België - Winterweekend Hoge Venen


3 dagen

19/01/2024 - 21/01/2024

- prijs € 220


niet meer boekbaar

België - Winterweekend Hoge Venen


3 dagen

19/01/2024 - 21/01/2024

- prijs € 220


niet meer boekbaar

België - Winterweekend Hoge Venen


3 dagen

19/01/2024 - 21/01/2024

- prijs € 220


niet meer boekbaar

België - Winterweekend Hoge Venen


3 dagen

19/01/2024 - 21/01/2024

- prijs € 220


niet meer boekbaar

België - Winterweekend Hoge Venen


3 dagen

19/01/2024 - 21/01/2024

- prijs € 220


niet meer boekbaar
Jongerenreis België
De Venen gaan nooit vervelen! In de Oostkantons ligt op 694 m Botrange, het hoogste punt van België, uitkijkend over de bekende Hoge Venen. Dit prachtige en unieke natuurreservaat met turf- en veengebieden, vormt ons decor voor een winterse verkenning … Te voet, op sneeuwschoenen of op langlaufski’s, afhankelijk van wat de weergoden voor ons in petto hebben. We verblijven in de moderne jeugdherberg van Malmedy, zodat we alle kanten op kunnen voor een actief en gezellig weekendje!
Prijs: € 220
Reisnummer: 24BE4HVW1
Reisdatum: 19/01/2024 - 21/01/2024
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar: Nee

Wandelniveau :
en

Huidige groepssamenstelling:

19

27

32

26

27

33

33

33

Hoogtepunten

 • uniek natuurgebied in België
 • gezellig weekendje om de wintersleur te doorbreken
 • langlaufen, sneeuwschoenenwandeling of wandeltochten

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Deze reis scoort

8,9

70 Beoordelingen

reviews van klanten

Het was een korte maar krachtige reis. De weergoden waren ons goedgezind door een mooi pak sneeuw achter te laten. De groep was beperkt maar voor zo'n weekend juist groot genoeg. Zeker een fijne tijd gehad. Het toevoegen van langlaufen na bespreking met de groep was zeker wel een uitdaging maar toch een leuke ervaring. Bij Bootz kan je zeker je grenzen verleggen.

Marc C. -

De weergoden waren ons goed gezind, we werden getrakteerd op een feeëriek winterwonderland! Gooi bij die sneeuw nog een stralende zon, een set langlaufs, een enthousiaste bende en lekker eten, en je krijgt een fantastisch weekend om nog lang van na te genieten!

Jolien V. -

We vielen dit weekend niet alleen met ons gat in de boter, maar ook in de sneeuw :). Prachtige landschappen, een aangenaam gezellig hostel en een zeer fijne groep gaven een echt vakantiegevoel!

Elin K. -

Het was een korte maar leuke trip. Je leert in no time andere enthousiastelingen kennen op een luchtige en sportieve manier. Ik kan ervaringen met Bootz enkel en alleen maar aanraden. De begeleider was ook een toffe gast!

Arthur V. -

Ook al is het maar gaan wandelen in België, als je er nog niet bent geweest is het verassend hoe mooi de omgeving is! Afwisselende wandelingen met afwisselend parcours (zowel stijgen en dalen als vlak terrein) Een aanrader voor wie er eventjes tussenuit wilt, en samen met een groep enthousiaste Bootz'ers een fijne tijd wil beleven :)

Andries O. -

Fijn weekend in de verbluffende natuur van de Hoge Venen zeker in de wintermaanden! Mooi en goed uitgeruste jeugdherberg met lekker eten en met een toffe groep en reisbegeleider!!!

Amaury L. -

Het was het ideale weekend om er even tussenuit te zijn en van de natuur te genieten. De grootte van de groep zorgde ervoor dat je altijd wel een toffe gesprekspartner had.

Evi V. -

Een aanrader om er even uit te zijn! Het waren twee mooie en afwisselende wandelingen met een toffe reisbegeleider en groep. Het eten in de jeugdherberg was lekker en er was veel keuze voor het ontbijt en de lunch. De gezellige avonden (denk: tafeltenissen, jungle speed, kikkeren, biljarten, weerwolven...) maakten het helemaal af. Ik heb er van genoten!

An-Sofie V. -

De Hoge Venen zijn letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van België. Wat een prachtige natuur, of er nu sneeuw ligt of niet., een wauw-gevoel heb je sowieso.

Inge S. -

Ik heb een zeer fijn wandelweekend gehad in de Hoge Venen.

Arne B. -

Het was een leuk weekendje in een mooie omgeving met een aangename groep en begeleider!

Ellen C. -

Het was een ideaal weekendje om er eens tussenuit te zijn in de winter.

