België - Limburgse Heuvels en Grenswater in NP Hoge Kempen


3 dagen

1/11/2024 - 3/11/2024

- prijs € 280


Boek deze reis »

België - Limburgse Heuvels en Grenswater in NP Hoge Kempen


3 dagen

1/11/2024 - 3/11/2024

- prijs € 280


Boek deze reis »

België - Limburgse Heuvels en Grenswater in NP Hoge Kempen


3 dagen

1/11/2024 - 3/11/2024

- prijs € 280


Boek deze reis »

België - Limburgse Heuvels en Grenswater in NP Hoge Kempen


3 dagen

1/11/2024 - 3/11/2024

- prijs € 280


Boek deze reis »

België - Limburgse Heuvels en Grenswater in NP Hoge Kempen


3 dagen

1/11/2024 - 3/11/2024

- prijs € 280


Boek deze reis »
Jongerenreis België
Iemand zin in een reis rond wereld? In onze achtertuin? Maasmechelen, het Italië van het noorden, verwelkomt ons met een waaier aan variatie. Wandelen door het enige Nationaal Park van België met uitgestrekte heidelandschappen alsof het de Tasmaanse vlaktes zijn. Door het Zwitsers aandoende berg- en merenlandschap bij de Kikbeekbron tot op de top van één de terrils met een panorama alsof je in Canada zit. De zandwinningsgebieden doen je aan de Sahara denken, en de kronkelende Maas, de grensrivier omringd door plassen en kanalen, voelt als het Zweedse binnenland. En in mooiste dorp van Vlaanderen wanen we ons even in Zuid-Frankrijk. En wie wil kan zich nog verdiepen in de multiculturele mijn-cultuur, of de Chinese shop-cultuur op wandelafstand van ons logies. Afwisselender wordt het niet! We verkennen dit te voet, per fiets, per kajak of raft!
Prijs: € 280
Reisnummer: 24BE4CTA3
Reisdatum: 1/11/2024 - 3/11/2024
Deelnemers: min. 6 - max. 13
Beschikbaar: Ja

Wandelniveau :

Hoogtepunten

 • Het enige Nationaal Park van België
 • Wandelen tussen heuvels en rivieren
 • Multiculturele Limburg
 • Inkijk in de eigenaardigheden van de grensstreek
 • Verdieping in het Limburgse mijnverleden
 • Maasvallei en zijn kanalen
 • Oud-Rekem, mooiste dorp van Vlaanderen

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Deze reis scoort

9

23 Beoordelingen

reviews van klanten

Het was een prachtig wandelingweekend. Ik heb genoten van de prachtige natuur in eigen land.

Arne B. -

Een goedgevuld weekend met een leuk gezelschap. Zeker voor herhaling vatbaar

Steven V. -

Mijn laatste Bootz-reis (leeftijd), maar daarom zeker niet mijn minste. Zeker een aanrader als je er kort even tussen uit wil in een prachtige omgeving.

Hannes D. -

Een weekendje weg in eigen land maar toch heb je het gevoel echt op vakantie te zijn. De mooie wandelingen met prachtige uitzichten lijken soms echt op exotische oorden! Toffe reis met een leuke groep. Een echte aanrader!

Karlien A. -

Algemene reistips

Dag 1

Aan de rand van...

Aankomst bij onze logies in het pittoreske Lanklaar. We verblijven in een Belle-epoque-hotel aan het water. Het logies ligt pal in het midden tussen het Nationaal Park Hoge Kempen en Rivierpark Maasvallei.
We maken een korte wandeling aan de Zuid-Willemsvaart en de historische scheepvaartsite Tivoli. We maken kennis met de multiculturele keuken van Maasmechelen. 5km - 0 hm
Bij interesse kan er al een namiddagwandeling gemaakt worden op het geweldige Thorpark in Genk (10km)

Dag 2

Berg- en merenlandschap

Na het ontbijt trekken we écht de natuur in. We wandelen een stuk van de befaamde National Park Trail, die tot de top 20 in Europa behoort. Het Nationaal Park met bronsgroene bossen, weidse heide, spiegelende vennen en grote landduinen is het ultieme wandelparadijs. We combineren het grootste heidelandschap van Vlaanderen met het berg- en merenlandschap van de Kikbeekbron. En als top of the bill bekijken we het landschap vanop een terril, met een uitzicht over meren, heuvels en rivieren. Is dit Vlaanderen wel?

Dag 3

Water rond Oud-Rekem

In de ochtend verkennen we de grensstreek van Rivierpark Maasvallei. Water staat centraal op deze wandeling tussen twee kanalen, de Maas en vele plassen en meren. We eindigen in Oud-Rekem, dat al 13 jaar de titel “Mooiste dorp van Vlaanderen” mag dragen.

Optioneel (weer - en waterafhankelijk) maken we een rafting/kajaktocht over de Maas. Met ons clean-up-pakket peddelen we 2 uur door puur natuur. Dit is het enige stukje grootrivier in Europa dat niet bevaren is! Indien de omstandigheden het niet toelaten maken we een fietstocht (40 km, elektrische fietsen mogelijk) door de Maasvallei en het Rivierpark.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Prijs

€ 280
Voorschot: € 100 per persoon

Inbegrepen

 • overnachtingen
 • alle maaltijden vanaf het diner op dag 1 tot het ontbijt op dag 3
 • entree Nationaal Park
 • uitkijktoren De Wissen
 • begeleiding

niet inbegrepen

 • dranken
 • lunch dag 3
 • optionele rafting (20 euro) op dag 3
 • optionele huur fiets (20 euro gewone fiets, 30 euro elektrisch)

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

 Lange wandelingen maar makkelijke paden en weinig hoogteverschillen. Ca. 20km per dag.
Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

We logeren in een Belle Epoque-hotel in het dorpje Lanklaar. Het is gelegen aan het natuurreservaat met uitzicht op de kanaaloever. Pure nostalgie.

Het hotel heeft een mooi restaurant en tuinterras. Drie- , en tweepersoonskamers, telkens met eigen badkamer. De bedden kunnen tot 1,5 meter uit elkaar geschoven worden.

 


Maaltijden

2x ontbijt , 2x picknick, 2x viergangendiner (in het restaurant van het hotel).

 


Vervoer

 • Met de trein tot het station van Genk, daarna bus of afspreken met medereizigers. Bij voldoende interesse wordt er een busje ingelegd van Genk station naar de accommodatie (max 10€ per persoon). 
 • Eigen wagen.
 • Carpool: je kan bij inschrijving aangeven of je zelf met de wagen rijdt en plaats aanbiedt of je wil meerijden, waarbij medepassagiers delen in de kosten van brandstof.

Op goede voet

op goede voet

Onze reizen zijn voor ontdekkers die de wereld het liefst te voet verkennen en die houden van wat beweging en actie.  Voor wie liever een beperkte regio echt wil leren kennen dan vluchtig door het hele land te racen. En voor levensgenieters die de confrontatie met andere culturen en omgevingen willen aangaan en het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners vooropstellen.


Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur actief bezig zijn
  met wandelen of buitensport op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Nationaal Park Hoge Kempen
Rivierpark Maasvallei