Bootz Logo

Marokko - Charmant Marokko


10 dagen - € 1990,00Jongerenreis
De combinatie van een hippe citytrip met een subliem, ongerept stukje natuur en een zen-momentje in de woestijn: deze reis heeft het allemaal! Je ontdekt de kleurige en geurige magie van Marrakech, kietelt de tenen van de Hoge Atlas tijdens een prachtige tocht en bekomt in exotische palmoases met een échte Marokkaanse thee. Wandel langs stroompjes en rivieren, door het warme zand en ontdek de subtiele kleurschakeringen van de bergen, baan je een weg doorheen kloven en canyons en leer hoe je “waanzinnig mooie reis’ in het Marokkaans zegt.
Aantal dagen: 10 dagen
Reisnummer: 24MA4CHA1
Reisdata: 26/04/2024 - 5/05/2024


Wandelniveau: en
Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Hoogtepunten
 • Verloren lopen in de soeks van Marrakesh
 • Een overrompeling aan geuren en kleuren
 • De magie van de woestijn
 • 1 nacht in een comfortabel tentenkamp
 • Rozengeur en maneschijn in de Rozenvallei

Dag aan dag

Dag 1

Meeting in Marrakech

We ontmoeten elkaar in Marrakech. Maak snel kennis met de andere leden van je groep, klim even naar het dakterras en geniet van het hemelse uitzicht. 's Avonds kunnen we voor het eerst de stad intrekken, op zoek naar het schitterende Jemaa El-Fnaaplein. Dit is het kloppende hart van Marrakech en je wordt er volop ondergedompeld in de typische sfeer van de stad: zangers, muzikanten, slangenbezweerders, acrobaten, astrologen, waarzeggers ... ! Kijk je ogen uit of ga een stevig gesprek aan met je medereizigers op één van de sfeervolle terrasjes. De sfeer is gezet!

Dag 2

Pour faire plaisir aux yeux

Marrakech was ooit de hoofdstad van een rijk dat zich uitstrekte tot Zuid-Spanje, waardoor de afgelegen woestijnstad een Andaloesisch sausje kreeg. Vandaag gaan we op een heuse ontdekkingstocht langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de Rode Stad: de Koutoubiamoskee, de Ben Youssef Medersa, de Sa’adische graven, het Bahiapaleis, het Museum voor Marokkaanse kunst … Ook de levendige soeks staan op het programma en zijn niet te missen! 'Pour faire plaisir aux yeux' kan je één van de mooie winkeltjes induiken. Wie weet vind je wel een leuk cadeautje voor het thuisfront! (tip: lampjes of echte ras el hanout-kruiden). 's Avonds is het weer tijd om zalig te relaxen op de tonen van Arabische volksmuziek, of te genieten van heerlijke tapas in één van de moderne lounge-restaurantjes.

Dag 3

Een stukje filmgeschiedenis

Tijd om de eerste, overweldigende indrukken van Marrakech eventjes te laten bezinken. We laten de Rode Stad even achter ons en starten met één van de indrukwekkendste ritten die je in Marokko kan maken: de doorsteek van het Atlasgebergte. De rit vult een volledige dag, maar je zal merken dat hij zo voorbij vliegt! We rijden van Marrakech oostwaarts naar El Qal’at M’Gouna, en onderweg bezoeken we de ‘ksar’ Ait Ben Haddou. Ait Ben Haddou? Juist, een versterkt dorp en plaats van tal van filmscènes. Wat dacht je van ‘Lawrence of Arabia’ of ‘Time Bandits’? Of recenter: ‘Game of Thrones’, ‘The Mummy’, ‘Gladiator’ en ‘Alexander’! Ait Ben Haddou is één van de mooiste voorbeelden van traditionele Zuid-Marokkaanse architectuur. De volgende twee nachten logeren we in een sobere maar sfeerrijke kasba.

Dag 4

Breakfast with a view

De kasba is hoog gelegen aan de rand van El Qal’at M’Gouna en kijkt uit over de Rozenvallei, met in de verte de besneeuwde toppen van het M’Goun-massief. Een hemels uitzicht bij ons ontbijt!
Na dat ‘breakfast with a view’ lopen we op rozen. Letterlijk en figuurlijk. De Rozenvallei, die genoemd wordt naar het geurige water dat gedistilleerd wordt uit de blaadjes van de Damasceense rozen, zorgt voor een overload aan kleuren, geuren en goede humeuren! Het is een stukje van de Dadès-vallei, waar het groen van de dadelpalmbossen fel contrasteert met de bruinrode muren van de lemen kasba’s. Geen Instagramfilter die deze kleuren kan benaderen.

Dag 5

Een pittig dagje

Niet voor de billen maar voor de smaakpapillen! Onze gastheren vertellen ons vandaag over hun dagelijks leven als ze geen Bootz-bezoek hebben. Daarna worden we ondergedompeld in de geheimen van de Marokkaanse keuken tijdens een papillenprikkelende kookworkshop. Als volleerde keukenprinsen en -prinsessen toveren we een feestmaal uit onze koksmutsen. Gelukkig mogen we onze gerechtjes vervolgens ook zelf naar binnen spelen. De Afrikaanse kruideniers in België hebben er ongetwijfeld enkele nieuwe klanten bij.
In de namiddag kunnen we nog nagenieten met een theetje met zicht op de bergen of we kunnen gaan herbronnen in de lokale hammam. Geen moderne luxesauna, maar de 'real deal'.

Dag 6

Het betoverde doolhof

Op weg naar de woestijnstad Zagora bezoeken we de sfeervolle kasba van Tamnougalt. In het doolhof van zanderige stegen en stoffige binnenplaatsen raken we hopelijk geen Bootzers kwijt. Tamnougalt (= ontmoetingspunt) was ooit de hoofdplaats van de onafhankelijke Mezguita-republiek en in de 16de eeuw van groot belang voor handelaars. Het prachtige complex met mooi uitgewerkte gebouwen, muren en torens getuigt van deze bloeiende periode en is nog zeer authentiek. De steeds veranderende lichtinval geeft het geheel een extra dimensie. Het zal je dan ook niet verbazen dat Tamnougalt vaak filmploegen over de vloer krijgt. Bootzers met acteerambities kunnen hier het beste van zichzelf geven en krijgen - wie weet - een gastrolletje aangeboden in de volgende Atlas Studios-blockbuster.

Dag 7

Bulten in het zand

Ooit al eens een kameel geobserveerd? Blik op oneindig, eeuwig herkauwend, altijd chill … Vandaag en morgen halen we onze innerlijke kameel boven en draaien we de druk in onze ketel wat lager. Het zand absorbeert alle stress en we ervaren de veranderlijke schoonheid van de woestijn. Klinkt het allemaal wat zweverig? Geheel terecht! De stilte en rust in combinatie met uitgesponnen sterrenhemels brengen ons sowieso in vervoering. Het kampvuur nodigt uit tot filosofische gesprekken en het delen van grote geheimen (what happens in de woestijn, stays in de woestijn). Of er wordt in engelenkoor uit het oeuvre van Bob Dylan en Taylor Swift geput. Wanneer ten slotte de laatste glimp van de gouden zonnestralen op onze netvliezen gebrand wordt, voor het zand de zon volledig verzwelgt, valt alles in zijn plooi. Betoverd vallen we in slaap onder de sterrenhemel of in onze tent, terwijl we dromen van een leven als nomaden in de woestijn.

Dag 8

Plezand dat dat is!

Als het zand uit onze ogen is gewreven, zetten we de tocht door de woestijn verder. Er zijn nog een hoop zandkorreltjes te tellen voordat we terug aankomen in Zagora waar ook het zand tussen onze tenen weggespoeld wordt in het zwembad van de riad.

Dag 9

Special price

Een mooie rit van een drietal uur langs de kasba’s en palmenplantages van de Drâa-vallei brengt ons naar woestijnstad Ouarzazate, het eindpunt van onze reis. Hier bevinden zich ook de Atlas Studios, de grootste filmstudio van Marokko. Misschien is er nog wat tijd om wat te shoppen, een terrasje te doen, de mooiste zandkorreltjes te verzamelen, of je beste Arabisch te testen bij het onderhandelen in de boetiekjes.
Tip: neem wat ras el hanout mee om die typische heerlijke geur en smaak mee te nemen naar huis.

Dag 10

Home, let me go home

Home is ondertussen wherever I’m with Bootz. Maar toch wachten die andere sociale verplichtingen ons thuis weer op. Met spijt in het hart nemen we in Brussel afscheid van onze Best Bootzies Forever. De komende maanden vinden we gelukkig regelmatig nog een zandkorreltje in een verborgen uithoek van een broekzak en kunnen we met heimwee terugdenken aan die mooie reis naar Marokko.
De foto’s die je genomen hebt, kunnen ook helpen. En als je ze deelt met info@bootz.be, krijg je gratis karma-points!

Prijs info

Prijs

€ 1990,00
Voorschot: € 700 per persoon

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological (€ 24.86)
 • transfers
 • logies
 • maaltijden vanaf ontbijt op dag 2 t.e.m. ontbijt op dag 10
 • gebruik kampeeruitrusting (incl. matras en beddengoed tijdens de nacht in de woestijn)
 • Bootz-begeleiding
 • lokale ploeg

Niet inbegrepen

 • dranken
 • fooien (€ 20 à 30)
 • inkomgelden (ca. € 10)
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Praktische info

Wandelniveau

 tot  geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet. We ondernemen 1 hele en 2 halve dagtochten. Tijdens de dagtocht in de Rozenvallei wordt er ca. 500 m geklommen en gedaald. 


Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

We logeren acht nachten in zorgvuldig uitgekozen logies met veel charme. Op dag 7 slapen we in een comfortabel tentenkamp, waar matrassen en beddengoed aanwezig zijn. Je hoeft dus geen slaapzak en slaapmatje mee te brengen.

Maaltijden

Alle maaltijden vanaf het ontbijt op dag 2 tot en met het ontbijt op de laatste dag zijn inbegrepen. 

We ontbijten in het logies. 's Middags en 's avonds eten we meestal op restaurant. Voor onze dagtocht in de Rozenvallei krijgen we een picknick mee. We wagen ons een dag aan een heuse kookworkshop, tijdens de tweedaagse tocht wordt het eten door een kok klaargemaakt.

De Marokkaanse keuken is zeer gevarieerd en smaakvol, en er wordt rijkelijk gebruikt gemaakt van kruiden, specerijen, zout en suiker. Meestal eet men ’s middags de hoofdmaaltijd. Het bekendst zijn tajines (stoofpot van vlees, vis of kip met groenten en saus), en couscousgerechten (griesmeel met een ragout van groenten, vlees en bouillon. Andere bekende gerechten zijn harira (een dikke soep met granen die ook als ontbijt wordt gegeten), mechouia (salade van geroosterde paprika en tomaat), briouats (kleine drie- of rechthoekige pakketjes met allerlei soorten vulling) en pastilla of b’stilla (een machtig en feestelijk gerecht met een kruidige vulling van duif en amandelen). Mechoui is een volledig lam of schaap dat in een ondergrondse klei-oven wordt bereid bij religieuze of familiefeesten. Bij elk maal eet men vers brood. 

Bagage

Tijdens de wandelingen dragen we enkel een dagrugzak. 

Vervoer


Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
AT 833Brussel 26/04/2024 18:35Casablanca 26/04/2024 21:00
AT 401Casablanca 26/04/2024 21:50Marrakech 26/04/2024 22:55
AT 1461Ouarzazate 05/05/2024 07:50Casablanca 05/05/2024 09:25
AT 832Casablanca 05/05/2024 13:20Brussel 05/05/2024 17:35
Het vervoer ter plaatse gebeurt per minibus.

Klimaat

Tijdens deze reis is het overdag meestal warm en zonnig. 's Nachts koelt het nog sterk af. 

Gemiddelde dagtemperatuur in Ouarzazate

Jan.

Feb.

Maart

Apr.

Mei

Juni

Juli

Aug.

Sep.

Okt.

Nov.

Dec.

18

20

23

27

31

36

40

38

33

27

22

17

Gemiddelde nachttemperatuur in Ouarzazate

Jan.

Feb.

Maart

Apr.

Mei

Juni

Juli

Aug.

Sep.

Okt.

Nov.

Dec.

1

3

6

10

13

16

20

20

16

11

7

2

Gemiddeld aantal neerslagdagen in Ouarzazate

Jan.

Feb.

Maart

Apr.

Mei

Juni

Juli

Aug.

Sep.

Okt.

Nov.

Dec.

1

1

1

1

1

 

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op Accuweather.

Uitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst voor deze reis. Evidente spullen als toiletgerief, gewone kledij, ondergoed, ... die op elke reis meegaan, worden niet vermeld. 

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Wij raden echter aan om het te houden bij max. 15 kg, niet alleen makkelijk te hanteren in functie van het bagagevervoer maar ook voor jezelf. Je krijgt een bagagelabel van Bootz in de luchthaven.

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzak

Schoeisel & kousen

 • comfortabele wandelschoenen
 • lichte schoenen of wandelsandalen
 • watersandalen (oude sportschoenen of teva's om door het ondiepe water te waden)
 • wandelsokken

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • lichte (wandel)broeken
 • warme trui of fleece voor 's avonds (indien het zou afkoelen)
 • lichte trui
 • luchtige hemden of T-shirts
 • lichte regenjas
 • pet of andere bescherming tegen de zon
 • buff of sjaaltje
 • evt. pyjama
 • zwembroek / badpak

Tip: Wat kledij betreft, is er niets verplicht of verboden, noch door ons als reisorganisator, noch door de Marokkanen. Wij vragen enkel aan onze reizigers om even stil te staan bij de mogelijke impact van hun bezoek, en hun gedrag en kleding hierop af te stemmen. Respecteer in je manier van kleden in de mate van het mogelijke de plaatselijke gewoonten, op z’n minst bij bezoek aan religieuze plaatsen of aan mensen thuis. Het is bovendien veel aangenamer en veiliger om kleding te dragen die ook armen en benen tegen de zon beschermt.

Verzorging

 •  zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • ‘after sun’
 • bescher­mende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak
 • evt. (zak)mesje

Diversen

 • zaklamp 
 • evt. oordopjes
 • evt. verduisterend oogmasker

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).


Geld

De Marokkaanse munt is de dirham. Je mag geen Marokkaanse dirhams in- en uitvoeren. Je kan ter plaatse probleemloos euro’s (best biljetten van 5, 10 en 20 euro) wisselen en in Marrakech kan je geld afhalen bij een bankautomaat.

Opgelet: de gewone debet- of betaalkaarten (genre Maestro en Cirrus) werken niet buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, kan je bij je bank je kaart op de "witte lijst " laten zetten  zodat deze voor een periode van max. 3 maanden ook buiten Europa kan gebruikt worden.

Formaliteiten

Reispas

Voor reizen naar Marokko heb je een reispas (internationaal paspoort) nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. De reispas moet geldig zijn voor de duur van de reis. Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen. 

Tip

Maak een kopie van de identiteitsbladzijde van je reispas en bewaar deze apart van je reispas zelf. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.

Bijkomende informatie kan je vinden op: diplomatie.belgium (Op reis in het buitenland)

Gezondheid

Onderstaande informatie is een samenvatting van de aanbevelingen voor reizen naar Marokko door het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Gezien wij als reisorganisator geen medische bevoegdheid hebben, dien je de verstrekte informatie te evalueren met en je voor meer diepgaande informatie te richten tot een bevoegd arts of medische autoriteit.

Hepatitis A

Iedereen die naar Afrika reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, is best tegen hepatitis A beschermd. Het is een ziekte die wordt overgedragen via voedsel en drank.

DTP-vaccinatie

Op reis gaan naar verre landen is verder een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met de DTP-vaccinatie (tegen de infectieziekten difterie, tetanus en polio).