Pieter V. -

Het was een heel leuk weekendje met een fijne groep en een prima reisbegeleider!

Ellen C. -

Het winterweekend in de Hoge Venen was zeker de moeite waard ! Toffe groep en reisbegeleider en mooie omgeving om te wandelen.

Tim D. -

Algemene reistips

Dag 1

Welkom in het hoge oosten!

Iedereen binnengesijpeld in de toffe jeugdherberg van Malmedy? Dan kan het Bootz winterweekend officieel beginnen! We voorzien een warme maaltijd en om elkaar wat beter te leren kennen een meet & greet op speed waarbij je in no time iedereens favoriete pizzatopping weet. 

Dag 2 en 3

Veni vidi vici à la Bootz

De Hoge Venen, dat is een beschermd natuurreservaat met 4500 hectare aan unieke natuur. Als je je dat moeilijk kunt voorstellen: dat is even groot als 6300 voetbalvelden (van gemiddelde grootte). Of meer dan 730 miljoen pizza's (rond, met een doorsnede van 28 cm).

We hopen natuurlijk op een sneeuwtapijt om onze langlaufski’s aan te binden en al schuifelend, vallend en breakdancegewijs de streek te verkennen. We kunnen ook de sneeuwschoenen aanbinden om de diepe sneeuw te trotseren. Bij geen of mindere sneeuwomstandigheden doen we 2 mooie dagtochten, eentje op het hoogplateau van de Hoge Venen en de andere dag gaan we voor extra hoogtemeters en véél bossen.

Zaterdagavond maken we het gezellig knus met lekker eten en een spelletje of een Bootz-quiz. Zondag keren we na de activiteit - late namiddag of vroege avond - met veel voldoening en voldoende venenzuurstof in onze longen terug naar huis. 

 

 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Prijs

€ 220
Voorschot: € 100 per persoon

Inbegrepen

 • Logies
 • Maaltijden vanaf  avondmaal op dag 1 t.e.m. picknick/lunch op dag 3
 • Activiteiten en materiaal
 • Bootz-begeleiding
 • Btw

Niet inbegrepen

 • Transport
 • Dranken bij maaltijd en in bar
 • Huurmateriaal (langlaufski’s enz) en toegangstickets, wegens afhankelijkheid van omstandigheden

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:


Begeleiding:

Yentl Steurs


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een reis met wandel/activiteitenniveau  &  .

Je moet in staat zijn om een hele dag actief bezig te zijn in de (mogelijks koude) buitenlucht, uitgaande van 4 tot 6 uren stappen door mogelijk vermoeiend terrein (bij sneeuw of modder).


Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

We verblijven in de moderne jeugdherberg van Malmedy, aan de rand van de Hoge Venen. Slapen doen we in comfortabele kamers met meerdere bedden. Beddengoed is voorzien.


Maaltijden

Op de eerste avond starten we met een heerlijke vegetarische lasagne. De ontbijten én ook het avondmaal op dag 2 nemen we in de jeugdherberg. De picknick bereiden we zelf voor. Als je een voedselallergie hebt of andere maaltijdvoorkeur (bv. vegetarisch), gelieve dit te melden bij inschrijving.

Bagage

Je draagt tijdens de wandelingen alleen je dagrugzak.

Vervoer

We Eigen wagen, ongeveer 1,5 uur rijden vanaf de Brusselse Ring. Of – beter nog - kostendelend met een andere deelnemer! Een tweetal weken voor vertrek krijg je, samen met de vertrekinfo, een deelnemerslijst toegestuurd en kan je evt. afspreken om samen te rijden.  

Op goede voet

op goede voet

Onze reizen zijn voor ontdekkers die de wereld het liefst te voet verkennen en die houden van wat beweging en actie.  Voor wie liever een beperkte regio echt wil leren kennen dan vluchtig door het hele land te racen. En voor levensgenieters die de confrontatie met andere culturen en omgevingen willen aangaan en het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners vooropstellen.


Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur actief bezig zijn
  met wandelen of buitensport op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Reisuitrusting

 • Evt. pantoffels of Crocs
 • Pyjama
 • Zak- of hoofdlamp
 • Regenkledij 
 • Sportieve en warme kledij
 • Handschoenen en muts
 • Warme wandelsokken
 • Stevige en waterdichte wandelschoenen
 • Handdoek & basis toiletgerei
 • Brooddoos en drinkbus
 • Eventueel fototoestel om jezelf te laten vereeuwigen op bangelijke plekken

Vertrekinfo

De vertrekinfo met het uur en de plaats van afspraak en andere praktische informatie wordt een tweetal weken op voorhand verstuurd.

Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: