prijs info

Prijs

€ 1130,00
Voorschot: € 400 per persoon

Vroegboekkorting

De eerste 5 deelnemers op deze reis krijgen een korting van € 70!

Deze korting geldt tot 100 dagen voor afreis, tot 09/05/2024 dus.

Wees er op tijd bij, want vroege beslissers worden beloond.

Inbegrepen

 • Ferry Calais-Dover-Calais
 • Vervoer met de minibus
 • Maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 9
 • Logies
 • Huur fietsen en pony’s
 • Bootz-begeleiding
 • Btw

Niet inbegrepen

 • Dranken
 • Toegangsgelden (bv. goudmijnen, kasteel, ...)
 • Evt. reisverzekering

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Praktische info

Wandelniveau

Dit is een reis met wandelniveau .


Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

De eerste 2 nachten slapen we in een jeugdherberg in gemengde meerpersoonskamers met gedeeld sanitair. Daarna verplaatsen we ons naar een cottage op een mooi gelegen domein met voornamelijk tweepersoonskamers waarvan sommige met privésanitair (6 nachten).

Maaltijden

Tijdens deze reis staan we zelf in voor het bereiden van alle maaltijden. s' Ochtends maken we een lunchpakketje klaar voor onderweg.

Maaltijden zijn inbegrepen vanaf het avondmaal op dag 1 tot en met het ontbijt op dag 9. Voor de eerste dag voorzie je zelf een lunch, of je kunt iets te eten kopen op de ferry.

Bagagevervoer

We dragen tijdens de wandelingen enkel onze eigen dagrugzak.

Vervoer

We verplaatsen ons de hele reis met onze eigen minibus. We vertrekken 's ochtends vroeg op een makkelijk bereikbare plaats in Vlaanderen of Brussel. In Calais nemen we de ferry naar Dover, van waaruit we verder rijden naar Wales. Ook voor de terugreis doen we beroep op een ferry.

De minibus wordt bestuurd door de begeleider, waarbij op de langere trajecten ook deelnemers die zich hiervoor aanbieden, het stuur kunnen overnemen. Ben je hiertoe bereid, meld het dan zeker bij de inschrijving. Je aansprakelijkheid is gedekt door de verzekering van de huurwagen (BA, omnium en inzittenden). Je moet in het bezit zijn van een rijbewijs B en minstens 25 jaar zijn.

Klimaat

Wales heeft een gematigd zeeklimaat. De zomers zijn vaak aangenaam met niet al te hoge temperaturen. Het weer kan snel omslaan en je bent best voorbereid op dagen met neerslag.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op Accuweather.

Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst specifiek voor deze reis. 

Bagage

 • Rugzak of reistas (1 stuk; hou je bagage zo compact mogelijk wegens de beperkte laadruimte in de minibus)
 • Dagrugzak
 • Waterdichte hoes (of een stevige plastic zak waarin je de inhoud verpakt vooraleer het in de dagrugzak te stoppen).

Schoeisel & kousen

 • Enkelomsluitende en waterafstotende wandelschoenen
 • Lichte (sport)schoenen (voor 's avonds)
 • Wandel- of trekkingsokken
 • Evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers)

Kledij

 • Soepele (wandel)broek(en), ook een stevige broek voor het paardrijden
 • Wind- en waterdichte jas en broek (evt. regenbroek)
 • Wollen trui of fleece
 • Lichte trui
 • Enkele lichte hemden en/of T-shirts (ook met lange mouwen in geval van zonverbrande armen)
 • Pet en sjaaltje of buff
 • Ondergoed
 • Short
 • Zwemgerief

Verzorging

 • Toiletgerief
 • Handdoek
 • Zonnecrème met hoge beschermingsfactor + ‘aftersun’
 • Beschermende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • Drankfles (min. 1,5 liter)
 • Evt. (zak)mesje
 • Brooddoos

Diversen

 • Veilige geldbeugel om als heupgordel of rond hals te dragen (onder de kleren)
 • Evt. oordopjes (gesnurk)
 • Enkele plastic zakken
 • Reisstekker type G 
 • Evt. verrekijker
 • Evt. wandelstokken
 • Evt. stripverhalen, gezelschapsspelletjes, … voor ’s avonds
 • Identiteitskaart + kopie (die je apart van elkaar bewaart)

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

De munteenheid in Groot-Brittanië is het Britse pond. In de steden en grotere plaatsen kan je met je Maestrokaart betalen en geld afhalen. 

Voor een recente wisselkoers van het Britse pond, verwijzen we je naar Currency Converter.

Reisdocumenten

Een internationaal paspoort (reispas) is vereist. Een reispas vraag je aan bij de dienst burgerzaken van je woonplaats; reken hiervoor op minstens een tiental kalenderdagen. De reispas moet geldig zijn voor de duur van de reis.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. het reisschema en de afspraakplaats, wordt een tweetal weken voor vertrek doorgemaild.

Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.


Voor meer info en boekingen:

Bootz
Refugiestraat 15, 3290 Diest, Belgium
T +32 (0)13 33 40 40
F +32 (0)13 32 16 08
info@bootz.be

of bij één van de 7 Jokerkantoren:

Antwerpen
Blauwtorenplein 10
Tel. 03 231 72 68 antwerpen@joker.be

Gent
Bagattenstraat 64
Tel. 09 265 91 00 gent@joker.be

Hasselt
Leopoldplein 4
Tel. 011 23 25 88 hasselt@joker.be
Leuven
Boekhandelstraat 3
Tel. 016 22 65 50 leuven@joker.be

Harelbeke/Kortrijk Kortrijksesteenweg 415 (in winkel AS-Adventure)
Tel. 056 22 56 14 harelbeke@joker.be

Mechelen
Rode Kruisplein 14 (in winkel AS-Adventure) Tel. 015 21 87 77 mechelen@joker.be

Wilrijk
Boomsesteenweg 666 (in winkel AS-Adventure)
Tel. 03 827 90 08 wilrijk@joker.be