Diarree

Diarree is een frequent probleem op reis. Zelfs wanneer men in goede omstandigheden reist, ontsnapt men er niet steeds aan. Enkele raadgevingen en de juiste geneesmiddelen in de reisapotheek zijn zeer nuttig.

Diepgaandere informatie kan je vinden op de Wanda-website en bij je huisarts.

Meer informatie

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten. Wij geven je alvast volgende tips:

Literatuur

 • T. Ben Jelloun             
  -Gebed voor de afwezige (roman)
  -Gewijde nacht (roman)
  -Met neergeslagen ogen (roman)
  -Een gebroken man (roman)
  -Duivelse Liefdes (roman)
 • M. Chafik - Imazighen, De Berbers en hun geschiedenis
 • D. Chraibi - De beschaving is mijn moeder (roman)
 • H. De Haas - Aroemi, aroemi, een vreemdeling in Marokko (roman)
 • E.W. Fernea - Een straat in Marrakech (roman)
 • E. & H. Jouad - Marrakech, culture populaire de la medina
 • L. Lalami - Hoop en andere gevaarlijke verlangens (roman)
 • R. Lamrabet - Vrouwland (roman)
 • A. Maalouf - Leo Africanus (historische roman)
 • F. Mernissi - Het verboden dakterras (sociologische roman)
 • C. Nooteboom - Het geluid van zijn naam, Reizen door de islamitische wereld
 • H. Obdeijn, P. De Man & P. Hermans - Geschiedenis van Marokko (met o.a. aandacht voor de betrekkingen tussen Marokko en de Lage Landen)
 • G. Riemersma - Het land van zijn vader, de schrijfster is een Nederlandse die gehuwd is met een Marokkaan en een realistische kijk geeft op de verhoudingen/verschillen tussen de Marokkaanse cultuur en gebruiken en deze van onze Westerse wereld
 • K. Strobbe - De Gazellen, Marokkaanse vrouwen vertellen (ervaringen van Marokkaanse vrouwen in België)
 • G. Van camp - Mijn Marokko (reisverhaal)
 • S. Venema - Een man met suikerhaar, verhalen uit Marokko (reisverhaal).

Tip: als je graag leest voor het slapengaan, komt een boekenlampje misschien goed van pas.

Kennismakingsbijeenkomst

De reis begint al een beetje op de kennismakingsbijeenkomst. Enkele weken voor het vertrek krijgt elke deelnemer een uitnodiging. De bijeenkomst gaat vaak door in een van de ViaVia Reiscafés (maar kan ook een andere locatie zijn die de begeleid(st)er uitkiest).
Je krijgt er de laatste (vertrek)info, je kan bijkomende vragen stellen, evt. materiaal (wandelschoenen, slaapzak, ...) meebrengen waarvan je niet zeker bent of ze geschikt zijn én je maakt natuurlijk kennis met de begeleid(st)er en je medereizigers.

Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.


Voor meer info en boekingen:

Bootz
Refugiestraat 15, 3290 Diest, Belgium
T +32 (0)13 33 40 40
F +32 (0)13 32 16 08
info@bootz.be

of bij één van de 7 Jokerkantoren:

Antwerpen
Blauwtorenplein 10
Tel. 03 231 72 68 antwerpen@joker.be

Gent
Bagattenstraat 64
Tel. 09 265 91 00 gent@joker.be

Hasselt
Leopoldplein 4
Tel. 011 23 25 88 hasselt@joker.be
Leuven
Boekhandelstraat 3
Tel. 016 22 65 50 leuven@joker.be

Harelbeke/Kortrijk Kortrijksesteenweg 415 (in winkel AS-Adventure)
Tel. 056 22 56 14 harelbeke@joker.be

Mechelen
Rode Kruisplein 14 (in winkel AS-Adventure) Tel. 015 21 87 77 mechelen@joker.be

Wilrijk
Boomsesteenweg 666 (in winkel AS-Adventure)
Tel. 03 827 90 08 wilrijk@joker.be